Οι υπουργοί δεν είναι κοινοί θνητοί…

Γράφει ο Μαγια

Ωδινεν όρος και έτεκε …ατιμωρησία. Αψογα λειτούργησε το σύστημα αυτοπροστασίας των ασκούντων την εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να στρέψει εναντίον του έναν κόσμο που πιστεύει ότι, το Βατοπέδι είναι σκάνδαλο, του οποίου η διάσταση συνοψίζεται στο εξής: Η ανταλλαγή των ακινήτων του Δημοσίου με το νερό της λίμνης Βιστονίδας οδήγησε στην αλλαγή χρήσης τους και στη δημιουργία υπεραξίας. Αυτή η υπεραξία, που συνιστά και το ύψος της ζημιάς του Δημοσίου δεν εντοπίστηκε ποτέ! Γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ακολουθήσει τη διαδρομή του χρήματος…
Η συγκάλυψη και η εν συνεχεία παραγραφή, που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβεβαιωθεί τώρα δια του Δικαστικού Συμβουλίου. Η μόνη κατηγορία, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει την παραγραφή ήταν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αλλά αυτή κατέρρευσε επειδή δεν μπόρεσε να την κάνει πειστική η πλειοψηφία.
Δικαίως, ως εκ τούτου, επιχαίρει η Ν.Δ. και ζητάει τα... ρέστα. Κανείς από όσους  αποφάσισαν να χαρίσουν στον.... Εφραίμ τεράστια περιουσία του Δημοσίου δεν θα καθήσει στο σκαμνί.
Μην έχετε ουδεμία αμφιβολία. Η ψηφοφορία στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποτελεί πρόκριμα για την τύχη και των άλλων εξεταστικών επιτροπών. Το γαλαζοπράσινο σύστημα ανθίσταται αυτοπροστατευόμενο.
Εχουν φτιάξει στα μέτρα τους το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε η τιμωρία όσων παρανομούν να καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη!