Ανεργοι και χωρίς επίδομα

28
Μόλις 187.723 άνεργοι παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ ενώ εκτιμάται πως συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης μόνο 160.916 άτομα. Τον Ιούλιο οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι αυξήθηκαν 1,59% σε σχέση με τον Ιούνιο...


Χωρίς επίδομα από τον ΟΑΕΔ είναι 734.347 άνεργοι, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Τον Ιούλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σημείωσε νέα αύξηση και έφτασε τα 794.924 άτομα, ενώ πρέπει να προστεθούν άλλα 127.146 άτομα που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία.

Δηλαδή συνολικά 922.070 άτομα είναι εκτός αγοράς εργασίας, ωστόσο μόλις 187.723 άνεργοι παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα εκτιμάται πως συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης μόνο 160.916 άτομα.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων αυξήθηκε κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ακόμα μεγαλύτερη -και συγκεκριμένα 13,62%- είναι η αύξηση όσων αναζητούν δουλειά σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.


Τη θλιβερή πρωτιά έχει η περιφέρεια Αττικής, όπου αναλογεί το 37,48% όσων αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας. Ακολουθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 19,35%.

Μακροχρόνια άνεργοι
Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων, δηλαδή όσων αναζητούν δουλειά για πάνω από 12 μήνες. Σε σχέση με πέρσι, οι μακροχρόνια άνεργοι -εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ- αυξήθηκαν κατά 69.781 άτομα, δηλαδή 26,05%.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τον Ιούλιο οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 90.791 και είναι μειωμένες κατά 9,12% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, είναι αυξημένες κατά 11,03% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011.

Οι απολύσεις έφτασαν τον περασμένο μήνα τις 23.551 και είναι μειωμένες κατά 7,81% σε σχέση με τον Ιούνιο. Μειωμένες κατά 29,9% είναι και οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ενώ αντιθέτως αυξημένες σε σχέση με τον Ιούνιο είναι οι οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Μιλώντας στο «Εθνος» το μέλος της εκτ. επιτροπής της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης τονίζει πως: «η πρόβλεψη του Ινστιτούτου Εργασίας είναι πως η πραγματική ανεργία θα φτάσει το 28%, δηλαδή 1,3 εκ. άτομα θα αναζητούν δουλειά. Ωστόσο, λιγότεροι από 200.000 θα παίρνουν επίδομα και όλοι οι υπόλοιποι οδηγούνται σε συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης».

Επισημαίνει ότι «απαιτούνται μέτρα, όπως η αύξηση του επιδόματος και η επέκτασή του. Επιπλέον πρέπει οι άνεργοι να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας χωρίς προϋποθέσεις, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη, επειδή δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Τέλος, πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις για τη στήριξη όσων έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και είναι άνεργοι».

Στατιστικά
Εξι στους δέκα ανέργους είναι 30 έως 54 ετών

Εξι στους δέκα εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους είναι από 30 έως 54 ετών. Οι νέοι έως 29 ετών που αναζητούν δουλειά είναι 29,68%. Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ακόμα πως οι άνω των 55 ετών αποτελούν το 9,61% των ανέργων. Οσον αφορά το εκπαιδευτικό επίπεδο όσων αναζητούν δουλειά, προκύπτει πως:

- Τo 46,66% των ανέργων έχει τελειώσει το λύκειο (370.883).

- Το 34,23% είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, δηλαδή μέχρι την τρίτη γυμνασίου (272.097 άτομα).

- Το 18,01% έχει πτυχίο πανεπιστημίου (143.170 άτομα).

- Για το 1,1% δεν υπάρχουν στοιχεία. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως από το σύνολο των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων το 58,57% είναι γυναίκες.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

28Σχόλια
  1. ΟΙ Έλληνες άνεργοι υποσιτίζονται ,χωρίς υγειονομική κάλυψη χωρίς ΟΑΕΔ , χωρίς κανένα βοήθημα ενώ oi λαθρομεταναστες του συριζα και του κκε τα έχουν όλα τσαμπα,,, μόνο για αυτούς νοιάζονται αυτοί οι ευαίσθητοι αριστεροί των βορείων προαστίων λοιπόν?? Ρεεεε υπάρχουν και έλληνες να υποστηρίξετε …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βρούτσης έβαλε λουκέτο στο ξενοδοχείο της Πάρου που δούλευε ο Πακιστανός βιαστής!!

    [Θα πει κανας πατριώτης του κώλου ένα ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ;;;

    Για πρώτη φορά υπουργός εφαρμόζει το νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες!

    Έτσι μετά από απόφαση του Υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση κλείνουν προσωρινά σε πρώτη φάση, το Ξενοδοχείο που απασχολούσε το λαθραίο ζώο που κτύπησε και βίασε τη 15χρονη και ένα εστιατόριο (Μπαρμπαρόσα) στην Πάρο, επειδή από τον έλεγχο των υπηρεσιών του Υπ. Εργασίας προέκυψε ότι απασχολούσαν λαθρομετανάστες.

    Προσέξτε!!
    Δεν κλείνουν επειδή απασχολούσαν ανασφάλιστους, αλλά επειδή απασχολούσαν λαθρομετανάστες]

    Σε κλείσιμο επιχειρήσεων (από λίγες ήμερες έως οριστικό λουκέτο) προχωρεί το υπουργείο Εργασίας, εφαρμόζοντας τις νέες αυστηρές ποινές που προβλέπει η υπουργική απόφαση όταν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι ελεγκτές του ΙΚΑ εντοπίζουν αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

    Η αρχή έγινε από το ξενοδοχείο της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου εργαζόταν ο Πακιστανός βιαστής της 15χρονης, το όποιο θα κλείσει για πέντε ημέρες καθώς ο έλεγχος έδειξε ότι απασχολεί αδήλωτους εργαζόμενους.

    Επίσης, με την ποινή του κλεισίματος ολίγων ημερών θα τιμωρηθεί επιχειρηματίας της ίδιας περιοχής που διατηρούσε ουζερί και απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους.


    Kαλή αρχή.

    Να αγιάσει η μάνα του και ο πατέρας του!!!
    Καλά τους έκανες...
    Σαμαράς για να ΑΕΡΧΙΣΕΙ να ξεβρωμίσει ο τόπος ρε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ;
    ΠΟΙΟΣ; ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΓΑΠ και το μικρο αδελφακι του ο τσιπρας , ανοιγουν τα συνορα ομως για ολες τις τριτοκοσμικες χωρες....και το πιο εγκληματικο ειναι οτι τους προσκαλουν να ερθουν ολοι.Τι σχεδιο να εξυπηρετουν αραγες?? Παντως οχι για το καλο των ελληνων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ////////////////////////////////

    ο Υποιυργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου
    Κάρολος Παπούλιας.

    Μετά την πρώτη μετά τον πόλεμο
    επίσκεψη.

    και την υπογραφή της συνεργασίας
    Ελλάδας-Αλβανίας
    & την ελεύθερη μετακίνηση, μεταξύ πολλών άλλων

    //////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΒΡΙΣΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύγε Αντώνη για αυτή την ενεργεία και μακάρι να ξεβρομίσεις και τον τόπο από τα λαθροτερατα του ΓΑΠ. Τώρα είναι ευκαιρία οι Ανεξαρ. Έλληνες και η Χ.Α να ενώσουν την γροθιά τους για να διώξουμε αυτήν την κατάρα που μας έφερε ο ΓΑΠ και την υποστηρίζουν συριζα –κκε ----- οι αριστεροί των βορείων προαστίων----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τους άνεργους έχει να πει κανείς τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε μην απαντάτε στον 11.43.ό άνθρωπος είναι ψυχικά διαταραγμένος.δείξτε λίγη κατανόηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν εχεις 2.500.000 λαθρους στην ελλαδα (που ήδη είναι σε πτώχευση) πες μου αγαπητε 12:18 π.μ. τι ελπιδες εχει καποιος να βρει δουλεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12,28 Συμφωνώ απόλυτα!Αλλά με πορδές δε βάφονται αυγά!Εδώ χρειάζεται σχεδιασμένη πολιτική και εγώ βλέπω μόνο σπασμωδικές κινήσεις.και πάνω από όλα χρειάζεται επειγόντως καταγγελία της Συνθηκης του Δουβλίνου 2 που μας υποχρε\ωνει να κρατάμε τους λάθρο εδώ και παράλληλα, συλλήψεις και στη συνέχεια παραδειγματικη τιμωρία των τούρκων κυρίως λαθρεμπόρων που τους περνάνε στην Ελλάδα
    Βλέπει κανείς να γίεται τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητε 22 Αυγούστου 2012 12:38 π.μ.Προς το παρόν μαθαίνουμε και γι’ άλλες μειώσεις μισθών που σίγουρα αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση άρα σε μεγαλύτερη ενεργεία και από την άλλη κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση ως προς το λαθρομεταναστευτικο……… Εδώ είμαστε και παρακολουθούμε---με όσο κουράγιο μας απέμεινε …. . Πιστεύω ότι σε ένα έως το πολύ 2 δυο μήνες θα καθαρίσει η κατάσταση για το που παμε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ 11,5 ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ…
    ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ (ΝΟΜΟΤΥΠΑ) ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΖΕΤ ΣΕΤ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗ, ( ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ) , ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΔΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗΣ Ο ΤΟΤΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΕΤΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ»...
    ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ
    «ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
    ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ..
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ "
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
    ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΡΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΤΣΕΡΟΚΙ, ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ , ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ, ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ, ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ , ΤΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ,?
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΒΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ?
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΡΕ,,,
    ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ…
    Η΄ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΤΑ ΝΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
    η ληστρική δραστηριότητα της τυχοδιωκτικής άρχουσας τάξης, κορυφαία επίδοση της οποίας, υπήρξαν οι τύπου Καρέλια, Λαδόπουλου, Πειραϊκής Πατραϊκής και άλλων 128 προβληματικών επιχειρήσεων του αστρονομικού ποσού των 424 δις δραχμών, που ΑΦΗΣΑΝ ΦΕΣΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟΟΟΟΟ… ΡΕΜΑΛΙΑ
    τα χρέη που άφησαν οι προβληματικές βιομηχανίες στο Ελληνικό λαο.ΟΜΩΣ με τους νόμους που είναι υπέρ της τυχοδιωκτικής άρχουσας τάξης, οι βιομήχανοι ενώ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ατομική περιουσία , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Και δυστυχώς αυτό ισχύει μέχρι σήμερα. Η εταιρεία φιλημένο και η περιουσία του ιδιοκτήτη άθικτη στα χέρια του. Άσε που τους δάνειζαν τα αποθεματικά των ταμείων ΑΤΟΚΩΣ τάχα μου να κάνουν επενδύσεις και τα έκαναν καταθέσεις στην Ελβετία .Και το κράτος απλός θεατής μάλλον τους σιγοντάριζε. Και τώρα ;;;;;;ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;;;;;;
    και τώρα η κατοχική κυβέρνηση με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ , ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ , τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, απαιτούν και επιβάλλουν χαράτσια, δυσβάστακτους φόρους, νέο ξεπούλημα του Ελληνικού πλούτου και χάρισμα στους τυχοδιώκτες της άρχουσας τάξης τις δημόσιες επιχειρήσεις, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ η «ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ είναι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατά της εχθρικής κατοχικής κυβέρνησης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε ρεμάλια μην μας πουλατε φίκια για μεταξωτες κορδέλες, με το να κυνιγατε μικροεπιχειρηματιες που ανοίκουν σε αντιθετες παρατάξεις απο τις δικές σας, αφήνοντας τους μεγαλους απαταιωνεσ που σας στηρίζουν και σας κρατούν στην εξουσία, το μόνο που καταφέρνεται είναι ο Ελληνικός λαός να σας συχαίνεται ακομη περισσότερο,
    ξεκουμπίδια ρε και παψτε να προκαλείτε το κοινό αίσθημα με την συχαμερή και καταπτιστη προπαγανδα σας , εσεις τα γραφεται εσείς τα ακουτε ρεμάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 11.28 σε θεωρούσα περισσότερο σοβαρό.Όχι και να πούμε μπράβο γιατί τον έκλεισε για 5 μέρες και μετά το 15 ΑΎΓΟΥΣΤΟ που υπάρχει και μια σχετική μείωση.
    Αυτό δεν είναι τιμωρία.Όσα κερδίζει ο επιχειρηματίας πληρώνοντας τον 5 ευρώ είναι πολλαπλάσια, για να μην το ξανακάνει,μόνο και μόνο για 5 ημέρες κλεισίματος.
    Για ένα χρόνο μπορεί να το κλείσει ,για μία ολόκληρη σαιζόν μπορεί ,τότε θα πούμε μπράβο.Μην επαναλαμβάνεις λοιπόν τις χαζομάρες του Άδωνι που είπε χθες στο ΣΚΑΙ,μην γίνεσαι κορόιδο και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ¨ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨
    ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
    Οι φόροι και τα χαράτσια που μας επέβαλλαν οι δοσίλογοι ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ τα τελευταία 30 χρόνια και ακόμα το χρέος αυξάνετε με μαθηματική πρόοδο , οι κλεφτες συνεχίζουν το φαγοποτι
    1) Φ.Π.Α 17% 19% 23% (τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους είναι αμύθητα, παρακαλώ κάποιον ειδικό να μας πει το ποσό αυτό
    2) ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ( 3-4 είναι οι έκτακτες εισφορές που έχουν καταβάλει οι μικροεπιχειρηματίες για διάφορες δικαιολογίες όπως η στενωπούς του Αντρέα)
    3) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ,( ένα τεράστιο σκάνδαλο που κόστισε στους επαγγελματίες και χάθηκε πολύτιμο συνάλλαγμα μόνο και μόνο για να οικονομήσουν οι ημέτεροι εισαγωγείς των ταμειακών μηχανών , το μέτρο αυτό μέχρι σήμερα τίποτα δεν απέδωσε και ούτε πρόκειται να αποδώσει.)
    4) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ( μέρα παρά μέρα είχαμε αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες ηταν σκανδαλωδώς δυσανάλογες σε σχέση με τις παροχές που έπαιρναν οι ασφαλισμένοι, και σήμερα παρ΄όλα αυτά τα ταμεια των ασφαλιστικών φορέων είναι αδεια)
    5) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ( ΤΟ 1980 η βενζίνη καμωνόταν στις 20 δρχ/λιτ , σήμερα σε δραχμές 700 δρχ/λιτ, το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής των καυσίμων είναι υπέρ του κράτους)
    6) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (Το έτος 1980 το πακέτο των τσιγάρων ήταν 2-5 δραχμές/πακέτο , σήμερα σε δραχμές 780 δρχ εως 1700 δρχ/πακετο το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής των τσιγάρων είναι υπέρ του κράτους
    7) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    8) ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
    9) ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
    10) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
    11) ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
    12) ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    13) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
    14) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    15) ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΟΣΟΥ
    16) ΕΙΣΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΔΕΚΟ
    17) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ (ΣΔΟΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ , ΤΑΧΙΣ )
    18) ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΏΝ
    19) ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    Συγχωρήστε με Δεν είμαι ειδικός για να απορυθμίσω πόσες ακόμα κατηγορίες φοροεισπρακτικών μέτρων έχουν παρθεί τα τελευταία από το 1980 και μετά, και ποιο είναι το ακριβές υψος των χρημάτων που εισέρευσαν στα κρατικά ταμεία .
    Παρακαλώ κάποιον ειδικό να δημιουργήσει σχετική λίστα ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της απάτης που έχει διαπραχθεί εις βάρος του από τους εκάστοτε κυβερνόντες , οι όποιοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την ιδια φορομπηχτική εισπρακτική πολιτική πάντα με την δικαιολογία της πάταξης της φοροδιαφυγής .
    Με τόσα φοροεισπρακτικά μέτρα η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρέπει να χρωστούσε αλλά να είχε και αποθέματα,
    Έχουν γεμίσει οι Τράπεζες τις Ελβετίας με τον κλεμμένο ιδρώτα των Ελλήνων νοικοκυραίων.
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. *

    ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ
    ΛΑΟΣ
    ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
    ΚΛΑΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ..ΤΑΣΚΕΝΔΗ

    *

    ΚΟΠΡΙΑ ΒΡΩΜΟΚΕΦΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
    1) Ποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση του 3% υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυραίων και τώρα είναι άνεργοι και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και λιμοκτονούν?
    2) Ποια μέτρα πήρατε υπέρ των ανέργων και άστεγων που δεν εχουν να φανε και που την κεφαλή κλίνε?
    3) Ποια μέτρα πήρατε για τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους χρεωστάνε σε εφορεία, σε ασφαλιστικά ταμεία και είναι άνεργοι και λιμοκτονούν οι οικογένειες τους, και λόγο των χρεών στην εφορεία δεν τους δίνετε την δυνατότητα να κλείσουν και στα χαρτιά τις εταιρείες τους ώστε να μην τρέχουν έξοδα και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και λοιπά έξοδα μη λειτουργούσας επιχείρησης?
    4) Ποια μέτρα πήρατε υπερ των μικροσυνταξιούχων που δεν εχουν αλλα εσοδα τα παιδιά τους είναι ανεργα χρειάζονται φαρμακα και ιατρική περίθαλψη?
    5) Ποια μέτρα πήρατε για την Ασφάλεια των πολιτων που είναι εκτεθιμένοι στους εγκληματίες και το πληρωνουμε σε καθημερηνή βάση με το αιμα μας?
    6) Ποια μέτρα πήρατε κατά της λαθρομεταναύστεσης και της λαθροεργασίας?
    Κανένα μέτρο υπερ των αναξιοπαθούντων Ελλήνων δεν πήρατε , αντιθέτως πήρατε πολλά μετρα εις βάρος τους φορτώνοντας τους επί πλέον πλείστες οικονομικές υποχρεώσεις για την ολοκληρωτική καταστροφή τους μια ιδιόμορφης μορφής γενοκτονίας του Ελληνικού λαού.
    Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα εξυπηρετήσετε τα κελεύσματα του εχθρου της πατρίδας που είναι η ΤΡΟΪΚΑ και η συναφής κλίκα της παγκόσμιας τζετ σετ οικονομικής μαφίας που υπηρετείτε , Συμπεριφέρεστε ως εχθροί εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων μεσαιωνικού τύπου και ορίζεται ποιος πρέπει να ζήσει και ποιος πρέπει να πεθάνει….
    ¨ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συνήθως συγκρατούμαι αλλά εδώ δεν μπορώ .
    Ξεσκίστε τους ,από που δεν έκαναν περικοπές από το τσιφλίκι τους ,από το πορτοφόλι τους ;Να τα πληρώσουν τα ακριβο-πληρωμένα διοικητάκια των ΔΕΚΟ.
    Τους αξιολογούν κιόλας τους άχρηστους με τα βαρύγδουπα πληρωμένα βιογραφικά,για να στρογγυλοκάθονται και να το παίζουν διοικητάδες ΔΕΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου