Τα πρώτα 30 χρόνια ... είναι δύσκολα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Μαζεύτηκαν λοιπόν οι τραπεζοπολιτικές κεφαλές τις Ευρώπης  και μετά από σκληρές  "υποτίθεται" διαπραγματεύσεις με τους “δικούς μας” πολιτικουπαλλήλους τους στο τέλος μας ανακοίνωσαν (θριαμβολογώντας μάλιστα) ότι βρήκαν λύσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας!!!
Ένας ακήρυχτος πόλεμος δείχνει να λήγει και η πατρίδα μας μπαίνει ως παγκόσμιο πειραματόζωο σε ένα καθεστώς που περιλαμβάνει επιτηρήσεις, και ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου στα κοράκια του...... διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου.              
Δηλαδή με λίγα λόγια η γενιά μας αλλά και η επερχόμενη γενιά των παιδιών μας είναι καταδικασμένες να βιώσουν μια ιδιότυπη κατοχή!                                                                                                                                                     Λίγες ώρες νωρίτερα στην “σκηνή” της Ελληνικής Βουλής δινόταν άλλη μία παράσταση υποκρισίας του δικομματισμού, με την μη παραπομπή των κ. Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη (για τις τυχόν ευθύνες τους στο γνωστό σκάνδαλο) με τις αρνητικές ψήφους ακόμα και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μια και εδώ, δεν επιβάλλεται κομματική πειθαρχία!.... μια κομματική πειθαρχία που όλος τυχαίως επιβλήθηκε σε όλα τα ψηφίσματα που αφορούσαν τα πρωτόγνωρα αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος μας!                                                
Φίλες/οι με όλες αυτές τις δολοπλοκίες την ασοβαρότητα αλλά και την προδοσία τους  δεν φαίνεται πλέον φως στο τούνελ για εμάς και είναι σίγουρο όλο και περισσότεροι θα οδεύσουμε προς την εξαθλίωση και θα ζήσουμε εμείς αλλά και τα παιδιά μας για πολλά πολλά χρόνια ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα!                                   
Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο αντί να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί για τις κλεψιές, τις παραλήψεις και την ανικανότητα του, θα συνεχίσει αλώβητο να διαχειρίζεται τις ζωές και τις τύχες μας, τις οποίες με την αδράνεια και την προσωπική ανοχή του καθενός μας έχουμε αφήσει εδώ και καιρό στα "μακριά" και βρώμικα χέρια του!!!
 Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής
e-mail: prevejohn@yahoo.gr