Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Ο “επαναδιαπραγματευτής” που έγινε ... πραματευτής!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Τελείωσε το ταξίδι και οι επαφές του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη και τώρα οι εγχώριοι σπεκουλαδόροι, “γλύφτες” και καιροσκόποι της εκάστοτε εξουσίας δημοσιοκάφροι, προσπαθούν να μας πείσουν για τα θετικά της αποτελέσματα και τα οποία τάχατε έχουν να κάνουν με την αλλαγή εικόνας της Ελλάδας στους Ευρωπαίους.
Παράλληλα μας επισημαίνουν όπως έχει συμβεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια την κρισιμότητα των στιγμών επαναφέροντας το γνωστό τροπάριο της χρεοκοπίας και της εξόδου μας από το Ευρώ αν δεν υλοποιήσουμε τα....... απεχθή μέτρα που μας έχει ετοιμάσει η τριμερής παρέα των προεκλογικών ψευτο-θόδωρων. Μιας παρέα που ενώ μπορούσε, δεν συνεργάστηκε στις εκλογές του Μαΐου αλλά έσυρε την χώρα και σε δεύτερες εκλογές (για να έχει περισσότερα ποσοστά) εκβιάζοντας αλλά και παραμυθιάζοντας πολλούς αφελής συμπατριώτες μας με λέξεις και υποσχέσεις που μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση, για επιμήκυνση και για κόκκινες γραμμές!
Μετά την Ευρωπαϊκή ζητιανότσαρκα του κ. Σαμαρά φαίνεται καθαρά ότι προς βοήθεια του μπήκαν στο κόλπο της παραπλάνησης και οι Γερμαναράδες οι οποίοι το παίζουν τάχατε διχασμένοι ως προς τις προθέσεις τους απέναντι μας, με δηλώσεις συμπάθειας αλλά και δηλώσεις αυστηρότητας!
Φυσικά αυτοί κάνουν το παιχνίδι τους για άλλη μια φορά μια και η “Μπανανία” τους λόγω έλλειψης ανδρών με “ούμπαλα” συνεχίζει να είναι πεδίο δοκιμών στα πολιτικοοικονομικά τους παιχνίδια.
Μάλιστα ακούσαμε την ψυχοπονιάρα κ. Μέρκελ να λυπάται για τους απλούς Έλληνες πολίτες που περνούν τα πάνδεινα λόγω του ότι κάποιοι έκλεψαν τα λεφτά και τα έβγαλαν έξω.
Τι λες μωρή “Τσουράπω” θα μας τρελάνεις τελείως; Σε ποια χώρα έχει βρει άσυλο ο Χριστοφοράτος; Στην Ζιμπάμπουε ή στην χώρα σου; Γιατί δεν δημοσιοποιείτε τις λίστες που έχει με τα ονόματα των πολιτικών που τα άρπαξαν από την δική σας ... Siemens;
Μήπως τα κρατάτε για να τους εκβιάζετε (όχι πως τους χαλάει αφού τα έχουν οικονομήσει χοντρά) για να προωθούν τα συμφέροντα σας; Αλήθεια την σύμπτωση ήταν αυτή την παραμονή της επίσκεψης του κ. Σαμάρα στην χώρα σας να γίνει και ο διακανονισμός με την εν λόγω εταιρία η οποία με ένα μικρό ποσόν “εξαγνίστηκε” νομικά για να μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείτε στο προτεκτοράτο σας; Αληθεύει ότι αυτό ήταν προϋπόθεση και απαίτηση σας για να ανεβεί  στο αεροπλάνο;
Φίλες/οι πολλά τα ερωτήματα αλλά μηδέν οι απαντήσεις σε ένα στημένο σκηνικό όπου όλα αυτά τα "κοράκια" μιλάνε για την θέληση τους και την ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ εννοώντας προφανώς σαν γεωγραφικός τόπος και χωρίς τους Έλληνες ή και ίσως με κάποιους εξαθλιωμένους από εμάς για να μπορέσουν ανενόχλητοι να λεηλατήσουν την γη, την θάλασσα και τον αέρα μας! 
Υποσημείωση
Πάντως όλο αυτό το νταβαντούρι είναι για γέλια αφού υποτίθεται ότι συζήτησαν δύο ηγέτες όπου ο ένας είπε στον άλλο ότι την παραπέρα σχέση τους θα την καθορίσουν οι υπάλληλοι του ενώ ο άλλος απλά … από "επαναδιαπραγματευτής" έγινε "πραματευτής" ξεπουλώντας τα ... όλα!
 ΑΞΙΟΣ!!!
 
 

9 σχόλια:

 1. EEE!!! PE XPYΣH AYΓH ΠOY ΣAΣ XPEIAZETAI.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ,,ΒΡΩΜΙΚΕ για_________ ΣΕΝΑ

  ένα διήγημα

  Η όμορφη γειτονιά μου...
  Ζω σε μια όμορφη αθηναϊκή γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας.
  Απορώ συνεχώς γιατί δεν θέλει κανείς να ζήσει εδώ, γιατί θέλουν όλοι να φύγουν.
  Η γειτονιά αυτή σου προσφέρει τα πάντα.
  Το πρωί ξυπνάς με μουσικές και τραγούδια. Τί κι αν αυτό συνεχίζεται όλη την ημέρα; Τί κι αν η μουσική δεν σου είναι οικεία;
  Τί κι αν δεν καταλαβαίνεις τα λόγια;
  Τί κι αν νομίζεις ότι ...
  βρίσκεσαι σε μια χώρα στα βάθη της Ασίας. Κάποιος έχει φροντίσει για την πολιτιστική σου εκπαίδευση. Κάποιος έχει σκεφτεί πριν από σένα για σένα.

  Μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που επιθυμείς, αλλά κάνεις λάθος. Κάποιος προσπαθεί και θα τα καταφέρει να σε πείσει ότι θέλει το καλό σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γειτονιά μου έχει όλων των ειδών τα μαγαζιά. Παντοπωλείο, κουρείο, ραφείο, κατάστημα κινητών, ψιλικατζίδικο, όλα 1 Ευρώ, εστιατόριο, οβελιστήριο.
  Τί κι αν έχει 50 από το κάθε είδος;

  Α, έχει και καταστήματα internet και call centers, γύρω στα 828.
  Όλα τα έχουν αλλοδαποί.
  Μα πώς γίνεται αυτό;
  Μα γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από τους Έλληνες. Είναι σωστοί επιχειρηματίες όχι σαν κι εμάς.

  νομίζεις ότι δεν τα χρειάζεσαι, αλλά κάνεις λάθος. Τα έχεις ανάγκη, απλώς δεν το ξέρεις, δεν το συνειδητοποιείς,
  δεν ξέρεις τι είναι καλό για σένα. Κάποιος έχει φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών σου.
  Τί, επιμένεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη;
  Εσύ δεν ξέρεις!
  Κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα.
  Τί, δεν έχει βιβλιοπωλείο;
  Είσαι κουτός!
  Δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
  Η γειτονιά μου έχει και τζαμί.

  Για να είμαι δίκαιος έχει δύο τζαμιά. Α, έχει και μια εκκλησία.
  Ναι, έχει περισσότερα τζαμιά από εκκλησίες.
  Τί, δεν είναι λογικό αυτό;
  Αυτό το λες εσύ. Εσύ δεν ξέρεις! Κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα.
  Κάποιος άλλος έχει φροντίσει για σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η γειτονιά μου έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται.
  Ο παντοπώλης δεν είναι ακριβώς παντοπώλης, ο κουρέας δεν είναι ακριβώς κουρέας, ο ράφτης δεν είναι ακριβώς ράφτης, τα καταστήματα κινητών δεν είναι αυτό ακριβώς, το ψιλικατζίδικο δεν είναι ακριβώς ψιλικατζίδικο, το οβελιστήριο δεν ακριβώς οβελιστήριο κλπ.
  Τί, δεν καταλαβαίνεις;

  Θα σου εξηγήσω γιατί μου φαίνεται ότι είσαι κουτός ή προκατειλημμένος.
  Η λέξη κρίση, η οικονομική εννοείται, τα εξηγεί όλα.
  Ακόμη δεν καταλαβαίνεις;
  Στην γειτονιά μου τα πάντα κινούνται ή καλύτερα διακινούνται.
  Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες.
  Δεν φτάνει μια δραστηριότητα για να επιζήσει κανείς, ακόμη και αυτοί οι φανταστικοί αλλοδαποί επιχειρηματίες που ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο με ρυθμούς ασύλληπτους.

  Ο παντοπώλης όπως λέει και η ίδια η λέξη πουλάει και διακινεί τα πάντα. Από ρύζι μέχρι φυάλες υγραερίου, ναρκωτικά και γυναίκες.

  Α ναι, διακινεί και όλους τους λαθρομετανάστες στις γύρω πολυκατοικίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος internet και ο ιδιοκτήτης call center προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες όπως πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και ναρκωτικά.

  Ο ράφτης ειδικεύεται επίσης στην διακίνηση λαθρομεταναστών.

  Το κατάστημα κινητών πουλάει και αυτό ναρκωτικά και φιλοξενεί τη νύχτα στο υπόγειο λαθρομετανάστες που δεν πρόλαβαν να έρθουν σε επαφή με τον παντοπώλη και τον ράφτη.

  Το ψιλικατζίδικο πουλάει κι αυτό φυάλες υγραερίου και ότι πουλάει και ο παντοπώλης. Ο κουρέας και ο εστιάτορας προσπαθούν κι αυτοί να συναγωνιστούν τους άλλους και πωλούν και διακινούν ότι όλοι οι άλλοι μαζί.

  Ο κουρέας είναι φυσικά τύπου κουρέας γιατί δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  Επίσης δεν μιλά ελληνικά, όπως και οι περισσότεροι από τους άλλους.

  λοιπόν κάποιος να φύγει κουρεμένος «κάπως» αλλά δεν πειράζει. Θα έχει ζήσει μια όμορφη πολυπολιτισμική εμπειρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η γειτονιά μου έχει ιδιαίτερη μυρωδιά. Κάποιοι έχουν φροντίσει και γι’ αυτό.
  Από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί μυρίζει σκόρδα και κρεμμύδια τηγανητά.

  Πώς μύριζαν παλιά οι γειτονιές; Καμμία σχέση.

  Επίσης η γειτονιά μου έχει πάρα πολλές τουαλέτες.
  Ναι, ναι πολλές τουαλέτες.
  Για την ακρίβεια η γειτονιά μου είναι μια τεράστια τουαλέτα όπου ο καθένας κάνει όπου βρει την ανάγκη του.

  Κάποιος έχει φροντίσει να διευκολύνει την ζωή των κατοίκων.
  Πού να περιμένει κανείς να πάει σπίτι του ή να μπει σε κάποιο μαγαζί.

  Όλα είναι έτσι πιο απλά.
  Εσύ δεν ξέρεις!
  Πώς σας φαίνεται η όμορφη γειτονιά μου;
  Γιατί δεν έρχεστε να ζήσετε κι εσείς εδώ;
  Εσείς δεν ξέρετε!

  ΕΤΣΙ..ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ
  ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!

  ..ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ρε πρόβατο του Ισλάμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όρε πενιές πάλι ο κακομοιριασμένος μουζικάντης!!!!!!

  Υ.Σ.: Αυτά έχει, αυτά βγάζει…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ; ΜΠΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΜΕΙ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΑΜΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΠΡΑΜΑΤΣΟΥΛΗΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΜΗΤΣΟ.ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΝΑ ΤΟΥ 'ΝΑΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 28 Αυγούστου 2012 5:44 μ.μ. βρε παλιομαλάκα σε τσούζουν οι αλήθειες που γράφει ο Πρεβενιός. Περαστικά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.