Κάλυμνος: Στρατός και Πολιτική ή Γιατί διαμαρτύρεται ο Καλυμνιακός Λαός

Γράφει ο Γιάννης Κόκκινος

Πολλά τα δημοσιέυματα τον τελευταίο καιρό για την Κάλυμνο και τους στρατιωτικούς που τοποθετήθηκαν εδώ στο νησί μας. Ο ένας είχε ήδη παραιτηθεί πριν έρθει στο νησί και το ΓΕΣ μας τον έστειλε για να...φύγει και ο άλλος ανιτσυνταγματάρχης σε θέση συνταγματάρχη για να διοικήσει...Σύνταγμα. Γιατί όμως τόση πρεμούρα από τν Αρχηγό του Στρατού να μας στείλει το μήνυμα ότι το νησί μας υποβαθμίζεται και οδηγείται φανερά πλέον στο να μείνει μια απλή μονάδα πάνω στην Κάλυμνο; Κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι στα σύνορα και στα ακριτικά νησιά και μάλιστα εκεί που στέκονται τα ΙΜΙΑ θα στείλεις αξιωματικούς για να μείνουν στο νησί κι όχι παραιτημένους και μάλιστα στους βαθμούς άρα και στην εμπειρία που πρέπει.
Η απάντηση στο ερώτημα; Διαβάστε τη για να ξέρετε: Και ο στρατός δυστυχώς μπλέχτηκε σε ένα πολιτικό παιχνίδι ενόψει των δημοτικών και νονομαρχιακών εκλογών. Γιατί κάποιοι κουτοπόνηροι στραταίοι σκέφτηκαν ότι τον παραιτημένο διοικητή θα τον αλλάξουμε που θα τον αλλάξουμε ας το κάνουμε μετά ........τις εκλογές ώστε να φανεί ότι η καινούρια δημοτική αρχή κατάφερε να φέρει στρατιωτικούς που πρέπει στο νησί μας, ενώ η προηγούμενη...άστα βράστα, καμμιά επιρροή στο στρατό. Από την άλλη βέβαια υπονομεύουμε και την νυν αρχή αφού την αγνοούμε, αγνοώντας τα αιτήματα των πολιτών. Αν βέβαια εκλεγούν και οι αρεστοί σε μας στις δημοτικές γιατί να μη στείλουμε κι έναν Συνταγματάρχη κατά το Νοέμβρη, παρουσιάζοντάς την άφιξη του Συνταγματάρχη μετά βαΐων και κλάδων ως επιτυχία των νεοεκλεγέντων αρχών να "πείθουν" το στρατό να κάνει αυτά που πρέπει, άρα να δείξει στον κόσμο και η όποια παράταξη εκλεγεί ότι έχει τις κατάλληλες "άκρες".
Ιδού λοιπόν πως ο Στρατός μπλέχτηκε - ηθελημένα ή άθελα του Αρχηγού - στο τοπικό πολιτικό παιχνίδι.
Απογοήτευση όμως και δυσφορία - και δυσοσμία θα πρόσθετα εγώ - για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος.
Φανταζόμαστε από τώρα τι θα μας απαντήσουν. Γραφειοκρατία, άδειες, μπλα-μπλα, δεν ξέραμε, μα έτσι προβλέπεται και τα τοιαύτα. Για την ταμπακέρα όμως; Θα μας στείλουν στρατιωτικούς για να μείνουν, τώρα που η περίοδος είναι...ουδέτερη πολιτικά ή όχι; Εγώ είμαι σίγουρος πως όχι. Εσείς τι λέτε; Ο Υπουργός τα ξέρει τα...κολπάκια του ΓΕΣ;