Ο κ. Νταλάρας δεν μας τα λέει καθόλου καλά!!!

16

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Η είδηση …

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη.
Ερωτηθείς για το ζήτημα του Αιγαίου, που αποτελεί χρόνιο «αγκάθι» στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, ο γνωστός τραγουδιστής επισήμανε ότι το Αιγαίο «ανήκει στα ψάρια του».

Ο σχολιασμός …

Ο κ. Νταλάρας δεν μας τα λέει καθόλου καλά!!! Παλαιότερα είχε πολιτικές ανησυχίες και απόψεις τις οποίες δεν δίσταζε να......
υπερασπιστεί και ενίοτε να συνδράμει και με προσωπικές συναυλίες!
Φαντάζει αστεία η φράση «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» Γιατί άραγε φοβάται να πει ότι εδώ και χιλιετίες ανήκει στους Έλληνες; Μήπως ακολουθώντας το “άρμα” της παρέας της Πάρου μπουρδολογεί με φτηνιάρικο τρόπο που δεν συνάδει με την μέχρι τώρα εικόνα του;
Με αφορμή λοιπόν αυτό αλλά και την γενικότερη σιωπή του για τα πολιτικά δρώμενα των δύο τελευταίων χρόνων δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να τον κατατάξουν σε αυτούς που την τέχνη την χρησιμοποιούν “κατά το δοκούν και προς ιδίων όφελος”

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΟΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΠΙΣΤΕΥΩ,Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Φυλαγε τα ρουχα σου' δεν λεει η παροιμια;
    Αν αληθευει οτι του διαγραψε καμμια 15αρια εκκατομυρια η εφορια, τι να κανει ο ανθρωπος;
    Αν παει κοντρα μπορει και να του τα παρουν. Λεμε τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμφανίστηκε σαν τραγουδιστής το 1970.Ήταν το αγαπημένο παιδί των συνταγματαρχών. Τραγουδούσε και ζούσε μια χαρά τότε. Μετά έγινε αριστερός και ότι άλλο θέλεις αρκεί να τα κονομίσει. Εφορία δεν πληρώνει σαν εμάς τους κοινούς θνητούς. Αυτός ο γλοιώδης έχει απόψεις επι παντός επιστητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ,Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ. ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ? ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΔΙΝΟΝΤΑΙ? Η ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΞΕΚΘΑΡΙΖΟΥΝ? ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΤΑ, ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ,ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ?(π.χ. ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΓΡΙΟΦΑΤΣΑ, ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι κύριε Πρεβενιέ, πολύ σωστά.
    "Κατά το δοκούν και πρός ιδίων
    όφελος. Και δεν είναι μόνον
    ο Νταλάρας, αλλά και κάποια άλλη
    Ντίβα η κυρία Φαραντούρη, προσφάτως
    έδωσε συναυλίες στο εξωτερικό, με
    μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι δεν
    λέει ούτε μια καλησπέρα στα
    Ελληνικά και στούς Έλληνες ακροατές.Μόνο στα Αγγλικά. Δηλαδή μας γράφουν όλοι. Μόνο αστρονομικές τιμές τα εισιτήριά τους. Έρχεται κάθε χρόνο τα κονομάει και φεύγει.
    Δυστυχώς αυτή είναι η ράτσα μας.
    Είναι το σύμπλεγμα κατωτερότητος
    που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνεχίζεινα ξευτιλίζεται ο τουρκολάγνος Νταλάρας-Ραγκούσης: Δεν διαδήλωσε ποτέ για τον Οτσαλάν λέει στους Τούρκους.

    «Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οζταλάν, από που συμπεράνατε αυτό;» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο ίδιος τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!

    Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν. Ο Νταλάρας τους διαψεύδει.

    Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ιπέκ Ιζτζί, ρώτησε στον έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπερ του Κούρδου ηγέτη ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε « εμείς δεν είμασταν 20 άτομα αλλά χιλιάδες. Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Απου το συμπεράνατε αυτό. Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»

    Η τουρκάλα δημοσιογράφος επιμένει και ρωτά στον έλληνα τραγουδιστή « ναι αλλά αυτή η πορεία είχε γίνει γνωστή στην Τουρκία πως ήταν υπέρ του Οτζαλάν».

    Ο Γιώργος Νταλάρας που απόψε δίνει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη επέμεινε στην άποψη του και δήλωσε «Όχι εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους. Με κανέναν τρόπο δεν συγκεντρωθήκαμε για τον Οτζαλάν, ούτε για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Αυτό το τονίζω.»
    . Σε ερώτηση της τουρκάλας δημοσιογράφου για το «τι φταίει για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε και τόνισε «δυο είναι τα βασικά προβλήματα. Οι εθνικιστές και οι φανατικά θρησκευόμενοι»

    Όσο για τη συναυλία και στην ερώτηση αν θα τραγουδούσε ποτέ στην Τουρκική γλώσσα ο έλληνα τραγουδιστής δήλωσε « Τραγουδώ Ιταλικά και Ισπανικά. Η τουρκική είναι δύσκολη γλώσσα για μένα. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Μόνο που θα είναι κακή η προφορά μου»
    Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ηürriyet o Γιώργος Νταλάρας είχε δηλώσει πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και όχι στην Ελλάδα η την Τουρκία» όπως και ότι για «το Κυπριακό φταίνε η Αγγλία , η Ελλάδα και η Τουρκία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΑΓΚΟΥΣΟ-ΝΤΑΛΑΡΕΙΚΟ
    ΜΙΑ ΣΟΣΙΑ –ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ…

    Πόθεν έσχες !!!
    Ακίνητη περιούσια (δηλωμένη… περιουσία). Περίπου 27 ακίνητα και υπό κατασκευή τρεις βίλες παραθαλάσσιες )

    Αυτοί ρε με τις μουσικό-αρπαχτές κάμνανε μεγαλύτερη περιουσία από το Μητσοτακέικο με τις ξενόδουλες πολιτικές...

    Από τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια που επιχορηγεί το καταχρεωμένο κράτος, το ΜΕΓΑΡΟ της ΑΡΠΑΧΤΗΣ ποσά θα εισπράξει το Νταλαρείκο ???

    Τα άρπαξαν χοντρά, χρονιά πολλά , τα αρχηλαμόγια τα γνωστά ,τραγουδώντας λαϊκά στο μέγαρο του Λαμπρακιστάν ...

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΒΡΕ ΝΤΑΛΑ...
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΒΡΕ ΝΤΑΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καραγκιόζη @11:45 π.μ., από ποτε το να μην αναμασάει κανεις τις θέσεις της προοδευτικουριας και να μην αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι έκφραση απωθημένων η υπόλοιπο σταγονιδίων της χούντας;
    Ο Υ Σ Τ Μ Α Λ Α Κ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα λες φίλε 2:21 μ.μ.για τον 11:45.
    Μιλάμε για το απόλυτο θράσος να υποστηρίζει τον ψευτοαριστεροδεξιότσεπο κ. Νταλάρα. Αλλά να μου πεις τι θα έπρεπε να περιμένουμε από κάποιον που απαρνήθηκε το πραγματικό του όνομα Νταράλας και το έκανε Νταλάρας! Το μόνο θετικό από αυτόν είναι η γνωστή φράση "Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα" που έγινε πλέον απόφθεγμα!!!

    Αχιλλέας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 11.33 Ο νταράλας τραγουδούσε όταν γινόταν φοιτητική εβδομάδα στο ΑΠΘ εκείνη την εποχή. Ψάξε και θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΝΕΦΟΣΟΣΙΑΛΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ.

    ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΓΕΡΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ.
    ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Σ΄ΑΥΤΟ.
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ.. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΑΛΑΚΑ.

    Πηγε να τραγουδησει στους τουρκους που πληρωνουν καλα για να αποτελειωσει τη βιλα του στη Αντιπαρο και να χτισει και μια 20τεταρτη.

    Α ΡΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πως μπορεις να γινεις υπερπλουσιος τραγουδωντας (εκμεταλευομενος) την φτωχια ενος λαου, το απεδειξε ο Νταλαρας και με το παραπανω....
    Παραδοξο φαινομενο κι αυτο...να καθεσαι σε μια βιλαρα 300 η 500 τετραγωνικων και να γραφεις για τους πονους του καθε πολιτη...Πρεπει να εχεις πολλυ φαντασια...ρε μαγκα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΠΡΕΒΕΝΙΕ,
    ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ,
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ
    ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ;
    ΖΗΛΕΥΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΗΣΜΕΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εεεε καημένε ‘21 Αυγούστου 2011 10:30 π.μ.’, είναι ανθρώπινο συναίσθημα η ζήλεια!!!! Άλλος γεμίζει στάδια και ο ‘συνάδελφος’ του κάνει ‘πεζοδρόμιο’ για να εξασφαλίσει (αν τα καταφέρει) τα προς το ζην;;;;;

    Υ.Σ.: Στο ειπα γιωργακι: Άφησε την πένα και πιασε το όφωνο γιατί θα πεινάσεις……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλυ αστοχο το σχολιο σου...
    Δεν μιλαμε εδω ουτε για το ταλεντο του ουτε για την δοξα του αλλα για τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του...
    Δν ξερω αν ηταν ανεκαθεν ετσι..αλλα δυστυχως το χρημα αλλιωνει τον ανθρωπο, οπως και η υπαρξιακη ωριμοτητα,,
    Αλλους αγωνες καναμε και αλλα ιδανικα ειχαμε στα 20 μας κι αλλα στα 50...
    Ετσι κι ο Νταλαρας...μονο που για εμπορικους λογους, αυτος καλλιεργει ακομη με πολλυ εξυπνο τροπο...καποιες κοινωνικες ιδεες που σημερα του ειναι κατα πασα πιθανοτητα αναμνησεις...γελια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου