Κάτι ήξερε ο Μητσοτάκης…

20
Αν πράγματι η ζωή κάνει κύκλους, φανταστείτε πόσο… στρογγυλοί είναι εκείνοι οι οποίοι απαντώνται στην πολιτική. Σαν σήμερα, το 1992, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία κακοποιήθηκε από τον λαϊκισμό ενός ΠΑΣΟΚ που επέστρεφε καλπάζοντας στην εξουσία, ψήφιζε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών...


Ένα νομοσχέδιο φυσικά που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη, καθώς ο τότε πρωθυπουργός είχε… παραβλέψει το βαθύτερο νόημα της ιστορικής ρήσης του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Στην επικαιροποιημένη μορφή της, εκείνη η φράση εννοούσε… το δίκιο του συνδικαλιστή, και του κόμματος το οποίο εκείνος υπηρετούσε, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν φυσικά το ΠΑΣΟΚ.

Ποιος θα ξεχάσει τις απείρου κάλους σκηνές, με τους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών να ξεγυμνώνουν και να διαπομπεύουν στο δρόμο συναδέλφους τους, αλλά και όσους… τόλμησαν να πιστέψουν ότι στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται. Δεν…

Έτσι, εκείνη η μεταρρύθμιση, που θα έθετε τις βάσεις για μια ποιοτική αλλαγή στη νοοτροπία του ελληνικού δημοσίου, και θα προσέφερε στην οικονομία της αγοράς το ερέθισμα να απαλλαγεί από τα δεσμά της, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Είκοσι χρόνια μετά, τρεις πολιτικοί αρχηγοί δίνουν μάχη για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία. Και επιταχύνουν τη δρομολόγηση αντίστοιχων ιδιωτικοποιήσεων, υπό τον φόβο των συνδικαλιστών που παραμένουν… μαζί μας. Έστω και έχοντας μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου

20Σχόλια
  1. ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΓΡΑΣΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΜΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο 3.03 μπορει να μας πει που θα βρει τα χρηματα να μην γινουν ολα αθτα και που δουλευει πιστευω οτι ειναι δημοσιος υπαλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Σταμουλοκολλάδες με τους παχυλούς μισθούς και τις συνδικαλιστικές απαιτήσεις τους ήσαν αυτοι που μαζί με άλλους μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ξερει να μας πει ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,δοθηκαν ΣΤΟΥΣ ''ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ''τα λεωφορεια τοτε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 4:13

    Με τις ίδιες προϋποθέσεις που διορίστηκαν από τα κόμματα οι Σταμουλοκολλάδες (που δεν πλήρωσαν τίποτα παρά μόνο εισέπρατταν) σε αντίθεση με τους Σεπίτες που έδωσαν εκατομμύρια και το ελληνικό κράτος ακόμα τους χρωστάει αποζημειώσεις.
    Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια δικαίωσαν τους Σεπίτες αλλά το ελληνικό κράτος δεν πληρώνει τα χρήματα που τους οφείλει τη στιγμή που πλήρωσαν για να τα πάρουν,μια και χρωστάει στους πάντες.
    Ως προς τον χαρακτηρισμό "Νοικοκυραίοι" που τους αποδίδεις, κάνεις λάθος γιατί αυτοί δεν άφησαν χρέη στο κράτος αι δούλευαν απανωτά δρομολόγια σαν Αλβανοί ενώ οι Σταμουλοκολλάδες ήσαν οι πραγματικοί νοικοκυραίοι αφού και μεγάλους μισθούς εισέπρατταν και χρέη ψάξτε να δείτε αν άφησαν και τα λεωφορεία συνέχεια είχαν βλάβες και τα δρομολόγια έγιναν σπάνια.
    Και η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εκεί που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου το΄''κατεχεις'' τοσο καλα το θεμα σε ΠΟΙΟΥΣ τα δωσανε;;;τωρα αμα σου πω οτι λες βλακειες θα γινω αγενης.Τι σχεση εχει ο διορισμος με την ιδιοκτησια;;;Μηπως εισαι κανενας απ τους ''νοικοκυρηδες''και σκουζεις ετσι;;;Τελικα θα μας πεις ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;;;;Για πες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας "νοικοκύρης", είχε φουντάρει το λεωφορείο που του παραχωρήθηκε από τον Ισθμό για να εισπράξει την ασφάλεια. Ο πρόεδρος που είχε διορίσει ο Μητσοτάκης είχε καταδίκες για ακάλυπτες επιταγές. Ένας νοικοκύρης είχε συλληφθεί από ελεγκτή, γιατί χτυπούσε συνέχεια στο ακυρωτικό ένα χρησιμοποιημένο εισιτήριο να γράψει πλασματικά ποσοστά επιβατών για να πληρωθεί. Μετά τις 10 το βράδυ δεν κάναν δρομολόγια επειδή δεν είχαν κέρδος λόγω περιορισμένης επιβατικής κίνησης. Αυτά γινόντουσαν τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5.13 Που εισαι ρε μεγαλε περιμενω απαντηση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. Μακάρι να είχε ακολουθηθεί η πολιτική Μητσοτάκη, θα ήταν η χώρα σε καλύτερη θέση. Δυστυχώς τον έφαγε η Intracom και άλλα συμφέροντα (όχι δεν έπεσε για το Μακεδονικό και από τον Σαμαρά).
    2. Τώρα για το ποιοι τα πήραν και με ποια κριτήρια και λοιπές αρλούμπες: Το θέμα είναι ότι είχαν φύγει από το δημόσιο και το δημόσιο θα είχε ελαφρωθεί από μερικά δις δαπάνες το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8.45 Αλλο παλι τουτο δεν εριξε ο Σαμαρας τον Μητσοτακη;;;;;Α δεν παμε καλα,ειδατε τι κανουν οι 40 βαθμοι θερμοκρασια.!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8.45 Θα ειχε ελαφρυνθει το Δημοσιο απο καποια δις και θα τα ειχαν βουτηξει οι ''νοικοκυραιοι''......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 8:45 μ.μ.
    Καλά είπαμε να γλύφεις τον Σαμαρά, αλλά όχι τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Ευάκι του ΠΑΣΟΚ, στη Μύκονο, στα μπουγέλα του Σάκη με βότκα (βίντεο)

    Η Εύα Καϊλή πρώτη μούρη στο πάρτυ που έγινε στη Μύκονο και οι καλεσμένοι μπουγελωνόντουσαν με τρίλιτρες βότκες Grey Goose... κατά τ' άλλα ήθελε και Βουλευτιλίκι για να σώσει την Πατρίδα...

    Δείτε την στο 7 λεπτό του βίντεο
    Ο Σακης και οι επωνυμες ρουβιτσες του στην Μυκονο
    Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιούλ 2012 από mykonos livetv

    - Να ναι καλά το ΠΑΣΟΚ και οι @@ που την ψήφιζαν τόσα χρόνια για να κάνει dolce vita...

    - Αφού πρώτα με τον ΓΑΠ χρεωκόπησαν τη χώρα, τώρα γλεντάει και μας γράφει όλους κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 5:48

    Επειδή είναι φανερό σε ποιούς ανήκεις, δεν είμαι διατεθειμένος να χαλάσω τη φαντασίωσή σου και να σου πάω κόντρα ( Άσ΄τον τρελλό στην τρέλλα του).
    Δεν μας είπες πόσα χρέη έχουν σήμερα οι Σταμουλοκολλάδες και πόσα δισεκατομμύρια έδωσε το ελληνικό κράτος για να αγοράσει τα λεωφορεία που τα έχουν σήμερα καταντήσει τσαντίρια, ενώ οι νοικοκυραίοι (όπως λες) θα τα πλήρωναν οι ίδιοι από την τσέπη τους γιατί ήσαν υποχρεωμένοι να τα αντικαταστήσουν.
    Και για να κινήσουν τότε τα 1600 λεωφορεία ήσαν 3200 οδηγοί και μόλις τα πήραν οι Σταμουλοκολλάδες έγιναν 12000.
    Όλα αυτά τα οικονομικά εγκλήματα οδηγήσανε τη χώρα να μου κόβει σήμερα τη σύνταξη μου (γιατί ένας φτωχός συνταξιούχος δικηγόρος είμαι).
    Από αυτά και από αυτά έχουμε φθάσει σήμερα στο σημείο να αυτοκτονούν οι συμπολίτες μας και οι νέοι μας να παίρνουν τα πτυχία και να εξαφανίζονται από τη χώρα.
    Από την άλλη το κράτος είχε έσοδα από τους νοικοκυραίους γιατί εισέπραττε από αυτούς ΦΠΑ και φόρους, ενώ από τους Σταμουλοκολλάδες έχει μόνο χρέη.
    Ως προς τα κριτήρια με τα οποία είχαν πάρει τα λεωφορεία, το 90% ήσαν Σταμουλοκολλάδες και τα είχαν πάρει με μια απλή αίτηση και το 10% ήσαν πολύτεκνοι ανεξαρτήτου κομματικού χρώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεξιουλης βεβαιως βεβαιως,μηπως ειχες και εσυ ''κονομησει'' κανενα λεωφορειακι ''πτωχε πλην τιμιε δικηγορε;;;;Ασε λες καΙ δεν ξερουμε τι εγινε τοτε,πες τα σε κανενα νεο παιδι που δεν ξερει.Παντως ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΜ,και εμενα μου κοβουν την συνταξη,αλλα απ τις ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,αυτοι που φοροδιαφευγουν δεν ειναι οι''Σταμουλοκολλαδες''οπως λες.Ασε λοιπον, πηγαινε παρα κατω,εχεις να μας πεις τιποτα για την φοροδιαφυγη;;;;;;το καρκονωμα της χωρας... και ΤΕΛΟΣ Μ ΕΣΕΝΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8 Αυγούστου 2012 8:45 μ.μ.


    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΥΡΩΝ .


    ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ανώνυμο 8 Αυγούστου 8:45 μ.μ.

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9 Αυγούστου 2012 8:26 π.μ.

    Κουράγιο φίλε μην χάνεις την ελπίδα σου.
    Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να μην σε έσωσε (ή μήπως όχι;) αλλά ο Τσίπρας θα σε σώσει σίγουρα.
    Λίγη υπομονή ακόμα και θα γιορτάσουμε όλοι τη "σωτηρία" σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 8:13 π.μ.Αν σου απάντησα είναι γιατί με προκάλεσες να σου πω τι γνωρίζω αποκαλώντας με μάλιστα και "Μεγάλο".

    Όσο για το "Δεξιούλης", εγώ στις εκλογές ψήσα ΣΥΡΙΖΑ ασχέτως αν μετά διεπίστωσα ότι δεν ήθελε να κυβερνήσει.

    Εσύ όμως βλέπω ότι εξακολουθείς να χωρίζεις κομματικά τους Έλληνες παρά το χάλι της Ελλάδας.

    Χαίρομαι πάντως που έβαλες τέλος και δεν θέλεις άλλες διευκρινίσεις.

    Γειά χαρά, να είσαι καλά και καλή συνέχεια στην πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου