Οι εν ..Πάρο δραστηριότητες του Θοδωρή


Γράφει ο Λυσίας

Αυτές δεν είναι πια διακοπές. Αλλά ¨εξορία¨ σε ειδυλλιακό τοπίο.
Για τον Ριρή, ο λόγος. Τον πολύ, ( ελάχιστο ) Θεόδωρο Ρουσόπουλο, που εδώ και κάμποσο καιρό, παραθερίζει στην Πάρο.
Και πολλοί που τον έχουν αντιληφθεί, παρά τα μεγάλα μαύρα του γυαλιά, τον βλέπουν να είναι, όλο με ένα τηλέφωνο στο χέρι.
Προφανώς, επικοινωνεί με τους ¨λεβέντες¨ του.
Με τους λογίς κυρίους….τίποτα, που σκόρπισε στους διάφορους οργανισμούς, για να μπορεί να ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό και να στήνει τα λογίς ¨ παιχνίδια ¨ του.
Αυτά τα ¨ παιχνίδια ¨ που τον έκαναν ( τον γιο του ταχυδρόμου ) πάμπλουτο.
Με επαύλεις και εξοχικά, όπως και αυτό της Πάρου.
Και με πολλά λεφτά........
Δεν κοιτάζει που χάρη και σ’αυτόν, η κεντροδεξιά παράταξη, έναν χρόνο τώρα, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Με όσα…. λίφτινγκ και αν της γίνανε ( με αλλαγή αρχηγού και κάποιων προσώπων) .
Το κακό της περιόδου Ρουσόπουλου, και της παρέας του, ο τόπος θα το πληρώνει, για πολλά χρόνια ακόμα.
Και αν δεν βρεθεί κάποιος, για να πληρώσει το μάρμαρο, η οργή του κόσμου θα διατηρεί μονίμως μια αστάθεια στην χώρα, που φυσικά δεν θα είναι και για καλό της. Ο Οκτώβρης ζυγώνει, εδώ θα είστε και θα το δείτε.
Δεν μπορεί πια σ’αυτόν τον τόπο, τα πολιτικά λαμόγια , ένθεν κί ένθεν, να μένουν ατιμώρητα. Δεν μπορεί για όλα τα κακά, να πληρώνει μόνο ο λαός.
Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στις σκοτεινές περιόδους, των Ρωμαϊκών Αυτοκρατοριών. Μην περιμένει κανείς, ότι ο λαός που στωικά υπομένει, θα πιπιλήσει την ¨ καραμέλα ¨ του και θα το βουλώσει.
Να φέρουν όλοι τα λεφτά που κλέψανε, πίσω. Και μετά να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Αλλιώς ο ταλαιπωρημένος από την ανεργία, την άθλια υγεία και παιδεία, λαός αυτός, δεν θα ησυχάσει. Θα τους γίνει εφιάλτης τους.
ΛΥΣΙΑΣ