Η δική μας ... ευθύνη!

5
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Συζητώντας με μία φίλη, μου επισήμανε για άλλη μία φορά την πάγια θέση της δηλ. αυτή της συνευθύνης όλων μας για την τρέχουσα τραγική μας κατάσταση. Ναι σίγουρα έχουμε ευθύνη αλλά πόση άραγε αναλογεί στην γιαγιά ή στο παππού που τους κάνουν κάθε μέρα πλύση εγκεφάλου στα τηλεπαράθυρα οι δημοσιογράφοι; Τι ευθύνη να ζητήσω από τους ..
.
νέους που απέχουν πλέον συνειδητά από την πολιτική διαδικασία αφού φρόντισαν να τους περάσουν μέσα από ένα κλίβανο παπαγαλίζουσας παιδείας που τους έκανε να μην έχουν κριτική σκέψη αλλά και να μην έχουν και ... πρότυπα!
Είμαι βέβαιος ότι και κάποιοι από εμάς "ξυπνήσαμε" γιατί μπορέσαμε (με το διαδίκτυο) και ξεφύγαμε από τα πλοκάμια της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας και κατάλαβαμε ... κάποια πράγματα! 
Μη ρίχνουμε λοιπόν την ευθύνη στον απλό λαό ο οποίος (στην ανεπάρκεια της πολιτείας για ανάπτυξη και δουλειές για όλους) μπορεί να έγινε όμηρος κάποιου βουλευτή αφού ζήτησε και πήρε ένα διορισμό για το άνεργο παιδί του! Ας καταλογίσουμε και ας επιμερίσουμε επιτέλους τις ευθύνες πάνω σε μια αναλογιστική βάση που έχει να κάνει με τις πραγματικές και σοβαρές αιτίες!
Για εμένα λοιπόν τις μεγαλύτερες ευθύνες πρέπει να τις καταλογίσουμε στα ΜΜΕ για παραπλάνηση, απόκρυψη και προπαγάνδα αλλά και στην δικαστική εξουσία για αλληθωρισμό και στραβισμό σε καραμπινάτες υποθέσεις διαφθοράς όλων αυτών των λαμογιών που κυβερνούν εδώ και χρόνια.
Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές αλλά είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος οι περισσότεροι θα καταλάβουν τι συμβαίνει και θα δώσουν τις ... πρέπουσες λύσεις!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Δύο αναρχοφασίστες συνέλαβε η αντιτρομοκρατική για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο + + + + +

    - Ο 41χρονος είχε συλληφθεί στη Λευκάδα το 2010 όταν μαζί με 11 άτομα έφεραν κοκαΐνη με ιστιοφόρο από την Ιταλία
    - Και οι δύο συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές
    - Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν το φονικό στην Κύπρο ως συμβόλαιο θανάτου
    - Έρευνες αυτή την ώρα σε τρία σπίτια, σε Εξάρχεια, Ταύρο και Νέα Ιωνία
    - Οι πέντε δολοφονημένοι άντρες ανήκαν στην ασφάλεια κύπριου επιχειρηματία
    Δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, για τους οποίους είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές, για την δολοφονία πέντε ατόμων στις 23/6 στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που τους εντόπισαν. Μάλιστα και οι δύο συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές.

    Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία, και συγκεκριμένα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στα κεφάλια. Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως μαφιόζικη εκτέλεση, δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.

    Σύμφωνα με το sigmalive, όλα έγιναν στις 3.30 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ενω οι 5 βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε σκοτεινό δρόμο της περιοχής στην Αγία Νάπα, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οχήματος το οποίο ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

    Οι δράστες πλησίασαν το όχημα και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τα πέντε πρόσωπα στο κεφάλι και στο στήθος. Ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος ενώ οι άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο

    Η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την Interpol και τις κυπριακές διωκτικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο άντρες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα έρευνες σε τρία σπίτια, στην Νέα Ιωνία, τα Εξάρχεια και τον Ταύρο, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία τα οποία φαίνεται πως μπλέκουν τους δύο συλληφθέντες και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο εδώ στην Αθήνα.

    Μάλιστα, ο 41χρονος άντρας έχει ξαναπασχολήσει τις ελληνικές αρχές και έχει συλληφθεί δύο φορές τη μία το 2007 για ναρκωτικά και τη δεύτερη στις 16 Ιουλίου του 2010 μαζι με άλλα έντεκα άτομα για την εισαγωγή κοκαΐνης με ιστιοφόρο από την Ιταλία, το οποίο είχε πιαστεί στην Λευκάδα.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί και στο Βερολίνο όπου διαδήλωνε κατά της G8.

    Ομοίως και ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο, ο ένας άντρας αναχώρησε το ίδιο βράδυ από την Κύπρο και ο επόμενος ταξίδεψε για Ελλάδα το επόμενο βράδυ. Η Αντιτρομοκρατική πάντως με τα στοιχεία που έχει τώρα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αν και δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό το κομμάτι της τρομοκρατίας. Κυρίως οι άντρες της αντιτρομοκρατικής μιλούν για ακόμα μία διασύνδεση του ποινικού εγκλήματος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
    newsit

    γιαννάκη ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ..ΧΑΜΠΑΡΙΑ ?
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ..ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 Ιουλίου 2012 11:34 π.μ. αγαπητέ επειδή απειλείς μέσα στην "ανωνυμία" σου καταλαβαίνεις ότι αν μου συμβεί κάτι ο πρώτος που θα θεωρηθεί υπεύθυνος θα είσαι εσύ! Θα καταθέσω υπόμνημα στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να βρουν τα ίχνη σου τα οποία πίστεψε με είναι "ορατά".
    Ας πρόσεχες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1 Ιουλίου 2012 11:34 π.μ. επίσης πρέπει να ξέρεις ότι ο "άντρας" που τιμάει τα παντελόνια (αν πρέπει να τα φοράει) μιλάει (αν δεν είναι αστοιχείωτος ή πράκτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία ή βολεμένο κομματόσκυλο) επί των θεμάτων και των απόψεων και όχι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και απειλές!
    Θα σου έλεγα ότι σε γράφω εκεί που λέμε συνήθως οι άντρες αλλά θεωρώ ότι δεν σου αξίζει … ούτε εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ (Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ) κ. ΠΡΕΒΕΝΙΕ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙ ... ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ. ΒΡΕ ΛΕΧΡΙΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου