Συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή και αφήνονται ελεύθεροι

5
Από τα παραθυράκια του νόμου καταφέρνουν να διαφεύγουν πολλοί φοροφυγάδες.

Ετσι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της Τετάρτης η εφημερίδα Τα Νέα   αν και τις τελευταίες μέρες συλλαμβάνονται επιχειρηματίες είτε για προσωπικά χρέη είτε για οφειλές εταιρειών τους, με.......
τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλοι μένουν τελικά ελεύθεροι.

Για παράδειγμα, από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο μπηκαν μόνο 50.000 ευρώ!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη
    40 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εισροές εσόδων δεν διαφοροποιούνται αισθητά, καθώς ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον... λόγο τους.
    Κανένας άλλωστε από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια.

    «Είναι πρόκληση. Εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ», λέει στην εφημερίδα στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
    Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τους ισχύοντες νόμους.

    Έτσι, πρακτικά μπορεί οι χειροπέδες να πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα, στα ταμεία όμως έσοδα δεν μπαίνουν και όσοι συλλαμβάνονται περνούν μία νύχτα στα κρατητήρια και την επομένη αφήνονται ελεύθεροι είτε με περιοριστικούς όρους -εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 15 ημέρες-, είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είτε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, είτε με ποινή φυλάκισης τριών ετών η οποία εκ του νόμου δεν εκτελείται καθώς προβλέπεται αναστολή.

    Το φιάσκο του Αυτοφώρου έχει θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ούτε πρόκειται να πιάσουν κανέναν, γιατί το θέατρο πάει σύννεφο.

    Το κακό είναι, ότι θα έπρεπε να αρχίσουν από τους ίδιους τους ψευτο-πολιτικούς, με τα τόσα δις που έχουν βγάλει στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη τσιμπάτε αλλο Έλληνες.
    Οι "φοροφυγάδες" που καταγγέλουν τα ΜΜΕ είναι η σύγχρονη εκδοχή των "κομμουνιστοσυμμοριτών" της χούντας. Οι αληθινοί φοροφυγάδες, δηλαδή οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες που παίρνουνε πακέτα δισεκατομμυρίων δεν πληρώνουν ουτε ενα ευρώ σε φόρους. Το ίδιο και τα λαμόγια και οι μεγαλοεργολάβοι και οι κολλητοί "κομματατάνθρωποι" που έχουν τα λεφτα τους σε εταιρείες με βάση νησιά, φορολογικούς παραδείσους. Αυτοί δεν πληρώνουν ΜΙΑ. ΠΟΤΕ. Αλλά, για να μας βάζουν να σκοτωνόμαστε και να ρουφιανεύουμε ο ενας τον άλλον, φορολογούν τα πάντα και γελάνε με το χάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλουμε στρατιωτικό πραξικόπημα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΟΥΣΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ,ΠΟΥ ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου