Οι τρεις ... σωματοφύλακες!

7
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιος
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Ζούμε πρωτοφανείς ημέρες αναταραχής και αγωνίας της Ελληνικής κοινωνίας η οποία δέχεται μια ανελέητη επίθεση από τους Γερμανοτσολιάδες της Μέρκελ, του Σόιμπλερ και του μπασταρδοβιετναμέζου Ρέσλερ.
Ο κ. Σαμαράς ή Κωλοτούμπας ή Κομανέντση (χαρακτηρισμός του Χάρρυ Κλυνν) επανάφερε το γνωστό δίλλημα (απειλή) των τελευταίων 2,5 χρόνων … Ευρώ ή Δραχμή! Ένα δίλημμα το οποίο λειτουργεί ως αιχμή του δόρατος για να ξιφουλκούν εδώ και καιρό τα εργασιακά δικαιώματα, την μείωση των μισθών και συντάξεων, την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας αλλά κυρίως την ελπίδα και την προσδοκία για ένα καλύτερο για εμάς και τα .........παιδιά μας.
Οι Έλληνες και η Ελλάδα έχουν μετατραπεί πλέον σε κρανίου τόπου όπου η κάθε κοινωνική ομάδα προσπαθεί να κρατήσει όσα της απέμειναν από την επέλαση των πλιατσικοδόρων και των δωσίλογων οι οποίοι εντέχνως εδώ και καιρό προκάλεσαν την πολυδιάσπαση της κοινωνικής συνοχής ρίχνοντας με Γκαιμπελίστικες μεθόδους τους σπόρους της διχόνοιας, της αντιζηλίας και της έχθρας, του ενός εναντίον του άλλου.
Έχω την αίσθηση όμως ότι (εσκεμμένα και για ανιδιοτελή σκοπό) τρεις ομάδες θα μείνουν αλώβητες ή θα υποστούν τις λιγότερες απώλειες για να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτά τα “αποβράσματα”.
Θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε και με τους τρεις σωματοφύλακες για την εκάστοτε εξουσία και είναι:
Οι Εφοριακοί για να συνεχίσουν να μαζεύουν τα χρήματα για τους δανειστές.
Οι Δικαστικοί για να συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια στις κατάφωρες νομικές και συνταγματικές παραβιάσεις των πολιτικών απατεώνων και τέλος οι Αστυνομικοί για να συνεχίσουν να μας δέρνουν με τα ΜΑνΤρόσκυλα τους όταν διαμαρτυρόμαστε με απεργίες και πορείες!

Υποσημείωση
Εύχομαι οι παραπάνω ομάδες να μην λιποταχτήσουν αν τους ικανοποιήσουν τα συντεχνιακά τους αιτήματα αλλά να μείνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων μας ενάντια στο σύγχρονο … Φασισμό!

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια
  1. κορόϊδευε εσύ "νεκρο συνταξιούχε"
    με επιδόματα σακατίλας
    και τυφλαμάρας ....

    Αλλά... Χωρίς απογραφή, δεν έχει σύνταξη.

    Μέχρι την 20η Αυγούστου δεν είχαν απογραφεί 6.972 άτομα, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), σε σχέση με το θέμα της απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου (πολιτικών και ένστολων)

    Το Γ.Λ.Κ επισημαίνει ότι αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής από τις 24 Σεπτεμβρίου, για τις περιπτώσεις που δεν θα απογραφούν μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου, ενώ αρχίζει άμεσα η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές.

    κατάλαβες!!! .
    ΛΑΜΟΓΙΟ του παρασιτικού Ρουζ ΠΑΣΟΚ του κώλου.
    ΤΕΛΟΣ ..λουλού το πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κολπο ειναι γνωστο απο εδω και χρονια!
    Διοριζεσαι δασκαλος και μετα κανεις δυο-τρια μεταπτυχιακα, διδακτορικο, κανα δευτερο και τριτο πτυχιο με αποτελεσμα να πληρωνεσαι, ενω πινεις καφε στα κυλικεια των πανεπιστημιων

    Υπαρχει νομιζω και σχετικος νομος για αυτο
    Δηλαδη σπουδαζε κυριε δασκαλε και μην πατας στο σχολειο!
    Τον μισθο σου ομως θα τον παιρνεις κανονικα καθε πρωτη του μηνος απο την τραπεζα
    Κλασικος νομος ΠΑΣΟΚ με αρωμα ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ

    Ελπίζω να διαβάζουν κάποιοι από την κυβέρνηση και να κόψουν όλες αυτές τις άδειες και όχι να κόβουν τους μισθούς όσων εργάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ 3 "ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ" ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒ....ΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΜΕΡΟΣ", ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ...ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ "COUNTRY". ΤΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΟΤΙ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΞΩ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΛΑΖΟΥΝ ΑΝΟΗΤΩΣ.ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ.ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.59 κα2.29 εισαι φασιστακι ρεταλι δηλ ποιος ξερει με τι προδοτες συνεργατης ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Στρασβούργο προσέφυγαν δικηγόροι και μηχανικοί κατά του Μνημονίου
    Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012
    Share this history on :
    digg
    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσέφυγαν, για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.
    Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) προσέφυγαν στο Στρασβούργο μετά την αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο, με το οποίο επήλθαν περικοπές αποδοχών, επιδομάτων, συντάξεων στους εργαζομένους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
    Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει, μεταξύ άλλων, ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ κατά των νόμων που επιβλήθηκαν από το πρώτο Μνημόνιο.
    Ουσιαστικά, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των δύο φορέων, στο Στρασβούργο προσέφυγε η Αθηναία δικηγόρος Ιωάννα Κουφάκη, η οποία εργάζεται στο ΤΕΕ, καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μη φυσικών προσώπων. Δηλαδή, δεν μπορούν να προσφύγουν σε αυτό νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου κ.λπ.
    Όμως, παρέμβαση υπέρ των θέσεων της Ελληνίδας δικηγόρου, πραγματοποίησαν ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ μέσω του σημερινού προέδρου του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλου, του πρώην προέδρου του, Δημήτρη Παξινού, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Θεόδωρου Σχινά, του πρώην υπουργού Επικρατείας και δικηγόρου, Αντώνη Αργυρού, και του δικηγόρου Βασίλη Χειρδάρη.
    Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η εφαρμογή του Μνημονίου προσβάλλει το δικαίωμα της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
    Σημειώνεται ότι στην έννοια της περιουσίας περιλαμβάνονται τόσο ο μισθός όσο και η σύνταξη.
    Οι μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων των Ελλήνων εργαζομένων που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο έχουν διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα, υπογραμμίζεται στην προσφυγή και ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση της περιουσίας των εργαζομένων.
    Ακόμη υποστηρίζεται ότι παραβιάζονται οι αρχές της αναλογικότητας, του σεβασμού τη αξίας του ανθρώπου και της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ζητω η νομιμοτητα ζητω το συνταγμα τα μνημονια ειναι παρανομα εντελως διωξτε απ τη χωρα την παρανομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σκούζει..τούζει....εκεί στο Ρετιρέ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου