Ο βοσκός και τα πρόβατα

2
 Γράφει ο Νίκος Βραχασωτάκης

Κάποτε σε ένα μαντρί ζούσαν πολλά πρόβατα.
Η ζωή ήταν ήρεμη και ήσυχη καθώς όλα ήξεραν πως είχαν εξασφαλίσει το φαγητό τους, το μόνο που τους στεναχωρούσε βέβαια ήταν πως ήξεραν πως αργά ή γρήγορα ο βοσκός θα τα σκοτώσει για να πάρει το μαλλί και το κρέας τους αλλά και τα ίδια είχαν συμβιβαστεί με αυτό θεωρώντας το λογική εξέλιξη της ζωής τους.
Ο καιρός πέρασε και είχε έρθει η ώρα να σφαχτούν, κανένα δεν ήθελε να πεθάνει αλλά όλα είχαν πλέον πειστεί πως έτσι .......
έπρεπε να γίνει.
Από το μαντρί μπορούσαν να φύγουν εύκολα αλλά κανένα δεν τόλμησε να προσπαθήσει ποτέ δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη στον βοσκό που τόσα χρόνια τα τάιζε και τα πότιζε.
Λίγες ώρες πριν τα πάρουν για να τα σφάξουν ένα νεαρό σε ηλικία πρόβατο πρότεινε να φύγουν όλα μαζί και να ζήσουν μόνα τους χωρίς να έχουν ανάγκη κανέναν.
Όλα τα πρόβατα άρχισαν να φωνάζουν και να λένε πως αυτό θα ήτανε τρέλα γιατί δεν θα έβρισκαν αλλού νερό και τροφή και πως ο μόνος που μπορούσε να τους τα προσφέρει ήτανε ο βοσκός που τα φρόντιζε χρόνια ολόκληρα.
Το νεαρό πρόβατο τους είπε πως έτσι και αλλιώς σε λίγο θα είναι νεκρά και πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν φεύγοντας από το μαντρί που ήταν κλεισμένα τόσα χρόνια.
Τα υπόλοιπα πρόβατα δεν έδειχναν να αλλάζουν στάση ενώ ο χρόνος που είχαν για να φύγουν λιγόστευε.
Το νεαρό πρόβατο σεβάστηκε την άποψη τους και έμεινε μαζί τους στο μαντρί.
Λίγη ώρα αργότερα ήτανε όλα νεκρά...

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Ηράκλειο: ''Να απομoνωθούν οι καουμπόηδες του κώλου, Στεφανήδες και να μην γυρίσει ο δολοφόνος''!

    [Οι κάτοικοι αναφέρονται στην οικογένεια των νταήδων του γνωστού πουστόφλωρου Στεφανή,
    από το ρεάλιτι Mission, που κάνει το μάγκα με τα όπλα και έχει τα χέρια μόνο για να βαράει γυναίκες όπως την πρώην του...]

    Να απομονωθούν όσοι ταράζουν την ειρηνική ζωή στον Προφήτη Ηλία επιδιώκουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζουν με το πένθος για το χαμό του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.

    Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην περιοχή, με τους κατοίκους σύμφωνα με το cretalive.gr, να απευθύνονται... πολύ ψηλά: στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να έρθουν στο χωριό και να ακούσουν τους πολίτες να διηγούνται όσα έχουν περάσει και περνάνε, όλα εκείνα που οδήγησαν στο διπλό μακελειό του Προφήτη Ηλία.

    "Στόχος μας δεν είναι να "λιθοβολήσουμε" κανένα, αλλά να πολεμήσουμε την ουσία του κακού" - είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Προφήτη Ηλία, Νίκος Μαρτιμιανάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόθεση του χωριού είναι "να απομονωθούν ... οι "καουμπόηδες"

    Όπως είπε ο ίδιος, ήδη, γίνονται κάποιες ενέργειες στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, ενώ αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα που επικρατεί είπε ότι το κλίμα είναι ήρεμο αλλά "τον ήρεμο ποταμό ... φοβάμαι"! Όσο για την οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, δεν έχει επιστρέψει στο χωριό, κάτι που αποτελεί, άλλωστε αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Όπως είπε ο κ.Μαρτιμιανάκης "η τοπική κοινωνία θεωρεί αυτονόητο ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν", ωστόσο άγνωστες είναι οι προθέσεις της οικογένειας που επί δεκαετίες ζουν στον Προφήτη Ηλία, διατηρούν περιουσία και δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΟΦΑΝΕ ΘΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΤΑ ΚΡΙΑΡΙΑ ΘΑ ΞΕΣΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου