ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές καλωσορίζουμε και πάλι στην παρέα μας το Ιδεόγραμμα





...μαζί στηρίζουμε την κοινωνία και την οικονομία μας Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ
                                         ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
    Μας  είναι γνωστή η αγάπη των Κρητικών για τον τόπο τους. Μας είναι όμως εντελώς άγνωστος ένας προμηθευτικός και καταναλωτικός συνεταιρισμός που πρωτοπορεί εκεί και δίνει δουλειά σε πολλές εκατοντάδες ανθρώπων http://www.inka-sm.gr/Default.aspx?lang=el,  προβάλοντας τα κρητικά προϊόντα, και κατ΄επέκταση τα ελληνικά, έχοντας τη συμπαράσταση όλων των Κρητικών, σε βαθμό που τεράστιες πολυεθνικές επιχειρήσεις super market- που τις έχουμε εδώ στην Αττική περί πολλού- να είναι.........
στα πρόθυρα του να κλείσουν. Με τιμές που θα τις ζηλεύανε τα μεγαλύτερα super markets των Αθηνών, με καταστήματα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, για να καλύψουν τη ζήτηση αλλά και τις ανάγκες του απλού μεροκαματιάρη ανθρώπου.  
     Ποιό είναι το μυστικό επιτυχίας ενός τέτοιου οργανισμού;. Μα φυσικά η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον τόπο σου. Πάνω από όλα βάζεις το δικό σου προϊόν, τη δική σου επιχείρηση, τη δική σου θέση εργασίας και όχι του Φινλαδού, Γερμανού, Αυστριακού κλπ. Άλλωστε το ίδιο κάνουν κι αυτοί, και μάλιστα συχνόταττα σε βάρος σου. Κοιτάνε να προωθήσουν πολλές φορές, όπως αποδεικνύεται από την επισταμένη έρευνα του ΕΦΕΤ., τα σκουπίδια τους στο τραπέζι σου, ενώ εσύ παράγεις προϊόντα που και καθαρά είναι και προέρχονται από την ευλογημένη γη σου.
     Ευχόμαστε το παράδειγμα του ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης να υπάρξει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα, βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας να κρατήσει τη θέση εργασίας του, και να πληρώνουμε λιγότερο φόρο για τον ΟΑΕΔ. Αγάπη για τον εαυτό μας αλλά και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο μας  θα δείξουμε με αυτή την κίνηση. Αλληλεγγύη και Ενότητα που είναι απαραίτητη στους χαλεπούς καιρούς μας.