Πολιτικοί σε απόγνωση! Πως θα κάνουν Χριστούγεννα;…

Γράφει ο Καφενόβιος

Δεκατέσσερις µήνες τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν στα τυφλά νοµοσχέδια για τα οποία δεν έχουν ιδέα τι περιέχουν: «Ψήφιζε και µη ερεύνα».
Συνθλίβονται ανάµεσα στον φόβο να τους κολλήσουν τη ρετσινιά του «αντάρτη» αν αντιδράσουν, στο απειλητικό βλέµμα των ψηφοφόρων τους επειδή δεν αντιδρούν, στην ανησυχία τους να μη χάσουν τα προνόμια και στην προσδοκία να βρεθεί µια θεσούλα υφυπουργού.

Κάποιοι όντως έχουν περιέλθει στα όρια της απόγνωσης, ενώ κάποιοι άλλοι μυξοκλαίνε κροκοδείλια, κοροϊδεύοντας.

Σήμερα, λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισµό 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου, συγκαλεί την κοινοβουλευτική οµάδα, προκειμένου να αναστηλώσει το ηθικό των βουλευτών του. Χρειάζεται να οπλιστούν με πολύ κουράγιο για να μπορέσουν να .........
κάνουν Χριστούγεννα στις περιφέρειές τους.
Βλέπετε, προέκυψε και το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή και πρώην υπουργού Κ. Χατζηδάκη, που επέτεινε το κλίμα ανασφάλειας και φόβου.
Στο ίδιο καζάνι βράζουν και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι εγκαλούνται από τους πολίτες για τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι και η παράταξή τους στο ναυάγιο της χώρας.

Τώρα είναι το σημείο μηδέν για τους πολιτικούς. Ξέρουν πως θα μπορούσαν να είναι οι ίδιοι στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη. Αυτό φοβούνται. Τίποτε άλλο.

ΣΣ. Το έλεγε ο Γιακουμάτος, σε δημοσιογράφο, όπως έγραψε το «φίμοτρο»:"Έχω από τώρα επεξεργαστεί το σχέδιο σε περίπτωση που μου την πέσουν για να με λιντσάρουν. Θα πέσω κάτω, θα κάνω τον πεθαμένο και ο αστυνομικός μου την ίδια ώρα θα φωνάζει δολοφόνοι τον σκοτώσατε! Έτσι θα εξαφανιστούν όλοι"!...