Υποψήφιος; Όχι δεν θα πάρω!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός


Η είδηση

** Μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία προκλήθηκε στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον Ανδρέα Λυκουρέντζο από την δυσκολία στους υποψηφίους στηριζόμενους από το κόμμα να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο.

Διαβάστε περισσότερα στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3299 **
ο σχολιασμός …..

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο θεωρώ ότι είναι πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα δηλαδή τα κόμματα εξουσίας να δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Θυμάμαι παλαιότερα τέτοιες περιόδους να
υπάρχει συνωστισμός στα κομματικά γραφεία από πολλούς οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις υψηλές τους γνωριμίες ή ακόμα και με παρακάλια ικέτευαν για την επιλογή και την στήριξη τους από τον κομματικό μηχανισμό.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα για μένα προσωπικά φαντάζει πολύ ελπιδοφόρο γιατί δείχνει καθαρά την αποστροφή μεγάλου τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον δικομματισμό κατά κύριο λόγο αλλά και γενικά στην υπάρχουσα κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Επίσης δείχνει ότι οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει τις ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων για τα δεινά της σημερινής μας πραγματικότητας. Όμως και κάποιοι καιροσκόποι που έμπαιναν στην διαδικασία της εκλογής τους σε θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εξυπηρετήσουν κατά πρώτο λόγο τα δικά τους συμφέροντα και όχι για προσφορά προς τους συμπολίτες τους κατανοούν ότι η ανοχή μας έχει τελειώσει και η δράση και τα έργα τους θα είναι πια στο μικροσκόπιο όλων μας.

Ο δικομματισμός παίζει τώρα το τελευταίο του χαρτί προσπαθώντας να αμβλύνει τον καταποντισμό που δείχνει να έρχεται και για αυτό ακούμε για υπερκομματικούς υποψηφίους (και αυτό είναι πρωτοφανές) αλλά και με κάτι ψευτοαντάρτες προσπαθεί να ξεγελάσει για άλλη μια φορά την Ελληνική κοινωνία.

Φίλες/οι στις εκλογές που έρχονται το μήνυμα πρέπει να είναι βροντερό όχι με την αποχή μας γιατί αυτό τους βολεύει αλλά με την παρουσία και την ψήφο μας η οποία θα είναι η πρώτη μας αντίδραση στα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους αλλά και αρχή για κάτι νέο που πρέπει να αντικαταστήσει όλη αυτή την οικογενειοκρατική νομενκλατούρα των τελευταίων χρόνων!!!!