2.500 νεκροί εξακολουθούσαν να παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ

9
Στον εισαγγελέα 58 περιπτώσεις

Περίπου 2.500 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει ταυτοποιήθηκαν μετά από διασταύρωση στοιχείων του IKA με άλλες κρατικές υπηρεσίες...


Τα στοιχεία εστάλησαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Ιδρύματος, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις και... να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Έως σήμερα έχουν παραπεμφθεί στους εισαγγελείς 58 περιπτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΙΚΑ, μετά την απογραφή του 2011 ανεστάλησαν οι σύνταξης 7.500 δικαιούχων, οι οποίοι δεν απογράφηκαν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από τις διοικήσεις όλων των ταμείων να παραδώσουν άμεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν για καταχρηστική χορήγηση και είσπραξη συντάξεων, επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία είναι μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη, οι εισαγγελίες εφετών της χώρας καλούνται να διενεργήσουν έρευνα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη όσοι ελάμβαναν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών, να εντοπίσουν εάν στις περιπτώσεις των «μαϊμού» συντάξεων και των παράνομων επιδομάτων υπάρχουν ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.
Σκοπός της έρευνας, πέραν της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών, είναι και η επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών από το τους επιτήδειους, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό Δημόσιο...


nonews-news.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 2.500 νεκροί εξακολουθούσαν να παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ... http://24wro.blogspot.com/2012/08/2500_8.html#ixzz22vaRgAZz

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. ΠΑΣΟΚΟΙ και ολοζώντανοι βέβαια

    ζώντα ζώα, που λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ 30% ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΤΡΟΪΚΑΣ …

    ΕΛΛΗΝΕΣ Η΄ ΞΥΠΝΑΜΕ Η΄ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ…
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ Η΄ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ 30%. ΘΑ ΚΛΑΣΟΥΝ ΜΑΛΙ ΟΙ ΚΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ …

    , ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΑΤΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ,ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ
    ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΗΣΥΧΗ, ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ...
    ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

    ΕΛΛΗΝΕΣ Η΄ ΞΥΠΝΑΜΕ Η΄ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΝΑΤΑΒΑΤΖΗΔΕΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ , ΔΙΟΤΙ:
    1ΟΝ, ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ
    2ΟΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , (7-10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΝΟΜΩΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    ΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ-ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
    (τα κομματόσκυλα τσακώνονται, εδώ ο κόσμος καίγεται και το μου…νι χτενίζεται,)
    Προς όλους τους σώφρονες θαμώνες του καφενείου, αφήστε τα κομματόσκυλα της κάθε παράταξης να λένε και να γραφούν ότι θέλουν ,άλλοι είναι βολεμένοι, άλλοι είναι παράφρονες και φανατισμένοι και ο καθένας λέει και γράφει ότι θέλει, α γ ν ο ε ί σ τ ε τ ο υ ς, μην ασχολείστε στα προκλητικά και ηλίθια σχόλια τους, μειοψηφία είναι και ποιος τους χεζει...
    Αντισταθείτε με τα σχόλια σας παρακινήστε και ξεσηκώστε τον Ελληνικό λαό σε Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η, Φίλοι μου αντίσταση με κάθε τρόπο με κάθε μέσον που μπορεί και όπου βρίσκετε ο καθένας μας, αντίσταση γιατί η ολοκληρωτική καταστροφή μας είναι προ των πυλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ( ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΝΟΩ... ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ, Κ.Λ.
    ΑΝ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ, ΘΑ ΞΡΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ... ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΣΙΓΣ-ΣΙΓΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ... Ο ΛΑΟΣ ( ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ) ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΚΕΤΑΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΛΑΤΗ, Ε ΠΕΛΑΤΗ ΑΥΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H XA KALA KANEI KAI ME FTHNA EPIKOINONIAKA KOLPA THELEI NA KERDISEI THN SYMPATHIA TON ELLHNON, H X.A ,EAN THELEI PRAGMATIKA TO KALO TOY TOPOY THA PARADEXOMOUNA NA GINEI MPROSTAREIS SE AGONES DYNAMIKOYS NA DIOXOYME TOYS NATABANTZHDES PRODOTES POY MAS KYBERNOYN , NA YPOSTHRIXOUN TO KINHMA “DEN TA EFAGA DEN XROSTO DEN PLHRONO”, GIA NA APALAGOYME APO TOYS POYLHMENOYS KAI OI ELLHNES NA DOUN ASPRH MERA, OLA TA ALLA EINAI POLY FTYNA KAI DHMAGOGIKA EPIKOINONIAKA KOLPA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις τους ζόρισε ο Βρούτσης άρχισαν να κελαϊδάνε...

    ΙΚΑ: Ταυτοποιήθηκαν περισσότερες από 2.500 συντάξεις που δίνονταν σε πεθαμένους"... και γιατί ρε γελοίοι δεν τους στείλατε ακόμα στον εισαγγελέα ;

    Τις 2.500 φτάνουν οι περιπτώσεις συνταξιούχων οι οποίοι έχουν πεθάνει αλλά ακόμη λαμβάνουν σύνταξη, μετά την ταυτοποίηση που έγινε από την διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Με αφορμή την προτροπή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και μετά από συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες ταυτοποιήθηκαν αυτές οι περιπτώσεις. Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ήθελε να γνωστοποιήσει τον αριθμό των καταχρηστικών περιπτώσεων χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών παροχών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα στοιχεία των θανόντων αυτών απεστάλησαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα, που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.
    Επίσης, η διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι, μετά την απογραφή του 2011 και αφού δεν προσήλθαν να απογραφούν 7.500 δικαιούχοι, ανεστάλησαν οι συντάξεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ καλά κρατεί. Μέγας ντόρος για τους μαϊμού συνταξιούχος για τους νόμιμους απατεώνες των τρις και δις εκατομμυρίων τίποτα, τους έχουν (κανά δυο)και τους ταΐζουν στη φυλακή σε κελιά πολυτελείας, αντί να προχωρήσουν άμεσα σε δήμευση της περιουσίας τους και κάποιους άλλους τους αφήνουν να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και να συνεχίζουν το αποτρόπαιο έργο τους καθώς "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Ποια ισοδύναμα μέτρα και μπαρούφες; 35 χρόνια έκλεβαν και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, 35 χρόνια λεηλατούσαν τη δημόσια περιουσία και μας ζητούν τώρα να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό, αφήνοντάς μας χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς ασφάλεια, χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ.
    Φτάνει η κοροϊδία!
    Χ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις τους ζόρισε ο Βρούτσης άρχισαν να κελαϊδάνε-ΙΚΑ: Ταυτοποιήθηκαν περισσότερες από 2.500 συντάξεις που δίνονταν σε πεθαμένους"

    και γιατί ρε γελοίοι παστοκοι
    δεν τους στείλατε ακόμα στον εισαγγελέα ;

    Επίσης, 2731 άτομα, προερχόμενα από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., Τουρκία και Αίγυπτο, που έπαιρναν σύνταξη από τον ΟΓΑ, δεν πήγαν να απογραφούν και η εντολή μου προς το διοικητή του ΟΓΑ είναι να κοπεί η σύνταξή τους, από 01.09.2012.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα έννομης τάξης και λειτουργίας του κράτους.
    Αυτές οι συντάξεις, που χορηγούνται από τον ΟΓΑ, έχουν ένα κόστος περίπου 14 εκατ. ευρώ. Είναι ένα μέγεθος, που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας και να αξιολογήσουμε ανάλογα.


    Και στο ΤΕΒΕ τα ίδια χάλια ανακάλυψε ο Βρούτσης: το 7% δεν κάνει καθόλου δήλωση.

    Ενδεικτικά τα ευρήματα του ελέγχου αποκάλυψαν ότι:
    Από τους 230.138 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,08% (174 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ και ένα ποσοστό 0,23% (524 άτομα) δεν είχε καθόλου Α.Φ.Μ.
    16.351 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7,13%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση
    6.133 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,67%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
    5.972 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,80%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.
    18.048 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 8,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού στέρησαν την υγειονομική κάλυψη σε χιλιάδες Έλληνες με διάφορες ιστορίες για αγρίους σχετικά με υπετιμολογήσεις φαρμάκων, λαμογιές των γιατρών, φακελάκια, φορολογικές απάτες, ιστορίες που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν ευθύνες από τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο για τα παραθυράκια που άφηνε, την ηθελημένη ή άθελη απουσία ελέγχου, έρχονται τώρα να διαλύσουν το συνταξιοδοτικό και να αφήσουν χιλιάδες Έλληνες και δη ηλικιωμένους χωρίς σύνταξη. Μήπως οι ίδιοι δεν ευθύνονται για τις μαϊμού συντάξεις μη διενεργώντας ελέγχους ή και διορίζοντας σε καίριες θέσεις δικούς τους ανθρώπους με μειωμένα προσόντα. Είναι θλιβερό το θέαμα του 60ή70ή80χρονου που ακούει για απογραφή, για φορολογική δήλωση, για ΕΤΑΚ και εν τέλει για μη καταβολή της σύνταξης. Τους έχει τρελάνει το σύστημα. Ντροπή... αθλιότητα... αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου