Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Να που πηγαίνουν τα χρήματα μας! Νέο δάνειο 19 εκατ.ευρώ στην ελλειμματική ΤΡΑΜ Α.Ε

Την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα στις ιδιωτικές εταιρείες επειδή οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφιγγες,το δημόσιο,δηλαδή εμείς,δαπανά κολοσσιαία ποσά στο ΤΡΑΜ που ανταγωνίζεται τον ΟΣΕ στο πρωτάθλημα ελλειμμάτων!
 
Όπως αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα του το Capital,ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ενέκρινε με την υπογραφή του το δάνειο πριν από 20 ημέρες,δηλαδή όταν όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα,τις αγωνιώδεις κατά τ΄άλλα,διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.
 
Η ΤΡΑΜ Α.Ε με την απάντηση της έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα,αφού λέει ότι τα 18,7 εκατ.ευρώ δεν πάνε σε επενδύσεις αλλά σε λειτουργικά έξοδα και μάλιστα καμαρώνει ότι έκανε και ............οικονομία αφού αρχικά είχαν ζητήσει δάνειο 26 εκατ.ευρώ.
 
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες μικρότερο θα ήταν το κόστος για το δημόσιο εαν πλήρωνε ταξί για τους επιβάτες που μετακινούνται με το Τραμ.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.