Η Τρόικα και πάλι στην Αθήνα

23
Αρχίζει σήμερα επισήμως η αξιολόγηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας από τους ελεγκτές της τρόικας, προκειμένου να εκταμιευτεί η τέταρτη δόση του δανείου ύψους 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι επικεφαλής των ελεγκτών είχαν σύσκεψη με το 30μελες κλιμάκιο των κατώτερων στελεχών που έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο και τη συλλογή στοιχείων από όλα τα υπουργεία.
Τα στελέχη της τρόικας διατυπώνουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση ενίσχυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, τη μη προώθηση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο αλλά και του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα.
Κρίσιμο θεωρείται το ραντεβού που θα.......
έχουν οι επικεφαλής του κλιμακίου και με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η τρόικα φέρεται να ζητά την άρση κάθε εμποδίου στην υπογραφή των επιχειρησιακών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Δημοσίευση σχολίου

23Σχόλια
  1. Καλά ένας τους δεν έχει φιλότιμο να τους στείλλει στο διάολο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:47 π.μ.
    Αν δε στειλουμε ΕΜΕΙΣ στο διαολο τον δοσιλογο γιωργακη, αυτο το ηλιθιο μιασμα που ψηφισαν ελαχιστοι και μας το φορτωσαν, τι περιμενεις να γινει;
    Και οταν λεω στο διαολο εννοω στην κολαση με εισητηριο ανευ επιστροφης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7 Φεβρουαρίου 2011 11:20 π.μ.

    Μόνο λόγια και λόγια .
    Ρε βλαμμένο τον Καραμανλή ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ που όλοι του καταλογίζουνε τις εύθηνες για την κατάντια μας .
    Ξεκουράζετε το παλουκαρι μας μετά από εξαντλητική εργασία ως πρωθυπουργός .

    ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και οι....εξαθλιομένοι στην κυριολεξία

    ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΛΩ.

    Στον αποκλεισμό της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου στον Προμαχώνα προχώρησαν σήμερα το πρωί 250 περίπου εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και ζητούν την ενεργοποίηση της διοικητικής...
    πράξης, η οποία προβλέπει περαιτέρω δανεισμό της εταιρίας κατά 27 εκατομμύρια ευρώ.

    Η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία έχει ήδη δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), προβλέπει πως τα κονδύλια θα χορηγηθούν στην ΕΝ.ΚΛΩ. από πέντε τράπεζες, με την εγγύηση του Δημοσίου. Όμως η διοικητική πράξη δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη καθώς δύο από τις τράπεζες αρνούνται να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης εάν δεν συναινέσει και η Ε.Ε.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι της εταιρίας και από τις πέντε περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες του ομίλου της ΕΝ.ΚΛΩ. στη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για τις Νάουσα, Κομοτηνή, Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στον Προμαχώνα μέχρι και το βράδυ αν χρειαστεί», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄(Νάουσα), Ηλίας Χαρίσης.

    Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο οι οφειλές της εταιρίας προς τους εργαζομένους υπερβαίνουν τα 15 εκατ. ευρώ και τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

    - Αυτοί οι άνθρωποι εχουν φάει ΤΟ
    δούλεμα ...Πολυτελείας απο το Πασοκ.
    Απο τον ίδιο τον Γιωργάκη, απο τον Χρυσοχοείδη, απο τον Ξενίδη και όχι μία ή δύο φορές...ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σορυ.....ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΜΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος Ρέππας έστειλε εγκύκλιο για το θέμα των διοδίων..

    Ωραία !

    Να τυπωθεί σε κωλόχαρτο με τη φίρμα Ρέππας και να σκουπίζουμε τον κωλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12:18 μ.μ.
    Τι εκανε ο καραμανλης ρε μαυρε προπαγανδιστη;
    Αν και δεν μιλαω με ζωα πασοκ ρε τιποτενιο σιχαμα, τι ΠΑΡΑΠΑΝΩ εκανε ο καραμανλης σε 5,5 χρονια απο οτι εκανε το πασοκ σε 25;

    http://aigio.org/2010/01/901.html

    Θα το πληρωσει αυτο που εκανε ο τιποτενιος προδοτης εντολοδοχος της αμερικης των εβραιων και των τοκογλυφων ρε μαλακα, και μαζι του θα πληρωσει και εσυ γιδι που τον ψηφισες.
    Αντε και γαμησου στην πιποκρατους τωρα, εδω ΔΕΝ ΓΑΜΑΜΕ ΒΡΩΜΟΚΩΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7 Φεβρουαρίου 2011 12:34 μ.μ.
    ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕΝ, ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΝΤ: δεν επιβάλαμε τα μέτρα, η κυβέρνηση τα πρότεινε !!!
    Από factorx στις 07/02/2011
    Share

    Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Π. Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του στην σημερινή ‘Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ε.Ε. αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους και επισημαίνει ότι χρειάζεται παράλληλα αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

    Επίσης τονίζει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Οσο για το πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα; «Ποτέ» είναι η απάντησή του. Οι αυστηροί έλεγχοι όμως θα συνεχιστούν όχι ώς το 2013, αλλά μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, το 2018.

    Θυμάστε τι έλεγε ο Σαμαράς στον Παπανδρέου στην Βουλή ότι δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με το ΔΝΤ; Ιδού πως αποκαλύπτεται τώρα η αλήθεια:

    Ε Η κριτική που ασκείται ακόμη και από το εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ότι δεν διαπραγματεύθηκε καθόλου κι ότι αποδέχθηκε τους όρους που ζήτησε η τρόικα για το μνημόνιο. Δεν θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα, ώστε πολλές προβλέψεις να είναι διαφορετικές;

    Α Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Οταν η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά στην αδυναμία αναχρηματοδότησης του χρέους της και όδευε στη χρεοκοπία, είχε να επιλέξει ή τη χρεοκοπία ή να συζητήσει με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ το πώς θα αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, δεν υπάρχουν χίλιοι αλλά μόνο ένας τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτές οι κρίσεις: η χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα και θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία απευθύνεται στους εταίρους της, ζητάει χρηματοδοτική στήριξη με τη μορφή δανείου και προτείνει στους δανειστές της με ποια μέτρα θα μειώσει το έλλειμμά της και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της.

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ..
    - Ο καλός ο μπάτσος και ο κακός ο μπάτσος.
    * Είμαι σοκαρισμένος….. !!!!! ????
    Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.

    Δεν τους είπαμε τι μέτρα θα πάρουν το έλλειμμα τους είπαμε να ρίξουν.
    Φέρανε δε όλους τους πιστωτές και συμφώνησαν στα μέτρα και μετά λένε ότι δεν πρότειναν τίποτε.

    Κατά τη γνώμη μου αν το πρόγραμμα δε βγει έχουν ευθύνη και οι πιστωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:18 μ.μ. ρε ηλιθιε ποιανου πληρωμενο παπαγαλακι εισαι, του Ακη, του Τσουκατου, του Μαντελη, του Γιαννου, του........;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ....ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΥ.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ...ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ..ΠΑΡΑ
    ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΛΗΘΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΣ.

    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.
    ΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7 Φεβρουαρίου 2011 12:34 μ.μ.

    Μήπως μπερδεύεσαι ??
    Δημιουργό της ελληνικής τραγωδίας" χαρακτηρίζει το γαλλικό περιοδικό Marianne, τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό. Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός της Ελλάδας βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος με την ανικανότητα και τα ψέματα του και συγκαταλέγεται στους επτά υπεύθυνους για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Το δημοσίευμα εξηγεί πως η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και υπογραμμίζει ότι για τα ψεύτικα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος που έδινε η χώρα στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ο Κώστας Καραμανλής έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Το περιοδικό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός λόγω έλλειψης ικανοτήτων είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως μπερδεύεσαι ??
    Τουλάχιστον από το 2005 ήξερε, και μάλιστα με λεπτομέρειες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
    Το «PRESS Time» έφερε στο φως τρεις επιστολές του τότε υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα (ήταν επιφορτισμένος με το ανάλογο χαρτοφυλάκιο), με τις οποίες προειδοποιούνταν ο πρωθυπουργός για τα δύσκολα που έρχονται, για την «γκρίνια» των Βρυξελλών και του ζητούνταν να κάνει ό,τι προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως μπερδεύεσαι ??
    Στην κυβέρνηση Καραμανλή επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες για την ελληνική κρίση ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Χανς Αϊχελ, ο οποίος υπέγραψε την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ το 2000. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Αϊχελ τονίζει ότι «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000, αλλά αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του ΑΕΠ- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη». Ο ίδιος εξηγεί ότι το 2000 όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν, τότε, στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία, όπως επίσης ότι η στατιστική της υπηρεσία της δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Ήταν γνωστό επίσης ότι η Ελλάδα δεν τηρεί το κριτήριο του Μάαστριχτ για το συνολικό έλλειμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μήπως μπερδεύεσαι ??
    Είχε κουραστεί ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ από το 2006
    15/5/06: «"Παραιτούμαι πλέον από την προσπάθεια να κάνω κάτι γι’ αυτόν τον τόπο. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάτι να καταφέρω αλλά έπεσα έξω. Ας τελειώνω καλύτερα μια ώρα αρχύτερα". Με τα λόγια αυτά ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ο πρωθυπουργός ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ εξέπληξε στενό συνεργάτη του στη διαδρομή του τελευταίου ταξιδιού του για τη Βιέννη.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαβάστε και καμία εφημερίδα του εξωτερικού , διαλέξτε εσείς όπια θέλετε , αριστερή η δεξιά .
    Θα μάθεις για τον Καραμανλή πόσο απίστευτα ανίκανος ,τεμπέλης και φοβητσιάρης ήτανε !!
    Τον Αλογοσκουφη δεν τον μπορώ- όμως πρέπει να του αναγνωρίσω ότι από το 2004 επέμενε στον Καραμανλή να πάρει μέτρα για την οικονομία και αυτός ο άχρηστος να μην χάσει την καρέκλα που του έχει κόλληση στον κώλο του ,του λέει ότι θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7 Φεβρουαρίου 2011 12:34 μ.μ.

    Πόσα αλλά θέλεις να διαβάσεις κομματοσκυλο .

    Διαβάστε και καμία εφημερίδα του εξωτερικού , διαλέξτε εσείς όπια θέλετε , αριστερή η δεξιά .
    Θα μάθεις για τον Καραμανλή πόσο απίστευτα ανίκανος ,τεμπέλης και φοβητσιάρης ήτανε !!
    Τον Αλογοσκουφη δεν τον μπορώ- όμως πρέπει να του αναγνωρίσω ότι από το 2004 επέμενε στον Καραμανλή να πάρει μέτρα για την οικονομία και αυτός ο άχρηστος να μην χάσει την καρέκλα που του έχει κόλληση στον κώλο του ,του λέει ότι θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάποιοι πιο πάνω αναπολούν τον Καραμανλή που μετά από 15 ούζα και ένα μπουκάλι chivas κοιμότανε και κανένας δεν τολμούσε να του πει τα άσχημα νέα ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ .
    ΦΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΧΑΟΣ και στα αρχίδια μου αν θα μείνει τίποτα να φάτε .
    Αυτό ήτανε το σύνθημα το Καραμανλη
    Και σήμερα βλαμμένη μαλάκες είμαστε ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ , στο χάος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Κωστάκης ή ο Γιωργάκης η κική ή ο κοκός; Ο Μαλάκας που τους ψήφιζε δεν έχει καμία ευθύνη; Κάτι κομματοκοπρόσκυλα τοπικοί παράγοντες νταβατζήδες εκβιαστές του λαού που κρύβονται.
    Συγγνώμη παιδιά αλλά για μένα φταίει ο λαός που δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά προτιμούσε να πιστεύει σε μάγους σωτήρες και ταχυδακτυλουργούς.
    Πιστεύω να το πάρει το μάθημα και να διαολοστείλει τους κηφήνες και τους λεχρίτες και να μην αφηνει κανέναν μετά να του χαιδεύει τ αφτιά και να τον χτυπάει στην πλάτη....και σ' όποιον απλώνει το χέρι στο μέλι να το κόβει πάραυτα.
    Αλλά πρώτα πρέπει να ξεβρωμίσουμε δεν υπάρχει περίπτωση οι αποκλειστικά υπεύθυνοι δημιουργοί της κατάστασης και δοσίλογοι να είναι η λύση του προβλήματος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για τους εαυτούς τους και τα αφεντικά τους δουλεύαν και δουλεύουν.
    Δεν γίνεται να είναι και δούλοι και ηγέτες. Δεν κάνουν ούτε για δούλες ούτε για να μαζεύουν ελιές . Απελάστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μη διαβασετε τιποτα στα αγγλικα.
    Στα αγγλικα ειναι η δανειακη συμβαση.
    Στα αγγλικα συζητουν στα υπουργεια ταχα ελληνες υπουργοι.
    Τα αγγλικα ειναι η γλωσσα της υποδουλωσης (διανοητικης και πραγματικης) του λαου μας.
    οικειθελως περιοριζουμε το μυαλο των παιδιων μας με την φτωχη γλωσσα της αποικιοκρατιας .
    μαθετε γαλλικα και γερμανικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 3:04 μ.μ.
    "ο κ. Αϊχελ τονίζει ότι «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000, αλλά αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του ΑΕΠ- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη»"
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ,ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ 2000 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 2009 .
    ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΛΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. xaxaxa. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚΑ.

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ
    ΠΙΠΠΟΚΤΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΜΕΙΝΕΣ ?

    ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ.
    ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
    ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ.
    SWAN..SWAN..SWAN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΩΡΑ
    ΜΠΑΓΙΑΤΗΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ......ΚΩΛΕ.


    Και ο Χάρης Παμπούκης σε ΜΚΟ #

    Όλα τα καλά παιδιά μέσα. Όλοι αυτοί είναι αριστεροί συνταγματολόγοι σε διάφορα παν/μια.

    Μπίζνες Καλά Οργανωμένες.
    Κριθαράκι sucks ;

    Δύο από τις ΜΚΟ, μεταξύ των «πρωταθλητριών», που είχαν λάβει τα περισσότερα χρήματα, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν το
    Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
    ( που φέρει και το όνομα του αείμνηστου Δ.Τσάτσου, αλλά ο ίδιος δεν ασχολούνταν προσωπικά με αυτό και το είχαν αναλάβει οι διαχειριστές της ΜΚΟ)

    Για την πρώτη ΜΚΟ ήταν γνωστό ότι ήταν του Σπ. Φλογαίτη, καθηγητή νομικής, στενό φίλο αλλά και συνέταιρο του Χάρη Παμπούκη.

    Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι στη δεύτερη ΜΚΟ, το “ Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου” , συμμετείχε και ο ίδιος ο Χ. Παμπούκης, που τύγχανε συνεργάτης και κουμπάρος του αρμόδιου υπουργού Εξωτερικών. Με μια προσεκτική ανάγνωση στη λίστα των ΜΚΟ εκείνης της εποχής θα διαπιστώσει κανείς την ύπαρξη του ονόματος του Χ.Παμπούκη μεταξύ των ιδρυτικών μελών του “ Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου” .

    Στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο του κέντρου (που έχει χρηματοδοτηθεί ως ΜΚΟ με εκατομμύρια δραχμές, αλλά και ευρώ όταν αλλάξαμε νόμισμα). περιλαμβάνεται :
    Πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία, καταπολέμηση της διαφθοράς στην Αλβανία, καταπολέμηση της διαφθοράς στον τομέα της υγείας στην Αλβανία, πρόγραμμα επιστημονικής συνεργασίας με τη Συρία για τη δημόσια διοίκηση, ανθρωπιστικές δράσεις για ενίσχυση των επιστημονικών σχέσεων με τη Συρία και προγράμματα επιστημονικών συνεργασιών με το Αζερμπαϊτζάν, την Γεωργία, την Αρμενία, τη Συρία, τη Μολδαβία, δράσεις για την συμμετοχή των γυναικών στη ζωή της Ιορδανίας και την καταπολέμηση της διαφθοράς της Αλβανία.

    {Βλ. παλαιότερη λίστα του ΥΠΕΞ που έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ:

    Κέντρο Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου, Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου – Αθήνα Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσάτσος Δημήτρης, Παπαδημητρίου Γιώργος, Μελισσάς Δημήτρης, Ιδρυτικά μέλη: Αγουρίδης Γ., Βιδάλης Τ., Κατρούγκαλος Γ., Κοντιάδης Ξ., Λαμπριάς Π., Παμπούκης Χ., Παταμιάνος Α., Πυργιωτάκης Γ., Σάκκουλας Α., Σπυρόπουλος Φ., Στεφάνου Ε., Τασοόπυσος Ι., Τσάτσου Αλ., Τσάτσου Αν., Τσάτσου -Παπαδημητρίου Αν.Θ., Χρυσογόγος Κ.}

    $$$$$$ γεια σου
    Πασοκαρα Αθανατη $$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου