2.500 νεκροί εξακολουθούσαν να παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ

Στον εισαγγελέα 58 περιπτώσεις

Περίπου 2.500 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει ταυτοποιήθηκαν μετά από διασταύρωση στοιχείων του IKA με άλλες κρατικές υπηρεσίες...


Τα στοιχεία εστάλησαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Ιδρύματος, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις και... να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Έως σήμερα έχουν παραπεμφθεί στους εισαγγελείς 58 περιπτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΙΚΑ, μετά την απογραφή του 2011 ανεστάλησαν οι σύνταξης 7.500 δικαιούχων, οι οποίοι δεν απογράφηκαν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από τις διοικήσεις όλων των ταμείων να παραδώσουν άμεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν για καταχρηστική χορήγηση και είσπραξη συντάξεων, επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία είναι μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη, οι εισαγγελίες εφετών της χώρας καλούνται να διενεργήσουν έρευνα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη όσοι ελάμβαναν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών, να εντοπίσουν εάν στις περιπτώσεις των «μαϊμού» συντάξεων και των παράνομων επιδομάτων υπάρχουν ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.
Σκοπός της έρευνας, πέραν της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών, είναι και η επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών από το τους επιτήδειους, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό Δημόσιο...


nonews-news.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 2.500 νεκροί εξακολουθούσαν να παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ... http://24wro.blogspot.com/2012/08/2500_8.html#ixzz22vaRgAZz