Μαϊντανοί, γλάστρες και πρώην αστέρες στο προεκλογικό τουρλουμπούκι

 Γράφει η Λένα Πετρίδη

Εκλογές δεν ήθελα η έξυπνη ξανθιά; Καλά να πάθω τώρα και να τις λουστώ και να ψάξω να βρω υποψήφιο αντάξιο των προσδοκιών μου για να τον ψηφίσω, γιατί η προοπτική του «λευκού» και του «άκυρου» δεν παίζει!!!
Και καταλαβαίνεις πως είναι μία ώρα δύσκολη, όταν κι εγώ ο απλός πολίτης παύλα ψηφοφόρος, αρχίζω τις κωλοτούμπες τύπου Καρατζαφέρη! 
Καταιγισμός υποψηφίων μαϊντανών, γλαστρών και ...........
πρώην αστέρων που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη την αυτοπροβολή και την δημοσιότητα, που καταντάει πλέον ανησυχητικό και επικίνδυνο το σπορ του βουλευτή. Όχι ότι δεν ήταν μέχρι πρότινος, αλλά… λέμε τώρα!  Η ρουσφετολογία παίρνει και πάλι τιτανοτεράστιες διαστάσεις και ζούμε τις παλιές «καλές» εποχές των προεκλογικών περιόδων. Εκτός κρίσης και εκτός πραγματικότητας, για άλλη μια φορά, η Ελλάδα.
Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα για μια καρέκλα που θα δώσει λύση σ’αυτά τα πολύπλοκα προβλήματα της χώρας. Ότι, δηλαδή, η Βάνα θα με βγάλει από το αδιέξοδο τώρα εμένα ας πούμε… Ότι όλες μου οι ελπίδες είναι πάνω στην Αλ Σάλεχ και πρέπει να κοιμάμαι ήσυχη από δω και στο εξής! Προειδοποιώ και προλαβαίνω να κλείσω τον Φλωρινιώτη για την επόμενη τετραετία μη τυχόν μου τον πάρει κανένας επιτήδειος, γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας!!!!!!  
Αλλά και πάλι, αφού κανένας νορμάλ άνθρωπος δεν θέλει να συμμετάσχει σ’αυτό το πανηγυράκι, κάποιος πρέπει να δώσει το παρόν. Εκλογές χωρίς τουρλουμπούκι δεν γίνονται, οπότε παίρνουν ότι κυκλοφορεί στην πιάτσα για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια τους τα κόμματα και οι… υποδιαστολές.
Χτυπάνε τηλέφωνα και φοβάσαι να απαντήσεις γιατί δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι στην άλλη πλευρά του… σύρματος, που έλεγε και η αείμνηστη Βλαχοπούλου!
Το τι παπάδες τάζουνε, δεν λέγεται. Λαγούς με πετραχήλια και τον Γεωργούλη γαμπρό να σε περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας άνευ πεθερικών και παρατρεχάμενων… too good to be true και… Αλέξη λυπάμαι, θα σε αφήσω να περιμένεις μέχρι την επόμενη φορά που θα διεξαχθούν εκλογές. Θα προτιμήσω την απλή ζωή αν και… είσαι μεγάλο δέλεαρ, το παραδέχομαι!
Και ο προβληματισμός παραμένει και οι αναπάντητες κλήσεις, που έλεγε και η γνωστή αοιδός, είναι πολλές, για να καταλήξουμε στο ίδιο ερώτημα, «ποιον ψηφίζουμε και γιατί»;
Ποιος μπορεί να μου εξασφαλίσει ένα εύκολο παρόν και ένα σίγουρο μέλλον; Δίνω την απάντηση μόνη μου και λέω κανένας. Δεν είναι τυχαίο που ο «κανένας» παίρνει κεφάλια στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια. Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός; Ο Κανένας. Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Ο Κανένας. Ποιος σε τύφλωσε Πολύφημε; Ο Κανένας.
 Τίποτα δεν έχει αλλάξει από εκείνα τα χρόνια που ο Οδυσσέας περιπλανιόταν στις θάλασσες και η Πηνελόπη ύφαινε στον αργαλειό της τα σεμέν για να τα βάλει επάνω στην πλάσμα τηλεόραση της!
Οι μνηστήρες πολλοί και περίμεναν τη στιγμή που θα έλεγε η… πιστή το «ναι» για να μπουκάρουν στο παλάτι και να τα κάνουν όλα δικά τους! Έτσι και τώρα, οι μνηστήρες της Ευρωζώνης περιμένουν το οκ της Μέρκελ για να μπουκάρουν.
*Η Λένα Πετρίδη είναι εκπαιδευτικός