Οι ελεγκτές και οι φοροεισπράκτορες των τοκογλύφων … ξανάρχονται!

11
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Πρέπει πλέον όλοι μας να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα του 2012 δεν είναι πια ελεύθερη χώρα αλλά μια “Μπανανία” σε καθεστώς κατοχής που την κυβερνούν πολιτικά ανδρείκελα τα οποία στις πρόσφατες εκλογές “εκβίασαν” και “τρομοκράτησαν” μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού προκειμένου να βγουν ξανά στον αφρό της εξουσίας!
Διαβάζουμε ότι τις προσεχείς ημέρες έρχεται πολυπληθές κλιμάκιο των δανειστών προκειμένου να ελέγξει αλλά και να δώσει διαταγές για την εφαρμογή ή ακόμα και για την λήψη και..........
άλλων δυσβάσταχτων μέτρων εις βάρος του λαού μας!
Όπως είναι γνωστό στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην φασίστρια καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ.
Όμως η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν στην ουσία απούσα και η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια  ήταν για εμένα εξευτελιστική μια και η συμμετοχή του είχε το ρόλο του “απλού” ταχυδρόμου της επιστολής Σαμαρά! Μιας επιστολής που απλά δήλωνε το γνωστό «Θα εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».
Τα συμφωνηθέντα τα οποία οδήγησαν και οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία!
Μέσα σε αυτό το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον το λυπηρό είναι ότι δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα μια και η συγκυβέρνηση των τριών δεν φαίνεται να μπορεί να τηρήσει τις προγραμματικές (υποτίθεται) συμφωνίες και εξαγγελίες οι οποίες μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου!
Φίλοι/ες είμαστε πια υπό κατοχή και δεν θα πρέπει πλέον να θεωρούμε “ταμπού” και καταστροφή την καταγγελία του μνημονίου, την έξοδο μας από την λυκοφωλιά του Ευρώ και την επαναφορά μας στο εθνικό μας νόμισμα την δραχμή μια και όπως φαίνεται και λένε (off the record) Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αργά ή γρήγορα θα μας πετάξουν έξω … οι ίδιοι.
Όσο για αυτά τα Ευρωπαϊκά “golden boys” (τους υπαλληλίσκους των τοκογλύφων) δεν θα πρέπει κανένας Έλληνας πολίτης (ειδικά οι εργαζόμενοι στα υπουργεία και στις υπηρεσίες που θα πάνε) και να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να θεωρούν την πατρίδα μας “Προτεκτοράτο” στο οποίο θα κινούνται με την “άνεση” (που τους επιτρέπουν οι εγχώριοι δωσίλογοι συνεργάτες τους ) και τον αέρα του κατακτητή προσβάλλοντας, αλλά το κυριότερο απαιτώντας και οδηγώντας μας ολοένα και περισσότερο στην απόλυτη “υποδούλωση”! 

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. take it or leave it.
    Με το ζορι ηλθανε οι ανθρωποι? Διωξε τους , και τυπωσε δραχμες ΑΝ ΣΟΥ ΚΟΤΑΕΙ.
    Ολοι οι χρεωμενοι αυτο κανουνε.
    η αμολανε πορδες, η τυπωνουν δικο τους νομισμα.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΖΑΧΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΑΤΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.
    ΑΠΟ ΠΟΥ ? ΦΤΙΑΧΝΕΙς ΤΙΠΟΤΑ ΦΕΡΡΑΡΙ , Η ΤΙΠΟΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ,ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΑΔΙΚΗΣΕΙ?γι αυτο σταματηστε να πουλατε το μονο που παραγετε, δηλ. παραμυθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άμα ακρίβηναν την κοκαϊνη σου
    Αληταρά της συνιστώσας δολοφόνων

    ξέρεις εσύ, πώς να το κουμαντάρεις εν ψυχρώ
    Τσόγλανε.

    οι ομοιδεάτες σου κάθε μέρα σου δείχνουν τον ..τρόπο, όρμα μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3 Ιουλίου 2012 12:01 μ.μ.
    Τι λες
    Τόσα χρόνια οι δοσίλογοι πολιτικοί χρέωναν την πατρίδα μας με δάνεια και από αυτά τρώγαν την μερίδα του λέοντας ρίχνοντας λίγα ψίχουλα στον λαό.
    Τώρα ο λογαριασμός της πληρωμής ήρθε στον λαό και οι πολιτικοί έχουν τα κλεμμένα λεφτά στο εξωτερικό όπως ο Άκης.
    Είναι λογικό να πληρώσει τον λογαριασμό ο λαός ? Είναι λογικό να κατασχέσουν την κρατική περιουσία για να πληρωθεί ο λογαριασμός ?
    Πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους για να δούμε που πήγαν τα λεφτά πριν πληρώσουμε. Τις φερράρι τις αφήνουμε για τα λαμόγια. Αλλά μήπως και οι Ιταλοί που παράγουν τις φερράρι δεν είναι και αυτοί καταχρεωμένοι ? Αφού και οι Ιταλοί είναι χρεωμένοι αυτό δείχνει ότι και παραγωγική να είναι μία χώρα τα λαμόγια οι πολιτικοί εκμεταλεύονται την παραγωγικότητά της.
    Τώρα λοιπόν τι πρέπει να γίνει ? Έλεγχος του χρέους και επιστροφή στην δραχμή και κατάρρευση του ευρώ για να γλυτώσουν οι ευρωπαικοί λαοί από ένα χρέος που δημιουργήθηκε με ψεύτικο λογιστικό χρήμα από τους διεθνείς τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΥΤΑΡΑ ΤΟΥΣ...τέτοια άχρηστα αντικείμενα σαν αυτόν το ΜΑΛΑΚΑ

    ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ..

    Μαγικό!! «Ναι» σε αποκρατικοποιήσεις - λουκέτα, «όχι» σε απολύσεις - περικοπές!!

    [Ποιος φωστήρας τα σκέφτεται αυτά; Και εντάξει το ΟΧΙ σε νέες μειώσεις μισθών, προπάντων οριζόντιες, είναι σωστό, αλλά κλείσιμο οργανισμών χωρίς απολύσεις!!
    Για να γλυτώσουμε τι;
    Τα ενοίκια που πληρώνουν οι οργανισμοί και να συνεχίσουμε να συντηρούμε το κρατικοδίαιτο σκυλολόι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

    Που στις χθεσινές εκλογές στο Υπ. Εργασίας τους έδωσε 76%;;;

    Πάτε καλά ρε ;
    Δεν είδατε τι αποτελέσματα είχε η τακτική Καραμανλή να μην σπάσει αυγά από την πρώτη μέρα;;;

    Τουλάχιστον πείτε μας ποιος εισηγείται τέτοιες μαλακί@@, για να ξέρουμε ποιον θα λυντσάρουμε σε 5-6 μήνες που θα μας κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σβέρκο με 50%...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παπάρα όταν έπαιρνες τα λεφτά και πήγαινες διακοπές με την τσούλα τότε ήταν καλοί οι δανειστές .Εαν είσαι αριστερός δικαιολογήσε ,εάν όχι, είσαι πολύ μαλάκας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Crash test 3 χωρών με διαφορετική πορεία εντός μνημονίων – Η καλή Ιρλανδία, η μέτρια Πορτογαλία και η τραγική Ελλάδα.

    [Επειδή κυκλοφορεί διαδεδομένος ο μύθος ότι και οι άλλες χώρες με μνημόνιο πάνε χάλια... αλλά τι λέω τώρα; Αφού οι ΑΕροψεκασμένοι ξέρουν ότι οι Ελοχίμ δεν ενδιαφέρονται για την Ιρλανδία, παρά μόνο για τον ήλιο της Ελλάδας και τα σπίτια τους... γι αυτό αφήνουν την Ιρλανδία να πηγαίνει καλά και κρατάνε την Ελλάδα στον πάτο]

    Τρεις χώρες έχουν κοινό παρανομαστή η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν ενταχθεί σε μηχανισμούς στήριξης, έχουν υιοθετήσει και εφαρμόζουν μνημόνια και το ερώτημα είναι ακολουθούν την ίδια πορεία;
    Οι αγορές ομολόγων αντικατοπτρίζουν το πώς αντιλαμβάνονται οι αγορές την πορεία προσαρμογής στα μνημόνια των 3 χωρών.

    Από αυτό το συγκριτικό τεστ η Ιρλανδία ανακηρύσσεται ως ο μεγάλος νικητής.
    Η Ιρλανδία αντιμετώπισε πρόβλημα με τις τράπεζες όπου σχεδόν χρεοκόπησαν.
    Δημιούργησε την NAMA όπου μετέφερε πάνω από 70 δις προβληματικών δανείων και εν συνεχεία μετά την αποτίμηση της Blackrock πήρε γενναίες αποφάσεις.

    Ταυτόχρονα συνέχισε τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην χώρα η κυβέρνηση και το αποτέλεσμα το 10ετές Ιρλανδικό ομόλογο να βρίσκεται στο 6,18%. Να σημειωθεί ότι τέλος του 2009 η 10ετία στην Ελλάδα εμφάνιζε απόδοση 6,25%.

    Η Ιρλανδία είναι η χώρα που βελτιώνεται οι αγορές το διαπιστώνουν και αυτό μεταφράζεται στο κόστος δανεισμού.
    Αν σπάσει το φράγμα του 5,5% η απόδοση ίσως η Ιρλανδία να αρχίζει να βλέπει έξοδο στις αγορές.
    Αυτό δεν θα γίνει άμεσα αλλά φαίνεται ότι διαγράφεται η προοπτική στο επόμενο 6μηνο-8μηνο.

    Η Πορτογαλία έρχεται δεύτερη στο crash test των χωρών καθώς σημειώνει βελτίωση πολύ πιο βραδεία από την Ιρλανδία αλλά σίγουρα πολύ ταχύτερη από την Ελλάδα.
    Η απόδοση στην 10ετία στο πορτογαλικό ομόλογο στο 9,90%.
    Να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία εμφάνιζε στις κακές μέρες απόδοση έως 15%.
    Είναι ξεκάθαρο ότι η Πορτογαλία προσπαθεί, δεν μπορεί να βγει στις αγορές αλλά οι επενδυτές αναγνωρίζουν την προσπάθεια της χώρας.

    Η Ελλάδα σε αυτό το crash test μπορεί να χαρακτηριστεί τραγική.

    Δεν είναι μόνο η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο 25,20% αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, η ύφεση βαθαίνει και η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει καμία από τις υποσχέσεις της όσον αφορά το μνημόνιο.
    Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση και αυτό αποδίδεται στο αποτυχημένο πολιτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό της που δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

    Οι αγορές ομολόγων αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για γέλια είσαι ρε παλαβιάρη, καραγκιόζη ‘αρθρογράφε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @2:11
    Ωραίο επιχείριμα ηλίθιε καραγκιοζοπαίχτη..αφορισμοί χωρίς περιεχόμενο.

    Μάθε να πλαισιώνεις τις βρισιές τουλάχιστον με καμμία αράδα ιδέες για να ξέρουμε και εμείς που διαβάζουμε τι σκατά έχεις στο μυαλό σου όταν βρίζεις τον αρθρογράφο που λέει τουλάχιστον αυτό που πιστεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφιερωμένο εξαιρετικά στον 3 Ιουλίου 2012 2:11 μ.μ.

    Οι μπαχαλάκηδες του διαδικτύου!

    Οι παρακάτω σκέψεις μου έχουν δημοσιευθεί και στο παρελθόν αλλά τις αναδημοσιεύω μια και τις τελευταίες ημέρες...
    όλοι όσοι "τολμούμε" να δημοσιοποιούμε επωνύμως τις σκέψεις μας (που είναι ενάντια στους ξεπουλημένους και στους κωλοτούμπες) δεχόμαστε “κακοήθεις” επιθέσεις από “ανώνυμα” φασιστοειδή “ποντίκια” του ….
    συστήματος! Παρακαλώ τους διαχειριστές των Blogs να απομονώσουν τα σκουλήκια αυτά μια και η ανωνυμία δεν πρέπει να είναι συνώνυμο της μη ... ευπρέπειας!

    Όπως είναι γνωστό στην χώρα μας εδώ και χρόνια οι εκάστοτε εξουσίες πολλές φορές χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν κουκουλοφόρους και παρακρατικούς στα πλαίσια ενός μηχανισμού χάλκευσης και υπονόμευσης των λαϊκών αντιδράσεων για τα πεπραγμένα τους.

    Μάλιστα τον τελευταίο καιρό πολλά από τα μέλη του ανίκανου κυβερνητικού θιάσου χρησιμοποιούν για αυτά τα άτομα την λέξη Μπαχαλάκηδες με σκοπό να μας κάνουν να ξεχάσουμε την λέξη "παρακρατικοί" και ότι αυτό σημαίνει για εμάς και την σύνδεση τους για να μη πω τον εναγκαλισμό τους σε κρίσιμες περιόδους με τους μηχανισμούς καταστολής!

    Τώρα που τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους συμπορεύονται μαζί τους αποκρύπτοντας την αλήθεια αλλά και παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό ο μόνος αντίπαλος που τους έχει απομένει είναι το διαδίκτυο και η δυνατότητα που μας παρέχει για ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων αλλά και πληροφοριών!!!

    Έτσι αφού δημιούργησαν μηχανισμούς παρακολούθησης για όσους θεωρούν επικίνδυνους (με τις γνωστές βαλίτσες της ΕΥΠ) δημιούργησαν και τους Μπαχαλάκηδες του διαδικτύου οι οποίοι περιδιαβαίνουν ολημερής στα διάφοραblogs και site καταγράφοντας πρόσωπα και σκέψεις που ενοχλούν την κοινοβουλευτική χουντοδημοκρατία τους!


    Αυτοί λοιπόν οι αργόμισθοι και ακαλλιέργητοι "πρακτορίσκοι" κρυμμένοι μέσα στην ανωνυμία τους παρεμβαίνουν (τρομάρα τους) σε επώνυμες σκέψεις ως σχολιαστές και με ανόητους χαρακτηρισμούς, ύβρεις ακόμα και με απειλές προσπαθούν να λοιδορήσουν αλλά το κυριότερο να αποπροσανατολίσουν τους αναγνώστες από την ουσία των σκέψεων του εκάστοτε αρθογράφου!

    Σίγουρα οι δημοσιοποιημένες σκέψεις και πληροφορίες δεν σημαίνει ότι πάντα είναι σωστές και αλάθητες αλλά εκεί έχουν δικαίωμα επώνυμοι και ανώνυμοι (στα πλαίσια του πολιτισμένου διαλόγου) να επικροτήσουν ή να αντικρούσουν με ευπρέπεια τα γραφόμενα! Ας γνωρίζουν λοιπόν οι ανώνυμοι "Μπαχαλάκηδες" του διαδικτύου πως όταν καταφεύγουν σε υβρεοσχόλια ...

    1ον δεν πείθουν!
    2ον εκθέτουν το χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο!
    3ον χαρακτηρίζονται ως κομματόσκυλα και ρουφιάνοι του συστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Διαβάζουμε ότι τις προσεχείς ημέρες έρχεται πολυπληθές κλιμάκιο των δανειστών"
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου