Θα επιτρέψει η τρόικα να τον αντικαταστήσουν;

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΣΚΩΤΗΣ

Αν κάποιος πολίτης μπει σε μια εφορία, θα παρατηρήσει ότι το 90% των υπαλλήλων που απασχολούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ασχολείται με την πασιέντζα του υπολογιστή. Δεν μπορείς κανείς να τους κατηγορήσει, μιας και είναι απόλυτα λογικό, από τη στιγμή που… στερούνται αντικειμένου.
Τα έσοδα έχουν εξανεμιστεί, και αυτό δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν. Τα έσοδα έχουν εξανεμιστεί, λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, που έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους, δηλαδή τη βάση του φορολογικού συστήματος, στο να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ή, να καταγράφουν συνεχείς ζημιές.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που τα… αφεντικά της τρόικας, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι ο «διευθυντής» που επιβάλλουν στον Πρωθυπουργό, δεν είναι ικανός να φέρει εις πέρας το έργο που του έχει ανατεθεί.
Και, ίσως έφτασε η ώρα να… επιτρέψουν στον Γιώργο Παπανδρέου να αλλάξει τον Υπουργό Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον με κάποιον που να καταλαβαίνει τις ανάγκες της αγοράς, και να μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα τα συμφέροντά της ελληνικής οικονομίας.