Η ορκωμοσία Τσαβαρή και η περιφρόνηση του κοινού προς τον πολιτικό κόσμο

Γράφει ο Λυσίας

Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα, του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος του νησιού, ο Γιάννης Τσαβαρής. Ένας σεμνός και δημιουργικός άνθρωπος που λατρεύει τον πολύπαθο αυτό τόπο και ξεκινάει με πολύ όρεξη, για να φέρει τα πάνω κάτω. Για να διορθώσει, λάθη δεκαετιών, που ταλανίζουν το νησί.
Κυρίως από την παροιμιώδη αδράνεια, της τελευταίας δημοτικής αρχής, που άφησε ο τόπος, εκτός των άλλων, να μετατραπεί και σε….χωματερή από τα πολλά σκουπίδια….
Στη σύντομη, αλλά περιεκτική ομιλία του, ο νέος δήμαρχος τόνισε πως κύριο μέλημά του, είναι η ανάδειξη, του αρχαιολογικού χώρου του τύμβου. Που αυτή η στιγμή είναι σκουπιδότοπος. Έκανε μια αντάξια αναφορά, στους Σαλαμινομάχους, λέγοντας πως από την μάχη εκείνη, κρίθηκε η πορεία της Ευρώπης. Τονίζοντας, πως τα χρόνια που έρχονται, θα αφιερωθούν στην διάσωση και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας.
Σε μια παράλληλη ανάδειξη όλων των.............. αρχαιοτήτων.
Μίλησε ακόμα, για την σκληρή μάχη της καθημερινότητας. Και τα πολλαπλά προβλήματα, που ταλανίζουν το νησί.
Από πλευρά της κυβέρνησης, ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης και ο Υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης. Εκπροσωπώντας την Ν.Δ. ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νεράντζης και ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Βασιλείου. Όπως ο περιφερειάρχης και άλλοι πολιτικοί.
Αυτό που προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο, είναι το γεγονός ότι σε κανένα πολιτικό, δεν δόθηκε το μικρόφωνο, για να πολιτικολογήσει. Για να βγουν, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τόσων πολιτών, για να αρλουμπολογίσουν, για μια ακόμα φορά. Μίλησε μόνος ο νέος Δήμαρχος, για να ευχαριστήσει τον κόσμο και ουδείς άλλος.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως οι πολιτικοί, ψάχνανε….. άνθρωπο, για να χαιρετίσουν. Όλοι τους γύριζαν την πλάτη, αγνοώντας και την παρουσία τους ακόμα….. Η ιστορική, τέλος, Σαλαμίνα , περιμένει πολλά, από τον νέο της Δήμαρχο.
Τον Γιάννη Τσαβαρή, με καταγωγή από την πανέμορφη Σύμη, που ζει στην Σαλαμίνα, τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά, ως μέλος Δ.Σ. ενός εξωραϊστικού συλλόγου.
Καλή του επιτυχία λοιπόν και καλή δύναμη, για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.
                                                                                                                                                                   ΛΥΣΙΑΣ