Ουφ, σωθήκαμε!

7
 Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Όταν κάποιοι ζουν στον κόσμο τους μέσα στον οποίο η κρίση οφείλεται στη διαφθορά και τις σπατάλες, στην ανικανότητα, την ανεπάρκεια και τα λάθη των πολιτικών και των κομμάτων, στο χρέος ή στο ότι ζούσαμε από τα δανεικά ή πως για την κρίση φταίει το μνημόνιο ή κάποιο ανόητο σχέδιο, ή πως έφταιξε το μεγάλο κράτος είναι φυσικό να αισθάνονται ανακούφιση και να ελπίζουν πως σωθήκαμε. Όμως αυτή η διάσωση, όπως και οι ερμηνείες τους για την κρίση είναι στο μυαλό τους! Στον.........
πραγματικό κόσμο συμβαίνουν άλλα. Στον πραγματικό κόσμο η κρίση είναι καπιταλιστική, οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, δεν μπορούν δηλαδή να αποφέρουν κέρδη και γι αυτό πρέπει να καταστραφούν. Η διαδικασία της καταστροφής των συσσωρευμένων κεφαλαίων, δανεικών, επιχειρήσεων και αγαθών, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, είναι σε εξέλιξη μέσω σφοδρών συγκρούσεων και αντιθέσεων για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη. Στα πλαίσια αυτής της συνεχιζόμενης καταστροφής η ανεργία θα αυξάνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις θα συνεχίσουν να ελαττώνονται, επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να κλείνουν, οι κοινωνικές παροχές θα περικοπούν κι άλλο, η παιδεία θα συνεχίσει την κατηφόρα, οι νέοι θα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα αδιέξοδα, αυτοί που τρέφονται στα συσσίτια ή ψάχνουν στα σκουπίδια θα γίνονται περισσότεροι, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία θα αυξάνουν, η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
         Η κρίση στην Ευρώπη βαθαίνει κι ακολουθούν κι άλλα μνημόνια μετά από τα δικά μας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ήδη εισήλθε επίσημα και η Ισπανία σε διαδικασίες μνημονίου, ακολουθεί η Ιταλία και η συνέχεια είναι απρόβλεπτη. Σε λίγο μπορεί να μας πουν πως δεν έχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις και δεν αποκλείεται και ο πόλεμος. Αυτά έφερνε πάντα η καπιταλιστική κρίση, αυτά φέρνει και τώρα και τώρα είναι μεγαλύτερη και βαθύτερη από ποτέ! Πολλά τα κεφάλαια και ο πλούτος που συσσωρεύτηκε, μεγάλη και η καταστροφή που θα συντελεστεί! Βρισκόμαστε σε μια πορεία εξαθλίωσης βάθους τριακονταετίας μέσω του μνημονίου και της Ευρωπαϊκής πολιτικής!
         Το γεγονός πως και πολλοί ευρωπαϊκοί κύκλοι δέχονται την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αποκαλύπτει πως η αναδιαπραγμάτευση αυτή στην οποία κατέληξαν και πολλοί από τους σφόδρα αντιμνημονιακούς μας δεν θα είναι παρά μια προσαρμογή του μνημονίου στα νέα δεδομένα, Ισπανία, Ιταλία, «Ευρωπαϊκή στρατηγική 2020» και άλλα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προώθηση της ουσίας της ευρωπαϊκής πολιτικής, αυτής που οδηγεί στην εξαθλίωση. Η επιμήκυνση που πιθανόν θα «προσφέρουν» θα είναι το μέσο για να μας ξεγελάσουν. Με την αναδιαπραγμάτευση θα πάμε για μαλλί και θα γυρίσουμε κουρεμένοι!
         Η ανακούφιση μπορεί να προέλθει μόνο από την αντίσταση στις πολιτικές αυτές που οδηγούν στην εξαθλίωση και όχι από την εφαρμογή τους. Η δε λύτρωση μπορεί να προέλθει μόνο με την ανατροπή αυτών των πολιτικών, κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυριαρχία των μονοπωλίων!

Προκόπης Κωφός

Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια
  1. ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΛΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΟΝΟΥΔΟΥΛΕΣ , ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΆΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ, ΤΏΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΈΣ ΒΑΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΆΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΕΙΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΛΟΖΩΙΣΜΕΝΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΛΑΡΕΣ ΣΑΣ, ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ , ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙ ΚΛΕΙΝΕ… ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ … ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούφφφφφ, σωθήκαμε σου λέεωωωω

    Για άλλη μια χρονιά η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει τη διεθνή συνάντηση κινημάτων "Resistance Festival" στο Γεωπονικό Παν/μιο. Φέτος θα δώσει το παρών και ένας super star: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας!

    Εκτός όμως από τον Αλέξη θα συμμετέχουν και οι
    Salem Ben Yahia - Κ.Κ. Εργατών Τυνησίας
    Mohamed El Boukili - Δημοκρατικός Δρόμος, Μαρόκο
    Mohamed Medhat El Zahed - Λαϊκή Σοσιαλιστική Συμμαχία, Αίγυπτος

    Φαντάζομαι ότι οι προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα είναι ...πολύτιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ...
    ΚΑΝΤΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
    ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτω οι φασιστονόμοι της καπιταλιστικής δημοκρατίας.



    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ






    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' α/π της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συνταγματάρχη Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Θα υπάρξει βεβαίως απάντηση....
    Όπως θα υπάρξει πλήρης απάντηση στο ποιοί και πως βυθίζουν την οικονομία με α) το να ψηφίζουν όλη την ώρα αυξήσεις στους μισθούλαρους βουλευτάδων, δημάρχων, διευθυντάδων και παραδιευθυντάδων κολλητών τους και β) το να μην διώχνουν από δώ τους εκατομμύρια αλλοδαπούς που τσεπώνουν τζάμπα επιδόματα και φάρμακα.
    Όλοι μαζί, με την Χρυσή Αυγή ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους συνέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αλέξης “προσκυνάει” τους δανειστές.

    Κάνει πίσω τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς υποτάσσεται στους δανειστές της χώρας και «δεσμεύεται» ότι δεν πρόκειται να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Σε μια αποθέωση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, με άρθρο του στους «Financial Times», διαβεβαιώνει συγκεκριμένα τις δάνειες δυνάμεις ότι «προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου -ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

    Λίγα εικοσιτετράωρα προτού στηθούν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας μετατρέπεται σε προσκυνητή του....
    Βερολίνου και της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ καταπίνοντας τις... αντιστασιακές κορόνες του και κάνοντας μια ακόμη μεγάλη κυβίστηση. Ο πολιτικός που ως τώρα δήλωνε ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο, αν χρειαστεί και μονομερώς, ανακάλυψε νέα συνιστώσα για το κόμμα του, που είναι καθαρά γερμανική. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί είτε να εξαπατήσει τους νοικοκυραίους ώστε να μη φοβηθούν από τον εξτρεμισμό των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να αποφύγει το πικρό ποτήρι της επομένης των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να πείσει τις δάνειες δυνάμεις ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην Ελλάδα, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στο ατομικό εισόδημα αλλά και στους άμεσους φόρους. Τη στροφή 180 μοιρών έχει ξεκινήσει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες, ενώ ακόμη και χθες στελέχη του απειλούσαν δηλώνοντας (Real), όπως ο οπαδός της δραχμής Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι «θα αντέξουμε και διακοπή της χρηματοδότησης και δεν θα υποχωρήσουμε στο όνομα μιας μνημονιακής πολιτικής».

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου στους «Financial Times» και είχε τίτλο «Θα κρατήσω την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης και θα αποκαταστήσω την ανάπτυξη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

    «Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου -ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου