Ο Γερουλάνος διόρισε αυτόν που είχαν καταγγείλει 17 βουλευτές του ΠαΣοΚ

10
Εχουν ξεφύγει στο ΠαΣοΚ. Τον κατηγορούσαν το 2008 για διαπλοκή στο χρηματιστήριο και σήμερα τον διορίζουν .
Οπως αποκαλύπτει η αυριανή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία  την ημέρα που η Τρόικα μας εξευτέλισε και προανήγγειλε την πώληση του ΟΠΑΠ  ο  Γερουλάνος  διόρισε στο Δ.Σ. του  ΟΠΑΠ  τον Π. Βενιέρη  . Ενα πρόσωπο το οποίο 17 βουλευτές του ΠαΣοΚ είχαν καταγγείλει για Χρηματιστηριακή απάτη  όταν η Νέα Δημοκρατία τον είχε τοποθετήσει σε ΕΛΠΕ και ΕΚΟ.
Ελεος λεβέντες. Και λίγη τσίπα δεν βλάφτει

Διαβάστε εδώ τι έλεγαν οι  17 βουλευτές του ΠαΣοΚ  στις 30-7-08 για τον Περικλή Βενιέρη.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας
Θέμα: «Υπό την ομπρέλα ευθύνης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών διορίστηκε στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας COCA COLA στα ΕΛΠΕ ως μέλος του Δ.Σ και στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ ως αντιπροέδρος, αφού ήταν γνωστό ότι το πρόσωπο αυτό χωρίς καμιά συνέπεια χωρίς ..........λογοδοσία χωρίς καμιά τιμωρία από τον υποτακτικό του κ. Αλογοσκούφη πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς κ. Πιλάβιο, αλλά και από την επιλεκτική ηθική ορισμένων υπηρετών της δικαιοσύνης, είχε εμπλακεί σε μια από τις σκοτεινότερες χρηματιστηριακές υποθέσεις που απασχόλησε έντονα και μερίδα του τύπου, που οδήγησαν τον ίδιο σε προσωπικά κέρδη 437.000 ευρώ λόγω προνομιακής πληροφόρησης και σε βάρος των πολλών ανυποψίαστων επενδυτών.»
Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κάθαρση στο Χρηματιστήριο, αλλά και τις αλήστου μνήμης καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί «Εγκλήματος στο Χρηματιστήριο», το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανέχεται προκλητικά την τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛ.ΠΕ στελέχους προερχόμενου από την Coca Cola, που σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χρηματιστηριακή αγορά θα ελεγχόταν με αυστηρότητα για σοβαρές παραβάσεις της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Υπογραμμίζεται ότι και στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρόλο στη συγκάλυψη των πιθανών ευθυνών για σοβαρές παραβάσεις, τιμωρούμενες ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος με ποινή κάθειρξης έως και δέκα ετών, βάσει του νόμου 3340/2005, διαδραμάτισε ο υποτακτικός του Υπουργού Οικονομίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξης Πιλάβιος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές περιέργως αντιμετωπίζουν «προστατευτικά», αν και επί διετία παρακώλυσε τη μείζονος σημασίας δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας Γερμανός, και στην περίπτωση αυτή απέφυγε να επιβάλει βαριά διοικητικά πρόστιμα και να παραπέμψει το φάκελο στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, καταρρακώνοντας εντελώς το -όποιο- κύρος της ανεξάρτητης Αρχής, που έχει την ευθύνη εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, η υπόθεση έχει ως εξής:
- Στις 7/5/2008, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ κ. Ιωάννης Κωστόπουλος ανακοίνωσε θριαμβευτικά την πρόσληψη του κ. Περικλή Βενιέρη, στελέχους με «τριαντακονταετή εμπειρία στην 3E Hellenic Bottling Company S.A. διευθυντικές θέσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Η τοποθέτηση εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, στον οποίο εκπροσωπείται και το Ελληνικό Δημόσιο, προφανώς χωρίς αντιρρήσεις εκ μέρους των εκπροσώπων του. Μάλιστα, στη γενική συνέλευση της θυγατρικής ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. αποφασίσθηκε στις 20/5/2008 η τοποθέτηση του ιδίου προσώπου στη θέση του αντιπροέδρου.
- ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΟΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ COCA COLA – 3Ε, Ο Κ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑ.
- Ως γνώστες, προφανώς, της προνομιακής πληροφορίας που αφορούσε τη σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, τα διοικητικά στελέχη έσπευσαν να αποκομίσουν τεράστια χρηματιστηριακά κέρδη εις βάρος των ανυποψίαστων επενδυτών!
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως τώρα δεν έχει διαπιστώσει τίποτα επιλήψιμο σε αυτή την προφανώς καταχρηστική συμπεριφορά, προφανώς επειδή αφορά μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, από την οποία αντλεί στελέχη και η κυβέρνηση για την επάνδρωση σημαντικών διοικητικών θέσεων σε εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση Βενιέρη στα ΕΛ.ΠΕ.
- Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 437.300 ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 15.000 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ COCA COLA ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 29,16 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ (19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008). ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΕΥΡΩ (ΣΤΑ 15,48 ΕΥΡΩ)! ΔΗΛΑΔΗ, Ο Κ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 88% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ, «ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟ» ΕΠΕΝΔΥΤΗ?
Ενόψει των παραπάνω, και επειδή γίνεται σαφές ότι στην εποχή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης όχι μόνο δεν τιμωρούνται παραδειγματικά οι εμπλεκόμενοι σε παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αλλά επιβραβεύονται και με καλοπληρωμένες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
Ερωτάσθε:
1. Διενεργήθηκε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πιθανές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας από στελέχη της Coca Cola; Να κατατεθεί σχετικό πόρισμα του ελέγχου.
2. Πώς είναι δυνατόν να αποφεύγουν κάθε κύρωση, αλλά και τις πιθανές ποινικές συνέπειες, στελέχη που φαίνεται ότι καταχρηστικά αξιοποίησαν προνομιακές πληροφορίες για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του επενδυτικού κοινού;
3. Θα ελεγχθεί, επιτέλους, από την ποινική Δικαιοσύνη η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις ευθύνες της που αφορούν την πλημμελή επιτέλεση του έργου της, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα ελάχιστα μεγαλοστελέχη εις βάρος των επενδυτών;
4. Ποιος πρότεινε τον κ. Βενιέρη για την κορυφαία διοικητική θέση στα ΕΛ.ΠΕ; Ποια ήταν η θέση των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ορίζονται από το Δημόσιο για αυτή την τοποθέτηση; Να κατατεθούν τα πρακτικά συνεδριάσεων του δ.σ. των ΕΛ.ΠΕ κατά το έτος 2008, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο της εταιρείας, σχετικό με την τοποθέτηση Βενιέρη.
5. Αντιλαμβάνεσθε ότι πλέον το καθεστώς ασυδοσίας που έχετε εγκαθιδρύσει, δια του υποτακτικού σας προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο ΧΑ, απαξιώνει πλήρως το χρηματιστηριακό θεσμό, απομακρύνοντας το επενδυτικό κοινό από την αγορά;
6. Θα ζητήσετε από τους εκπροσώπους του Δημοσίου στο δ.σ. των ΕΛ.ΠΕ να θέσουν ζήτημα άμεσης απομάκρυνσης του κ. Βενιέρη, για λόγους ηθικής τάξεως, ή θα επιμείνετε να επιβραβεύετε με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και το κύρος ενός στελέχους μεγάλης εταιρείας δημοσίου ενδιαφέροντος ένα πρόσωπο που έχει εμπλακεί σε σκοτεινή υπόθεση παραβιάσεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Κουσελάς
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χρήστος Αηδόνης
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Παναγιώτης Ρήγας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Χρύσα Αράπογλου
Γιάννης Δριβελέγκας
Θεοδώρα Τζάγκρη
Νίκος Ζωίδης
Γιώργος Πεταλωτής
Δημήτρης Βαρβαρίγος

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια
  1. ε....αφού αυτός το παίζει ΕΠΑΡΧΟΣ.
    ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ.

    Είναι βέβαια και ΔΟΤΟΣ. ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ.
    ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ και βασικό στέλεχος
    της ΑΛΗΤ του ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΜΕΡΠΗ ΓΕΛΟΙΑ ΓΛΥΩΔΗ
    ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΑ
    ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
    ΜΕΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΗΣ " ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ"...ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ?????

    ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ...ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥΣ
    ΤΟΝ ΑΡΧΙ ναζιΓΚΕΡΙΝΓΚ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ...!!!

    ΧΑΧΑΧΑ..ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΓΑΜΑΝΕ ΑΣΧΗΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .................
    Γιώργος Πεταλωτής **************
    Δημήτρης Βαρβαρίγος

    αναρτήθηκε από kafeneio
    στις 9:45 μμ την 12 Φεβ


    ΤΟ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟ ΔΙΟΥΡΗΜΑ
    ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΖΑΜΕΣ.

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΒΡΙΣΙΑ
    ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ
    ΤΩΡΑ_____________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O OFF SHORE XARIS MPOYMPOYKHS
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ MIESENS

    "Απαντώντας ... στην επισήμανση του κ. Μαρκογιαννάκη ο οποίος ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς την γερμανική εταιρεία ώστε να δοθούν ονόματα πολιτικών που ήταν αποδέκτες «μιζών», ο κ. Παμπούκης σημείωσε ότι «δεν είναι αυτός συγκροτημένος τρόπος πολιτειακής λειτουργίας, αφού δεν έχουμε τα εχέγγυα ότι τα όποια ονόματα θα είναι και τα σωστά»."

    Ας δώσουν τα ονόματα χάρις και τα εχέγγυα μπορούμε να τα βρούμε.
    Ο συγκροτημένος τρόπος πολιτειακής λειτουργίας ποιός είναι; "Να τα βρούμε" εξωδικαστικά και να παρέχουμε άσυλο στους λωποδύτες; Ευχαριστούμε για τις Υπηρεσίες σου Χάρις έγκριτε νομικέ σύμβουλε της οφ σόρ κυβέρνησης. ΑΞΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΥΛΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΠΑΥΛΟΣ;
    ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΛΑΡΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ;
    ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΠ.
    ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε οταν φωναζω εγω παρτε καραμπινες δικανα, καλαζνικοφ, χειροβομβιδες, αυτοσχεδια εκερηκτικα και παμε να καθαρισουμε αυτο το αμερικανικο τσογλανι τον γιωργακη, δεν με ακουτε.

    Δεν υπαρχει αλλη λυση για να γλυτωσουμε την Ελλαδα, αποδεικνυεται σιγα σιγα οτι ΕΣΚΕΜΕΝΑ και ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ μας εβαλε στο ΔΝΤ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ εκτελωντας ανωθεν εντολες.

    Αποκεφαλισμος του ανθελληνα γιωργακη παπανδρεου και το κεφαλι του σε παλουκι να σαπιζει στο συνταγμα!
    Να μη μεινει ζωντανος ουτε θυρωρος πασοκος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ger-oglan ( Γερουλανος )δεν είναι ο μόνος που τρώμε στη μάπα.
    Όλην την πασοκική συμμορία, την έχουμε στο σβέρκο μας, και νομίζω ότι πλησίασε η ώρα να τους δώσουμε δρόμο.
    Τώρα, στην Αυστρία θα πάνε, στην Ελβετία ( Schweiz ), στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Αγγλία... κανείς δεν ξέρει σε ποιά χώρα και σε ποιά γερμανική τράπεζα στέλνουν τα λεφτά τους και πού θα διαλέξουν να εγκατασταθούν για να φάνε τα κλοπιμαία.
    Η μαμά τους η Siemens, ασφαλώς και θα έχει μεριμνήσει για τους πράκτορές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΜΑΔΑ Α'ΚΩΔΙΚΟΣ"Κύκλος Προσευχής"(από το " Der spiegel")..Μας πήρανε χαμπάρι κι οι" κουτόφραγκοι" δεν μας σώζει τίποτε πια έτσι όπως πάμε..ούτε και Υποβρυχίως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pros to paron...glipste mas ta arxidia....
    pou einai o karamanlhs sas re paidia...ton xasame ton mpazokefte!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης rbbtoday.com ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/rbbtoday.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου