Αποκλειστικό! Διαβάστε πρώτοι τι θα πει ο κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη!!!

Γράφει με χιουμοριστική διάθεση ο Γιάννης Πρεβενιός
        

Διάλογοι … Πολιτικών!!!
Συνομλούν:
Γιάννης Ραγκούσης (Υπουργός) Γιώργος Παπανδρέου (Πρωθυπουργός)

- Ραγκούσης
Λοιπόν πρόεδρε πάμε πάλι μια πρόβα για την συνέντευξη σας στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Συνιστώ την προσοχή σας αν και τα Ελληνικά σας έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, να μιλάτε αργά και καθαρά γιατί ο Λαζόπουλος και ο Θέμος καραδοκούν για τυχόν σαρδάμ.

- Παπανδρέου
Πω πω Γιάννη δεν σου κρύβω ότι έχω μια αγωνία γιατί είναι η πρώτη μου σοβαρή μετεκλογική συνέντευξη στο Greek … ε συγνώμη στην Ελλάδα ήθελα να πω.

- Ραγκούσης
Προσοχή πρόεδρε προσοχή! Πάμε λοιπόν στην ........
πρόβα μας για το τι θα απαντήσετε στις επικίνδυνες ερωτήσεις. Εγώ θα ρωτώ κάνοντας τον δημοσιογράφο και εσείς θα απαντάτε αργά και σταθερά για να δίνετε την εικόνα ότι ξέρετε τι σας γίνεται και έχετε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα. Πάμε την 1η ερώτηση.
κ. Πρόεδρε γιατί μας είπατε προεκλογικά την περίφημη φράση “Λεφτά υπάρχουν” και που όλοι λένε ότι αυτή ήταν που σας έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία.

- Παπανδρέου
Ακούστε κύριοι για να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα. Εγώ ρώτησα το Καραμανλή για τα λεφτά και αυτός μου είπε ότι έχουνε μείνει κάτι ψηλά! Εξάλλου όλοι επειδή σας έχει κυριεύσει το χρήμα αυτό θέλατε να ακούσετε! Άλλη ερώτηση.

- Ραγκούσης
κ. Πρόεδρε γιατί δεν πήρατε μέτρα και δεν δανειστήκατε από τις πρώτες μέρες τις κυβέρνησης σας αλλά καθυστερήσατε με αποτέλεσμα να φτάσουμε Γενάρη και να εκτιναχτούν τα spread και τα επιτόκια στα ύψη;

- Παπανδρέου
Αυτό πράγματι είναι ένα σοβαρό λάθος αλλά πιστέψτε με δεν κατάλαβα ότι αναλαμβάνουμε αμέσως μετά τις εκλογές εμείς γιατί νόμισα ότι είναι όπως στο Αμέρικα που οι εκλογές μπορεί να γίνουν φθινόπωρο αλλά η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει από την 1η του επόμενου έτους.  Άλλη ερώτηση.

- Ραγκούσης
Σας κατηγορούν ότι κάνατε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό άνευ ουσίας και αποτελέσματος, γιατί;

- Παπανδρέου
Όχι! Εδώ κάνετε λάθος γιατί και ουσία υπήρχε και αποτέλεσμα. Όπως γνωρίζετε σε λίγο καιρό έκανα περίπου 3 φορές τον γύρω της γης και υπήρχε αποτέλεσμα γιατί σαν Έλληνας Πρωθυπουργός εγγράφηκα στα ρεκόρ Γκίνες. Άλλη ερώτηση.

- Ραγκούσης
Γιατί ενώ πέρσι τον Ιούνιο κατηγορούσατε το Δ.Ν.Τ λέγοντας ότι είναι ένας οργανισμός που επιβραδύνει την ανάπτυξη και φέρνει φτώχια και μιζέρια στους λαούς, μετά μας παραδώσατε σε αυτούς ως πρόβατα επί σφαγή.

- Παπανδρέου
Γιατί εσείς οι Έλληνες ..

- Ραγκούσης
Εμείς εμείς ..

- Παπανδρέου
Ε ε ε α α ναι! Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και πρέπει όλος ο κόσμος να δει πως τα καταφέρνουμε.
Δεν σας κρύβω …

- Ραγκούσης
Πρόεδρε το κείμενο τελείωσε ..

- Παπανδρέου
Άσε με ρε Γιάννη να τα πω να φύγουνε από μέσα μου. Έλεγα λοιπόν… τι έλεγα α δεν σας κρύβω ότι ένας άλλος λόγος ήταν ότι έχω βαρεθεί από μικρός όποτε είμαι στην Ελλάδα να λένε πίσω από την πλάτη μου ότι χρωστάω στην Μιχαλού την οποία δεν ξέρω καν ποια είναι ενώ τώρα λένε, αυτός, αυτοί, όλοι χρωστάνε σε κάτι που υφίσταται … στο Δου.Νου.Του!!!!!!!

e-mail prevejohn@yahoo.gr