Ο οδικός χάρτης της Κυβέρνησης Παπαδήμου και πότε θα γίνουν οι εκλογές

2
Στα μέσα Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» ως τις εκλογές που προβλέπονται, το αργότερο, έως τις 8 Απριλίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  ο Λουκάς Παπαδήμος θα παρουσιάσει όλες τις κρίσιμες ημερομηνίες και τις βασικές κινήσεις της κυβέρνησης του μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το κούρεμα των ομολόγων, στο οποίο ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά, θα παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα ψήφισης συγκεκριμένων νομοσχεδίων όπως π.χ. για τις επικουρικές συντάξεις, την απελευθέρωση σε φορτηγά και ταξί, τις εργασιακές σχέσεις κ.α.


Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί το πλαίσιο για την ανταλλαγή των ομολόγων που θα επηρεάσει την διαμόρφωση των όρων της .......
νέας δανειακής σύμβασης ενώ θα δοθεί ένας σαφής χρονικός ορίζοντας για την ψήφιση της σύμβασης αυτής.

Η συμφωνία του κ. Παπαδήμου με τα κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση, προβλέπει ότι μια εβδομάδα μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του πολιτικού παραρτήματος με τις κατευθύνσεις μέτρων που θα την συνοδεύει, θα προκηρυχθούν οι εκλογές.


Με δεδομένο ότι, στις 20 Μαρτίου λήγουν ομόλογα 14,5 δισ. ευρώ καθίσταται σαφές ότι η πρώτη δόση του νέου δανείου θα πρέπει να έχει εκταμιευθεί νωρίτερα, συνεπώς η ολοκλήρωση του PSI και της νέας σύμβασης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου ώστε η ΕΕ και το ΔΝΤ να έχουν το απαιτούμενο χρόνο για να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν την εκταμίευση των κεφαλαίων πριν τις 20 Μαρτίου.


Είναι προφανές λοιπόν ότι είτε όλα θα πάνε καλά με το PSI  και το νέο δάνειο και από τις αρχές Μαρτίου και μετά θα μπορούν χωρίς κανένα εμπόδιο να προκηρυχθούν εκλογές, είτε η συζήτηση για εκλογές δεν θα έχει κανένα νόημα πλέον αν όλα τα προηγούμενα δεν πάνε καλά. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για χρεοκοπία.


BriefingNews

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. οποιος μαλακας νομιζει οτι το ελληνικο ζητημα λύνεται με εκλογες, ασχολειται με το ποτε θα γινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου