Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μας πίνουν το αίμα για ν΄αυξηθούν τα κέρδη των Τραπεζών!!!

Γράφει ο Καφενόβιος

«Δε φτάνει, πληρώστε κι άλλο», διαμηνύουν στην Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.
Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει, όσο οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού περιορίζονται σε συζητήσεις στα καφέ και σε σχόλια στο Διαδίκτυο τόσο θα ανοίγει η όρεξη των δυνάμεων οικονομικής κατοχής και θα ζητάνε περισσότερο αίμα εργαζομένων συνταξιούχων και μικρομεσαίων.

Δυστυχώς πέρασε στα «ψιλά» η δήλωση-βόμβα του υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Η βοήθεια από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών». Τα χρήματα αυτά -πρόσθεσε- είναι «αλληλεγγύη των ανθρώπων, που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις.........
μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».

Με άλλα λόγια η πολιτική της τρόικας αποσκοπεί στο να μπορέσει το Δημόσιο να μαζέψει φόρους για να πληρώσει τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι ξένοι πιστωτές. Αυτό δηλαδή που γίνεται σήμερα είναι η αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών προκειμένου να πληρωθούν οι ξένοι δανειστές.

Οταν το συνειδητοποιήσουμε ίσως γλιτώσουμε από το ναυάγιο της οικονομικής ύφεσης…
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.