Καταρρέει το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας;

2
Θεωρούν δηλαδή πως πλέον είναι μικρό το κούρεμα κατά 21% στα ελληνικά ομόλογα, που μάλιστα είναι σε εξέλιξη, και για αυτό απαιτούν μεγαλύτερο.

Η αιτιολογία τους είναι πως έχει χειροτερέψει το οικονομικό κλίμα και πως η υφιστάμενη συμφωνία ευνοεί μόνο τις τράπεζες.
Αντίθετοι με αυτά τα σχέδια είναι οι Γάλλοι και οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ γιατί φοβούνται πως τυχόν μεγαλύτερο κούρεμα θα οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση των χρηματιστηρίων και ιδίως των τραπεζικών μετοχών.





Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Ρήγμα στη διάσωση της Ελλάδας''

Ρήγμα έχει ανοίξει στην ευρωζώνη όσον αφορά τους όρους του δεύτερου πακέτου στήριξης 109 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, με επτά από τα 17 μέλη της ένωσης να ζητούν να επωμιστούν οι ιδιώτες πιστωτές μεγαλύτερη απομείωση στα ελληνικά τους ομόλογα, σύμφωνα με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η διάσταση απόψεων προκύπτει εξαιτίας κλιμακούμενων φόβων ότι οι δανειακές ανάγκες της Αθήνας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’όσο είχε εκτιμηθεί δύο μήνες πριν. Και απειλεί να διαταράξει την ήδη επίπονη συμφωνία που συζητήθηκε με τους ιδιώτες ομολογιούχους τον Ιούλιο.

Αν και οι «σκληροπυρηνικοί» στην Γερμανία και την Ολλανδία έχουν ηγηθεί της απαίτησης να υποστεί μεγαλύτερες απώλειες ο ιδιωτικός τομέας, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιτίθενται σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση. Φοβούνται ότι αν ξανανοίξει η συμφωνία για τα ομόλογα θα προκληθεί νέο ξεπούλημα μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν μεγάλα ανοίγματα στην Ελλάδα και άλλα περιφερειακά ομόλογα.

Oι μετοχές των γαλλικών τραπεζών καταγραφουν ράλι τις τελευταίες ημέρες, μετά τις ενδείξεις ότι η ευρωζώνη ετοιμάζεται να αυξήσει τα δανειακά πυρομαχικά των 440 δισ. ευρώ του EFSF, το οποίο μεσα σε λίγους μήνες θα μπορεί να διοχετευει κεφάλαια στις τράπεζες της ευρωζώνης και να αγοράζει εθνικά ομόλογα.



Κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προέτρεψε τους Γερμανούς να αναγνωρίσουν την «υπεράνθρωπη προσπάθεια» που καταβάλλει η χώρα για να επιβάλλει μέτρα δραστικής λιτότητας μέσα σε περιβάλλον βαθύτερης ύφεσης. «Εγγυώμαι ότι η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει σε όλες τις δεσμεύσεις της,» είπε.

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων όσον αφορά την πρόταση να ανοίξει ξανά η συμφωνία με τους ομολογιούχους, που θα προκαλέσει μεγαλύτερη και ενωρίτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ακόμη και εντός της Γερμανίας, οι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι για το αν πρέπει να πιεστούν οι ιδιώτες πιστωτές σε μεγαλύτερο «κούρεμα.»

«Στην Γερμανία, υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί και οι μετριοπαθείς,» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Αυτή είναι η θέση των σκληρών.»

Το Βερολίνο από παλιά ήθελε να συμβάλλουν περισσότεροι οι ιδιώτες στη νέα διάσωση, αλλά τώρα η γερμανική επιμονή έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τις πηγές των FT. Οι υπουργοί Οικονομικών ήλπιζαν αρχικώς να έχει επικυρωθεί η επόμενη δόση των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα την Δευτέρα, αλλά τώρα η απόφαση αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι την έκτακτη σύνοδο σε δύο εβδομάδες.

Το Βερολίνο αναμένεται εντέλει να εγκρίνει την δόση. Αλλά ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ορισμένοι Γερμανοί ρυθμιστές θέλουν στην συνέχεια οι τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ομόλογά τους ή να επαναδιαπραγματευτούν bond swaps, ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης στις αξίες των ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο και μετά.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας του Ιουλίου, οι ομολογιούχοι συμφώνησαν να ανταλλάξουν περίπου 135 δισ. ευρώ σε ομόλογα που λήγουν έως το 2020 με νέα ομόλογα, που καλύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποπληρωθούν μετά από δεκαετίες. Η συμφωνία αυτή ενέχει «κούρεμα» 21% για τους ομολογιούχους, αλλά τώρα οι Γερμανοί λένε ότι υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν μια συμφωνία που ήταν πολύ ευνοϊκή προς τις τράπεζες.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Η πιο αποδοτική αυτή τη στιγμή μορφή αντίστασης ενάντια στο καθεστώς ΓΑΠ είναι η άρνηση πληρωμής των αντισυνταγματικών φόρων και εισφορών.

    Τους προηγούμενους μήνες μας ζητούσαν συναίνεση για να περάσουν τους αντιλαικούς νόμους. Αυτή η περίπτωση δεν είναι ίδια με την παρούσα.

    Τότε το καλοκαίρι που μας πέρασε μας ζητούσαν να κάτσουμε καλά και ήσυχα να συναινέσουμε για να περάσουν τα μέτρα, αλλά μπορούσαν και χωρίς αυτήν να τα ψηφίσουν.

    Στην παρούσα κατάσταση η κυβέρνηση μας ζητά να βάλουμε πλάτη στην δική της ανικανότητα και να πληρώσουμε παράνομα χαράτσια και μάλιστα μέσα στον τρέχοντα μήνα. Αυτή τη φορά δεν μπορούν χωρίς εμάς. Όλη τους η προδοτική στρατηγική παράδοσης και ταπείνωσης της χώρας και του λαού της περνάει από τα δικά μας χέρια, και πιο συγκεκριμένα πορτοφόλια. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκβιάσουμε το προδοτικό καθεστώς και τους εισβολείς της Ε.Ε. και των τραπεζών με την δική μας ΝΟΜΙΜΗ άρνηση πληρωμής. Σε διαφορετική περίπτωση δίνουμε δικαίωμα στην κυβέρνηση να παίρνει παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα όποτε αποτυγχάνει(επαναλαμβανόμενα) στην πολιτική της. Στην χειρότερη περίπτωση θα μας επιβληθεί πρόστημο επί της ωφειλής 1% τον μήνα και άρνηση φορολογικής ενημερότητας. Πρόστιμα που μέχρι να επιβληθούν θα έχει πέσει η κυβέρνηση ΓΑΠ.

    Αν εμείς μείνουμε απαθείς και σε αυτά τα νέα μέτρα και δεχτούμε να τα πληρώσουμε τότε δυστυχώς πραγματικά δεν αξίζουμε καλύτερο μέλλον!

    Ας αφήσουμε τους "Αγανακτισμένους" να βράζουν φασολάδες και να προσπαθούν να συμφωνήσουν σε αιτήματα που γνωρίζει και η 5χρονη ανηψιά μου, και ας ασκήσουμε βία οικονομική στην βία της φασιστικής συμμορίας ΓΑΠ και των φίλων τους διεθνών κερδοσκόπων.

    Δεν πληρώνουμε αντισυνταγματικά και άδικα χαράτσια!!!

    Υ.Γ.
    Δύο τρείς ερωτήσεις προς τους συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Αν πραγματικά πιστεύτε στον αγώνα στον οποίο πρωτοστατείτε γιατί τις μέρες των συλλαλητηρίων παραλύετε την Αθήνα?

    Πως θα κατέβει ο λαός στο Σύνταγμα?

    Εκτός εάν δεν θέλετε το ελληνικό λαό δίπλα σας!

    Φωνάζει πολύ και δεν ακούγονται τα δικά σας αιτήματα?

    Πραγματικά πιστεύετε ότι με τις απεργίες σας ασκείτε πίεση στην κυβέρνηση?

    Έχετε δεί πολλούς πολιτικούς σε λεωφορεία, τρόλλευ, Μετρό??

    ..και προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ:

    Δεν καταλαβαίνετε οτι σας κοροιδεύουν??

    Τι πίνετε εκει πέρα στα συνεργεία?

    Πιστεύετε οτι οι τρέχουσες κινητοποιήσεις σας πιέζουν ή βοηθούν την κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI MONΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙKΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΕΡΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ..
    ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1 )
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ.
    ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ .ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 4,5,6 € / ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ !
    ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
    ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΑΡΘΡΟ 1 ΤΗΣ ΕΣΔΑ ).
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ -ΑΝ ΜΑΣΔ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ- ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Ή ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ;
    ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΔΑ ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/E4317264-DB27-42FE-873E-1ECCACABB045/0/GRE_CONV.pdf ) ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ " Άρθρo 3 Απαγόρευση τωv βασαvιστηρίωv Ουδείς επιτρέπεται vα υπoβληθή εις βασάvoυς oύτε εις πoιvάς ή μεταχείρισιv απαvθρώπoυς ή εξευτελιστικάς."
    ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ " Άρθρo 14 Απαγόρευση τωv διακρίσεωv
    Η χρήσις τωv αvαγvωριζoμέvωv εv τη παρoύση Συμβάσει δικαιωμάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασnαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλλoυ, φυλής, χρώματoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συμμετoχής εις εθvικήv μειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως. "

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ; http://www.nchr.gr
    ;
    Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
    ( http://www.coe.int )
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ Ε- ΜΕΙΛ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ;
    ( commissioner@coe.int ).

    ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ;
    ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ (ΛΑΘΡΟ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ;
    Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ;
    ΠΡΟΝΟΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;
    ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου