Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Μούγκα στην στρούγκα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Τις τελευταίες ημέρες στην Κερατέα  η κυβέρνηση του μνημονίου και του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” θέλοντας να δείξει πυγμή εξωθεί τα πράγματα στα άκρα και πολύ φοβάμαι ότι είμαστε στο παρά πέντε από κάποιο μεγάλο κακό!
Τα αβανταδόρικα κανάλια αποκρύπτουν τα πραγματικά γεγονότα και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών  επαναφέρουν την γνωστή δόλια τακτική τους που συνίσταται στην προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών μιλώντας για ριγμένους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και ευνοημένους της Ανατολικής.

Γιατί μεγαλόσχημοι παντογνώστες και ξερόλες δημοσιογράφοι  δεν κάνετε καθημερινό επιτόπιο ρεπορτάζ; Γιατί δεν παρουσιάζεται τις θέσεις των φορέων και των κατοίκων αλλά μιλάτε μόνο για τα πρόστιμα που θα μας επιβάλει η Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χωματερές; Γιατί δεν λέτε τίποτα για την κατάχρηση εξουσίας και την πολύμηνη πολιορκία που βιώνουν οι κάτοικοι από τους Ματατζήδες οι οποίοι να σημειώσουμε έχουν μετατραπεί σε σεκιουριτάδες φύλαξης μηχανημάτων ιδιωτών;
Γιατί δεν λέτε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων ανατίθεται σε αυτούς που εξασφάλισαν με μακροχρόνιες και.......  ύποπτες συμβάσεις την εκμετάλλευση του συνόλου των εθνικών δρόμων της χώρας ληστεύοντας μας κάθε μέρα με υπέρογκα διόδια;
Μούγκα στην στρούγκα γιατί γίνατε υπαλληλάκοι και αυλοκόλακες αυτών που θα έπρεπε να ερευνάτε τις μέρες και τα έργα τους. Να είστε σίγουροι ότι όταν έρθει η στιγμή για τον καταλογισμό των ευθυνών της θλιβερής αυτής περιόδου θα εισπράξετε το μεγαλύτερο μερίδιο!!!

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

7 σχόλια:

 1. 12.000.000 (ευρώπουλα) απο την Ε.Ε. μέχρι το 2012...τώρα..για αποκατάσταση..είναι καλά
  λεφτουδάκια για τα Μπομπολάκια
  και τα Πασοκ μιζομένα Υπουργάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κερατέα: Το νεο γαλατικό χωριό - "Κακώς μας έβαλαν μπροστά", λένε οι αστυνομικοί

  Γιώργος Καραϊβάζ.

  Το αδιέξοδο στην Κερατέα παραμένει και θα παραμένει. Αυτό εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί της ασφάλειας οι οποίοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής των ΜΑΤ που ζούν την κατάσταση από κοντά.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τελευταίες θέσεις και οι επισημάνσεις σε κλιμακωτό επίπεδο των αξιωματικών της νοτιοανατολικής Αττικής, είτε της Τάξης, είτε της Ασφάλειας, των αντίστοιχων της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και κυρίως των άμεσα εμπλεκόμενων που είναι οι επικεφαλής των ΜΑΤ, σημειώνουν ότι διαφαινόμενη λύση στις δυναμικές συγκρούσεις με τους κατοίκους που μαίνονται με αμείωτη ένταση από τις 11 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει.

  Οι αξιωματικοί που μελετούν κι αναλύουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδομένα και όλες τις συναρτήσεις που επιδρούν στην κρίση, συμφωνούν ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαχείριση του θέματος, αφενός ήταν εσφαλμένη, αφετέρου συντελεί ώστε το Κράτος, οι μηχανισμοί του και οι εμπλεκόμενες εταιρείες, αργά ή γρήγορα να φύγουν έχοντας αποδεχτεί ότι μπορεί να κερδήθηκαν κάποιες μάχες, αλλά χάθηκε ο πόλεμος.

  Ακόμη κι αν κάποια στιγμή επιλεγούν δυναμικές λύσεις, με ισοπεδωτική επέλαση των ΜΑΤ, οι προβλέψεις είναι πως ο ανταρτόπολεμος θα συνεχιστεί και οι καθημερινές διολιοφθορές θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία είτε ενός ΧΥΤΥ όπως εμφανίζεται από κυβερνητικής πλευράς η διαμόρφωση του διεκδικούμενου εκατέρωθεν χώρου, είτε ενός ΧΥΤΑ όπως λένε οι κάτοικοι.

  Ακόμη και να γίνει το ανέφικτο, να βάλουν δηλαδή 10 διμοιρίες να προστατεύουν μέρα και νύχτα τις εγκαταστάσεις, πάλι δεν θα σταματήσουν τα σαμποτάζ, ούτε και οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα μπορούν να παραμείνουν εσαεί. Συνεπώς, όπως αναφέρεται από τα αστυνομικά επιτελεία, η Αστυνομία θα έπρεπε να ήταν το έσχατο χαρτί διαπραγμάτευσης που θα έπρεπε ν' ανασύρει η κυβέρνηση από τη φαρέτρα.

  Τώρα όμως που επιστρατεύθηκε ως πρώτο κι επιχειρήθηκε βίαια να επιβληθεί στη λογική και στη συνείδηση των επαναστατημένων κατοίκων, συντελεί με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο σε αυτή καθαυτή την ήττα.

  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εμβόλιμη παρέμβαση στο θέμα του κ. Παπουτσή, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έσπευσε ασμένως να διαχωρίσει την εμπλοκή της Αστυνομίας από τη ... "συνταγή" της κρίσης δηλώνοντας με απόλυτη κατηγορηματική σαφήνεια ότι:
  "Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Γιατί με συστηματικό τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ορισμένοι επιχειρούν να μετατρέψουν μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες, σε μια αστυνομική υπόθεση. Επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος... Η Αστυνομία βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κυβέρνησης, της νόμιμης Κυβέρνησης της χώρας...
  Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό. Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ευνοούνται από αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω, έχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει".

  Ο εστί μεθερμηνευόμενον, δηλαδή μέρες που έρχονται, απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. I keratea den einai moni tis....eimaste oloi mazi sas


  ektos apo ta lamogia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ,

  ΠΑΠΑΔΡΕΗΔΕΣ
  ΠΑΣΟΚΟΙ
  ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ
  ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
  ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
  ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ

  ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ.
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΩ, ΠΑΡΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ,
  ΕΙΝΑΙ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ.

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΙ ΧΥΤΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ,ΕΚΑΛΗ,ΚΑΣΤΡΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.