Πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Λεκανοπέδιο

3
Η Αθήνα έχει αρχίσει να στολίζεται με σκουπίδια, λόγω της μείωσης του προσωπικού μετά τη λήξη των συμβάσεων τους, και τις ουρές απορριμματοφόρων που σχηματίζονται στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
100 συμβασιούχοι έργου, του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων - Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, πλέον καλούνται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, καθώς με δικαστικές αποφάσεις ήρθησαν τα προσωρινά μέτρα, που τους κρατούσαν στη δουλειά τους μετά τη λήξη των συμβάσεων τους. Η μείωση αυτή στο προσωπικό όμως έχει ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό κρίσιμων λειτουργιών στην αποκομιδή σκουπιδιών.
Η μείωση του προσωπικού σε νευραλγικούς τομείς της καθαριότητας επέφερε και μεγάλες καθυστερήσεις στην είσοδο των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ αν προσθέσουμε και τον όγκο των απορριμμάτων μετά την λήξη της απεργίας της περασμένης εβδομάδας, στην χωματερή η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ στους δρόμους του Λεκανοπεδίου υπάρχουν ακόμη..........
στοίβες σκουπιδιών, προκαλώντας έντονη δυσωδία.
Ο Δήμος Αθηναίων, σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι μετά την απόλυση 100 συμβασιούχων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, ο ΕΣΔΚΝΑ υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 5 έως 7 ώρες αναμονή κάθε απορριμματοφόρου για να εναποθέσει τα απορρίμματα. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στο πρόβλημα, δεδομένου ότι πλησιάζουν και οι εορτές των Χριστουγέννων.
Παράλληλα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε δήλωση του, ζητά την ισχύ διετούς μεταβατικής περιόδου για τη εφαρμογή του νέου νόμου περί προσλήψεων ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας και στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το σημερινό αδιέξοδο που υπάρχει στην Αττική θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Η. Λιακόπουλος πρόκειται την Τρίτη να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ, ώστε να εξεταστεί η κατάσταση και να βρεθεί μια λύση.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. -------- Ομιλία ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ---------
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

    στο Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πειραιώς 206, Ταύρος)

    Είσοδος ελεύθερη

    Το MEGA δεν προκειται να το πει, για αυτο ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε παρανοήσει τελείως. Σκουπίδια στά πεζοδρόμια, σκουπίδια στις τηλεοράσεις μας, σκουπίδια έξω και μέσα στα σπίτια μας σκουπίδια παντού. Όπως λέει και το άσμα σκουπιδού-σκουπιδου-σκουπιδού. Η σκουπιδιάρα λείπει. Έχει μποτιλιαριστεί στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Οι πασόκοι απόλυσαν 100 συμβασιούχους Χύτες από τον ΧΥΤΑ.Τους πιό χρήσιμους εργαζόμενους μετά τις Ουκρανέζες. Σχιζοφρένεια. Η Χρυσή αυγή χρησιμοποιεί συνθήματα πασοκ, Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, ΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Μόνη παραφωνία που είναι και εναντίον των λαθρομεταναστών ενω ο Παπανδρέου υιός τους θέλει. Αυτοί οι άνθρωποι τουλάχιστον σπούδασαν ένα επάγγελμα στην χώρα τους και το εξασκούν στην Ελλάδα. Πλύσιμο των τζαμιών των αυτοκινήτων. Πέρνουν όλη την βρώμα από το παρ-μπριζ και την ρίχνουν στην κολώνα του αυτοκινήτου. Άντε να την βγάλεις μετά αφού το νερό του κουβά τους περιέχει κόλλα με άρωμα λούστρου και λεβάντας. Άν δεν θέλεις πλύσιμο σε απειλούν με το ματζαφλάρι και υπακούς. Ιδίως αν είσαι γυναίκα. Εν τω μεταξύ οι ποντικοί κάνουν πάρτυ. Και οι ποντικοί των σκουπιδιών και οι ποντικοί των σπιτιών, δηλαδή αυτοί που ανοίγουν σπίτια. Το ίδιο και οι λαθρομικροεγκληματικότητα. Οι αστυνομικοί βρίσκονται στις επάλξεις. Παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στο κέντρο με τους λαθρέμπορους, χασισέμπορους, σωματέμπορους κ.λ.π. ώστε αν κάνουν κάτι νόμιμο να τους συλλάβουν και να τους κλείσουν στη φυλακή. Οι ομάδες Δίας, Αθηνά ( μόνο αστυνομικίνες) και Απόλλων ( μόνο αδελφές) κάνουν περιπολία στα στάρμπακς και τα γκούντις με τις μηχανές τους πολλών κυβικών και τα παπάκια όταν σχολάνε από τη βάρδια κάνουν ντελίβερι πίτσες. Πίτσα ΕΛΑΣ. Είμαστε στην πόρτα σας σε 5 λεπτά. Όλα καλά λοιπόν στο ατενισταν. Τα άσχημα πέρασαν. Έρχονται τα χειρότερα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατι βγηκε τωρα που γερασε?
    Εαν ενδιαφεροταν για την χωρα θα επρεπε να κανει κατι ποιο νεος.
    Αληθεια και αυτος δεν καθοταν με τον Παγκαλο στο ιδιο τραπεζι?
    Μηπως θελεις να σου θυμησω μια απο τις δηλωσεις του κυριου Παγκαλου για το που πηγαν τα χρηματα? Ο Μικης που ηταν,σε αλλη χωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου