Μας θεωρούν πλέον τελείως ... ΟΥΦΟ

13
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …

Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, κ.τ.λ …… ενώ κανένα όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης ή υπόδησης.

Ο σχολιασμός …

Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση στο........
www.ethnos.gr (αν αληθεύει γιατί μοιάζει απίστευτη) αναρωτιέται κανείς ποιοι νοσηροί (για να μη πω ηλίθιοι) εγκέφαλοι εισηγούνται να εκπίπτουν (σωστά) οι αποδείξεις από τους διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά να "μην" λαμβάνονται υπόψη οι αποδείξεις των καταστημάτων ένδυσης, υπόδηση και των σούπερ μάρκετ! 


Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ όπου πληρώνουμε νταβατζιλίδικα (50% και 100% πάνω σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους) τα προϊόντα των διαφόρων πολυεθνικών καταστημάτων τροφίμων αυτά δεν είναι χρήματα από το εισόδημα μας; Αυτά τα έξοδα δηλ. της διατροφής (της ένδυσης και της υπόδησης που είναι τα βασικότερα (και πιθανόν και τα μεγαλύτερα) σε κάθε οικογένεια δεν υφίσταται πραγματικά; Μήπως μας τα χαρίζουν και δεν το ξέρουμε; Εκτός αν και αυτές τις δαπάνες οι “ελεεινοί” φωστήρες του υπουργείου οικονομικών θέλουν να τις κατατάξουν στο ίδιο άθλιο καθεστώς που ισχύει για τις ΔΕΚΟ (νερό, φως, τηλέφωνο) όπου χρόνια τώρα μας γδέρνουν με τα τιμολόγια τους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ως δαπάνη από την εφορία με την γελοία δικαιολογία ότι είναι ... επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας!!!
Τι να πεις και τι εξήγηση να δώσεις πέρα από το ότι όλα αυτά τα παράδοξα εντάσσονται στην σφαίρα του ανεξήγητου όπου κάποιοι μας θεωρούν πλέον τελείως ... ΟΥΦΟ!


Υποσημείωση
Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το κάνουν για να δημιουργούνται συζητήσεις και εντάσεις μεταξύ των διαφόρων εργασιακών ομάδων αλλά και της κοινωνίας στα πλαίσια της πάγιας τακτικής τους δηλ. αυτής του “διαίρει και βασίλευε”.
 

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια
  1. Μην ζητάτε και μην παίρνετε αποδείξεις. Κάντε παζάρια με τον επαγγελματία. Κερδίζετε περισσότερα και αφήστε τους τοκογλύφους να πάνε να γαμηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ‘Μας θεωρούν πλέον τελείως ... ΟΥΦΟ’

    Να μιλάς μόνο για την μάπα σου μιας και δεν εκπροσωπείς τίποτα άλλο πέρα από το σαρκίο σου.
    Εξ’ άλλου είναι και πως αισθάνεσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. 4:36

    Μαζί μεγάλε ‘εγκέφαλε’. Καμιά απόδειξη από κανένα αφού πάντα θα υπάρχουν τα κορόιδα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πληρώνουν τα σπασμένα. Εγώ φίλε μου τρία χρόνια έχω να πληρώσω ΙΚΑ στους υπαλλήλους μου, το ΤΕΒΕ μου το ρύθμισα αλλά πλήρωσα μόνο την πρώτη δόση για να πάρω ενημερότητα, όσο για φόρο εισοδήματος ξέχασε το γατί έχω μια δεκαετία να υποβάλω δήλωση. Ε, κρατώ πάντα και το μπόνους του ΦΠΑ που ποτέ δεν αποδίδω!!!

    Υ.Σ.: Κι’ όμως ρε φίλε δεν διαφέρεις από την πλειοψηφία των ανθρωποειδών που περιφέρονται σ’ αυτό το ιστο-βοθρολακκο. Εμ’ βεβαία, αφού παίρνεις στα σοβαρά τον ….πρεβενιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 16 Σεπτεμβρίου 2012 4:50 μ.μ.ΡΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕI; ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε πρεβενιε αυτό λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και πρέπει να αντιδράσεις….

    http://www.youtube.com/watch?v=-ZBw8-TrbXg&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. ΠΡΕΒΕΝΙΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΧΥΔΑΙΟΥΣ” ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ BLOGS.

    ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΠΡΕΒΕΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

    Αγαπητέ μου ("Κύριε")
    Είναι τιμή μου που διαβάζετε τις σκέψεις μου και σας παρακαλώ να δεχτείτε ότι κάποιος μπορεί να είναι “Φίλαθλος” της πολιτικής και όχι τυφλωμένος "Οπαδός" κάποιου κόμματος!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα... που το κείμενο μου έγινε αφορμή για να ξεδιπλώσετε την... "Αγωγή" την "Ευγένεια" την "Ευπρέπεια" και τον αποστομωτικό και γεμάτο... επιχειρήματα …. αντίλογο σας!

    Γιάννης Πρεβενιός
    e-mail: prevejohn@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;

    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ;

    ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΘΗΚΑΜΕ , ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ;(ΤΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mr πρεβενιος δεν μας τα λες καλα η μαλλον θα περιμενα προταση για το πως επιτελους θα φορολογηθουν και καποιοι οπως υδραυλικοι κομμωτες ηλεκτρολογοι κ.λ.π εχεις ? ολα τα αλλα ειναι ετσι για να λεμε . ουσιαστικες προτασεις λοιπον εχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. 9:43

    Mr Γιώργος, αν είσαι νέος θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο περί ου ο λόγος ‘αρθρογράφος’ είναι ένα από τα πλέον διασκεδαστικά και άκακα διαδικτυακά ΟΥΦΟ.
    Εξ’ ου και τα γραφόμενα του δεν αποτελούν αντικείμενο διάλογου αλλά μόνο ….γέλωτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε ζωντόβολα 16 Σεπτεμβρίου 2012 9:43 μ.μ. & 16 Σεπτεμβρίου 2012 10:51 μ.μ. διαβάστε προσεχτικά τι λέει ο άνθρωπος και μετά σχολιάστε .
    Γράφει μήπως να μη φορολογηθούν οι υδραυλικοί και οι άλλοι ή καυτηριάζει ότι δεν εκπίπτουν και οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ κ.τ.λ.. Τόσο σας τυφλώνει ο κομματισμός που δεν βλέπετε και δεν καταλαβαίνετε την ελληνική γλώσσα!!!
    Ου να μου χαθείτε

    Ο σχολιασμός …
    Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση στο........
    www.ethnos.gr (αν αληθεύει γιατί μοιάζει απίστευτη) αναρωτιέται κανείς ποιοι νοσηροί (για να μη πω ηλίθιοι) εγκέφαλοι εισηγούνται να εκπίπτουν (σωστά) οι αποδείξεις από τους διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά να "μην" λαμβάνονται υπόψη οι αποδείξεις των καταστημάτων ένδυσης, υπόδηση και των σούπερ μάρκετ!
    Αχιλλέας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 16 Σεπτεμβρίου 2012 9:43 μ.μ. εσύ ρε πανύβλακα θεωρείς ότι είναι δουλειά και αρμοδιότητα του Πρεβενιού με τι τρόπο θα φορολογηθούν οι υδραυλικοί κ.τ.λ.
    Αλλά από κομματόσκυλα τι περιμένεις! Άλλα ντ' άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 16 Σεπτεμβρίου 2012 9:43 μ.μ.

    ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;

    ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ,ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΑΣ .



    ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΟΥΣΤΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ,Η ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.....
    ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΣ!
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

    ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. νομιζω φιλοι καφενοβιοι οτι μια προταση προς υην σωστη κατευθυνση θα ηταν να πληρωνουμε με κουπονι οπου θα περιλαμβανεται και το ενσημο μια αλλη προταση ειναι να επιβραβεται ο φθηνοτερος για να λειτουργησει ο ανταγωνισμος ειναι και πολλα αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου