Ναι και όχι στην Ελλάδα, λένε οι Γερμανοί

11
Όχι στην οικονομική σωτηρία της σύγχρονης Ελλάδας λόγω των ένδοξών προγόνων λένε οι Γερμανοί. Ναι στις γνώσεις γύρω από την αρχαία Ελλάδα και ναι σαν ταξιδιωτικό προορισμό σύμφωνα με το Ινστιτούτο Forsa.
 

Αρκεί το κλέος των αρχαίων ημών προγόνων ώστε τα σύγχρονα κράτη να σώσουν τη σημερινή Ελλάδα από τον οικονομικό όλεθρο, στον οποίο έχει διολισθήσει;
Ουδόλως πιστεύει το 90% των Γερμανών που ρωτήθηκαν από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Forsa για λογαριασμό του περιοδικού P.M. PERSPEKTIVE.
 Το ότι η Ελλάδα υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού δεν είναι λόγος για τους σημερινούς Γερμανούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όπως...... πιστεύουν.
Το επιστημονικό περιοδικό P.M. PERSPEKTIVE, το οποίο φιλοξενεί τη δημοσκόπηση, εκδίδεται σε τριμηνιαία βάση. Για τους λόγους τους οποίους το περιοδικό επέλεξε τώρα να δημοσιοποιήσει την έρευνα, ο αρχισυντάκτης του Δρ. Σάσα Πρίστερ δήλωσε στην Deutsche Welle:
 
«Στο σημερινό μας τεύχος, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα μαζί με ένα DVD, έχουμε ένα αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα. Ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε από διαφορετικές, νέες και καμιά φορά οπτικές γωνίες που προκαλούν έκπληξη. Αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουμε σήμερα για τους αρχαίους Έλληνες. Οι αρχαίοι Έλληνες διακρίθηκαν σε πολλούς τομείς: στην αρχιτεκτονική, στην φιλοσοφία, στην τέχνη, στις πολεμικές τέχνες. Στις μέρες μας όμως οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αρνητικό τύπο, όπου γράφεται ότι είναι πρωταθλητές στα χρέη. Αυτό που θέλαμε εμείς είναι σε αυτή την αντιπροσωπευτική έρευνα του ινστιτούτου Forsa να ακουστούν όλες οι απόψεις του κόσμου».
 
Ναι στην αρχαία Ελλάδα
 
Ο κ. Πρίστερ έχει σπουδάσει αρχαιολογία και έχει ο ίδιος επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα:
 «Κατά τη γνώμη μου σχετικά με τον αρνητικό τύπο υπήρξαν πολλές γενικεύσεις και πολύ λίγες αναλύσεις, όπως συμβαίνει συχνά όταν πυροδοτούνται τέτοιες συζητήσεις. Σε αυτό το τεύχος μας κρατηθήκαμε όμως μακριά από αυτές τις αντιπαραθέσεις. Όχι εντελώς μια και είναι ένα επίκαιρο θέμα, αλλά παρουσιάζουμε κυρίως την αρχαία Ελλάδα».
 
Και οι Γερμανοί λένε ναι στην αρχαία Ελλάδα. Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων θεωρούν πως οι γνώσεις γύρω από την αρχαία Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής εκπαίδευσης. Την άποψη αυτή εκφράζουν περισσότερο οι άνθρωποι με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, το ποσοστό των οποίων φθάνει στο 83%.
 
Τέλος η Ελλάδα παραμένει ένα αγαπητός ταξιδιωτικός προορισμός. Την Ακρόπολη, τους Δελφούς ή την αρχαία Ολυμπία θα είχαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν το 60% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό αυτό στους νέους φθάνει μάλιστα στο 71%.
Ναι, λοιπόν στην αρχαία Ελλάδα, όχι στη σωτηρία της σύγχρονης δια μέσου των ένδοξων προγόνων.
DW

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. Μην πέφτετε από τα μπαλκόνια μην κρεμιέστε την πυροβοληθείτε μόνοι σας μην παίρνετε χάπια,
    Για να αυτοκτονήσετε.
    Μην βάζετε τέλος στη ζωή σας σαν ηττημένος προδομένος χαμένος , απελπισμένος για οικονομικούς λόγους και χρέη .
    Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και αυτοκτονείτε μετά .
    Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
    Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς , τότε θα προσφέρεται έργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ LORD JACOB ROTHSCHILD STHN ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΚΡΙΣΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α!... η Ακρόπολη!

    Εκείνος ο σπάϊντερμαν πού είναι; Δεν θα τον βγάλουν σήμερα στις τηλεοράσεις να μας παραμμυθιάσει πώς κατέβασε τη σημαία της γερμανίας από τον ιστό - χαϊβάνια είναι σου λέει, θα το χάψουν ότι την ξέχασαν οι γερμανοί το βράδυ στον ιστό και δεν ...έκαναν υποστολή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικές πράξεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Κωστα Καραμανλή υπέβαλε, σήμερα Πέμπτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ο δικηγόρος Ιωάννης Μυταλούλης.

    Ο κ. Μυταλούλης κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, ότι με δόλο στις 8-5-2009 αποφάσισε να κλείσει τη Βουλή των Ελλήνων και να προκηρύξει εκλογές.

    Και τούτο γιατί, γνώριζε πολύ καλά ότι με την ενέργειά του αυτή θα παραγράφονταν οι ποινικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησής του για τα μεγάλα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009 (Βατοπέδι, Ζήμενς, δομημένα ομόλογα).

    Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλων δικηγόρος – επικαλούμενος μάλιστα σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου - ο κ. Καραμανλής μπορεί να διωχθεί για υπόθαλψη εγκληματία διότι η απόφασή του να κλείσει τη Βουλή έγινε μεν κατά την “ενάσκηση νομίμου δικαιώματος”.

    Ωστόσο το δικαίωμα αυτό ασκήθηκε κατά τρόπο άσχετο με τη φύση του και με σκοπό πρόκλησης αξιόποινου αποτελέσματος.

    Επίσης, ο κ. Μυταλούλης αναφέρει, επικαλούμενος το Σύνταγμα και τους νόμους, ότι το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία για τον κ. Καραμανλή δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

    «Είναι η τελευταία ευκαιρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση, «να διασωθεί στα μάτια των πολιτών η τιμή του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης και αυτό διότι σήμερα γενικευμένη είναι η πεποίθηση περί της ατιμωρησίας των πολιτικών και συγκάλυψη των αδικημάτων τους…».

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2011 από directNEWS.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λαθος εχει ο μηνυτης όταν λέει ότι το κλείσιμο της βουλής ήταν νόμιμο δικαίωμα του καραμανλή. ήταν πραξικοπηματική πράξη. και ο συγκεκριμένος δεν είναι ένοχος μόνο για υπόθαλψη εγκληματία (που το έκανε κατά συρροή π.χ. ζαχόπουλος) αλλά και για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό της Ελλάδας σε βαθμό Εθνικής Προδοσίας, για επικορκία, απιστία, κατάχρηση εξουσίας και συνεργασία με συμφέροντα εχθρικά πρός το Ελληνικό Κράτος και για συνεργία με τον παρόν πρωθυπουργό να παραδώσουν την Ελλάδα υπό την επιτροπεία του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ

    ΜΑΛΑΚΑ ΜΥΤΑΛΟΥΛΗ

    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
    ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ..ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΧΡΕΩΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΤΟΥ.
    ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΑΓΗ "ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ανίκανη ,την πουλημένη στις λέσχες, την εκπορνευμένη, την ανάξια για το οτιδήποτε Διαμαντοπούλου, για τις δαπάνες στην παιδεία. Μπείτε να το δείτε!! Τα δίνει σε ημέτερους για φαιδρά όπως ημερίδες , για να ταΐζει κλέφτες και τεμπέληδες πρασινορουφιάνους και να κρατηθεί στην εξουσία!! Κλέβει για να φυγαδεύσει το γιό της στη Γαλλία με τα λεφτά μας, της την ώρα που ο κόσμος πεινάει. ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΚΟΜΑ!!!Η σαπισμένη στη ψυχή και πνεύμα Νταλάρα, πληρώνει από λεφτά του μνημονίου τους συνδικαλιστές να μη μιλάνε!! Τρώνε τα λεφτά του μνημονίου όπως θέλουν, σαν γνήσιο ΠΑΣΟΚ.ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗΗΗ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ!!ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ!! ΘΑ ΦΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!!ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΑΖΕΨΕΙ_________________




    Πανό εναντίον του Λαζόπουλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

    Ο πανικός φέρνει κινήσεις απίστευτης γελοιότητας.

    Κι όταν ένα κόμμα (;) καταφεύγει σε τόσο εξώφθαλμα γραφικές κινήσεις, σημαίνει ότι όχι απλά "ήρθε το τέλος", αλλά ότι διαλύεται κιόλας. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία.

    Ο λόγος για ένα απίστευτης γελοιότητας πανό, στο πιό κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, με το οποίο κάποιος/οι γραφικοί..νομίζουν ότι πλήττουν το Λάκη Λαζόπουλο.

    Όταν ψάχνει κανείς απελπισμένα τρόπους να πλήξει τον σατιρικό καλλιτέχνη, με τέτοιους χαζούς αυτοσχεδιασμούς, απλά γίνεται ακόμη περισσότερο ...ρόμπα.

    Για την ιστορία, υποτίθεται ότι το πανό ανήρτησε ένας ...
    σύλλογος με το όνομα "το αύριο του παιδιού" (δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος), αλλά και να υπήρχε, δεν είναι δουλειά του συλλόγου να βάζει πανό εναντίον του Λαζόπουλου !) και η φωτό από το spnews.gr

    Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι πρόκειται απλά για ένα θολωμένο μυαλό κι όχι οργανωμένη προσπάθεια, γιατί αλλιώς, οι "οργανωτές" είναι για λύπηση.


    1 σχόλιο...

    Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι...
    Ο Λαζόπουλος τους έφταιξε - δεν πάνε να μαζέψουν τον υπερψεύτη που μάς αντιμετωπίζει σαν ηλιθίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΘΑ ΒΡΩΜΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝ....ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου