Που πήγε ο γείτονας με τα τρία παιδιά;

13
 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ακόμα κι ένα  τρελοκομείο ιδωμένο από μέσα, θα πρόσφερε μια περισσότερο λογική και σαφή προοπτική απ’ αυτήν που ζούμε σήμερα. Πέρα απ’ τις διαδηλώσεις, τις φανφάρες και τις δίκαιες διεκδικήσεις για διατήρηση των κεκτημένων, υπάρχουν δίπλα μας, αλλά χωριστά και μόνοι, άνθρωποι, που είναι σε απόγνωση γιατί έχουν χάσει τα πάντα. Γιατί δεν έχουν καν ένα μίνιμουμ εισοδήματος ανθρώπινης διαβίωσης.  Οσοι πονάμε αληθινά για όλα αυτά που βιώνει ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας, που ολοένα μεγαλώνει, όσοι έχουμε ακόμα ζωντανή την ενσυναίσθηση προς τον διπλανό μας και αφουγκραζόμαστε ακόμα τα οικογενειακά δράματα, με θύματα κυρίως τα παιδιά, που διαδραματίζονται σε σκοτεινά και κρύα δωμάτια, πίσω από κλειστές κουρτίνες, νιώθουμε απαίσια.
Βλέπουμε χιλιάδες νέους στερημένους από ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών τους δικαιωμάτων (ένας άνεργος είναι τυπικά ελεύθερος) να προσπαθούν να βρουν μια θέση ως πολίτες, ζώντας μέσα σε ένα απόλυτο κενό στόχων και προοπτικών και μας πιάνει κατάθλιψη.   
Βλέπουμε γύρω μας μια διάχυτη οργή αλλά παράλληλα και........... ένα εσωτερικό κενό, που οδηγεί στο πουθενά.
Ζούμε ένα μοναδικό φαινόμενο, να μην υπάρχει ένας συγκεκριμένος εχθρός, ούτε μια ορατή συγκεκριμένη εξουσία (η Τρόϊκα και το χρήμα δεν έχουν πρόσωπο) αλλά ούτε και διάθεση για αληθινό αγώνα και όπως έλεγε κάποιος  φιλόσοφος Χ : «όπου δεν υπάρχει εχθρός,  ούτε εξουσία, ούτε αγώνας, εκεί βασιλεύει η παρακμή, διότι δεν υπάρχει σκοπός ούτε πνευματική ουσία που θα δώσει ζωή».
Ζούμε ένα μοναδικό ιστορικό παράδοξο, η πάλη των ιδεολογιών και των τάξεων να τείνει να μετατραπεί, από εκείνους που τους ενώνει σταθερά ο δικαιολογημένος φόβος απέναντι στο λαό,  σε μια πάλη όλων εναντίον όλων.  Η εικόνα του ξυλοδαρμού του δικού τους ανθρώπου, τους ξύπνησε αυθόρμητα την καιροσκοπική αλληλεγγύη της στιγμής προς τον ταξικό τους σύμμαχο και την απέχθειά τους προς αυτό το βρώμικο θηρίο που λέγεται λαός. Ο τρόπος παρουσίασης του γεγονότος από το Μεγάλο Κανάλι δεν αφήνει περιθώρια για άλλες ερμηνείες. Ο ανυπάκουος λαός που απαιτεί ίση μεταχείριση με τους ευγενείς «είναι ένα σίχαμα». «Καλός λαός είναι μόνο ο υπάκουος, ο ηλίθιος λαός που δεν έχει απαιτήσεις και δικαιώματα αλλά μόνο υποχρεώσεις».
Την ίδια ώρα, η οργή που γεννήθηκε μέσα στην αθλιότητα, η βαθιά, η φλογερή και μυστική οργή εκείνων, που ένιωσαν την εξαπάτηση και την εξάρτηση στο σώμα και στο πνεύμα τους, αντί να ξεσπάσει εναντίον των υπαιτίων, ξεσπά εκεί που της δίνεται η ευκαιρία. Ξεσπά εκεί που βρίσκει τον εύκολο στόχο. Ξεσπά ενάντια στους ίδιους τους εξαπατημένους, τους κοινωνικά αποτυχημένους και τους αδύναμους.
Όταν, παρόλη τη διαπιστωμένη αποτυχία του, δεν τίθεται σε αμφισβήτηση το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που βάζει ψυχές στον πάγο, τότε κάθε αποτυχημένος δεν έχει να περιμένει τίποτα καλύτερο από εκείνους που λατρεύουν αυτό το σύστημα. Αυτό είναι το μυστικό των κυρίαρχων τάξεων από την εποχή του Σόλωνα. Να πειστούν τα ίδια τα θύματα  πως αυτά τα ίδια είναι η κύρια αιτία της αθλιότητάς τους. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν θαυμάσια. Εκείνοι που μιλούν, εκείνοι που έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ, συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή είναι εντεταλμένοι λακέδες. Εκείνοι πάλι που ξέρουν δεν μιλούν. Ανήμποροι ν’ αντιταχθούν σ’  όλα αυτά που συνθλίβουν τη ζωή όλων μας, αποσύρονται στα σπίτια τους κλείνοντας πίσω τους την πόρτα, βλέποντας ολοένα και λιγότερους λόγους να βοηθήσουν εκείνους που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στο περιθώριο. Συνθήκες ιδανικές για τους έλληνες γκρίζους λύκους, που προτιμούν τα μοναχικά, τα αδύναμα και απροστάτευτα θηράματα.
Εντωμεταξύ, οι έτσι κι αλλιώς αποξενωμένοι «πολιτικοί» μας, που έχουν μετατρέψει την πολιτική, από τέχνη του εφικτού σε τέχνη επιλογής ανάμεσα στο καταστροφικό και στο δυσάρεστο, έχουν αποκοπεί παντελώς από την υπόλοιπη κοινωνία.  Δεν είναι σε θέση γιατί δεν έχουν καν τη δυνατότητα να ρωτήσουν «που πήγε ο γείτονας με τα τρία παιδιά» για να πάρουν την απάντηση «χρώσταγε πέντε νοίκια και μόλις του έκοψαν και το ρεύμα πήγε να μείνει προσωρινά στο δυάρι της παντρεμένης αδερφής του με τα δυο της παιδιά». Ειδήσεις αυτού του είδους αλλά και άλλες τραγικότερες, παρότι πληθαίνουν καθημερινά, πνίγονται μέσα στη συνειδητή αδιαφορία. Φοβάμαι πως οι πολιτικοί μας θα ξυπνήσουν, ως συνήθως καθυστερημένα, για να ανακαλύψουν αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν derapage-απώλεια του ελέγχου σε κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε η συσσωρευμένη οργή θα φτάσει στο σημείο της κρίσιμης μάζας έκρηξης. Το ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή είναι το μόνο βέβαιο. Διότι αλίμονό μας αν συμβιβαστούμε με το «τρώμε, κοιμόμαστε δουλεύουμε κι αφοδεύουμε και μετά απ’ όλα αυτά, το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να πεθάνουμε». Αυτό δεν είναι ανθρώπινη ζωή, ούτε καν σκυλίσια. Το «εγώ περνάω καλά και δε με νοιάζει τι συνέβη στο γείτονά μου», μπορεί να ειπωθεί, όχι από κακούς, αλλά μόνο από ηλίθιους.

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια
  1. Οι ευθύνες όλων των κομμάτων στην κρίση που βιώνουμε

    http://ecosmopolis.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο

    http://taairetika.blogspot.com/2010/12/t-cia-wikileaks.html

    http://taairetika.blogspot.com/2010/12/t-cia-wikileaks-2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω να ξεκουράστηκες, καλή δύναμη εκ νέου, Αλέξανδρε…
    Να δεις που το στοίχημα δεν είναι αν η χώρα θα κάνει στάση πληρωμών ή αν θα βγει από το ευρώ, αλλά πόσο θα αντέξουν οι μαλάκες!
    Δεν αστειεύομαι. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή τη τακτική που ακολουθείται. Όσο περνάει ο καιρός πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι επιδιώκουν γενική εξέγερση για να νίψουν τας χείρας τους και να απεκδυθούν της ευθύνης τους για τα μελλούμενα. Δεν είναι απλώς πολιτικοί αγύρτες, είναι άθλιοι, που παίζουν ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι. Ήδη τα λεγόμενα μεγάλα και πολυπράγμονα επιχειρηματικά συμφέροντα μαθαίνω ότι υποχωρούν από τις θέσεις τους και βγάζουν και τα υπόλοιπα στο εξωτερικό. Γυμνή θα την αφήσουν την χώρα πριν αναχωρήσουν, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, για να επιστρέψουν σαν να μην τρέχει τίποτε. Μέχρι το καλοκαίρι η ανεργία θα φτάσει το 25%. Ήμουν ένα διήμερο στο Βερολίνο…Αλέξανδρε μας ξέγραψαν. Ρωτάς Γερμανούς κυβερνητικούς και σε κοιτούν περίεργα πλέον, σαν να μην ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Πριν από 15 μήνες περίπου το δεξί χέρι του συχωρεμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, κάτι μου έλεγε για τα σύνορα στα βαλκάνια που δεν έχουν σταθεροποιηθεί και εγώ δεν τον πήρα στα σοβαρά. Αυτές τις ημέρες τον θυμήθηκα!
    Να είσαι καλά και πάντα ευαίσθητος. Είναι ευφυΐα το συναίσθημα, λέει η γυναίκα μου και την πιστεύω, μια και ξέρει από αυτά!
    Δ. Γιαννακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε Δημητρη χαλαρωσε λιγο και απολαυσε το εργο - ολο σεναρια καταστροφης διαβαζουμε - ε, αντε ας το παρουμε αποφαση οτι καταστραφηκαμε και ας το διασκεδασουμε λιγο - πολυ καρβουνο βρε αδελφε, πολυ καρβουνο - αντε να βργουν και οι αρχαγγελοι με τις ρομφαιες αντε να ερθει και ο 666 - γουσταρω θα περασουμε καλα - ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αποτέλεσμα είναι κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης επειδή προσκρούει σε πλειάδα αντιδράσεων συντεχνιών που συνθέτουν την ραχοκοκαλιά του κόμματος και του κρατικού μηχανισμού, να «στρογγυλεύεται» μέχρι αυτοεξουδετέρωσης.


    Πηγή:www.capital.gr
    ------------------------------
    ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΣ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ?
    ΜΑ ΝΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΣΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΞΑΝΑ ΒΛΕΠΩ...
    ΤΗΝ ΑΝΩΡΙΜΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΚΟΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.....
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ......
    ΓΙΑ ΤΗ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΒΛΑΒΙΟΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ (ΟΣΗ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ} ΜΙΚΡΟ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΡΓΑΤΟ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ
    ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ??
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ......
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ . ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΑΝΑ. (Η ΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ) ΘΑ ΦΩΤΙΣΗ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ …… Η ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΕΝ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΘΟΥΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.... ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. ..... ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ
    Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ . ΓΑ----ΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Γ-------ΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ? ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΟ? ( ΑΙΜΑ ) ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ
    ΑΝ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΝΗ ΜΙΣΘΟΥΣ
    ΠΑΧΥΛΟΥΣ ????
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ
    ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΑΝΑ.
    ΑΜΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΒΟΔΙΟ

    AGRAMATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Πιστοφιδη ευχαριστουμε ξανα για το ωραιο αρθρο σας.

    Ευχαριστουμε και τον κυριο Γιαννακοπουλο για το ιδιαιτερα επιτυχημενο σχολιο, τελικα μαλον ετσι πρεπει να ειναι, δεν εξηγειται διαφορετικα.

    Συνεχιστε να μας κρατατε ξυπνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:11 μ.μ.
    Ρε Βρωμοpolis, ελεος ρε βρωμοπασοκε, ελεος!
    Μπορει να υπαρξει ανα τη υφηλιο περισσοτερο ανικανος, βλακας, ψευτης, αλητης, να μισει περισσοτερο τον λαο της χωρας "του" απο τον Αρχιηλιθιο παγκοσμιο Στοκο, "δικο τους ανθρωπο στην Ελλαδα" (των διεθνων τοκογλυφων) γιωργακη παπανδρεου;

    Εχει ξανα υπαρξει στην Ιστορια τετοιος καταστροφεας μιας ολοκληρης χωρας σε τοσο λιγο χρονο;

    Ελεος πια ρε μαλακα, αν σε ξαναδω εδω να διαφημιζεις το βρωμερο και σιχαμερο πρασινο blog σου, τα μπινελικια που θα φας δεν θα σταματησουν μονο σε σενα, αλητηριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Αλέξανδρε,
    χρόνια καλά,

    Ζούμε στιγμές ιστορικές που δυστυχώς οι πλείστοι εξ ημών δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί στο σύνολό τους παρά μόνο τα επιμέρους που τους αφορούν άμεσα.

    Έτσι καθώς ομφαλοσκοπούν μετρώντας κέρδη και ζημίες από την εισβολή των τροϊκανών στην χώρα η δαμόκλεια σπάθη των εισβολέων παίρνει όσα κεφάλια εξέχουν ανεξαρτήτωνς πολιτικών θρησκευτικών ή φυλετικών πεποιθήσεων. Όταν όμως θα σηκώσουν κι αυτοί το δικό τους το μόνο που θα προλάβουν να δουν θα είναι η ματωμένη κόψη της.

    Σκάβοντας λοιπόν με την επιτυχημένη γραφή σου στα σωθικά του ανθρώπου πιστεύω να εξόρυξες το συναίσθημα που ρέει στις φλέβες του σαν χρυσός. (γιατί δημήτρη μου το συναίσθημα είναι πολύτιμο μέταλλο και όχι ευφυΐα) Και η συναισθηματική έκρηξη απέναντι στην κοινωνική εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλει είναι η σπίθα της επαναστατικής φωτιάς.
    Συγχαρητήρια

    Ευγ.Ανδρικ.

    υσ. Γράφω σπανίως Αλέξανδρε γιατί δίνω ένα τιτάνιο αγώνα κατά μιας πολυεθνικής και της δικαστικής διαπλοκής. Σύντομα θα ενημερωθούν όλοι για το πόσο εξωνημένοι είναι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε σκουπιδόπολις
    Ποιος σου είπε ότι θέλουμε να βγούμε βόλτα σε χωματερές και μας διαφημίζεις την δική σου;
    Αντε γαμίσου με κανένα αράπη ρε εκσυγρχονιστικό λαμόγιο και μετά θάψου μόνος σου υγειονομικά να ξεβρωμίσει η κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Πιστοφίδη τον εχθρό δεν τον βλέπουμε γιατί για να τον δούμε πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10.26 ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ, ΛΑΚΕ, Ε ΛΑΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποιος είναι αυτός ο ΛΑΚΟΣ...που φωνάζεις..
    Ο ΛΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης laidbackelectronica.com ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/laidbackelectronica.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου