Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Σας συνδέω με Κάϊρο

 Ελλην Φορολογούμενος

Σύνδεση με Κάιρο 
Έκφραση που σημαίνει ότι δε δίνω καμία απολύτως προσοχή στα λεγόμενα κάποιου.
Είναι σαφώς ισχυρότερη από το απ' το ένα αυτί μπαίνει και απ' το άλλο βγαίνει, καθώς υποδηλώνει ότι η φωνή του συνομιλητή μεταδίδεται απευθείας προς Κάιρο παρακάμπτοντας........ πλήρως το ακουστικό μας νεύρο.
 Παράδειγμα : παίρνει τηλέφωνο ο Γιώργος στην Αγγέλα
 
-         Καλημέρα σας, ο Γιώργος είμαι , σας καλούμε από την Ελλάδα  και θα θέλαμε να μας βοηθήσετε με μια κρίση χρέους που αντιμετωπίζουμε ,αλλά και μια επίθεση από κερδοσκοπικά funds  .
-         - Ναι, ναι. Μισό λεπτό, μην κλείσετε, σας συνδέω με Κάιρο...
 
Η έκφραση κρατά τις ρίζες της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρχε στο Κάιρο η εξόριστη κυβέρνηση και στην Ελλάδα οι αντιστασιακές οργανώσεις. Αυτές επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ασυρμάτους, κάτι πολύ χρονοβόρο λόγω κρυπτογράφησης και σημάτων Μορς, πολύ δύσκολο με τα μέσα της εποχής αλλά και επικίνδυνο λόγω των ερευνών των ναζί.
Επιπλέον, πολύ συχνά, επειδή διαφωνούσαν οι εν Ελλάδι με τους εν Καΐρω, όταν έπρεπε να κάνουν κάτι άμεσα, έστελναν ένα σήμα στο Κάιρο και μετά έκαναν ό,τι πίστευαν σωστότερο. Κι άμα κάποιος είχε απορίες, τον... εσυνέδεαν με το Κάιρο για να πάρει από εκεί διευκρινίσεις!
 
Και πάλι ο Γιώργος ήρθε να δώσει νόημα και ζωή σε μια έκφραση που θα πέθαινε ξεχασμένη , μέσα σε τόσες άλλες που κυκλοφορούν στις μέρες μας .
 
BRAVO GIORGO
 
Οι κινητές πηγές εισφορών σε χαιρετούν
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.