Η άθλια Τρόικα των Αθηνών!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Διανύουμε τον Αύγουστος 2012 και θαρρεί κανείς ότι τίποτα δεν άλλαξε από πέρσι πέρα από την ημερολογιακή αλλαγή του χρόνου.
Φυσικά μιλώ για τα εκβιαστικά διλλήματα που θέτουν και πάλι οι τωρινοί κυβερνώντες για την ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων εξαθλίωσης μας αλλά και του ξεπουλήματος της......... δημόσιας περιουσίας που απαιτούν οι δανειστές μας.
Το γελοίο και συνάμα τραγικό είναι ότι ενώ πέρσι τέτοιο καιρό είχαμε τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος μας κουνούσε και το δάκτυλο πολλές φορές) να μας τρομοκρατούν και τον  κ. Σαμαρά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τους καταγγέλλει για λάθος πολιτική τώρα έχουμε την αλλαγή τον ρόλων όπου ο Μεσσήνιος “κωλοτούμπας” μας λέει ότι πρώτα πρέπει να εφαρμόσουμε τα δυσβάσταχτα μέτρα που απαιτούν οι τοκογλύφοι και οι Ευρωπαίοι μπασταρδοτσόγλανοι και μετά να επαναδιαπραγματευθούμε! Αυτό βέβαια ο εν λόγω κύριος δεν μας το είπε προεκλογικά οπότε μπόρεσε και ξεγέλασε κάποιους αφελείς που πίστευαν ότι μπορεί και να αξίζει τα παντελόνια που φοράει!
Δυστυχώς εδώ και χρόνια διανύουμε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής ανικανότητας όπου οι “συνεταίροι” του δικομματισμού και της εξουσίας αλληλοβοήθιουνται και αλληλοπροστατεύονται με απώτερο σκοπό να συγκαλύψουν την ανικανότητα τους αλλά κυρίως τις μεγάλες ευθύνες κάποιων εξ αυτών οι οποίοι λεηλάτησαν το κόπο και τον ιδρώτα του λαού μας.
Έτσι λοιπόν σήμερα φτάσαμε στο παράδοξο να μας κυβερνά ένας ακόμα ψεύτης (μια και άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα) μαζί με τον γνωστό “Μπουρδολόγο”  (και νευρόσπαστο κάποιες φορές) αρχηγό του κόμματος που έχει την μεγάλη διαχρονική ευθύνη για τα χάλια μας και για τα οποία ο λαός το έστειλε στο 12%. Βέβαια να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι το ντουέτο της υποτέλειας και της συμφοράς έχει και την Αριστερή του ορτινάντζα της οποίας ο "σφουγγοκολάριος" αρχηγός μας υποσχέθηκε άκουσον άκουσον ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε τα νέα μέτρα να επιβαρύνουν στο “ελάχιστο” τους μη έχοντες και κατέχοντες!
Φίλες/οι εδώ και χρόνια με την ανοχή την απραξία αλλά ίσως και με το προσωπικό μας βόλεμα δώσαμε την ευκαιρία σε  θρασείς, υποτελείς και κατά εξακολούθηση ψεύτες πολιτικάντηδες να διαχειριστούν τις ζωές και το μέλλον μας. Όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους ότι "Δεν πάει άλλο” και κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά την πλήρη υποτέλεια και εξαθλίωση μας! Ας αναλάβουμε επιτέλους τις δράσεις και τις ενέργειες που πρέπει μπας και σωθούμε έστω και την … ύστατη στιγμή!