Μέρκελ και Ελληνικός λαός: Οι πραγματικοί αντίπαλοι των εκλογών!

 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Ποιος Σαμαράς και ποιος Τσιπρας;;;;;;;;
Αντίπαλοι σε αυτές τις εκλογές είναι η Μέρκελ και ο ελληνικός λαός!
Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός πραγματοποιώντας έναν ιστορικό αιφνιδιασμό πήρε την τύχη του στα χέρια του και μετέτρεψε μια τυπική εκλογική κοινοβουλευτική διαδικασία σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.
Η κ.Μέρκελ μετά τον πρώτο της πανικό, σήκωσε το γάντι, επέστρεψε πίσω το αποτέλεσμα, και προσδιόρισε τις εκλογές στις 17 Ιουνίου σε «επίσημο δημοψήφισμα», υπεράνω της.......
εκλογής κοινοβουλίου, προσπαθώντας να θέσει και το δίλημμα ( γιατί ως γνωστόν στην πολιτική δεν κερδίζει αυτός που έχει τις απαντήσεις αλλά εκείνος που θέτει το κατάλληλο και πλειοψηφικό για αυτόν δίλημμα).
«Μέσα (με το Μνημόνιο) ή έξω (χωρίς το Μνημόνιο) από το ευρώ» μας είπε κι ενώ ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή του πορεία( αρκεί αυτό να γίνεται με όρους ισοτιμίας, κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας)
Η ευθεία πολιτική παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή της κ.Μερκελ και η ανάδειξη της σε προεκλογικό αντίπαλο είχε και έχει τις εξής συνέπειες:
1- ΝΔ και Πασοκ τα δυο κύρια μνημονιακά κόμματα αντιπροσωπεύουν το ΝΑΙ στο Μνημόνιο.
Ότι κι αν πουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για «αναδιαπραγμάτευση» η υπερψήφιση τους θα εκληφθεί από την κ Μέρκελ, την Ευρώπη και όλο το κόσμο ως αποδοχή του Μνημονίου από τον ελληνικό λαό.
Ως εκτούτου το μοναδικό μέσο πίεσης της χώρας για «αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» η καταψήφιση του από τον ελληνικού λαό ακυρώνεται.
Τη Δευτέρα η κ.Μερκελ θα πανηγυρίζει ότι με την σκληρότητα της λύγισε και τους Έλληνες ενώ ο Σαμαράς και η όποια μνημονιακή κυβέρνηση θα περιοριστούν στο γνωστό ρολό να «πανηγυρίζουν» για τις όποιες αποφάσεις της κ Μερκελ ως "προϊόν εθνικής διαπραγματευσης"(οπως με το PSI που ακόμη και ο Παπαθανασίου τους «έκραζε» που «πανηγύριζαν» με τη χρεοκοπία της χώρας)
2- O κ Σαμαράς ταυτίστηκε πλήρως με το ρολό που του ανέθεσε η Μερκελ υλοποιώντας μια μαύρη εκφοβιστική και λασπολογική εκστρατεία που απευθύνεται κατευθείαν στο συναίσθημα ( την ίδια ώρα που κατηγορεί τους Ελληνες πολίτες ότι στις 6 Μαίου ψήφισαν «συναισθηματικά») και υιοθετώντας όλα τα «περί δραχμής» τρομοκρατικά επιχειρήματα που απέρριπτε στο Μνημονιο1 και στο Μεσοπρόθεσμο.
Επιπλέον σηκώνοντας σκόνη γύρω από άλλα θεματα (κομμουνιστοφοβια, μεταναστευση, χαιδεμα των ναζιστων κλπ) προσπαθεί να θολώσει, να αποπροσανατολίσει και να ακυρώσει την επιμονή του ελληνικού λάου στο κυρίαρχο δίλημμα: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μνημόνιο.
3- Η κ Μερκελ που επί δυο χρόνια και σε όλους τους τόνους νομιμοποιούσε την σκληρότητα της απέναντι στην Ελλάδα με την επίκληση της «ελληνικής διαφθοράς» εκβιάζει σήμερα το ελληνικό λαό να ξαναψηφίσει τα ίδια διεφθαρμένα κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή και τα οποία εχει ταυτίσει με το ΝΑΙ στο Μνημόνιο (προφανώς προτιμάει και να διαπραγματευεται με « καμένους» πολιτικούς που «συνωστίζονται» στις λίστες της siemens)
4- Ψηφοφόροι δεξιοί και αριστεροί που ήθελαν να ψηφίσουν με γνώμονα κοινοβουλευτικά κριτήρια και να στείλουν σπίτι τους κόμματα και πολιτικούς που έχουν ταυτιστεί με τη κλεπτοκρατια (Ντόρα, Ψωμιάδης κλπ) τώρα εκβιαστικά καλούνται να τους επαναφέρουν στην κεντρική πολιτική σκηνή γιατί διαφορετικά δίνουν λανθασμένη απάντηση στο δημοψήφισμα
Ως εκτούτου ο ελληνικός λαός ως αντίπαλος της κ.Μερκελ πρέπει να επιμείνει στο να θέτει το δικό του δίλημμα "Ναι ή Όχι στο Μνημόνιο" στις δικές του εκλογές.
Ούτε ο Τσιπρας ούτε ο Σαμαράς δεν μπορεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα η χώρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε αν δεν έχουν ως διαπραγματευτικό όπλο την καταψήφιση του Μνημονίου στις 17 Ιουνίου.
Η επιμονή του ελληνικού λάου στο να θέτει το δικό του δίλημμα- ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μνημόνιο- είναι στοιχειώδης προϋπόθεση νίκης απέναντι στις δυνάμεις που τον θέλουν υποτελή και παραγκωνισμένο στην ίδια του τη χώρα και απόδειξη της κυριαρχίας του.
Η πρωτοφανής και σαφής ανάμειξη της Μερκελ εν είδη αντίπαλου σε μια κοινοβουλευτική εκλογική διαδικασία μιας άλλης χώρας πρέπει να ηττηθεί.
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα πρέπει να επιμείνει στο να θέτει ο ίδιος τα διλλήματα στις δικές του εκλογές και να δίνει ελεύθερα και χωρίς εκβιασμούς τις απαντήσεις του.- Νικολόπουλος Βασίλης