Ετοιμάζεται η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους

14
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο διευθυντής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF, είναι σύμφωνα με την γερμανική επιθεώρηση Der Spiegel ο εμπνευστής του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel, το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της πληττόμενης από την κρίση Ελλάδας ανάγεται σε πρόταση του Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε σχετική προδημοσίευση στο Spiegel-Online με τίτλο «Ο διευθυντής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», αναφέρεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Ρέγκλινγκ πρότεινε στις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να δοθεί στην Ελλάδα δάνειο από τα ποσά που διαθέτει το EFSF, με τα οποία η χώρα θα μπορέσει να επαναγοράσει τα ομόλογά της, που έχουν υψηλότερα επιτόκια, στην τιμή που αυτή τη στιγμή ισχύει στην αγορά.

Η πρόταση έχει καλές προοπτικές


  Το θέμα της αναδιάρθρωσης συζητήθηκε στο EurogroupΕπειδή οι ελληνικοί τίτλοι πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη της ονομαστικής αξίας τους, η όλη διαδικασία καταλήγει σε εκούσια παραίτηση των πιστωτών από τις απαιτήσεις τους. Ο Ρέγκλινγκ είχε την ιδέα μιας........... παρόμοιας διαδικασίας στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν επεξεργαζόταν τη διάσωση των Φιλιππίνων στο ΔΝΤ.


Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup φέρονται να συζήτησαν αυτό το σχέδιο στο περιθώριο της συνόδου τους, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες και οι ιδέες του Ρέγκλινγκ προκάλεσαν θετικές αντιδράσεις. Θεωρήθηκε ότι η πρόταση έχει καλές προοπτικές για να ενταχθεί στο συνολικό πακέτο για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.


Κάμπετερ: Φαντασιώσεις τα περί αναδιάρθρωσης


«Οι φαντασιώσεις περι αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας στηρίζονται σε φήμες και όχι σε πραγματικά στοιχεία» δηλώνει στην εφημερίδα Handelsblatt ο γερμανός υφυπουργός Oικονομικών Στέφεν Κάμπετερ. Ο κ. Κάμπετερ προαναγγέλλει παράλληλα ότι τον ερχόμενο Μάρτιο «θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα για την σταθερότητα του Ευρώ».

Και συνταγματική κατοχύρωση του «χρεόφρενου»;

"Την σκυτάλη των δημοσιευμάτων που θέλουν το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης να επεξεργάζεται ένα «συνολικό πακέτο» για το ευρώ ενόψει τη συνόδου του Μαρτίου που θα επισφραγίσει το μηχανισμό στήριξης από τα μέσα του 2013 παίρνει η εφημερίδα. Handelsblatt. «Εξετάζονται τόσο διευκολύνσεις για το χρέος της Ελλάδας, όσο μία στενότερη οικονομική συνεργασία καθώς και ένα ‘φρένο χρέους’ για όλες τις χώρες του ευρώ και ένα σκληρό τεστ αντοχής για τις τράπεζες», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «η Κομισιόν και η ΕΚΤ πιέζουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε το ταμείο διάσωσης ‘EFSF’ να συνδράμει την Ελλάδα, ενδεχομένως και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στην αντιμετώπισης του χρέους τους.

Το φρένο χρέους είναι η γερμανική απάντηση στο «ξεχείλωμα» των ελλειμμάτων. Έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά και προβλέπει, το διαρθρωτικό έλλειμμα να μην υπερβαίνει το 0,35 του ΑΕΠ, με εξαίρεση περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια
  1. Σκοτωστε τον γιωργακη, ειναι αμεση αναγκη!
    Σφακιανακη κανε μου αερα στα πελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαστε.....
    Εκπαιδευοντας το...Γιωργάκη στο http://redwildwind.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οταν καποιος μιλαει για επιστροφη στην δραχμη καποιοι κακαριζουν σαν τις κοτες.

    Δεν πειραζει ας μας πηδανε "φιλικα" οι Ευρω-πεοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας φτιάξουμε ένα κόμμα που τα ονόματα στο ψηφοδέλτιό του, θα προκύπτουν με ΚΛΗΡΩΣΗ στους πολίτες και από αυτά τα ονόματα ας εκλέγονται οι καλύτεροι.
    Επιτέλους ας το γκρεμίσουμε αυτό το πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληνικού χρυσού βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού για ιστορικούς
    λόγους”!! Έτσι, “χύμα”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν γινει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, το χρεος θα μεγαλώνει και ο Ελληνικόςλαός θα βουλιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η επιστροφή στην δραχμή δεν θα μας γύριζε στην προ € εποχή, θα καταντούσαμε Ρουμανια των Τσαουσέσκου η Βουλγαρία του Zivkov. βεβαια για μερικούς οι χώρες αυτές ήταν και είναι πρότυπα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ
    Ο ΛΑΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α .

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΑΤΟΦΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ
    Η΄ ΜΑΙΜΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ.
    (ΝΑ ΄ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 7.32 Κατσε τωρα με το ευρω και χααμογελα!

    Μπορεις να κανεις δικη σου πολιτικη η να παρεις αποφασεις δικες σου και για τους πολιτες σου οταν καποιος αλλος κραταει το πορτοφολι σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λές να αρχίσουν να σκέφτονται εκεί πέρα ??

    Μας Λυπήθηκε Ο Θεός...
    Αρχίζουν να Ξεκουβαλάνε Οι Ψεύτες Της Ιπποκράτους ,
    Του Συνθήματος Λεφτά Υπάρχουν ..
    Βρεεεε Ουστττ..
    Στα Τσακίδια...'''.
    και Εν Σύντομο Διάστημα Εκλογές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στα κράτη του πάλαι ποτε υπαρκτού σοσιαλισμού κάναν οι πολίτες δικη τους πολιτική η παίρναν αποφάσεις δικες τους;
    και χαμογελούσαν επειδή είχαν ρουβλια, λέβα και λέι, τα οποια ειχαν μηδαμινη αξια;
    δεν ειναι το $ το κυριο νομισμα τησ σοσιαλιστικησ Κουβασ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οτι και να κανουμε παντα χρεωκοπημενοι θα ειμαστε, ειτε με ευρω ειτε με δραχμη, για τον απλο λογο οτι εχουμε κοπροσκυλα πολιτικους που κλεβουν. Εαν ειχαμε τιμιους ανθρωπους στην πολιτικη που ενδιαφερονται για το καλο του τοπου και στην δραχμη θα ειμασταν και ανετοι οικονομικα θα ειμασταν.

    Οι αγγλοι ειναι Μ........?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δάνεια δάνεια δάνεια δάνεια για να πληρώσουμε τόκους,να πληρώσουμε μισθούς,να πληρώσουμε συντάξεις,να πάρουμε πίσω υψηλότοκα ομόλογα μας και να ξαναδανειστούμε χαμηλότοκα,να πληρώσουμε τοκοχρεωλύσια υπαρχόντων δανείων,να πληρώσουμε κεφάλαια δανειοδότησης,να στηρίξουμε τις τράπεζες με δις,να πληρώσουμε για να λειτουργούν τα νοσοκομεία,δανεια οι δήμοι,δάνεια οι πολίτες,δάνεια οι επιχειρήσεις,δάνεια οι δημόσιοι οργανισμοί και ταμεία δάνεια για όλα!!! Υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτό τον τόπο που πιστεύει ότι όλος αυτός ο δανεισμός θα πληρωθεί από την παραγωγή και ανάπτυξη του τόπου που δεν υπάρχει; που σταματάει αυτός ο δανεισμός; απο ποιους πόρους προσδοκούν να πάρους φόρους; από τους μισθωτούς που τους ισοπεδώσαν; από τους συνταξιούχους που τους κοψανε εισητήριο για το άλλο κόσμο; από τους καταχρεωμένους εμπόρους που χρωστάνε μέχρι της Μιχαλούς; από τους εμπόρους που ρίξανε λουκέτο και κρύβονται στα χαρακώματα καταχρεωμένοι; από τους βιοτέχνες που τους εξαφανισαν;απο τους αγρότες που χρωστάνε τα αντερα τους; από τους άνεργους; Ποιά ειναι η κατηγορία που θα πληρώσει; Υπάρχει!!! Αλλά δεν αγγίζεται...είναι οι μονιμα πλούσιοι διαπλεκόμενοι αυτου του τόπου που δεν δινουν μία στο κράτος με off shore εταιρείες και σημαίες άλλων κρατών στα πλοία τους και ασφαλώς με καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους μακρια απο την ψωροκωσταινα.Υπάρχει και άλλος... οι τράπεζες!!!δεν πληρωνουν ποτε!!!και αν συσσωρευτεί χρέος περνανε απο την βουλή μία χαριστική πράξη και τα χρέη γράφονται στο χιόνι.
    Δεν πληρώνουν που δεν πληρώνουν τίποτε σε αυτό τον τόπο στήνουν και offshore και κοινοπραξίες για να αρπάζουν ότι κινείται απο τις δημοσιες επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις ευρωπαικών προγραμματων για έργα υποδομής.
    Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τα ιδια ονόματα βρίσκεις από κατω!!!
    Ποια αναδιαρθρωση και ποιά επιμηκυνση καλά όλα αυτά αλλά δεν βλεπω αυτούς που θα πληρώσουν το μάρμαρο. Αυτοί που τα φάγανε και κλέψανε αυτόν τον τόπο είναι μόνιμα απόντες στις ζημιές.
    Μην περιμένετε λοιπον ΤΙΠΟΤΕ!!!το μόνο που θα μας ταιζουν καθημερινά είναι μπαρούφες ψεμματα υποκρισία.
    Μάλλον ήρθε η ώρα που θα πρέπει να πάρει ο λαος την κατάσταση στα χέρια του απομονωνοντας ολα αυτα τα ρεμάλια που οδήγησαν τον τόπο στην ξεφτιλα και την απαξίωση διεθνώς και ισοπέδωσαν τον Ελληνικό λαό με μέτρα εξόντωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο του. Να μειώσουμε τα ελλείματα τις δαπανες να εξοντώσουμε τον λαό για να ξαναβγουμε στις αγορες να δανειστούμε!!!!!!!!!!!!Για παραγωγή ανάπτυξη κουβεντα ΔΑΝΕΙΟ!!!!Η μαγική λέξη στα χείλια των ανίκανων πολιτικών που επί χρόνια εξαθλίωσαν την οικονομία βήμα βήμα.
    Το λέει και με στόμφο ο Παπακωνσταντίνου ....το 2012 θα βγούμε στις αγορές !!!!!χεστηκε η φοράδα στο αλώνι...μετα 20 χρόνια τι ειχες Γιάννη τί ειχα πάντα.
    Ρε μας δουλεύουνε ψιλό γαζί και εμεις σαν απροσάρμοστοι μαλάκες καθόμαστες και τους ακούμε αντ να τους εχουμε στείλει στο πιό σκοτεινό κελλί με ολα τα υπαρχοντα τους δημευεμένα για να νοιώσουν στο πετσί τους την φτώχεια και την ένδοια που βιώνει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σημερα. Οι άνθρωποι είναι γελοίοι και τρισαθλιοι.
    Τι περιμενετε να γίνει,είναι δυνατόν να έχετε ελπίδες με αυτούς που μας παραχώνουν κάθε μέρα και πιο μέσα με φασιστικούς νόμους και μαιμού συμβάσεις ερήμην του λαού;;
    Ξυπνάτε γιατι θα τιναχθείτε νύχτα και θα ειστε στο μεσο του πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου