Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

κοίτα ποιος μιλάει ;

 Ελλην Φορολογούμενος

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε  κριτική προς το πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι «το ελληνικό πρόβλημα έγκειται στην ύπαρξη ενός αναχρονιστικού, πολυδαίδαλου πελατειακού κράτους που έχτισε η κομματοκρατία της Μεταπολίτευσης και το οποίο κρατά σήμερα αιχμάλωτες την οικονομία και την κοινωνία μας, ακόμα και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που το εξέθρεψε».
 
κοίτα ποιος μιλάει ; και ποιος ρε μάστορα εξέθρεψε την «Αιγαίον» την Πειραϊκή Πατραϊκή , την Αχάια Κλάους, την Α-Α Holdings, την Κλωνατέξ , την ΑΛΤΕ , την Τρικολάν , τα  Κλωστήρια Ναούσης και πόσες άλλες να θυμηθώ; Λες και το ίδιο κράτος δεν ........εξέθρεψε κρατικοδίαιτους πλουσίους βιομηχάνους ,με πτωχευμένες βιομηχανίες !
 
και εκεί που ήμουν οργισμένος στον καναπέ μου, θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο :
 
 
 
Μεγάλη παρέα αποφασίζει να καλέσει μερικές γκόμενες και να οργανώσει ένα οργιάκι σπιτικό,  για να περάσει η ώρα χωρίς πολλά πολλά έξοδα... ένεκα η κρίσης , το ΔΝΤ και τα γνωστά εις όλους πλέον .
 Μαζεύονται λοιπόν σε ένα μεγάλο σαλόνι και μετά τα απαραίτητα ποτάκια σβήνουν τα φώτα και αρχίζει η φάση η πολυφασική Σιγά-σιγά αρχίζουν να πέφτουν και οι περιπτύξεις στα σκοτεινά. Ακούγονται βογγητά και διάφορα προβλεπόμενα για τέτοιες περιπτώσεις, όταν ξαφνικά κάποιος ανοίγει το φως:
«Ρε παιδιά, να οργανωθούμε...»
«Σβήσε το φως ρε!», του φωνάζουν οι υπόλοιποι που τους έκοψε πάνω στο καλύτερο.
Το σβήνει κι αυτός και το έργο συνεχίζεται... Πολλά βογγητά και τελειώματα αργότερα, ανάβει το φως ο ίδιος:
«Ρε παιδιά, να οργανωθούμε σας λέω...»
«Κλείσε το φως ρε π@π@ρ@@@!!», τον αποπαίρνουν ξανά οι άλλοι.
Τι να κάνει και αυτός, το ξανακλείνει...
 Η κατάσταση συνεχίζεται για πολλή ώρα ακόμα, μέχρι που αγανακτισμένος πια ξανανοίγει το φως:
«Ρε παιδιά, να οργανωθούμε, επιτέλους! Έχω φάει τρεις και δεν έχω ρίξει κανέναν» , είπε κάποιος,  που ήταν και συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ ,ήτανε !
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.