«Εργαλείο τιμωρίας» της Ελλάδας η γαλλογερμανική πρόταση

4
H δημιουργία «κλειστού λογαριασμού» που θα διασφαλίσει την πληρωμή των τόκων των ελληνικών δανείων στερείται οικονομικής σκοπιμότητας αλλά και πολιτικής νομιμοποίησης αναφέρει η Le Monde σχολιάζοντας την πρόταση που «εμπνεύστηκαν» η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί

Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο ESCP του Παρισιού Ζαν Μαρκ Ντανιέλ ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η γαλλογερμανική πρόταση για το ειδικό ταμείο «βασίζεται σε μια νοσηρή λογική» και αποτελεί ένα «εργαλείο τιμωρίας» της Ελλάδας...

«Σε πολιτικό επίπεδο η αξιοπιστία αυτού του μέτρου είναι εύθραυστη καθώς συνιστά ξεκάθαρη απώλεια κυριαρχίας για την Ελλάδα. Ένας παρατηρητής των αγορών θα σημείωνε ότι αυτή η λύση θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ανυπόφορη και επομένως θα απορριφθεί» δηλώνει στην εφημερίδα ο γάλλος οικονομολόγος και προσθέτει

«Σε οικονομικό επίπεδο η ιδέα συνίσταται στην αφαίρεση της εξουσίας επί των δημοσιονομικών από τη χώρα καθώς μέρος των δημοσίων δαπανών -που θα διοχετεύονται στην αποπληρωμή των τόκων- θα περιέλθει στη δικαιοδοσία ενός ευρωπαϊκού οργάνου»

«Όπως και τα προηγούμενα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση έτσι κι αυτό το μέτρο δεν έχει ούτε νόημα ούτε νομιμοποίηση» Ο Ντανιέλ εκτιμά ότι αντί για ιδέες «τύπου οικονομικής κηδεμονίας» οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να προωθήσουν ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας που θα περιελάμβανε την έκδοση ευρωομολόγου.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. Η ευρωπη εχει φασιστικοποιηθει
    Ο ελληνικος λαος πιστος στις αξιες του να πει οχι στον ευρωφασισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Η Ε.Ε. ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ,ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Όχι» Σαμαρά στην πρόταση Μέρκελ - Σαρκοζί για ειδικό λογαριασμό

    Δεν φαίνεται να αποδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς την πρόταση των Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού που θα δεσμεύσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι του δανείου μετά από απόφαση των δανειστών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου «Dow Jones» τόνισε πως «έχω πρόβλημα με αυτό» και μάλιστα χαρακτήρισε τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού ως «μια έμμεση εποπτεία της Γερμανίας στην Ελλάδα».

    Στις 8 το πρωί, στα γραφεία του κόμματος, έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, για να εξεταστεί το κείμενο της τρόικας που θα σταλεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Πηγή: Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνης Σαμαράς, ένας τεράστιος πολιτικός απατεώνας
    Share
    Γράφει ο Ηλιόπουλος Θωμάς
    Φτάνει πια ο μύθος του αγωνιστή Σαμαρά που παλεύει ώστε να μην παρθούν νέα μέτρα! Αρκετές βλακείες έχουμε ακούσει πια. Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Αυτό το αισχρό θέατρο που παίζεται μπροστά στα μάτια μας, με έχει αηδιάσει και με έχει εξοργίσει. Σε όσες...
    φορές τον ζορίσανε, ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ο κ. Σαμαράς; Όταν χρειάστηκε, τον Νοέμβριο, έτρεξε να διασώσει το ΠΑΣΟΚ, την διαπλοκή και την καταρρέουσα τάξη των ελλήνων παπατζήδων δήθεν ‘‘αστών’’. Ο λαός που τον ανέδειξε, στα παλιά του τα παπούτσια. Όσο ήταν αντιπολίτευση, φορούσε αντιμνημονιακή μάσκα για λόγους ψηφοθηρίας. Από τότε που τον διέταξαν να συγκυβερνήσει, τα υπογράφει όλα προθύμως! Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έχει αποφασίσει μαζί με τα υπόλοιπα ανδρείκελα να μειώσουν τον μισθό μας κατά 20%. Μείον 20% να είναι οι ώρες σας ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ! Σας ενδιαφέρει πως θα ζήσουμε; Κι από πάνω να το παίζει και μαχητής ο κ. Σαμαράς! Ελλάς, η χώρα της παραφροσύνης. Τελικά μας έχουν για μεγάλους βλάκες και σίγουρα είμαστε αφού ένα τεράστιο κομμάτι του λαού τους πιστεύει ακόμη. Α, ξέχασα. Ο Σαμαράς έσωσε τα Δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αυτά που είχε πει ο Τομσεν δυο μέρες πριν ότι δεν τον ενδιαφέρουν. Μα για πόσο ζώα μας περνάνε πια; Σκέπτομαι πόσο ισχυρά είναι τα συμφέροντα που διακυβεύονται ώστε να τους έχουν διατάξει να υπογράψουν εν λευκώ τέτοια απάνθρωπα μέτρα ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι τρεις τους (Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης) ότι τα κόμματα τους βαδίζουν προς την εξαφάνιση. Του ενός ήδη εξαφανίστηκε και των άλλων προσεχώς, με την υπογραφή του νέου προδοτικού μνημονίου. Γνωρίζουν ότι παραδίδουν την χώρα στην αριστερά. Αλλά όταν είσαι καλός υπάλληλος, δεν λες ποτέ όχι. Προσωπικά, παρακαλώ τον κ. Σαμαρά να μην ξαναβγεί ποτέ στην τηλεόραση και να λέει ότι παλεύει γιατί μου προκαλεί αηδία και αναγούλα. Τον θεωρώ μεγάλη πολιτική απάτη και άξιο συναγωνιστή του Καρατζαφέρη στα παρασκηνιακά και του Παπανδρέου στην προδοσία. Έχω μουντζώσει τον εαυτό μου χίλιες φορές που τον στήριζα και τον πίστευα σαν τρελός. Ας πάει να υπογράψει ότι γουστάρει κι ας μας αφήσει να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. Ούτως ή άλλως, αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πλουσιόπαιδο είναι κι ούτε πρόκειται να πεινάσει ποτέ. Αλλοίμονο σε εμάς. Το μαύρισμα όμως που θα φάει στις εκλογές (αν γίνουν ποτέ), δεν θα έχει προηγούμενο! Καλά κρασιά, κ. Σαμαρά! Ηλιόπουλος Θωμάς, εξοργισμένος δεξιός και πρώην κομματόσκυλο της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου