Αποκρατικοποιώ αντί Ιδιωτικοποιώ ή η Δικτατορία των Λέξεων

28
 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Υποχθόνια και αθόρυβα, η Εργασία έγινε Απασχόληση και η Απασχόληση Απασχολησιμότητα, το Υπουργείο Εργασίας έγινε Υπουργείο Απασχόλησης, και η απαγορευμένη για σοσιαλιστές λέξη Ιδιωτικοποίηση, για λόγους εξευμενισμού, έγινε Αποκρατικοποίηση. Η λέξη Αποκρατικοποίηση αντί Ιδιωτικοποίηση είναι ελληνική νεωτεριστική πατέντα. Η ιδιοκτησία κάποιου αντικειμένου ανήκει ή στο κράτος ή σε ιδιώτες εκτός κι αν κάτι αποκρατικοποιείται και εξαϋλώνεται. Δώστε τη λέξη Αποκρατικοποίηση στο Google translate και θα δείτε πως σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες μεταφράζεται σαν Ιδιωτικοποίηση, που είναι η «ακριβής εξέταση της σημασίας της- η των ονομάτων επίσκεψις» κατά τον Αντισθένη, ώστε το νόημα της λέξης να γίνεται κατανοητό συμβάλλοντας στην παιδεία των ανθρώπων. Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε από την πλευρά της.......... εκάστοτε εξουσίας, μια συνεχή προσπάθεια σύγχυσης και αποπροσανατολισμού μας. Ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιούν τελευταία κατά κόρον( Διαφάνεια, Διαύγεια, συμμετοχική δημοκρατία, κοινωνικός αυτοματισμός αντί διαίρει και βασίλευε κ.λ.π.), δεν έχουν άλλο σκοπό από το να μας παραπλανήσουν. Όταν διακηρύττεις κάτι στο οποίο εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις, αλλά σκοπός σου είναι να γίνει αυτό κανόνας ζωής των πολλών αφελών, ένας είναι ο σκοπός σου: Να παραμένουν οι πολλοί ηλίθιοι ώστε εσύ να παραμένεις «ξύπνιος και μάγκας». Πριν δέκα περίπου χρόνια, στο βιβλίο μου «Εναλλακτικός Επαγγελματικός προσανατολισμός», έγραφα τα παρακάτω:
«”Η εμπειρία διδάσκει πως οι άνθρωποι ζουν για τις ιδέες τους και καθοδηγούνται από αυτές. Οι ιδέες μεταδίδονται μέσα από το λόγο, τις λέξεις. Για να υποτάξουμε τον τρόπο σκέψης και να μετατρέψουμε τους ανθρώπους σε μη σκεπτόμενα όντα θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να κατανοούν τα πράγματα μόνο μέσα από εικόνες και όχι μέσα από τη γλώσσα”. Το παραπάνω κείμενο το δανείστηκα από το 16ο από τα λεγόμενα 24 “πρωτόκολλα των σοφών της Σιών” Μου είναι αδιάφορο αν το έγραψαν οι μυστικές υπηρεσίες του Τσάρου, ο Μιχαήλ Στρογγώφ, καποιοι Σιωνιστές το 1897 ή είναι απόσπασμα από ένα βιβλίο του Maurice Joly (1864) με τίτλο: “Διάλογοι στην κόλαση μεταξύ του Μακιαβέλι και του Μοντεσκιέ”. Οποιοι κι αν το έγραψαν πριν 100 ή 140 χρόνια, σίγουρα δεν ήταν ηλίθιοι. Είμαι εναντίον όλων αυτών των συνωμοσιολογικών θεωριών περί σκοτεινών δυνάμεων, που επιβουλεύονται το μεγαλείο μας, γιατί δεν μας βοηθούν σε κάτι πέρα από το ν’ απογοητευτούμε και να αδρανοποιηθούμε. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να φτάσει κανείς και στην αντίπερα όχθη της απόλυτης αφέλειας. Οι παραπάνω σκέψεις, που γράφτηκαν σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε καν κινηματογράφος, είναι ιδιοφυείς και σατανικές. Ιδιοφυείς γιατί μόλις τα τελευταία 50 χρόνια έχει γίνει κατανοητή  η σημασία της γλώσσας και του λόγου για την ανάπτυξη του ανθρώπινου μυαλού. Αυτός που έχει αποδείξει τη σχέση ευφυϊας και γλώσσας είναι ο Αμερικανοεβραίος στοχαστής, και αντισιωνιστής, Τσόμσκι. ( Ρίξτε μια ματιά να δείτε ποιοι ελέγχουν την βιομηχανία της εικόνας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης εδώ και έναν αιώνα και ποιοι επενδύουν σ’ αυτήν ακόμα και όταν δεν είναι κερδοφόρα)
Στο πρωτοποριακό του φιλμ «Φαρενάϊτ 451», ο Φ. Τριφό, δείχνει μια μελλοντική φασιστική κοινωνία όπου απαγορεύονται και καίγονται όλα τα βιβλία, ενώ επιτρέπεται μόνο η εικόνα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σήμερα βλέπουμε ότι δεν χρειάζεται καν να τα κάψεις. Αρχίζει και γίνεται πλέον συνήθεια οι άνθρωποι να μαθαίνουν κύρια από εικόνες. Τα ΜΜΕ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του παρόντος αλλά και του μέλλοντός μας.. Οι αναγνώστες μεταμορφώνονται ολοένα και περισσότερο σε ακροατές-θεατές. Σήμερα δεν ισχύει πλέον το “εν αρχή ην ο λόγος” αλλά το “εν αρχή ην η εικόνα”.  Ολοένα και περισσότεροι νέοι, ακόμη και φοιτητές δε γνωρίζουν πλέον ικανοποιητικά τη γλώσσα τους. Αυτό λειτουργεί σαν ένας φαύλος κύκλος. Οσο λιγότερο γνωρίζει κανείς τη γλώσσα του τόσο λιγότερο διαβάζει διότι διαπιστώνει, ότι πολλά ακόμη και απλογραμμένα κείμενα δεν είναι πλέον κατανοητά.
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες σύγχυσης αναφορικά με τον επαναπροσδιορισμό λέξεων και των εννοιών τους. Και όμως η διαστρέβλωση, ή καλύτερα η παραχάραξη λέξεων και εννοιών δεν είναι το αποτέλεσμα της βλακείας των παραχαρακτών. Κάθε άλλο. Γνωρίζουν καλύτερα από τον Τσόμσκι, πως η ανάπτυξη του μυαλού βρίσκεται σε απόλυτη συσχέτιση με τον πλούτο των λέξεων και των ακριβών εννοιών τους. Ανατρέποντας τη σημασία των λέξεων, δημιουργείς σύγχυση ακόμη και στα μυαλά ευφυών ανθρώπων. Διασκεδάζεις με τη δύναμή σου να δημιουργείς, αυτό που δεν τόλμησαν ούτε οι ίδιοι οι θεοί, και ξαναβαφτίζεις λέξεις και παράλληλα φτιάχνεις μυαλά ελεγχόμενα και στα μέτρα σου. Οι άνθρωποι σαν μάζες συνηθίζουν σε όλα. Το αν και κατά πόσο, σε μερικά χρόνια θα συνηθίσουμε και σε άλλες προσπάθειες επαναπροσδιορισμού των εννοιών των λέξεων, που σήμερα μας εξοργίζει η οποιαδήποτε απόπειρα, θα εξαρτηθεί από τις άμυνες της ελευθερίας του καθενός μας»( αυτά τα έγραφα πριν δέκα χρόνια)
Αν τρέμουμε ακόμα τις στρατιωτικές δικτατορίες, είναι γιατί δεν έχουμε ακόμα γνωρίσει τι σημαίνει Soft-δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Όπως έγραφε η Κατερίνα Γώγου σε ένα ποίημά της : «Πρόσεχε γιατί τώρα δεν πυροβολούν πια στα πόδια αλλά στο μυαλό»!
Στα πόδια πυροβολούν ακόμα μόνο σε υπανάπτυκτες δικτατορίες

Δημοσίευση σχολίου

28Σχόλια
  1. ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΤΟΝ ΒΛΈΠΟΥΜΕ , ΤΟΝ ΤΟΡΟ ΓΥΡΕΎΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΟ..ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
    ΤΟΥ υπαλληλάκου του Γιωργάκη της καταρρέουσας μέσα στο αίμα Διεθνούς
    Δικτακτόρων.

    Και δύο μέρες πριν την εκδρομή επαιτείας στην Ευρώπη του Στόκου σας
    Και μάλιστα απο την φυλλάδα του Αλαφούζου ( την φωνή του ΔοΝηΤη ).

    Άμοιρα Πασοκάκια από κάτω ...
    Άρα αποδεικνύεται ότι ο Εβραίος ο Τζέφρυ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΔΝΤ και γι' αυτό και βγήκε σκόπιμα στην εξουσία ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ !!!!

    Είστε απίστευτοι όμως μερικοί , ... σας χώνει το παλούκι ο πρόεδρός σας και ΠΑΛΙ έχετε να πείτε έναν καλό λόγο !!!
    Έρε χαϊβάνια ...!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βάλε και το "μετοχοποιώ", "κάνω στατηγικές συνεργασίες", "εκχωρώ μάνατζμεντ" κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ.
    ΒΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΊΣΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TON TORO ΓΥΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 50 - 100 ΔΙΣ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μία η πασοκ σταθερή Αξία..ο ΚΑΜΠΙΝΕΣ

    ΠΑΓΚΑΛΟΥ... ΕΓΚΩΜΙΟΝ !!!

    Αν ο Πάγκαλος ήταν στρουμφάκι, θα ήταν ο Λιχούδης.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν ζώο, θα ήταν ελέφαντας.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν Γαλάτης, θα ήταν ο Οβελίξ.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν σκύλος, θα ήτανε μπουλντόγκ.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν θανάσιμο αμάρτημα, θα ήταν η λαιμαργία.
    Αν ο...
    Πάγκαλος ζούσε στη θάλασσα, θα ήταν φάλαινα.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν άθλημα, θα ήτανε το σούμο.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν φαγητό, θα ήτανε κεφτές.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν θεότητα, θα ήτανε ο Βούδας.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν φρούτο, θα ήτανε καρπούζι.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν αριθμός, θα ήταν το μηδέν.

    Αν ο Πάγκαλος ήταν σουβλάκι, θα ήταν δίπιτο απ' όλα.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν παραμύθι, θα ήταν τα 3 γουρουνάκια (και τα 3!)
    Αν ο Πάγκαλος ήταν ψάρι, θα ήτανε "τόνος"!
    Αν ο Πάγκαλος έπαιζε στο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", θα ήταν το μπαλκόνι.
    Αν ο Πάγκαλος δεν ήτανε πολιτικός, θα ήταν κρεοπώλης.

    Αν ο Πάγκαλος ήταν κανίβαλος, θα μας έτρωγε όλους.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν παροιμία, θα ήταν ο παπάς ο παχύς.
    Αν ο Πάγκαλος ήταν αστείο, θα ήτανε "χοντράδα".
    Αν ο Πάγκαλος ήταν μέρος του σώματος, θα ήτανε το παχύ έντερο.

    Αν τα κιλά του Πάγκαλου ήτανε χρυσάφι, θα σωνόταν η Ελλάδα.

    Από το : saktsak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12.06
    Η χάραξη οικισμών ( ανοίγονται δρόμοι, πλατείες και το υπόλοιπο γίνεται οικόπεδα) σε νησιά και θέσεις φιλέτα της χώρας (Μακρόνησος, Γεράνεια, Β.Πελοπόννησος κλπ κλπ) και πώληση των οικοπέδων σε έλληνες της ομογένειας δεν σου αρκεί ως λύση;

    Μια έκταση σαν τη μακρόνησο, βγάλε δρόμους και πλατείες δίνει 20.000 οικόπεδα, δηλαδή 2 δις στα ταμεία.

    Στα Γεράνεια μπορούν να χαραχθούν έτσι οικισμοί με 100.000 οικόπεδα, ήτοι 10 δις στα ταμεία.

    Στη Β. Πελοπόννησο και τις πλαγιές της Πίνδου μπορούν να ρυμοτομηθούν οικισμοί με συνολική απόδοση
    5.000.000 οικόπεδα που θα αποφέρουν άλλα 500 δις αν πωληθούν κατ αρχήν σε έλληνες του εξωτερικού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δημοσιας ταξης ... Προστασίας του μετανάστη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12.16 ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΡΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ?
    100.000 ΕΥΡΩ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 100.000 ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12.16 Τα Γεράνεια είναι το ιδανικό βουνό για μια μονοήμερη πεζοπορική απόδραση από την Αθήνα. Παρότι μάλλον υποτιμημένο από τους ορειβάτες, το βουνό αυτό έχει πανέμορφα δάση από πεύκα και έλατα στο μεγαλύτερο τμήμα του, αρκετά σηματοδοτημένα μονοπάτια, πολλά λειβάδια στο ανατολικό τμήμα του και υπέροχη θέα τόσο προς τον Κορινθιακό όσο και τον Σαρωνικό.

    Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας για εξεύρεση ρευστού, αλλά φοβούμαι πως ειδικά στο βουνό αυτό η όποια οικοπεδοποίηση θα χρήζει ιδιαίτερης επιμέλειας και μελέτης και η όλη "απόδοση" σε οικόπεδα θα είναι περιωρισμένη.

    ΕΛΛΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ (όχι πράσινος, μη παρεξηγηθούμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρόικα : ''Ξεχάστε εργαζόμενοι τις υπερωρίες και συμβασιούχοι την μονιμοποίηση''..

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ..Η ΚΑΤΣΕΛΗ
    ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ ?????
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ !!!

    H τρόικα βάζει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για μειώσεις μισθών στις επιχειρήσεις και τροποποίηση του καθεστώτος για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δηλαδή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το ελαστικό ωράριο.

    Σύμφωνα με το Βήμα το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε αλλαγές στην εργατική νομοθεσία όπου δεν καλύπτει όσα επιβάλλει η δανειακή σύμβαση.

    Τέλη Μαρτίου εως αρχές Απριλίου θα έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει εκ νέου τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δηλαδή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το ελαστικό ωράριο.

    Ειδικότερα θα δίνεται στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από το 18μηνο που ισχύει σήμερα, χωρίς τη μονιμοποίηση του εργαζομένου.

    Θα αλλάξουν όμως τα πάντα και για τις υπερωρίες.Με τη νέα ρύθμιση θα αυξηθεί ο χρόνος εντός του οποίου θα εφαρμόζεται το ελαστικό ωράριο, δηλαδή η αυξομείωση, έτσι ώστε η ανταπόδοση του υπρωριακού χρόνου απασχόλησης να γίνεται στη διάρκεια ενός έτους και όχι στις 32 εβδομάδες που ισχύει σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα αλλάξουν όμως τα πάντα και σε κάθε άλλο τομέα.
    Τι θα κάνουμε όσοι έχουμε ήδη δάνεια στις τράπεζες;
    Πουλήστε ρε γαμ... τη δημόσια περιουσία μπας και γλυτώσουμε τις ζωές μας.
    Πιό λίγο αξίζουν οι ζωές μας από τα δημόσια ακίνητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λευκάδα: Μαχαιρώματα μεταξύ ΕΠΟΙΚΩΝ

    Τραυματίστηκαν και κρατούνται απο την αστυνομία.

    Παρολίγον μακελειό το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή "Κεραμυδάκι" στην Νικιάνα Λευκάδας.

    Δυο αλλοδαποί με καταγωγή από το Κασμίρ (!!!) προσπάθησαν σε ξένη χώρα να λύσουν τις διαφορές τους με μαχαίρι, τραυματίζοντας ο ένας τον άλλον.

    Στο σημείο έφτασε δύναμη της αστυνομίας (στερηθήσα απο τον τοπικό πληθυσμό) καθώς και ασθενοφόρο (το οποίον καθώς και το νοσοκομείο πληρώνει ο φορολογουμενός βλαξ της Λευκάδος,όχι ο ΟΗΕ ουτε η Ινδικη πρεσβεία Αθηνών).

    Οι δυο εν πλήρει πολεμική ετοιμότητα άνδρες έποικοι ετραυματίσθησαν ελαφρά στα άκρα και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή θ΄λουμε ντε και καλά να μην πουλήσουμε τα δημόσια ακίνητα τη στιγμή που μένουμε άνεργοι και οι τράπεζες παίρνπουν τα σπίτια μας;

    Δε ντρέπεστε ρε λιγάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12.36
    ΚΑΡΑΤΑΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ.

    ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Η ΙΝΔΙΑ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΙΑ ΚΛΠ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ.
    ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΑ.
    ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ.
    ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.
    ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΙΣΑΝ ΟΧΙ ΤΟΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε χαμενε οταν ερχεσαι και δανειζεσαι απο μενα για να εχεις σπορ αυτοκινητο, βιλλα και ρουχα αρμανι, τοτες εχεις και τοκους. με ποιο δικαιωμα θα γυρισεις μετα να μου πεις δεν σου πληρωνω τους τοκους? τοτε γιατι δεν σταματησες να δανειζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΨΕΙ, ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΣΟΚ...Η χαρά των αεριτζήδων !

    Για να ανταποκριθούμε, αρχίσαμε τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ανακαλύψαμε τις τιτλοποιήσεις, τις προεισπράξεις μελλοντικών εσόδων και τα swaps! Εξοικειωθήκαμε και με τη …δημιουργική λογιστική!

    Όμως, μπήκαμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αποκτήσαμε ισχυρό νόμισμα! Μια αδύναμη οικονομία, με ισχυρό νόμισμα. Ο εφιάλτης των οικονομολόγων!

    Η μάννα μου μια μέρα, επιστρέφοντας από τη λαϊκή, προέβλεψε τα δεινά:
    «Το ματσάκι ο μαϊντανός, από εκατό δραχμές, έγινε ένα ευρώ!» Το κατοστάρικο έγινε ευρώ!

    Πριν τους Αγώνες, μας διέσυραν παγκοσμίως με τα «security gaps”! Μας πούλησαν ο,τι ανοησία υπήρχε, σε συστήματα ασφαλείας! Α, και οι εργολάβοι, που έφτασαν τα έργα στο κόκκινο, αντί για πρόστιμα, πήραν «bonus» έγκαιρης παράδοσης! Ακόμα θυμάμαι τον κ. Χυτήρη να επιτίθεται λαύρος εναντίον της Κυβέρνησης γιατί ακύρωσε το σκέπαστρο του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου.
    «Το ΠΑΣΟΚ θα το τελείωνε», είπε ο ποιητής!

    Μ’ αυτά και μ΄ εκείνα, το κόστος των αγώνων ξέφυγε από κάθε όριο! Ακόμα δεν μάθαμε πόσο μας κόστισαν!

    Πόσες φορές δεν πέρασε απ’ το μυαλό μου: τι θα έκαναν οι «Αθάνατοι», αν τους λέγαμε: «σταματήστε τις υπερβολές:
    δεν αντέχουμε!»

    Μας έφαγε το φιλότιμο!

    Το 2004, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Στην κορυφή της Ευρώπης με το ποδόσφαιρο και στο Εβερεστ με τους Ολυμπιακούς!

    Για ένα «Ευχαριστούμε Αθήνα», τα δώσαμε όλα!

    Πέρασε ένας χρόνος μες τα πανηγύρια! Πιστέψαμε ότι είχαμε και το κοκκαλάκι της νυχτερίδας! Μας ήθελε ο θεός… τώρα πιός θεός και πια παναγία....(άσε Κυριακάτικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 12,36
    Λευκάδα: Μαχαιρώματα μεταξύ ΕΠΟΙΚΩΝ
    .....
    ΕΠΟΙΚΩΝ" ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το να καταγγειλει ενα κρατος τετοιες συμβασεις δειχνει οτι ειναι επιπολαιο. οταν τις υπεγραφε δεν ηξερε τι υπεργαφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 12:43 μ.μ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΙΛΕ. Η ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΡΕΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΛΠ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βοσκόπουλος - ο αστέρας Ελληνάρας...
    ο Γκερέκος του ΠΑΣΟΚ... ΟΛΕ !!

    1. Ο κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ , ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 5 ,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.

    2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ , ΠΡΟΤΊΜΗΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ .

    3. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΈΦΕΥΓΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ [ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΙΣΩΣ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ] , ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΆΒΕΥΣΕ , ΤΙΜΩΡΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ 6 0 0 0 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ.

    4. Η κ.ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ , ΕΧΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Ι Ν Α . Η κ. ΓΚΕΡΕΚΟΥ , ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΈΡΩΝ ,ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :

    α. ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ , ΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ,
    Η ''
    β . ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ .....

    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ??????????
    ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ναι, εχω την αποψη οτι με κατι τετοια θα ελθει καμμια χρυση αυγη και θα καθισει στο εδωλιο αναδρομικα τα λαμογια εκεινα και θα δημευσει τις κλεμμενες περιουσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. φιρι φιρι το πανε καποιοι να μπει και στη βουλη η χρυση αυγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΙΣΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...όσους αναγραμματισμούς και να βάλει-βγάλει το καταρρέον Πασοκ..ΕΝΑ είναι ΣΤΑΝΤΑΡ.

    Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ..
    ξεμπρόστισε και απο ΠΙΣΩ και απο ΜΠΡΟΣ τον πρόθυμο Γιωργάκη του ΟΛΟΝ Πασοκ __________________________
    (όλοι υπογράψανε και είναι κατηγορούμενοι) μαζί βέβαια με τα υπόλοιπα ΚαρατζαφερηδοΚόρες για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.


    Κατάλαβαν οι πανηλίθιοι απατεώνες ότι έχουν ξεμπροστιαστεί εκ των πραγμάτων, τα αδιέξοδα ΔΕΝ λύνονται με μπαρουφολογίες και πρασινάδες, και σιγά σιγά θα μας λένε την αλήθεια.

    Ήδη την λένε σε μικρες δόσεις,
    μπας και γλυτώσει ο Παπανδρέου τις λεμονόκουπες, ή χειρότερα.

    Ότι δήθεν “δεν ήξεραν και ήταν απορετοίμαστοι”. Πώς μπορεί να
    μην ήξεραν όταν ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ οι σχολιαστές το ήξεραν ;

    Απλά, ΔΕΝ τολμούσε και ΔΕΝ τολμάει να κάνει το Πασόκ τα εύλογα και απαραίτητα. Ήθελε την θεία Αγγελα να το κάνει. Η θεία Αγγελα δεν είναι κορόϊδο, ήθελε τον θείο Καν.

    Κανείς μας κανείς δεν είχε και δεν έχει τα α___ια να πει την αλήθεια, και κυρίως να κάνει τα εξής
    1) μέτρα σκληρότερα από οτιδήποτε έχουμε δει,
    2) παραγματική απελευθέρωση της αγοράς (όχι με φαρμακοποιούς, αλλά με μείωση φόρων και κατάργηση κάθε πόθεν έσχες — κι ας έρθουν οι κάθε μαφιόζοι,
    3) διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και δις ιζ πάρτα, αν δεν θέλουν, κλπ κλπ, τα έχω ξαναπεί, βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια.

    Οι Πασόκοι ψεύτες, άτολμοι και προσκυνημένοι, η ΝΔ βραχυκυκλωμένη από τν φόβο μην κα χαρακτηριστούν …δεξιοί, και το 60% του λαού στον αέρα.

    Αυτοκτονία δια της ανικανότητος.

    Ο αλήτης τώρα θα κάνει εκλογές με ποιο ερωτημα ;
    Ποιός θα διαχειριστεί την υποθήκη ; Ποιός θα βάλει κι άλλες υποθήκες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για σκέψου όμως τον Άκη του Four Seasons, στο εκτελεστικό απόσπασμα ή τον Αντιπρόεδρο πχ μόνο με τις παντούφλες, χωρίς περιουσία και τα συναφή…;

    Θα έκανες ρε λαμόγιο νεοέλληνα φοροδιαφυγή ή εμπόριο ναρκωτικών ή θα σκεφτοσουν ποτέ να αρνηθείς την εφαρμογή των νόμων επάνω σου, όταν οι δυνατοί θα υφίσταντο αυτές τις ποινές;

    Γιατί στο κάτω -κάτω της γραφής , οι δυνατοί έχουν και ένα επιπρόσθετο ηθικό καθήκον να είναι ενάρετοι, διότι από δική τους πρωτοβουλία και ψώνιο κατέρχονται στα κοινά, με σκοπό, υποτίθεται,
    να πράξουν το σωστό για το κοινωνικό σύνολο.

    Επομένως είναι εύλογο η πολιτεία να επιφυλάσσει για αυτούς ιδιαίτερη και σκληρότερη μεταχείριση από τους απλούς πολίτες, καθώς το παράδειγμα των δυνατών και η αρετή τους ή μη, αποτελεί πρότυπο για τους αδυνάτους και μη ασχολούμενους με τα κοινά, ώστε η παραβατική, αντικοινωνική και ανάρετη συμπεριφορά των δυνατών να αποτελεί όχι μόνο ψόγο για τους ίδιους τους δυνατούς, αλλά και βαρύτατη κοινωνική και ηθική βλάβη, που συλλογικά θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρότερα από κάθε μικροαδίκημα ή μικροαπατεωνιά του κάθε αδυνάτου.

    Έτσι οι δυνατοί θα γίνουν πιο ενάρετοι και πάντως προσεκτικότεροι και οι αδύνατοι πιο υπάκουοι στους νόμους μιας πολιτείας που επιφυλάσσει για τους δυνατούς… δυνατές ποινές όταν παραβαίνουν τις αρχές και τους νόμους της.



    Δυστυχώς η πολιτική από καθήκον, έγινε επάγγελμα. Και επί ΠΑΣΟΚ
    άκρως προσοδοφόρο μάλιστα !

    ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΙΟ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΚΛΕΒΕΙΣ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης thailandfans.com ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/thailandfans.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου