ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Σκόντο και στα ποτα

Ενιαίο τιμολόγιο στα αλκοολούχα ποτά καθιέρωσαν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ της Χερσονήσου και των Μαλίων, θέλοντας έτσι να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κρατήσουν το ποτό στα 5 ευρώ, δεδομένου ότι δεν μπορούν με διαφορετική τιμή να δουλέψουν προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς και στα καθημερινά λειτουργικά τους έξοδα. Με τις κρατήσεις να διατηρούνται, παρά το ότι βρισκόμαστε στην......
καρδιά του καλοκαιριού, στα χαμηλότερα όλων των εποχών επίπεδα, και με το all inclusive να έχει για τα καλά ρημάξει τον τουρισμό, όπως οι ίδιοι λένε, αδυνατούν να σταθούν όρθιοι και πάνω από όλα να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Σε αδιέξοδο

Οι άδειοι δρόμοι και περισσότερο τα άδεια μαγαζιά και τα «μικρά» πορτοφόλια των ξένων επισκεπτών έχουν οδηγήσει στην απελπισία τους επιχειρηματίες τόσο της Χερσονήσου όσο και των Μαλίων, που σε συνδυασμό με τους νέους φόρους στα ποτά και τη γενικότερη οικονομική κρίση τούς έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή, με την Πολιτεία την ίδια στιγμή να μην παρέχει ουδεμία στήριξη στον κλάδο. Τελειωτικό χτύπημα μέσα στην όλη δεινή κατάσταση των επιχειρηματιών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αποτελούν τα βαριά ενοίκια που καλούνται μηνιαίως να καταβάλλουν, πολλοί από τους οποίους δε θεωρούν απίθανη την έξωση τους αφού δε θα είναι σε θέση να τα πληρώσουν. Αρκετοί ωστόσο είναι και οι ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το ποσό της κάβας, με αποτέλεσμα να ξεμένουν και από εμπόρευμα, αφού πλέον δεν υπάρχει περιθώριο πίστωσης.

Σαλάτα και νερό

Προς τα κάτω παράλληλα έχουν ρίξει τις τιμές τους και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στις τουριστικές περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων, και αυτό πάντα με σκοπό την προσέλκυση πελατών, κάτι που όμως δε φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού και οι λιγοστοί ξένοι πελάτες που μπαίνουν στα μαγαζιά τους περιορίζονται στην κατανάλωση μιας σαλάτας και ενός μπουκαλιού νερού.
Με τη τουριστική σεζόν συνεχώς να συρρικνώνεται και τον αριθμό των επισκεπτών να μειώνεται όλο και πιο πολύ, αν, όπως λένε, δεν αλλάξει η φορολογία, δεν πέσουν τα ενοίκια και δε διαφοροποιηθεί το «φθηνό» τουριστικό προϊόν που έρχεται στην Ελλάδα, μαθηματικά ένας-ένας τους πάνε για "φούντο" και αυτό χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να αντισταθούν. Για το λόγο αυτό και ζητούν από την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της αλλάζοντας τα κακώς κείμενα στον τουρισμό. 


Iraklio