Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πολιτικοί που παραλαμβάνουν Κράτος και παραδίδουν «κοινότητα» μια λέξη τους αξίζει......ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Θυμάστε τον Τάσο Παπαδόπουλο τον ηγέτη του κυπριακού ελληνισμού που αντιστάθηκε στις ασφυκτικές πιέσεις αποδοχής του σχεδίου Ανάν;
Θυμάστε τι είχε απαντήσει όταν μια κρίση είχε στηθεί γύρω από τη πορεία της χώρας του;
Διαβάστε: «Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών.»Σήμερα η δική μας χώρα βρίσκεται σε κρίση.
Όλοι έχουν προεξοφλήσει ένα δραματικό οικονομικό γεγονός (κούρεμα, αναδιάρθρωση, αναδιάταξη, στάση πληρωμών) για το εγγύς μέλλον.
Κι όμως η πλειοψηφία του πολιτικοοικονομικού μας κατεστημένου έχει απoδυθεί σε ένα αγώνα τρομοκράτησης του ελληνικού λάου για να τον πείσουν ότι είναι προς το συμφέρον του την ώρα της κρίσης η χώρα αντί για κράτος να είναι ένα άθυρμα υποθηκευμένων κοινοτήτων.
Μας λένε ότι βρισκόμαστε σε «οικονομικό πόλεμο» και από την άλλη υποστηρίζουν να παραδώσουμε τον έλεγχο της..........

ενέργειας, των φυσικών μας πόρων, των υποδομών μας στους δανειστές μας που τυγχάνει να είναι οι ίδιοι που κερδοσκοπούν εναντίον μας( μιας και έχουν επενδύσει τόσο σε ομολόγα όσο και στη χρεοκοπία μας).
Προεξοφλούν μια οικονομική ανωμαλία και παράλληλα υποστηρίζουν να παραδώσουμε στους δανειστές μας όλα εκείνα τα μέσα που θα διαφυλάξουν την διαπραγματευτική μας ισχύ την κρίσιμη ώρα και παράλληλα θα μας επιτρέψουν ακόμη και αν απομονωθούμε να ορθοποδήσουμε ξανά.
Όλοι αυτοί σοβαρά θεωρούν ότι τα πράγματα θα είναι καλυτέρα όταν στην τελική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας βρεθεί η χώρα να έχει παραδώσει ήδη την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες της, το νερό της, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της στα ιδιωτικά μονοπώλια εκείνων με τους οποίους θα διαπραγματεύεται;;;;;;;;
Όλοι αυτοί σοβαρά προσπαθούν να μας πείσουν ότι μια χώρα που είναι ακόμη κράτος και ασκεί διαχειριστικό έλεγχο επί σημαντικότατων τομέων κερδίζοντας από αυτούς και πάρολ αυτά δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της θα μπορεί να το κάνει αύριο με πολύ λιγότερα έσοδα και ως διαλυμένο και υποθηκευμένο σύνολο κοινοτήτων;;;;;;
Δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από το μπαράζ της παράλογης επιχειρηματολογίας που μας κατακλύζει ούτε πως ορίζει το δικο μας Σύνταγμα την έσχατη προδοσία αλλά η στάση του Τάσου Παπαδοπούλου αποκαλύπτει το προφανές:
Πολιτικοί που παραλαμβάνουν Κράτος και παραδίδουν «κοινότητα» μια λέξη τους αξίζει....

ΠΡΟΔΟΤΕΣ!


ΥΓ Αξίζει πραγματικά να διαβάσει κάνεις το διάγγελμα του Τάσου Παπαδόπουλου (
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html ) για το τρόπο με τον όποιο ένας ηγέτης και ένας λαός θα πρέπει να απαντά στους διεθνείς εκβιαστές και τα εφιαλτικά τους σχέδια. Παραθέτω ένα ακόμη εξαιρετικά επίκαιρο απόσπασμα:
«Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.
Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.
Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.
Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.
Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.» -


Νικολόπουλος Βασίλης
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.