Μαζέψτε τον

 Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Ο κόσμος καίγεται, η χώρα βουλιάζει, η χρεοκοπία δεν έφυγε ποτέ και μας γυροφέρνει σαν όρνιο πάνω από ψοφίμι. Και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ως πρώτη του ενέργεια από τη θέση του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας είναι να κηρύξει την επανάσταση για την επαναφορά του πολυτονικού στην ελληνική γλώσσα. Μια γλώσσα που καλώς ή κακώς δεν υπάρχει επισήμως από το 1977.

Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε αυτοβούλως να μας... αποκαλύψει ότι μία από τις μυστικές αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών -ελήφθη μάλιστα για λόγους ασφαλείας όταν είχε φύγει οι..........
πρακτικογράφοι από την αίθουσα- ήταν και οι σημαντικές αλλαγές στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα βιάστηκε και μαρτύρησε το μυστικό όπλο της Ελλάδας, αυτό που θα ρίξει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στο τραπέζι ως τελευταίο όπλο στις διαπραγματεύσεις του με τη Μέρκελ και το Σαρκοζί αν αποδειχθεί ότι όλα τα άλλα δεν έχουν αποτέλεσμα.

Η εντολή που έχει λάβει είναι σαφής: «Θα τους πεις ότι η μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η Ελλάδα αλλάζει είναι η επιστροφή στις πατρογονικές της αξίες», του ανέφεραν οι αρχηγοί, παρόντος του προέδρου της Δημοκρατίας

Και ως επιχειρήματα θα συμπληρώσεις, του είπαν, ότι το πολυτονικό αποδεδειγμένα θα κάνει τους Ελληνες να δουλεύουν περισσότερο, να μην κλέβουν την εφορία και το ΙΚΑ και να μην βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία. Είναι θέμα πατριωτισμού και το πρώτο βήμα για να ξαναγυρίσει ο πατριωτισμός θα είναι το πολυτονικό.

Το iefimerida.gr αποκαλύπτει σήμερα και το επόμενο στάδιο αν παρ' ελπίδα και αυτό το καταλυτικό επιχείρημα δεν πιάσει. Θα επιστρέψει και η ποδιά στα σχολεία.

Κύριε Παπαδήμο το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να του ζητήσετε να αλλάξει και πάλι τις πινακίδες του στη σημερινή ελληνική γλώσσα. Είναι ζήτημα σημειολογίας για εσάς και τη σοβαρότητα της τιτάνιας προσπάθειας που έχετε μπροστά σας.

Αλλά και ουσίας. Μαζέψτε τον.