Ερχονται νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ

12
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιφέρει η αύξηση του ειδικού τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από την οποία το δημόσιο προσδοκά να συγκεντρώσει εκατό εκατομμύρια ευρω.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητά να επανεξεταστούν μέχρι το τέλος του χρόνου οι αυξήσεις, ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική της εισήγηση, στις αρχές του χρόνου, είχε κάνει λόγο για αυξήσεις της τάξης του 60%.

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. και γίνεται χειρότερο, γιατί σε πανευρωπαϊκό (και αμερικανικό) επίπεδο, η τάση είναι για ΜΕΙΩΣΗ στα feed in tariffs δηλαδή στα καπέλα που ζητάει η κάθε ΡΑΕ για να βγαίνουν οι αιολικοί και οι φωτοβολταϊκοί.

    και ακόμα χειρότερο. Όπως λέει η Ναυτεμπορική σήμερα, τα δήθεν λεφτά που περιμένει η Μπιρμπίλη από τα δικαιώματα ρύπων... ποιός, ποιό ποιός μωρό μου ποιος θα της τα δώσει; ΤΙΝΟΣ περισσεύουν σε ποιά χώρα για να τα δώσει στην Μπιρμπίλη;

    Στην ελεύθερη αγορά, στο Σικαγο αξίζουν ΜΗΔΕΝ. Η Κίνα πονηρή ούσα τα δίνει μισοτιμής του ο,τιδήποτε.

    Λυπάμαι τον Ελληνα καταναλωτή. Θα έχει το δίλημμα να βγάλει τα παιδάκια του από το φροντιστήριο ή να κόψει το φαϊ, αλλά θα πρέπει να πληρώνει τις ιδεοληψίες και τα συμφέροντα (ΝΑΙ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ) μιας αλητοπαρέας.

    ΔΕΝ λυπάμαι όλους τους ανόητους που έτρεξαν να δανειστούν για να βάλουν φ/β. ΓΙατί ΗΞΕΡΑΝ ότι αυτά τα λεφτά δεν είναι επιδοτήσεις της ΕΟΚ, αλλά το υστέρημα του γείτονα, και το περίσσευμα του συνταξιούχου. Αλλά θα το φάνε το αγγούρι, και αν δεν το φάνε είναι γιατί θα τους το πληρώνει ο γείτονας από τα 500 ή 700 το μήνα.

    Λυπάμαι ΟΛΟΥΣ εμάς γιατί αυτά σε καιρό ύφεσης είναι απάνθρωπα διλημματα. Για να ζήσει ο κάθε Ζερβός και ο κάθε Τσιπουρίδης και η κάθε Μπιρμπίλη το όνειρό τους. Και να κονομήσουν τα λαμόγια της C4i και όλη η ελληνική μούχλα.

    Προδότες, κλέφτες, ή βλάκες...
    Ή απλά, Πασόκ. Νεοσοσιαλιστές α λα γκρεκ. ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=FbKJ9nMqTQU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μην ξεχναμε πιο μουνοπανο μας "κυβερναει", ΧΑΡΕΙ ΤΕ ΤΟΝ!

    http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΗ ΧΡΟΝΙΑ
    ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΑΠΑΔΕΣ

    ΚΙ ΑΡΧΗ ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟΣ
    ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ

    ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΟΡΔΟΤΟΣ
    Ο ΓΙΩΡΓΗΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ
    ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΖΥ ΝΑ ΓΔΑΡΕΙ

    ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ
    ΦΕΡΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
    ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ

    Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥΡΘΑΜΕ
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΡΘΟΥΜΕ
    ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ
    ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και θα το φανε το αγγουρι archaeopteryx πρωτοι οι αγροτες που μαθημενοι απο επιδοτησεις, ξεχασαν πως να δουλευουν την γη και τωρα θελουν αραχτοι στο καφενειο του χωριου 7500 τον χρονο εισοδημα απο φ/β.
    Η συμβαση λεει οτι αναγκαστηκα θα πουλανε το παραγομενο μονο στην ΔΕΗ, αλλα λεει και οτι αν υπαρχη προβλημα ασφαλειας δικτυου δεν θα αποροφα την παραγωγη.Πραγμα που σημαινει οτι θα εχουν χασουρα. Και η μεγαλη χασουρα θα ερθει οταν κανει το δικο της φ/β παρκο η ΔΕΗτων 200+ MW. Εκει θα κλαψουν πολλοι ειτε τα δικα τους κεφαλαια, ειτε τα δανεια που θα τρεχουν. Χωρια που η τιμη κλειδωνει με την υπογραφη της συμβασης.
    Και οπως ειπες, αυτοι δεν επιδοτουνται. Μεσω του ΑΠΕ φορου που πληρωνουμε με τον λογαριασμο της ΔΕΗ, καποια αλλα αρπακτικα θα γεμισουν τις τσεπες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=GvZLLErQINU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν η γυναίκα του Νιάρχου βρέθηκε νεκρή, κανείς δεν κατηγόρησε τον ίδιο. Παρά τα στοιχεία που υπήρχαν και τα κίνητρα που είχε αυτός. Έδωσαν προαγωγή σε δικαστικούς, για να μετατεθούν κι έτσι να μην ασχοληθούν με την υπόθεση. Ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Να ‘ναι καλά αστυνομία και δικαιοσύνη. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η συμμετοχή στη χούντα ήταν στιγμιαίο αδίκημα! Έτσι δεν δικάστηκε κανείς! Και οι πρωταίτιοι δικάστηκαν, όταν τους μήνυσε ο Α.Λυκουρέζος για εσχάτη προδοσία. Το ελληνικό κράτος του και θεού και εθνάρχη επονομαζόμενου Κ.Καραμανλή, δεν έκανε τίποτα. Θυμάστε το Μιχάλη Στέφα; Eίχε εμπλακεί στο «τροχαίο δυστύχημα» του Α.Παναγούλη. Λάδι την έβγαλε κι ο Στέφας!


    Το δυστύχημα (έκρηξη) στις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ το 1992 με 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, έγινε γιατί ο Λάτσης αγνοούσε τις συνεχείς παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Αν αναρωτιέστε πως λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις, παρά τις παρατηρήσεις της Πυροσβεστικής, ρωτήστε αυτούς που τότε βρίσκονταν στα πράγματα. Πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες.


    Το ΣτΕ ενώ ασχολείται 9 χρόνια με την υπόθεση του μεγαλύτερου αυθαίρετου, του MALL στο Μαρούσι που ανήκει στο γιό του Λάτση, πηγαίνει ακόμα την εκδίκαση της υπόθεσης από αναβολή σε αναβολή. Προφανώς, επειδή η μόνη νομότυπη απόφαση που μπορεί να πάρει είναι αυτή της κατεδάφισης του αυθαίρετου. Αυθαίρετο που χτίστηκε με την κάλυψη (στις εξόφθαλμες παρανομίες) των Κ. Λαλιώτη, Β. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλου, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή. Επίτιμα μέλη όλοι τους της "αυλής" (διάβαζε εσμό) του Λάτση.

    Η Ματούλα Κανελλοπούλου κι ο Ιάκωβος Κουμής έπεσαν νεκροί στην 6η πορεία του Πολυτεχνείου, χτυπημένοι από την αστυνομία. Πότε δεν απαγγέλθηκε κατηγορία σε κανέναν για το θάνατο των δύο νέων παιδιών. Ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς έπεσε νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Α. Μελίστα, ο οποίος αθωώθηκε γιατί, έκρινε το δικαστήριο, βρισκόταν σε άμυνα. Το γεγονός ότι ο Καλτεζάς είχε δεχθεί τη σφαίρα στην πλάτη, ήταν μια ασήμαντη λεπτομέρεια για το δικαστήριο. Αφού (το δικαστήριο) δέχθηκε ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα, αυτό σημαίνει ότι ο Καλτεζάς έκανε επίθεση με την πλάτη!

    Ο τρόπος που έγινε η δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη, παραπέμπει σε χειρότερο από προτεκτοράτο-μπανανία. Των Αμερικανών. Οι υποκλοπές, οι απαγωγές των Πακιστανών, η ληστεία των ταμείων με τα ομόλογα και οι προμήθειες που (κατά τον Γ.Ζορμπά) πήγαν σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, όλες αυτές οι υποθέσεις δεν κατέληξαν πουθενά! Τις είχε αναλάβει (κι αυτές) η ελληνική δικαιοσύνη.

    Η Ε.Τσέκου παραμένει στη φυλακή γιατί ο ανακριτής Δ.Οικονόμου έκρινε ότι είναι επικίνδυνη για τέλεση νέων αδικημάτων. Ο ίδιος ανακριτής, έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να απαγγείλει κατηγορία κατά του Ζαχόπουλου, για σεξουαλική εκμετάλλευση υφισταμένης του, εκμεταλλευόμενος τη σχέση εξουσίας που αντικειμενικά είχε προς αυτήν.

    Το γεγονός ότι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Τσοχατζόπουλοι, οι Βουλγαράκηδες και οι Ρουσόπουλοι της πολιτικής ζωής, αποδεικνύει ότι είναι άξιος ο μισθός των δικαστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Τα αιολικά είναι η μέγιστη κομπίνα της επιχειρηματικής μαφίας: α) Παίρνουν κάθε χρόνο τις αυξήσεις της ΔΕΗ κάθε χρόνο, ως αναπροσαρμογες. Έτσι για παράδειγμα τα αιολικά πάρκα της Ιμπερντρολα στη Νοτιο Ευβοια που λειτουργούν άνω της 10ετίας πληρώνονται με 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα και όχι 89 όπως ψευδώς διαδίδουν. β) Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην εθνικη οικονομία αφού ΟΛΟΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ είναι εισαγωμενος. γ) Εχουν προνομοιακη μεταχειρηση στον αναπτυκιακό νόμο, αφού εντάσσονται για επιδότηση χωρίς Περιβ. ¨ορους.

    2. Τα φωτοβολταικά είναι είναι μια φούσκα-παγίδα για το λαό από τις τράπεζες, με πρώτη την Πειραιώς. Όλες αυτές τις υψηλές τιμές τις απολαμβάνουν οι Τράπεζες και όχι ο κοσμάκης. Δεν τους δίνουν επιδοτήσεις για να τρε΄χει ο κόσμος να δανείζεται. Οι τιμες μειώνονται ανά 6 μήνες για να τρεχει ο κοσμάκης να δανείζεται. Και όταν θα ερθει το αδιέξοδο , αλά Ισπανία και καταρρευσουν οι τιμές τους...ο κοσμακης θα χάσει και όχι οι δανειστές-Τράπεζες Δηλαδή τα ΦΒ είναι έξυπνη αρπαχτή που στηθηκε για να βγάλουν λεφτά οι Τράπεζες.
    Ωστόσο ας μην παραβλ΄'επουμε πως στα ΦΒ απασχολούντια και μερικές ελληνικές εταιρείες, εν αντιθέσι με τα αιολικά που επαναλαμβάνω ,..... δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην Εθνική οικονομία.
    ΥΓ: Τα περί φόρων ανθρακα από το 2013 κλπ είναι γελοιότητες και αυθέραιτα , ανυπόστατα νούμερα που μας πετάνε οι διάφοροι Βασιλάκοι-υπάλληλοι ΤΕΡΝΑ για να μας χρυσώνουν το πικρό χάπι της πράσινης ληστείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΜΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΣΥΓΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ,ΕΠΙΔΟΤΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ.
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ,ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΟΥΝΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ Ρ.Α.Ε. ΤΩΡΑ.

    ΕΛΕΟΟΟΟΣΣΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9.36, μαζι σου βρε. Ετσι θα επρεπε. Αλλα πως θα δουλεψουν τα εργοστασια Γερμανιας, Γαλλιας κ.α. ?
    Πως θα παρουν τις μιζες απο την απαξιωση ερευνας και βιομηχανισης της χωρας ?
    Συμφωνω και με τα φ/β στις στεγες μια θα υπαρξη οικιακη οικονομια,εθνικη οικονομια απο εγχωριους πορους καυσιμων και εισαγωμενων και φυσικα μειωμενο νταβατζιλικι φορου ρυπων.
    Δυστυχως ομως αυτα δεν θα τα επιτρεψουν οι υπαρχοντες γιατι οι ιδιοι και οι διλοι αεριτζιδες θα εχουν χασουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μίλησαν όλοι μίλησαν και οι κώλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου