Χρεώσεις … 5 Αστέρων!

4
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά και ύπουλα έβαλαν στην ζωή μας τα περίφημα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα  με τις “υπέρογκες” χρεώσεις. Όλοι ενθυμούμαστε ότι αυτό το τηλεφωνικό πλιάτσικο ξεκίνησε πρώτα από ανόητες κουτσομπολίστικες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές οι οποίες καθιέρωσαν αυτή την μορφή επικοινωνίας (για την αποστολή SMS) με δόλωμα κάποια γελοία και ... χαμηλού κόστους δώρα για να βγάλουν τα έξοδα τους αλλά και για να αφήσουν μεγάλα κέρδη στους βαρόνους των media.
Μετά πήγαν στις πληροφορίες του τηλεφωνικού καταλόγου και........
μετά επεκτάθηκαν σε κάθε λογής πληροφορία που το κόστος της τείνει να φτάσει πλέον στα επίπεδα των περίφημων “ροζ” τηλεφώνων όπου κάποιοι φαντασιώνονται και μαλακίζονται στο άκουσμα μιας εκπαιδευμένης “λάγνας” φωνής (που πολλές φορές είναι και τηλεφωνητής) η οποία μπορεί να ανήκει στην οποιαδήποτε κουτσή, στραβή και άσχημη ... γυναίκα!
Θα μου πείτε βέβαια ότι σε αυτή την περίπτωση κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να σχηματίσει αυτά τα νούμερα αλλά αυτό πέστε το στον περίεργο έφηβο ή στον μοναχικό άνθρωπο που ψάχνει απελπισμένα να βρει έστω και μια εικονική συντροφιά!
Τέλος πάντων για να επανέλθουμε στο θέμα μας όλα αυτά τα αναφέρω για να καταλήξω στα σημερινά όπου οι κύριοι αυτοί μας επέβαλλαν με το έτσι θέλω σε οικονομικά δύσκολους καιρούς να καλούμε στα πενταψήφια νούμερα τους για το πολυτιμότερο όλων των αγαθών δηλ. αυτό της υγείας μας.
Μιας υγείας που την έχει ανάγκη ο υπέργηρος, ο χαμηλοσυνταξιούχος αλλά και ο χαμηλόμισθος μια και οι κατέχοντες την εξασφαλίζουν στα πανάκριβα ιδιωτικά θεραπευτήρια του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Μάλιστα οι κυβερνώντες για να ξεπληρώσουν τις κατά καιρούς χορηγίες αλλά και να για να εξασφαλίσουν και την περαιτέρω στήριξη όλων αυτών των κυρίων τους μοίρασαν τα νούμερα των πληροφοριών του ΕΟΠΥΥ για να οικονομήσουν ... όλοι τους.
Φυσικά αυτές τις μέρες μας βομβαρδίζουν με τηλεοπτικά σποτ για να εμπεδώσουμε το νέο τους πλιάτσικο το οποίο θα ξεκοκαλίσει ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα μας!

Υποσημείωση
Παράκληση!.. όσο μπορείτε περιορίστε τις πενταψήφιες κλίσεις σας για να αντισταθούμε στον εκβιασμό και την αισχροκέρδεια τους!
 e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. Κατάθεση Π. Ρουμελιώτη σχετικά με τις δηλώσεις του για ΔΝΤ
    NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 20:02
    Τελευταία Ενημέρωση : 21/08/2012 20:02

    Εκτύπωση
    Αποστολή
    Φυλάξτε το
    Μέγεθος
    Ακούστε το

    Κατάθεση στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος έδωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης με αφορμή δήλωσή του ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

    Πεντάωρη κατάθεση στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη έδωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

    Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετικά με την οικονομία.

    Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να διεξαχθεί έρευνα για την οικονομία.

    Μιλώντας στους «Times» της Ν. Υόρκης, ο κ. Ρουμελιώτης είπε το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.

    Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

    Έμμεση αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων δημοσιοποιήθηκε εκ μέρους πηγών του ΔΝΤ ενώ ο κ. Ρουμελιώτης επανήλθε με γραπτή δήλωση. Σε αυτή ζητούσε να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

    Επίσης, ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ; ΠΟΣΟ;
    ΑΝ ΔΕ ΛΥΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ,ΠΑΛΕΨΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΣΙΑ ΣΑΣ.ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κράτος παίρνει μπροστά: Εντολή εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ για έρευνα μεγαλοκαταθετών που δεν υπέβαλαν δήλωση.

    Προκαταρκτική εξέταση για 425 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και για 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

    Την έρευνα θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ που καλείται να διενεργήσει ενδελεχή φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα, καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!ΞΑΝΑΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου