Αλυσίδες στα blogs

34
Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Κακά τα μαντάτα. Ως όξινη βροχή έχουν πέσει οι προτάσεις των καθεστωτικών ενδιαφερομένων προς την νομική ρύθμιση των διαδικτυακών θεμάτων.. Κάτι που σημαίνει ό,τι πριν από κάποιες μέρες σε ανάρτηση μου είχα επισημάνει. Πως κάθε νέα τεχνολογία δημιουργεί δικαιϊκό κενό και πως αργά η γρήγορα και στην περίπτωση που αυτή θα της είναι ενοχλητική, θα έλθει η καθ’ υπόθεση εργασίας συντεταγμένη πολιτεία να το καλύψει προς όφελός της φυσικά. Έτσι και προς το παρόν με την πληροφόρησή μου περιορισμένη (λόγω χρήσης της θερινής μου αδείας) μπορώ να σας προϊδεάσω ότι:

Στον νόμο που μετά το πλέον σύντομο κυβερνητικό ανέκδοτο (την ανοικτή διαβούλευση) θα καταφτάσει προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει στην κυριολεξία μέτρα για σώβρακα στην διαδικτυακή επικοινωνία αφού για την έναρξη λειτουργίας ενός ιστότοπου εξετάζονται μεταξύ πολλών άλλων και οι εξής προϋποθέσεις:

Α) Η παροχή υποχρεωτικής άδειας από τις δικαστικές αρχές. Η υποχρεωτική κατάθεση των στοιχείων ταυτότητας του διαχειριστή ή του υπευθύνου. Β) Η αυστηρή υποχρέωση των ..........
διαχειριστών στην ενημέρωση των δικαστικών αρχών για το περιεχόμενο των μελλοντικών αναρτήσεων. Γ) Η δήλωση αποδοχής και αυστηρής τήρησης των διατάξεων του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Δ) Ο καθημερινός έλεγχος του περιεχομένου των
blogs στους διαχειριστές των οποίων σε περίπτωση εκτροπής από τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας , θα επιβάλλονται από το ΕΡΣ αυστηρότατες ποινές. Ε) Η ανίχνευση των περιθωρίων κοινής συμφωνίας με την πάροχο Coogle η οποία θα την υποχρεώνει στην παροχή πληροφοριών σε σχέση τον αποκλειστικό κωδικό του υπολογιστή εκείνου του χρήστη ο οποίος σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία θεωρείται ύποπτος ή κατηγορείται για παράβαση της εγχώριας νομοθεσίας. Αλλά οι κρίκοι της αλυσίδας που θα δέσουν χειροπόδαρα τους χρήστες της διαδικτυακής επικοινωνίας δεν περιορίζονται σε αυτά που πρόχειρα σας περιέγραψα επειδή η πληροφόρησή μου εξ αντικειμένου είναι ελλιπής.

Ο αγώνας έτσι του πολιτικού κλόουν της δεξιάς συμπεριλαμβανομένης και της ουράς του, τώρα δικαιώνεται επειδή εξ όσων ως τα σήμερα έχουν διαφανεί οι εταίροι του στην ανίερη κυβερνητική συμμαχία τον ακούν ευλαβικά.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

34Σχόλια
  1. ΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ GOOGLE ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΕΚΙΝΟ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβουνται τον ελευθερο Ελληνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ... ΛΑΟΣ ...ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΣΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Η ΜΠΟΧΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΧΟΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή εάν το κάνει Ελληνας του εξωτερικού θα πρέπει να έχει άδεια; Καλά παπαρόμυαλοι είναι; Σκατά έχουν στο κεφάλι τους; Ποιό "φωτεινό" μυαλό το σκέφτηκε; Ποιό τομάρι που να του κοπεί το σπέρμα το πρότεινε; Αυτοί είναι φασίστες του κερατά. Α ρε ΣΧΗ Παπαδόπουλε τελικά κατά βάθος ήσουν σοσιαλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΙ Μαζι ο Γιωργάκης ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ
    ΤΟΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

    ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΝΟΗΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.

    ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΑΚΙΑ Ανακάλυψαν ότι
    το διαδύκτιο τους φταίει !!!

    ήταν ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΟΛΟΙ και χαιρόσουν για αυτό!

    ΤΩΡΑ ΤΟ Ανακάλυψες και βρήκες παρανομία ντροπή σου υποκριτή
    γιωργακη δεν σε βλέπω για πάνω από δυο μήνες και τότε πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σου.

    ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΑΣΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. --------------- ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΟΦΟΙΑ
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
    Η ΡΑΓΚΟΥΣ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ελληνικό κράτος εναντίον του ίντερνετ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που δεν γράφετε κ. Ανδρικοπουλε έιναι πως στην προσπάθεια του συστήματος έχουν συσπειρωθεί γύρω του τα λογής λογής παρακλάδια του, αριστερής ή δεξιάς αισθητικής.

    Έτσι εκτός του καρατζαφέρη και το και καλά «ανεξάρτητο» «εναλλακτικό» Tvxs του Κούλογλου είναι μπροστάρης σε αυτήν την σπουδαία υπόθεση. Της παύσης της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

    Τα επιχειρήματα του όσο και αν ντύνονται με τα αριστερά φλιναφήματα, είναι ουσιαστικά τα ίδια που χρησιμοποιεί το ίδιο το σύστημα.

    Ένα κύριο επιχείρημά του είναι η υπόθεση του κίτρινου τρωκτικού και των λιβελογραφημάτων του. Και καλά ότι αν γίνει «επώνυμο» το διαδίκτυο θα «γλυτώσουμε» από αυτές τις καταστάσεις. Μα καλά… τόσες δεκαετίες ΕΠΩΝΥΜΗ δεν είναι η ενημέρωση ; Επώνυμη δεν είναι η δημοσιογραφία ; Τα ΜΜΕ ; Τι έχουμε δει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πολιτικό σύστημα έχει λυσσάξει τον τελευταίο καιρό εναντίον της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

    Το γιατί ; Προφανές. Ένα εκμεταλλευτικό σύστημα δουλεύει ποινικοποιώντας τις ελεύθερες φωνές. Γι’ αυτό και επιμένει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ποιος εκφράζει τι. Για να ξέρει ποιος είναι υπέρ του και ποιος εναντίον του. Για να βρίσκει αυτόν που του αντιπαρατίθεται και βάσει των νόμων που έχει κόψει και ράψει στα μέτρα του να του δίνει μια και να τον εξαφανίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μυαλά φραπέ-λογική μηδέν-μισθός από Ιπποκράτους-γλώσσα οξυγονοκολλημένη στα οπίσθια του ΓΑΠ.

    Τόση δημοκρατία, είχαμε να δούμε απ` την εποχή της χούντας!

    Homo Megasocialicius Pasokus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O καπιταλιστικός καρκίνος κατατρώει τις σάρκες τις κοινωνίας. Τα καθάρματα που κυβερνούν αυτή την χώρα, ξεπουλούν την ζωή και τα όνειρα μιας ολόκληρης κοινωνίας για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα μιας χιλιάδας οικογενειών που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο.

    Για τους υπάνθρωπους της εξουσίας και του χρήματος οι πολίτες αυτής της γης μετατράπηκαν σε μοχλούς αύξησης του κέρδους και σε αριθμούς αυξομείωσης της κλίμακας «ανάπτυξης». Τώρα τα αφεντικά των JEFFRY KARATZAFYRER και DORA ξαναμοιράζουν την πίτα και πετάνε στα σκουπίδια όλους εμάς μαζί με την μοναδική μηχανή που παράγει οξυγόνο ελευθερίας το διαδίκτυο, και που είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί των πάντων. Αδιαφορούν για τους πάντες και κηρύσσουν πόλεμο σε όλους. Στον πόλεμο πόλεμο θα έχουν γιατί η φωτιά μόνο με φωτιά σβήνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.youtube.com/watch?v=mtRhVAUCDEE&feature=player_embedded#!


    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.. ΘΑ ΞΕΡΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ.. ΚΑΥΓΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΑΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΕΕΙ ΒΙΑ Ή βία..

    ΦΑΣΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΡΕΧΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΦΑΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΕ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    Υ,Γ.ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και τώρα αδέλφια το κερασάκι στην τούρτα.. Ο διευθυντής της Coogle κ.Eric Schmidt προβλέπει το τέλος της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.


    No anonymity is the future of web in the opinion of Google's CEO Eric Schmidt. He said many creepy things about privacy at the Techonomy Conference. The focus of the conference was how technology is changing and can change society. Schmidt's message was that anonymity is a dangerous thing and governments will demand an end to it. digg_url = 'http://digg.com/tech_news/Google_CEO_Schmidt_No_Anonymity_Is_The_Future_Of_Web'; -->-->

    In an video interview with Julia Boorstin, CNBC Correspondent, Schmidt stated (starting at 5:13):

    "Privacy is incredibly important," Schmidt stated. "Privacy is not the same thing as anonymity. It's very important that Google and everyone else respects people's privacy. People have a right to privacy; it's natural; it's normal. It's the right way to do things. But if you are trying to commit a terrible, evil crime, it's not obvious that you should be able to do so with complete anonymity. There are no systems in our society which allow you to do that. Judges insist on unmasking who the perpetrator was. So absolute anonymity could lead to some very difficult decisions for our governments and our society as a whole.


    Όπως θα διαπιστώσατε το σύστημα θορυβήθηκε τόσο που μετά από αυτό θα μας δίνει δελτίο με οξυγόνο.. Καθήστε στον καναπέ και περιμένετε να έρθουν να σφραγίσουν στο μέτωπο ένα bar code όπως στα ζώα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

    SHARE ON FACEBOOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aνοικτή επιστολή της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου για την απόπειρα φίμωσης του ίντερνετ .

    Αξιότιμε, επί της Δικαιοσύνης Υπουργέ, κ. Χάρη Καστανίδη,

    Πολύς αχός ακούγεται, αλλά ντουφέκια ακόμη δεν πέφτουν... Δυστυχώς κατά τις ενδείξεις , αναμένεται να καεί το πελεκούδι, αν παρ ελπίδα τα ανευθύνως έως στιγμής, διαδιδόμενα,πάρουν σάρκα και οστά με πράξεις του Υπουργείου σας...

    Αρχίζουμε την επιστολή μας ,έτσι ελαφρώς ποιητικά, διότι είστε εραστής του λόγου και ο ίδιος καλλιεπής στις εκφράσεις σας... Και ως γνωστόν το Διαδίκτυο είναι πρωτίστως ΛΟΓΟΣ...

    Ακούγεται μετ΄ επιτάσεως τελευταία πως κάτι σχεδιάζετε,νομοθετικές ρυθμίσεις, δεσμευτικές του εμφανιζομένου λόγου από το διαδίκτυο.

    Πριν χωρίσετε σε απονενοημένες "λύσεις"-στην ουσία ...δεσμά- θα παρακαλούσαμε την εξοχότητά σας να προσέξει τις παρατηρήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , που εκφράζει το πνεύμα και τις θέσεις τουλάχιστον 879 ενημερωτικών ελληνικών ιστοτόπων, που σε ημερήσια βάση δίδουν την δική τους υπεύθυνη και σοβαροτάτη μάχη της διαφώτισης -περί διαφωτισμού πρόκειται- πολύπλευρα και πολύτροπα του ελληνικού λαού.

    --Τις ενοχλείται από την ελευθερολαλιά, ή την ελευθεροστομία του Διαδικτύου; Είναι το κομβικό ερώτημα όπου οφείλετε να σταθμίσετε τους προβληματισμούς σας.

    Λόγιος δεν είστε; Μπορεί ο λόγος να μπαίνει σε καλούπια, φραγμούς, δεσμά, κανόνες κ.α διαστροφικές επινοήσεις...που κατεργάζονται συνήθως απολυταρχικά καθεστώτα με ένα στόχο: Τη φίμωση της σκέψης του λαού.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η σημερινή εικόνα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας είναι απείρως κοσμιότερη από χθες. Δώσαμε πολλές μάχες γι αυτό. Ελάχιστες ιστοσελίδες ξεφεύγουν των κοσμίων ορίων. Τα τεκταινόμενα- ως ακούγεται- υπό του Υπουργείου σας, θα νομολογήσει για τους ελάχιστους αυτούς; Οι νόμοι δεν γίνονται για τους πολλούς; ΄Οταν οι πολλοί, με την αυτοπειθαρχία τους, την αισθητική τους ευτακτούν, τι χρείαν έχουν νομικών πλαισίων για να κουμαντάρουν το λόγο τους;

    Μήπως λοιπόν η απόπειρά σας να θεσπίσετε νομικούς ζουρλομανδύες είναι εκ του πονηρού...;Δεν είναι δύσκολο να απαντήσετε στο τελευταίο αυτό ερώτημα, αρκεί να ψάξετε γύρω σας ποιοί είναι εισηγητές του υπό κατασκευή στραγγαλιστικού νομοσχεδίου σας. Μια δράκα ατόμων-δημοσίων προσώπων κυρίως (δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί) είναι όλο κι όλο αυτοί που σκιάζονται την διαδικτυακή κριτική και επιδιώκουν να την ποδηγετήσουν... επιδιώκοντας αναιδώς να μένουν οι θλιβερές πράξεις τους εις το απυρόβλητο.

    Έχουμε λοιπόν από τη μια α) την ελάχιστη μειοψηφία των ακόμψως επιδιδομένων (δεν είναι μέλη μας) στο διαδίκτυο και β) την επίσης την φαιδροτάτη μειοψηφία των επιδιωκόντων να αλυσοδεθεί το διαδίκτυο. Μαγειρεύουμε νόμο υπέρ των ολίγων ή των πολλών;

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για το καλό του κοπαδιού βρε παιδιά πασχίζουν οι άνθρωποι!!
    Γιατί παραπονιέστε;
    Ξέρετε εσείς καλύτερα από τους κυβερνήτες σας;
    Είδατε κανέναν τσοπάνη να ρωτά τα πρόβατα;
    Είδατε τα πρόβατα να παίρνουν αποφάσεις για την ύπαρξή τους;
    Ευτυχώς να λέμε που έχουμε καλόν τσοπάνη!! Κι ας είναι καλά που μας ταΐζει, που μας φροντίζει, που μας παχαίνει, που ζαλίζει το κεφάλι του, για το καλό μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρακινδυνευμένο, όσο και μοναδικά πρωτότυπο κ. Υπουργέ.

    Γνωρίζετε, ότι το διαδίκτυο, όσα χρόνια λειτουργεί, διέπεται με δικούς του κανόνες, (π.χ. ανωνυμία κ.λ.π.) οι οποίοι κατά την κτηθείσα πείρα, δεν πρόκειται να ανατραπούν εις τον αιώνα τον απάντα... Διότι μέσα από το διαδίκτυο ο λαός, οι λαοί, ανακάλυψαν τον εαυτό τους. ΄Ετσι κάθε απόπειρα νομικού περιορισμού της διαδικτυακής απόλυτης ελευθερίας, απλά γελοιοποιεί τους "εργολάβους"-εμπνευστές τέτοιων ανοσιουργημάτων...

    ΄Οχι δεν προκαταλαμβάνουμε το υπό κατασκευή πόνημα του Υπουργείου σας. ΄Εχουμε πείρα και γνώση.

    Είναι ο Νόμος περί Τύπου -άθλιος κι ανοσιούργημα- που ισχύει... αναμορφωθείς βαναύσως υπό του συναδέλφου σας κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου... Νόμος ο ποίος στέλνει στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες 1500 δημοσιογράφους ετησίως... με το γνωστό ματζούνι των κατηγοριών : Δυσφήμηση... Συκοφαντική δυσφήμηση..

    Οι διώξεις αυτές είναι διώξεις σκοπιμότητας... εν πολλοίς νταηλίδικες,. Να τρομοκρατηθεί ο δημοσιογράφος... να γονατίσει οικονομικά. Αυτό θα είναι το πλαίσιο του νέου σας Νόμου, συν την άρση της ανωνυμίας των ιστοτόπων, κεφάλαιο που κατακαίει τους φασίζοντες εισηγητές και θιασώτες τέτοιων αναχρονιστικών δεσμών;

    Είναι περιττο, εξοχότατε κ. Υπουργέ, να σας υπενθυμίσουμε ότι καμιά προηγμένη χώρα δεν έχει θεσπίσει ειδική νομοθεσία για τις συμπεριφορές στο διαδίκτυο.. Προφανώς να επιδιώκετε δάφνες πρωτιάς, που όμως πολύ φοβούμαστε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το καζάνι στους ελευθερόφρονες -κι όχι ασύδοτους, όπως κάποιοι εκ των επιτελών σας νομίζουν- συντάκτες βράζει. Το αντάρτικο δεν θα το αποφύγετε... Διότι -να μην ξεχνιέται- οι blogger ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χάος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ως συνειδητοί αντάρτες.

    Ζυγιάστε ψυχραιμότερα την κατάσταση. ΄Εχουμε αρκετούς κι επαρκείς νόμους... Κάτι υπολεπτομέρειες μπορεί να ρυθμιστούν... Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ευχαρίστως, με την πολύχρονη πείρα των μελών της θα μπορούσε ειλικρινά να βάλει το χεράκι της δημιουργικά στο σχεδιαζόμενο νομοθέτημα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν συσκέψεις... Στείλτε μας με e-mail όσες απορίες-κενά έχετε κι εμείς θα σας απαντήσουμε.

    Κύριε υπουργέ. Ταύτα. Ως Καστανίδης, γνωρίζετε πως δεν... θα καείτε με τα κάστανα στη φωτιά
    Με κάθε τιμή,

    ΑΘΗΝΑ 9.8.2010

    www.pressbank.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευγένιε καλησπέρα,

    Τα συγχαρητήριά μου αρχικά γιατί πάντα είσαι πολύ καλά πληροφορημένος και σημαδεύεις στην καρδιά του στόχου σου. Στην προηγούμενη σχετική ανάρτησή σου είχε γράψει ένας σχολιαστής πως αφού το έγραψε αυτός δεν είναι τυχαίο.
    Θα ήθελα να σου επιστήσω την όμως την προσοχή σε ένα πρόσφατο ατόπημά σου και αν είσαι στην Αθήνα θα σε παρακολούσα να μου απαντήσεις.
    Ανεξαρτήτως της κακόβουλης και φαιδρής κριτικής που σου άσκησε ένας σχολιαστής εκνευρίστηκες τόσο που του απάντησες ότι μπορεί να τον ανιχνεύσεις.
    Ας υποθέσουμε ότι έχεις την δυνατότητα αυτή δικαιούσαι να την χρησιμοποιήσεις και αν το κάνεις δεν ταυτίζεσαι με τους καθεστωτικούς που ορθά κατακεραυνώνεις στα εξαισια γραπτά σου; Διανοητές όπως εσύ οφείλουν να διατηρούν την ψυχραιμία τους σε όποιο αδίκημα κι αν υποπέσει κάποιος εναντίον τους. Σε όσο καιρό σε παρακολουθώ ήταν το μοναδικό σου φάλτσο.

    φανατικός αναγνώστης σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μεχρι λοιπον να ψηφισουν τους νομους τους εμεις θα τους ριχνουμε τα μπινελικια τους για να ξεθυμενουμε.......αντε γαμησου ρε γιωργακη η ΚΑΠ ,η jeffrey η γιε της μαμα σου η οπως διαολο σε λενε ,,,,μαζι με τους δοσιλογους βολευταδες σου....και μην νομισετε οτι θα προκανετε ολοι σας να το σκασετε ....οι κρεμαλες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ετοιμαζονται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φυσικά κανείς δεν εξεπλάγη ακούγοντας αυτό το φασιστολογύδριο από τον Καρατζαφέρη, αφ' ης στιγμής γνωρίζουμε καλά πως μόνο αυτός θα μπορούσε να μολύνει με ολοκληρωτισμό τη Βουλή.

    "Αντί να φροντίσετε και να προστατέψετε τον πολιτικό κόσμο από μία πολύ δύσκολη πτυχή, τους ανώνυμους bloggers, που οποιοσδήποτε γράφει ότι θέλει για τον οποιονδήποτε. Και να πείτε, επιτρεπεται να γράφει ότι θέλουμε (sic), δημοκρατία είναι, αλλά επωνύμως."

    Εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=2HXQLuGpsSE&feature=player_embedded

    Προφανώς ήθελε να πει "να γράφει ότι θέλει" αλλά, ως γνωστόν, γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει.

    Τι να του πρωτοπεί κανείς για αυτές τις φασίζουσες μπούρδες που ξεστόμισε;

    * Ότι η ανωνυμία είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση που αποσκοπεί στην προστασία των αδυνάτων; Που επιτρέπει στον πολίτη να εκφράζει ελεύθερα και κυρίως άφοβα τη γνώμη του, χωρίς να διακινδυνεύει τυχούσες επισκέψεις από παρακρατικούς μπράβους, επειδή τόλμησε να θίξει "απαγορευμένα" θέματα;

    Για να το καταλάβει όμως αυτό θα πρέπει να έχει και τις στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες. Πράγμα απίθανο για κάποιον που έχει αποκαλέσει ούκ ολίγες φορές τη χούντα "επανάσταση", που λυσσομανούσε να φέρει τον βασιλιά στην Ελλάδα, που είχε ενστάσεις για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ στην αρχή της μεταπολίτευσης και που υπόσχονταν υπουργεία σε χρυσαυγίτες και χουντικούς.

    * Ότι η μόνη προστασία που απέμεινε στον πολίτη είναι η ανωνυμία, μιας και δεν έχει την πολυτέλεια να προστατεύεται διαρκώς από ασφαλίτες, όπως συμβαίνει με πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους;

    Όχι δεν θα πει τίποτα στο ρεμάλι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν διατίθεται ν' ανοίξει διάλογο μαζί του. Αν καποιους πρέπει να φτύσει είναι εκείνοι που συνεργάστηκαν και συνεργάζονται σε κυβερνητικό επίπεδο μαζί του για να στηρίξουν τις αντιλαϊκές τους επιλογές. Το ξεπούλημα της χώρας με δυο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σιχάθηκα καλοκαιριάτικα με τη γλίτσα που αφήνει ο πολιτικός γυμνοσάλιαγκας Καραγκιοζοκαρατζαφέρης. Ο Αρχηγόσαυρος μιας αγέλης νυχτοπιθήκων, πτωματοφάγων, γκοτζαμάνηδων και βρυκολάκων από τα γλιντζερά υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών και αποστολή του είναι η περικοπή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων που ανάμεσά τους φυσικά είναι και το διαδίκτυο.. Γιατί εκπλήττεστε; Δεν το περιμένατε; Το είχε δείξει από τότε που έδωσε σε ένα γερμανικό πορνοπεριοδικό τις γυμνές φωτογραφίες αυτού του ελευθέρων ηθών γύναιου της εθνικής μας αεροσυνοδού επειδή ακόμη και ο Βουδουρης του Ελεύθερου τύπου και φυσικά ο Τεγόπουλος της Ελευθεροτυπίας τον είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές και που του τις είχε δώσει εκείνος ο χατζηπαπάρας όπως τον έλεγε το ποντίκι ο ξεπεσμένος αριστοκράτης που παρίστανε τον δημοσιογράφο. Και γιατί ο γυμνοσιάλιαγκας ξεκίνησε πόλεμο κατά του διαδικτύου; Μυρίζομαι αποκαλύψεις εναντίον του που ποτέ δεν έχουν βγει στο φως ξανά.. Διαφορετικά δεν εξηγείται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε τί έχουμε πάθει....
    Είναι τόσο ξεφτίλες, που τόσο γρήγορα μετά τη λαίλαπα του ΔΝΤ κάνουν τόσο γελοίες προτάσεις για να προστατέψουν τα τομάρια τους.
    Αλλά τί καλύτερο θα μπορούσες να περμένεις από αυτούς..

    Εγώ βγάζω θετικά συμπεράσματα από όλο αυτό....
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κλασική κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού για φτηνούς πελάτες από τον φύρερ. Ξέρει ότι προς το παρόν ειναι δύσκολο να γ΄νει αλλά το λέει για να δείξει ότι "εγώ το είπα, αλλά δε με ακούσανε και δείτε τώρα τί ταραχές έγιναν" και οι νοικοκυραίοι θα λένε στις οικογενειακές συγκεντρώσεις "μόνο ο Καρατζαφέρης τούς τα χώνει εκεί μέσα". Και, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ακόμα κι αν η ανωνυμία αρθεί εδώ που βρισκόμαστε, στο βορειότερο τμήμα τής Αφρικής, πάντα θα υπάρχουν τρόποι να παρακαμφθεί. Όσο για τούς αυλικούς, δεν θα πάρουν πρωτοβουλία να γράφουν επωνύμως, διότι ως καλοί πατριώτες και χριστιανοί, αυτά που λένε ισχύουν για τούς άλλους. "Είστε όλοι ίσοι κι εμείς ανώτεροι από εσάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν πρέπει σε κάποιους να μπει φίμωτρο αυτό δεν είναι το διαδίκτυο αλλά στα παπαγαλάκια της εξουσίας.. Ο κόσμος στο ίντερνετ (εκτός από μερικά βόδια) έχει μάθει να κρίνει ποιές καταγγελίες είναι βάσιμες, βάσει των αποδείξεων και των στοιχείων με τα οποία τεκμηριώνονται, και ποιές είναι αερολογίες και αρλουμπολογίες που μπορούν να αποδομηθούν και να εκμηδενιστούν ανά πάσα στιγμή από άλλους μπλογκερς υπό μορφήν σχολίων ή άρθρων.
    Πράγμα που ποτέ δεν συμβαίνει στα μεγαλοκανάλια από τους χαϊδολογούντες δημοσιογράφους όταν ακούγονται τα απύθμενα ψέματα από τους εκπροσώπους του καρατζαφεροτηλεκόμματος

    Αν είναι λοιπόν μια καταγγελία επαρκώς τεκμηριωμένη, ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα των Παπανδρέου Καρατζαφέρη Ντόρας αν κάνουν ντού τα ΜΜΕ στο γραφείο του καταγγελθέντα πολιτικού;
    Το πρόβλημα θα είναι αν είναι επώνυμος ή ανώνυμος ο καταγγέλλων ή οι βρωμιές του πολιτικού που απεκαλύφθησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είπε "επιτρεπεται να γράφει ότι θέλουμε " ο Φύρερ? δεν το είχα προσέξει! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα α, ρε Φύρερ αθάνατος! αθάνατος!

    (ΥΓ Λάπσους λέγεται αυτό ή Freudian slip) και σύμφωνα με τον Φρόυντ είναι οι πιο ειλικρινείς στιγμές μας, όσο είμαστε σε εγρήγορση (=ξύπνιοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΣΤΟΚΟΙ
    ΕΙΔΑΝ..

    την Αννα Νταλάρα ...τόπλες σε παραλία της Επιδαύρου,να είναι στα βράχια και να απολαμβάνει τον ήλιο...

    και ΣΑΛΤΑΡΑΝ και αυτοί σαν τον Γιώργο!
    Τον άλλο ρε...
    Το άλλο, όχι την λουλού...
    Τον παραάλλο τον Μεγάλο Ναυαγοσώστη!!!
    ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΞΥΠΝΙΟΙ!!!!!!

    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ!!!!! κΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΙΣΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ώστε μεγαλοδημοσιογράφοι πολιτικοί μεγαλοδικηγόροι ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι και μεγαλογιατροί κρύβονται πίσω απο τις χουντικές προτάσεις φίμωσης του διαδικτύου που προωθούνται στον Καστανίδη..

    Ώπα ρε ξεφτυλισμένοι σοσιαλ(η)στές.. Για χάνους μας έχετε; Τους βάλετε εμπρός για να μην κάνουμε ρόμπα το μουνόπανο γιο της τσαντ που ότι έφτιαξε ο πατέρας του το ξήλωσε αυτός σε εννιά μήνες;

    Αλλά είσαστε μαλακομπουκώματα. Γιατί αν σταματήσει ο κόσμος να εκτονώνεται στο διαδίκτυο με λόγια τότε η οργή του θα εκφραστεί σε πράξεις.. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα το μάθετε όταν έρθει η ώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μεταφέρω το κείμενο του διανοητή Ανδρικοπούλου στο οποιο αναφέρεται ο @12:26 π.μ. για να φανεί η κουλτούρα και η αξιοπιστία αυτού που ενώ παραδέχεται χωρίς ανάγκη ότι είναι ρουφιάνος 2 μέρες αργότερα εκφράζει την ανησυχία του για την ελευθερια έκφρασης στο internet.


    "Αφού εξ όσων διάβασες αυτό αντελήφθης θα με διαβάζεις κρεμασμένος του γενεολογικού σου δένδρου.. Ανάποδα. Με το κεφάλι προς τα κάτω. Ως οι πίθηκοι πρόγονοί σου.

    Αν ποτέ έλθεις στην όρθια θέση τα λέμε ξανά. Γειά και χαρά..

    ευγ.ανδρικ.

    υσ. α, και πουσαι όποια ώρα θέλω σε ανιχνεύω..
    11 Αυγούστου 2010 5:43 μ.μ."


    πριν από ένα χρόνο περίπου είχα θέσει στο αμερικανικο yahoo το ερώτημα κατά ποσον χωρίς κρατική υποστήριξη είναι δυνατή η "ανίχνευση" ενός συμμετέχοντος σε ένα forum/blog. οι απαντήσεις που δόθηκαν σύγκλιναν στο ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. επίδοξοι η εν ενέργεια ρουφιάνοι σαν τον Ανδρικόπουλο μένουν με την πρόθεση τους στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 14 Αυγούστου 2010 11:20 π.μ.

    Αγαπητέ φίλε είμαι ο 14 Αυγούστου 2010 12:26 π.μ και σε διαβεβεβαιώνω ότι με την χυδαία γλώσσα σου δικαιώνεις όλους όσους υποστηρίζουν να καταργηθεί η ανωνυμία των blogs. Και χυδαία δεν είναι η γλώσσα που αφορίζει βρίζοντας αλλά εκείνη που το κάνει χωρίς στοιχεία. Ας είμαστε προσεκτικοί γιατί στο τέλος δεν θα έχει άδικο ούτε ο Καστανίδης ούτε κανένας άλλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ.
    ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑΛΛΑ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΩΛΟΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΤΒ.
    ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΦΥΤΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ-ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ-
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ !

    Την κυβέρνηση-ανδρείκελο του ΠΑΣΟΚ θα τη ρίξουν οι ίδιοι οι οπαδοί,ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
    Οπως ακριβώς έριξαν και την κυβέρνηση της Ν.Δ οι δικοί της ψηφοφόροι.
    Απλώς ακόμη
    1)δεν έχουν συνέλθει απ΄’ το σοκ των νέων μέτρων-μερικοί ελπίζουν ότι δεν τους αφορούν…
    2)είναι ακόμη επηρεασμένοι από τη γκαιμπελική προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι για όλα τα κακά έφταιγε η Ν.Δ…οπότε τι να κάνουμε…
    3)το λίπος αρχίζει και εξαντλείται 4)το φάσμα της ανεργίας,ακρίβειας,χρεωκοπίας αρχίζει και κάνει την εμφάνισή του δειλά-δειλά πίσω από την κουρτίνα της φαιάς προπαγάνδας
    5)τα απίστευτης σκληρότητας μέτρα δείχνουν ότι ΔΕΝ αποδίδουν
    6)η Τουρκία άρχίζει ν’αλωνίζει κλπ.

    Νομίζω είναι θέμα χρόνου και συγκυριών να έχουμε έναν γενικό-πιθανότατα τυφλό- ξεσηκωμό.
    Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορέσει να πείσει ότι θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια εκτός μνημονίου.
    Ποιος θα μπορέσει να μας ξαναδώσει το χαμόγελο και την ελπίδα;
    Ποιος θα εμψυχώσει τη νέα γενιά που ονειρεύεται είτε μετανάστευση είτε μολότοφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 12:09 μ.μ.
    Δεν χρειάζεται ο Καστανίδης, φτάνει ο Ανδρικόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου