«Για σκέψου να μην υπήρχαν blogs»!

27

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, εν τω μέσω της κρίσεως προκαλεί προβληματισμό που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και βαθειά ανησυχία στους συντελεστές του καθεστώτος (Κυβέρνηση, κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, νταβάδες, ΜΜΕ, διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες). Εμείς οι άνθρωποι που πετύχαμε να διαρρήξουμε τον πολιτικό και κοινωνικό αποκλεισμό μας μέσω των ιστολογίων δεν ανησυχούμε…συγκλονιστήκαμε! «Καθάρισαν» έναν δικό μας, ασχέτως αν πολλοί από εμάς διαφωνούσαμε με το εγχείρημά του, το οποίο ενίσχυε τον τηλεοπτικό λόγο και την χυδαία κουλτούρα που συνδέεται με αυτόν.

Ο Γκιόλιας ήταν από τη δική μας πλευρά, άσχετα που δεν εξέφραζε την δική μας πλευρά και γι’ αυτό μας συγκλόνισε η μαφιόζικη δολοφονία του. Ήταν ένας δισυπόστατος (δημοσιογράφος-blogger) δικός μας και έτσι, αν και ήταν κομμάτι μας, δεν μπόρεσε να εκφράσει αυθεντικά την κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς ο δισυπόστατος χαρακτήρας όσων δημοσιογράφων επιδίδονται στο blogging, αλλοιώνει........ τις ιδιότητες του υπέροχου αυτού μέσου, που υπηρετεί την δημοκρατική και φιλελεύθερη έκφραση, όσο κανένα ίσως άλλο. Για σκέψου σήμερα να μην υπήρχαν τα blogs!

Είναι βέβαιο ότι δίχως αυτά θα ζούσαμε διαφορετικά και θα βιώναμε την κρίση αλλιώτικα … Μη σας φαίνεται υπερβολικό, ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα. Δεν είναι χώρος εδώ για να εξηγήσω την κοινωνιολογική διάσταση των ιστολογίων στη σημερινή Ελλάδα, τολμώ όμως να πω ότι αναδεικνύονται στη συγκυρία τα κυρίαρχα μέσα διαμόρφωσης της λεγόμενης αντικαθεστωτικής political discourse. Αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία, η οποία θα σημαδέψει τις μελλοντικές εξελίξεις στον τόπο μας, αν καταφέρουμε και δεν αφομοιωθούμε από την κατεστημένη μαζική επικοινωνιακή δομή.

Δεν είναι μόνο ότι αρκετές φορές διαμορφώνουν αυτά και όχι τα παραδοσιακά ΜΜΕ την ατζέντα ανάπτυξης του πολιτικού λόγου, είναι που παρεμβαίνουν καθοριστικά στη διαδικασία νοηματοδότησης συμβάντων που μέχρι πρότινος ανάγονταν σε γεγονότα αποκλειστικά από τους εργολάβους του δημόσιου συμφέροντος: διαπλεκόμενες εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικοί σταθμοί. Μαθαίνουμε τον κόσμο να μιλά μια διαφορετική γλώσσα από αυτήν που συνήθισε τόσα χρόνια. Δίνουμε διαφορετική σημειολογική διάσταση στην καθημερινότητα. Άρα, δομούμε μια αντικαθεστωτική πραγματικότητα, αρκετοί από εμάς. Έτσι ξεκινήσαμε κάποιοι…συνειδητά, διαθέτοντας ασφαλώς εξειδικευμένη γνώση στην θεωρία και πρακτική της επικοινωνίας (ούτε αυτό κρύψαμε, ούτε επιχειρήσαμε να ξεγελάσουμε κανέναν, απλούστατα διότι η μορφή αυτής της επικοινωνίας γρήγορα αποκαλύπτει ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε, άσχετα αν υπογράφουμε με το πραγματικό μας όνομα, με ψευδώνυμο ή ανώνυμα-είναι κι αυτή υπογραφή).

Σήμερα όμως το δρόμο αυτό ακολουθούν πολλοί άλλοι σύντροφοι και σε λίγο ακόμη περισσότεροι, δίνοντας στην ελληνική κοινωνία των πολιτών μια μεγάλη ευκαιρία χειραφέτησης. Η λέξη προέρχεται από το τυπικό μαρξιστικό λεξιλόγιο. Μη την φοβάστε όμως οι μη-μαρξιστές, ο μαρξισμός και η σύγχρονη προσέγγισή του μας πλούτισε και μας πλουτίζει. Μη φοβάστε τις λέξεις, τα concepts που δεν ελέγχετε να τρέμετε! Τα concepts, όμως, λαμβάνουν μορφή αποκλειστικά μέσω discourses, μέσω ολόκληρου του σημειολογικού δικτύου, το οποίο αποτελεί την επικοινωνιακή δομή που κατασκευάζει διαρκώς η δια-υποκειμενική αλληλόδραση μας. Αυτό επιτυγχάνουμε στο διαδίκτυο: με μηχανισμό την αλληλεπίδραση υποκειμένων στη βάση της ισότητας κατασκευάζουμε αργά και βασανιστικά ένα κόσμο που έρχεται σε αντίθεση με τον κόσμο των νταβάδων, των υπαλλήλων τους και των φορέων της κατεστημένης δομής του πολιτικού συστήματος. Με αυτή την έννοια είμαστε επικίνδυνοι για το καθεστώς…όλοι, ακόμη και εκείνοι που συμμετέχουν στο διαδικτυακό εγχείρημα των ιστολογίων, αναπαράγοντας καταρχήν τον λόγο και την κουλτούρα των ΜΜΕ. Ο σύντροφος μας Σωκράτης Γκιόλιας, έπαιξε σε διπλό ταμπλό, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι. Δεν πειράζει, το διαδίκτυο έχει τη δύναμη να τους αφομοιώσει. Αυτοί στο τέλος θα γίνουν οι «δούρειοι ίπποι» του δικού μας λόγου για να σπάσουμε τα τείχη του καθεστώτος. Ας αποχαιρετίσουμε λοιπόν τον Σωκράτη όπως θα κάναμε σε έναν δικό μας άνθρωπο…

Η δολοφονία του, άλλωστε, προκαλεί από ότι βλέπω, πρωτοφανή ανησυχία και σε κυβερνητικούς κύκλους στην Ευρώπη, αλλά και προβληματισμό στις αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η εικόνα που προσπαθεί να μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση στην διεθνή κοινή γνώμη για την επιτυχία της στον έλεγχο των αντιδράσεων μετά την μεθοδευμένη ένταξη της Ελλάδας στην δικαιοδοσία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, εμφανίζεται σήμερα το πρωί δραματικά ταλαιπωρημένη, καθώς οι διαστάσεις του εγκλήματος στην χώρα λαμβάνουν πλέον ανησυχητική, για τους συμμάχους και ετέρους της χώρας, μορφή.

Για πρώτη φορά – αν δεν με απατά η μνήμη μου - ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), παρεμβαίνει σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, καλώντας τις ελληνικές αρχές να προσάγουν τους ενόχους της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Οργανισμός αυτός που απαρτίζεται από 56 χώρες και έχει ως αντικείμενο την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέδωσε ανακοίνωση που εκθέτει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση.

«Ζητώ από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η δολοφονία αυτή θα ερευνηθεί γρήγορα και εξονυχιστικά και ότι η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις […] Ελπίζω ότι οι δράστες αυτής της φριχτής δολοφονίας θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τα μέσα ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Ας σημειωθεί ότι ο ΟΑΣΕ είναι ο μόνος πανευρωπαϊκός Οργανισμός με συμμετοχή πενήντα έξι χωρών -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά και των χωρών της κεντρικής Ασίας- που εκτείνονται από το Βανκούβερ στο Βλαδιβοστόκ. Καθώς ο Οργανισμός αυτός δεν συνηθίζει να εμπλέκεται στα εσωτερικά των χωρών-μελών του, αποτελεί πολύ μεγάλη έκπληξη που με μια κάθε άλλο παρά διπλωματική γλώσσα απευθύνεται προς την ελληνική κυβέρνηση, υπονοώντας ότι υφίσταται αναποτελεσματικότητα στην διερεύνηση δολοφονιών, όπως και έλλειψη διαφάνειας. Τα ζητήματα αυτά άπτονται του τρίτου πυλώνα του Οργανισμού (ανθρώπινα δικαιώματα) στα οποία μέχρι τώρα το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν σε κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι πρωτοφανές που ο Οργανισμός διαπιστώνει «έλλειμμα» σε ένα παλαιό μέλος της ΕΕ. Θεωρώ ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ισχυρό ράπισμα προς την κυβέρνηση, ενώ συμβάλει δυστυχώς στην δημιουργία μιας ιδιαίτερα επιβαρημένης διεθνούς εικόνας για την χώρα μας. Ας το λάβουμε κι αυτό υπόψη. Η δολοφονία του συντρόφου μας ταράζει ακόμη περισσότερο την φουρτουνιασμένη θάλασσα στην οποία βυθίζεται το σκάφος που κάποιοι έριξαν συνειδητά, όπως αποδεικνύεται, στο παγόβουνο.

Δημοσίευση σχολίου

27Σχόλια
  1. Φίλοι αναγνώστες.

    Την ταπεινή μου γνώμη θα καταθέσω.

    Ο,τι και να "ήταν" ο Σωκράτης, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η ψυχή που κουβαλούσε, ο συμβολισμός.

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ:
    -Να φιμωθούμε
    -Να τρομοκρατηθούμε
    -Να υποταχθούμε

    ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Ας ενωθούμε όντας σε αυτό το πνεύμα και ας ξεκινήσουμε να αντιστεκόμαστε ΕΝΕΡΓΑ στην αλητεία του ΔΝΤ, της ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κώνστα, κ.λπ.).

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

    ΥΓ. Αγνοώ μερικά εκ του πονηρού σχόλια. Οι προαναφερόμενοι αλήτες αρέσκονται στο να αποπατούν και εδώ στην δική μας "αυλή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία πλέον ότι η τρομοκρατία πηγαίνει χέρι χέρι με το σύστημα εξουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΕΧΤΑ....ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.
    ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ SMARTS.
    Η ΣΕΧΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ.
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ.
    Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΣ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΔΟΞΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΩΝ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Δ.Γ. εξαιρετικό το άρθρο σου, κυρίως γιατί αναδεικνύει γλαφυρά τη σημερινή και την μελλοντική αξία των blogs, σαν μέσου άμεσης επικοινωνίας-πληροφόρησης, που με τη γενίκευσή του θα υποβαθμίσει την έμμεση φιλτραρισμένη παροχή ειδήσεων και σχολίων, που χαρακτηρίζει περισσότερο ή λιγότερο και τους πιο καλόβουλους επαγγελματίες του Τύπου.
    Η πρωτοφανής αυτή ελευθερία, έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την επιχειρούμενη -σήμερα περισσότερο από ποτέ- προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενιαίου κέντρου διακυβερνήσεως του κόσμου και την καθιέρωση ενιαίου τρόπου σκέψης, της οποίας μάλλον θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εχθρό. Την επόμενη γενιά αναμένεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο, να αφορά τη συντριπτική πλειονοψηφία την πολιτών, με συνέπεια περαιτέρω εξασθένιση της αντιπροσωπευτικής λήψης της πληροφορίας, ίσως και των αποφάσεων και ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τους παγκόσμιους δυνάστες. Φοβάμαι λοιπόν και περιμένω την αντίδρασή τους.
    Πρέπει πιστεύω να αρχίσουμε να εξετάζουμε ότι ασυνήθιστο αφορά τα blogs και κάτω από αυτό το πρίσμα. Οι κατά καιρούς "ανησυχίες" των μεγαλοδημοσιογράφων δείχνουν ότι κάτι τεκταίνεται. Ας μην θεωρούμε ότι πρόκειται απλώς για αντίδραση διαφύλαξης των επαγγελματικών τους κεκτημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τούρκοι έβγαλαν ξανά το Τσεσμέ στο Βόρειο Αιγαίο συνοδευόμενο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Τώρα ερευνάει ανάμεσα στην Σαμοθράκη και Μαρώνεια.

    Οι τρομοκράτες φαίνεται πως εξυπηρετούν καλά τ’ αφεντικά τους. Όσο η χώρα διαλύεται υπό την κατοχική κυβέρνηση του μετανάστη Πρωθυπουργού, τόσο θα συνεχίζεται το βιολί της τρομοκρατίας.

    Οι στόχοι της Χέστας-Σέχτας είναι ξεκάθαροι από την προκήρυξη τους. Στόχος τους να γεμήσει κάθε γειτονιά με αστυνομία όσο το κράτος μας[;] θα μετατρέπεται σε παράρτημα μιας καινούργιας Οθωμανικής ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...

    ΜΕ την ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΝ
    Διαίρει σε αριστερούς δεξιούς εν προκειμένω και βασίλευε !

    Μόνο ενεργούμενα της Πρεσβείας εκτίθενται σήμερα ισχυριζόμενα ότι για την τρομοκρατία ευθύνεται ο κομμουνισμός, το αριστεριλίκι, οι δεξιοί πατριώτες κλπ.
    Η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων με άποψη καταλήγει στα ιδια συμπεράσματα περί εξωθεσμικού παράγοντα και μεγαλομαφιόζων. 3

    ΚΑΙ ΟΧΙ η παρούσα καμπάνια τρόμου ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΩΛΩΝ με σφραγίδα ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΓΙΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΘΕ ..ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΕΙΣΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.Εγώ απορώ που ο κομιστής είναι ακόμα ελεύθερος και θα μας διασκεδάζει με βιζιτούδες και την ασχημόφατσα του. Όσο αθώα και να σκεφτούμε ο κομιστής μπλέχτηκε στην υπόθεση με το DVD, βρέθηκε να κουβαλάει κάτι σακούλες με εκατομμύρια και τώρα εκτελείται ένας συνεργάτης του. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λενε.
    Αυτός ο άνθρωπος είναι σύμβολο αμοραλισμού και σαπίλας και ότι και αν συμβαίνει είναι σε ένα βαθμό ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Τόσοι δημοσιογράφοι υπάρχουν με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μόνο αυτός μπλέχτηκε σε τόσες βρωμουποθέσεις σε τόσο μικρό διάστημα...
    2.Υπάρχει σχέση της δολοφονίας με τον νεκρό αξιωματικό της ΕΥΠ Τσουνάκη που βρέθηκε νεκρός μία μέρα πριν. http://amfissapress.gr/epikairotita/17-2009-11-02-15-17-29/2158-2010-07-18-18-41-55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για το 2. που έγραψα πριν ρωτάω ΑΝ έχει σχέση γιατί θάφτηκε από τα μέσα και είναι τρελή σύμπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ

    ΚΑΘΗΚΙΑ

    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ?

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ?

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΑΙ ΚΟΛΩΠΑΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 20 Ιουλίου 2010 1:59 μ.μ.

    Το ερώτημα αυτό ξεφεύγει από το δικό μου "πλαίσιο". Για μενα είναι και λειτούργημα και επάγγελμα και άλλα πολλά, ανάλογα πώς το αντιμετωπίζεις κάθε φορά.
    Αν όμως το περιορίσεις μεταξύ των δυο πρώτων ο κ.Γιανναράς είναι αρμοδιότερος να απαντήσει.
    Δ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΚΗ..Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΣ!!!ΕΣΥ..ΤΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ,,με πόνο καρδιάς να ΕΥΧΗΘΩ
    στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΟΓΛΙΑ
    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ
    ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ
    ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
    ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

    +++...στα δικά σας και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο φονος του γκιολια ειναι αποτροπαιαος ως τρομοκρατικη πραξη και φιμωση οποιουδηποτε ανθρωπου. Η προσπαθεια ομως να στοιχηθουν πισω του ολοι οι εμμισθοι προπαγανδιστες των ΜΜΕ προκειμενου να αγνοησουμε τις εργολαβιες παραπληροφορησης που αναλαμβανουν και να τους αντιμετωπισουμε ως θυματα-ηρωες-ανεξαρτητους και αδεκαστους δημοσιογραφους(ενω ειναι μισθοφοροι προπαγανδιστες,πλασιε προιοντων αμεσα εξαρτημενοι απο χορηγους και διαφημιστικες εταιρειες,εκπροσωποι γραφειων τυπου και δημοσιων σχεσεων εταιρειων)ειναι για γελια. Ο Γκιολιας ηταν μισθοδοτουμενος δημοσιογραφος (εξυπηρετωντας την γραμμη των ΜΜΕ στα οποια εργαζοταν)-διευθυντης σε ραδιοφωνικο σταθμο (σκηνοθετωντας την ατζεντα της καθημερινοτητας προς εξυπηρετηση των αφεντικων του)- συμβουλος επικοινωνιας του Δημητρη Κοντομηνα (κλασικος γκεμπελικος ρολος χειραγωγησης και εξωραισμου της εικονας των μεγαλοκαρχαριων) και τελος blogger (οπου στην καλυτερη των περιπτωσεων καρφωνε ολα τα προηγουμενα αφεντικα του).
    Και ρωτω:
    -Για ποια απο ολες τις πιθανα αντικρουομενες ιδιοτητες του τον δολοφονησαν;
    -Δεν ειναι παραλογο να στοιβαζονται ολα κατω απο τον ορο δημοσιογραφος-ακεραιοτητας ανιδιοτελειας και ανεξαρτησιας μαλιστα ενος blogger;
    Η αντιληψη σημερα οτι ενας εμμισθος υπαλληλος των ΜΜΕ μπορει να ειναι ανεξαρτητος και αντικειμενικος ειναι τοσο μεσαιωνικα σκοταδιστικη οσο και η πιστη στις διαβεβαιωσεις του ιερεα οτι οταν μιλαει εκπροσωπει το θεο.
    Βεβαια ο πληρωμενος δημοσιογραφος οπως κι ο παπας μπορει υποστηριζει οτι θελει το προβλημα ειναι σε ολους εκεινους που τους πιστευουν. Ο αγωνας εναντια σε σκοταδιστικες αντιληψεις που προσβαλλουν τη λογικη μας ειναι μονοδρομος εξοδου απο τον μεσαιωνα της παραπληροφορησης των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΦΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ..ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΚΑ =ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ=ΣΚΑΦΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ,ΜΕΓΑΛΟΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ,ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΛΩΝ,ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΞΕΧΝΑΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ...ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ....ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ...ΚΑΛΑΜΙΑ ...ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ...ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΙΜΟΙ ....ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ,ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ,ΚΑΝΤΥΛΑΝΑΦΤΡΕΣ,ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΗ!!!!ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΩ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΑΝΣΕΛΛΗΝΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από χτες ακούω και βλέπω σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, κάποιους να ζητάνε «νόμιμο υπεύθυνο» για τα «ενημερωτικά» ιστολόγια.
    Λες και θα άλλαζε κάτι, αν ο Γκιόλιας έβαζε το ονοματεπώνυμό του στο «Τρωκτικό».

    Το επιχείρημά τους, ισχύει μόνο αντίθετα: θέλουν «υπεύθυνο» για να μπορούν να τον εκφοβίζουν με αγωγές, αφού το νομικό σύστημα στην Ελλάδα ελέγχεται από εκείνους.
    Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να αποκρύψουν πως ο ανώνυμος ή ψευδώνυμος ιστολόγος, έχει αποδεχτεί το νομικό πλαίσιο του φορέα που φιλοξενεί το ιστολόγιό του.

    Επειδή πολλοί έχουν ονειρώξεις για το διαδίκτυο, ας μάθουν πως οι «Times» έχασαν μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες το 90% της αναγνωσιμότητάς τους, από τότε που έβαλαν πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου της πύλης τους, με πληρωμή.

    http://www.guardian.co.uk/media/2010/jul/20/times-paywall-readership

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...XTENIZE ME TA AKRODAXTYLA TA PSEFTIKA 3AN8A MALIA THS.POSO GRHGORA GYNONTE OLA AN YPARXEI TO KOINO SYMFERON;TA BYZIA THS SAN NA EXASAN LIGIO AKOMA APO TON OGO TOUS.8A TO PW KAI AFTO STO KYRIO ALE3H SKEFTIKE DYNATA. O MENIOS APLA XAMOGELASE.TO SABBATO EIXAN SYNANTI8EI OLOI THS RMOULAS (POU LEEI OKYRIARXOS LAOS.)O KYRIOS KARATZA-FER, O KYRIOS ALE3HS FYSIKA, EIXE FEREI KAI ENA TSOLI MODELA MAZI TOU NA APASXOLEI TA GOMARIA-FROUROUS STO XOL.O KYRIOS TSIPROS,TON LEW ALAKO NA MHN MPERDEBOMASTE. O KYRIOS BAGELAS O XONTROULHS,O KYRIOS KARAMO KARA-GIOZ;AN-ALI.KALE TOYRKOI EINAI OLOI TOUTOI;ENAS XRYSOXOOS; THS ASFALEIAS MOU EIPAN OTI EINAI;O MIKROS BOULGAROS PRWIN YPOYRGAKLA,O 8EMOS, O KYR-MAKHS(EFERE TRYANTAFYLA) H MARIETA ME LATE3,(PALI LA8OS ROUXA)THN DIW3AME FYSIKA.KALA AYTHNHS TO NINI SERNEI ABEROF TO DIKOMOY OLOKLEIRO POLEMIKO MOYSEIO. EPISEIS MERIKOI ESTEILAN SMS NA MAS POUN OTI DEN 8A ER80UN, META APO SYZHTHSEIS KAI SYMBOYLES APO OLOYS TOY TYPOU ;;;KWPSE KAI KAMIA APODEI3H RE KOPELA MOY(LES KAI AFTOI KOBOUN)APOFASISAME NA PAI30YME ENA PAIXNIDI.NA GRAPSOYME ENA ONOMA POY MAS ENOXLEI;ESTW KAI LIGO,SE ENA XARTAKI.AYTO POU 8A EMFANIZOTAN PERISSOTERES FORES 8A KERDIZE THN A8ANASIA.STO TELOS TELOS TO ONOMA POY BGEIKE HTAN ...SWKRATHS.TA YPOLIPA TA ANELABAN KATI GOMARIA - PISTOLEROS ME TO ONOMA SEXTA.AI SYXTYR NA MA8OYN OI DHMOSIOGRAFOI NA MH GRAFOYN GIA THN PESMENH LIMPINTO MOU STO DVD.SKEFTIKE H 3AN8IA.....YOUNANISTAN TO MEGALIO SOU.OPOY KI AN PAO H ELLADA ME PLYGONEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και κλασικά ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται......
    ο μεγαλοδημοσιογράφος παύλα εκδότης παύλα συγκλονισμένος απ'τη δολοφονία χατζηνικολάου μάλωνε χθες βράδυ και εγκαλούσε για εξηγήσεις τη σύγκλιτο του πολυτεχνείου, για το "άσυλο που προσφέρει" στο indymedia να αναρτά φωτογραφίες μεγαλολειτουργών της ενημέρωσης.....
    της ρόμπας της φταίει το άσυλο και οι αντικαθεστωτικές φωνές.....
    να τους καθαρίσουμε όλους να έχουμε εσένα μόνο και τη Realnews για ενημέρωση ε νικόλα?......
    εσένα που δεν μασάς και μαλώνεις και ωραία σμίγωντας τα φρύδια σου.....
    εσένα και τον έρποντα ασπόνδυλο μάκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 20 Ιουλίου 2010 3:46 μ.μ.

    Προφανώς επειδή δεν το εξήγησα, δεν κατάλαβες τι εννοώ. Όλες μα όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται συστηματικά στην δημόσια σφαίρα αποτελούν λειτουργήματα.
    Αυτό ενέχει ιδιαίτερες υποχρεώσεις για τον επαγγελματία.
    Εσύ, προφανώς, αντιλαμβάνεσαι την λέξη με κάποια άλλη έννοια, την οποία μάλλον καταλαβαίνω, αλλά όπως σου είπα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου αρμόδιο να εμπλακεί στο δίλημμα "επάγγελμα ή λειτούργημα". Το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε φορέας
    του λειτουργήματος την επαγγελματική του ταυτότητα είναι ένα άλλο ζήτημα.
    Με ενδιαφέρον θα παρακολουθούσα να ανοίξει μία συζήτηση όπως το θέτεις.
    Μη βιάζεσαι να κρίνεις την ειλικρίνειά μου, καθώς ούτε με τον "αστυφύλακα" είμαι, ούτε με τον "χωροφύλακα".
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3225&reftab=37&t=%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82

    προσυπογράφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 10 μήνες σοσιαλισμού ήταν ικανοί να διαλύσουν τα πάντα.....ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΟΛΑ..στις 12 !!

    ΜΑΦΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΝΑ LIFESTYLE ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΝΟ.......

    αυτή είναι η ελλάδα του τελευταίου δεκαμήνου......ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΑ
    ΖΟΥΓΚΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οχι δεν κάνει κανό πιά μούλιασε. Τώρα κάνει μπανάνα με το Λέλο....ουου, έχουν και σοβαρή συζήτηση για τα ζώδια. Τον άκουσα να λέει με τα αυτιά μου ότι τα άστρα και τα ζώδια μου φέρνουνε εμπόδια.Μάλλον τα άστρα του λένε την αλήθεια ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και για αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γράφεις: «Ο Γκιόλιας ήταν από τη δική μας πλευρά, άσχετα που δεν εξέφραζε την δική μας πλευρά»….. ή ήταν από την δική μας πλευρά ή ήταν από τους απέναντι..

    Και παστουρμάς και αχταρμάς δεν γένεται φιλαράκο.. Ή δηλαδή έκανε χρήση του μπλόκινγκ προς όφελος της κοινωνίας ή προς όφελος των νταβάδων.. Αποφάσισε.. Στην μέση της τραμπάλας αποκλείεται να κάτσεις..


    Γράφεις: «Δεν είναι μόνο ότι αρκετές φορές διαμορφώνουν αυτά και όχι τα παραδοσιακά ΜΜΕ την ατζέντα ανάπτυξης του πολιτικού λόγου, είναι που παρεμβαίνουν καθοριστικά στη διαδικασία νοηματοδότησης συμβάντων»

    Μα καλά ζεις την δικιά σου υπολογιστική πραγματικότητα… Όταν βγεις από αυτή θα μάθεις πως η πολιτική ατζέντα από τα ΜΜΕ προετοιμάζεται λεπτομερειακά και αυτή την ατζέντα αναπαράγουν τα μπλοκς παρέχοντας στους κοινωνούς του το αποκλειστικό προνόμιο του σχολιασμού της αλλά ακόμη και αυτός εκτός ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων , αναπαραγωγή της αρεστής και όχι της αρίστης δημοσιογραφικής άποψης είναι.. Μια απλή εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ μετέτρεψε σε άγραφα φύλλα όλες τις ιστοσελίδες..

    Το bloking μια χρησιμότητα έχει. Εκείνη ενός καθημερινού δημοψηφίσματος αν και αυτό ακόμη αμφισβητείται από τις υποβολιμαίες παρεμβάσεις των κομματικών επιτελείων προς όφελος των εντολέων της. Κι αν εξακολουθήσει αυτή η παιδική χαρά των επί παντός του επιστητού αβάσιμων σχολίων όπως το δικό σου τότε βλέπω τον κόσμο να επιστρέφει στην αυτοχειρία της μακαριότητας των ΜΜΕ..

    Βαγ..Μόσχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ φίλε Βαγ..Μόσχ.
    20 Ιουλίου 2010 6:31 μ.μ.
    Προφανώς ανήκεις σ’ εκείνους που μάθανε να βλέπουν την ζωή ασπρόμαυρη.
    Την στιγμή που δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει «Ο Γκιόλιας ήταν από τη δική μας πλευρά, άσχετα που δεν εξέφραζε την δική μας πλευρά» και υποστηρίζεις ότι «….. ή ήταν από την δική μας πλευρά ή ήταν από τους απέναντι..», ανήκεις σ’ εκείνους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι κάποιος μπορεί να μετέχει σε μια ευρύτερη κοινωνική discourse εκφραζόμενος, όμως, με στοιχεία του κατεστημένου λόγου. Ο Γκιόλιας έκανε blogging, ήταν blogger και μάλιστα ικανότατος, αλλά παράλληλα αναπαρήγαγε την δομή του κυρίαρχου πολιτικού λόγου. Με αυτήν την έννοια έγραψα τα παραπάνω.
    Δεν έχει σημασία αν θα συμφωνήσουμε, σημασία έχει να συνεννοηθούμε.
    Τα αβάσιμα, πού τα βρήκες; Αφορούν στην κοινωνιολογική προσέγγιση, ή μήπως σε αυτά που αναφέρω για τον ΟΑΣΑ; Μάθε ότι η «βασιμότητα», δηλαδή η εγκυρότητα, συνδυάζεται πάντοτε με την τήρηση ή όχι των βασικών αρχών του θεωρητικού μοντέλου που αναπτύσσεται εμπειρικά. Εάν εσύ στηρίζεσαι σε άλλο θεωρητικό μοντέλο - που προφανώς στηρίζεσαι – δεν σημαίνει ότι αυτά που λέω εγώ είναι αβάσιμα, ή αυτά που λες εσύ είναι αβάσιμα, ούτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο επειδή ερμηνεύουμε την εμπειρία σε διαφορετικό θεωρητικό ή μεθοδολογικό πλαίσιο.
    Και μια και τα ξεκαθαρίσαμε αυτά και παρακάτω σημειώνεις κάποια σωστά πράγματα, συνεχίζοντας να δίνεις, όμως, απόλυτη μορφή, θα ήθελα να σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που με αυτό το ύφος θα σπεύσεις να σχολιάσεις σημειώσεις, μου, να λάβεις υπόψη σου ότι δεν ανήκω σ’ αυτούς που κάθονται πίσω από κάποιον υπολογιστή και πειραματίζονται, αλλά στους άλλους που συνέδεσαν βαθιά θεωρητική γνώση με εμπειρία και ακτιβισμό. Είκοσι χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, φαντάζομαι ότι και την ακαδημαϊκή κατάρτιση που έχω να μην είχα, θα μου έδιναν το δικαίωμα να πω δέκα κουβέντες, συνδέοντας αυτά που συμβαίνουν στα ΜΜΕ με εκείνα που λαμβάνουν χώρα στα blogs.
    Σε διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι αν δοκίμαζες να δεις τα πράγματα πιο σχετικά και να αντιληφθείς τις δυνατότητες που δίνει η διαδικασία και όχι η συγκυριακή δομή του blogging στην χώρα μας, θα έκανες λιγότερο αβάσιμη κριτική.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ φίλε Βαγ..Μόσχ.
    20 Ιουλίου 2010 6:31 μ.μ.
    Προφανώς ανήκεις σ’ εκείνους που μάθανε να βλέπουν την ζωή ασπρόμαυρη.
    Την στιγμή που δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει «Ο Γκιόλιας ήταν από τη δική μας πλευρά, άσχετα που δεν εξέφραζε την δική μας πλευρά» και υποστηρίζεις ότι «….. ή ήταν από την δική μας πλευρά ή ήταν από τους απέναντι..», ανήκεις σ’ εκείνους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι κάποιος μπορεί να μετέχει σε μια ευρύτερη κοινωνική discourse εκφραζόμενος, όμως, με στοιχεία του κατεστημένου λόγου. Ο Γκιόλιας έκανε blogging, ήταν blogger και μάλιστα ικανότατος, αλλά παράλληλα αναπαρήγαγε την δομή του κυρίαρχου πολιτικού λόγου. Με αυτήν την έννοια έγραψα τα παραπάνω.
    Δεν έχει σημασία αν θα συμφωνήσουμε, σημασία έχει να συνεννοηθούμε.
    Τα αβάσιμα, πού τα βρήκες; Αφορούν στην κοινωνιολογική προσέγγιση, ή μήπως σε αυτά που αναφέρω για τον ΟΑΣΑ; Μάθε ότι η «βασιμότητα», δηλαδή η εγκυρότητα, συνδυάζεται πάντοτε με την τήρηση ή όχι των βασικών αρχών του θεωρητικού μοντέλου που αναπτύσσεται εμπειρικά. Εάν εσύ στηρίζεσαι σε άλλο θεωρητικό μοντέλο - που προφανώς στηρίζεσαι – δεν σημαίνει ότι αυτά που λέω εγώ είναι αβάσιμα, ή αυτά που λες εσύ είναι αβάσιμα, ούτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο επειδή ερμηνεύουμε την εμπειρία σε διαφορετικό θεωρητικό ή μεθοδολογικό πλαίσιο.
    Και μια και τα ξεκαθαρίσαμε αυτά και παρακάτω σημειώνεις κάποια σωστά πράγματα, συνεχίζοντας να δίνεις, όμως, απόλυτη μορφή, θα ήθελα να σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που με αυτό το ύφος θα σπεύσεις να σχολιάσεις σημειώσεις, μου, να λάβεις υπόψη σου ότι δεν ανήκω σ’ αυτούς που κάθονται πίσω από κάποιον υπολογιστή και πειραματίζονται, αλλά στους άλλους που συνέδεσαν βαθιά θεωρητική γνώση με εμπειρία και ακτιβισμό. Είκοσι χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, φαντάζομαι ότι και την ακαδημαϊκή κατάρτιση που έχω να μην είχα, θα μου έδιναν το δικαίωμα να πω δέκα κουβέντες, συνδέοντας αυτά που συμβαίνουν στα ΜΜΕ με εκείνα που λαμβάνουν χώρα στα blogs.
    Σε διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι αν δοκίμαζες να δεις τα πράγματα πιο σχετικά και να αντιληφθείς τις δυνατότητες που δίνει η διαδικασία και όχι η συγκυριακή δομή του blogging στην χώρα μας, θα έκανες λιγότερο αβάσιμη κριτική.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τίποτα δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο σε μια τέτοια υπόθεση.
    Όλα είναι βρώμικη πολιτική στην εξουσία, το χρήμα, τον πλούτο, τα ΜΜΕ, την διακυβέρνηση του τόπου, ως τόπου εφήμερης πια υπερεκμετάλλευσης.
    Πρόκειται για το ίδιο το σύστημα που όντας στημένο για να «προκόβει» πάνω στην εκμετάλλευση την ληστεία την κλοπή δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αλλιώτικα δηλαδή πολιτικά καθαρά.
    Για να μπορούσε να έχει δυνατότητες τέτοιας λειτουργίας βασισμένης σε αρετές χρειάζονται άνδρες ικανοί και δουλειά πολλή.
    Το πολιτικό σύστημα στη Ελλάδα όπως είναι στημένο έχει καταφέρει να εγκλωβίσει και τον ίδιο του τον εαυτό σε απόλυτη πρακτική διαφθοράς, διαπλοκής, βρώμικης πρακτικής, κλείνοντας όλους τους δρόμους στην ανάδειξη άξιων πολιτικών (ατόμων και πολιτικής) ακόμα κι οποιοδήποτε άλλου άξιου παράγοντα σε όλους τους τομείς λειτουργίας της κοινωνίας. Χωρίς μέσον δεν μπορείς να εργαστείς πουθενά κι αν επιχειρήσεις να κάνεις την δουλειά σου σωστά, βάλλεσαι σκληρά, διότι χαλάς την πιάτσα.
    Δεν μπορεί να υπάρξει πια τίποτα ξεκάθαρο.
    Ο συνδικαλισμός, οι οργανώσεις, ακόμα και οι «τρομοκρατία» είναι εξαρτώμενα διαπλεκόμενα κομμάτια που δουλεύουν με τους ίδιους εξαρτημένους βρώμικους όρους.

    Θυσίασαν τον Σωκράτη Γκιόλια, επειδή αυτός βρέθηκε το πιόνι στην σκακιέρα που την δεδομένη στιγμή θα εξυπηρετούσε καλύτερα κι ευκολότερα τις εμπλεκόμενες πλευρές του ίδιου συστήματος.
    Εύκολος στόχος χωρίς φύλαξη ,άρα ακίνδυνη δουλειά για τους πληρωμένους δολοφόνους. (κανείς από τους εν δυνάμει στόχους, τους μεγαλοδημοσιογράφους εν προκειμένω δεν μπορεί να χτυπηθεί ποτέ, μιας που τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια για αυτούς.)
    Στόχος που δεν βρίσκεται καίρια τοποθετημένος σε καμία πλευρά άρα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς.
    Να εκφοβίσει δημοσιογράφους του συστήματος, μην και διανοηθούν και κτυπήσουν ενάντια στο σύστημα που τους εξέθρεψε και τους συντηρεί σε ιδανικές συνθήκες επιβίωσης και πλουτισμού, τώρα που φοβούνται κι οι ίδιοι αυτοί δημοσιογράφοι, αν όχι κατάρρευση, τουλάχιστον κάποιες δραματικές αλλαγές στο σύστημα που υπηρετούν.
    Που μπορεί παράλληλα να θεωρηθεί από την άλλη πλευρά, μιας που δεν παύει να πρόκειται για δημοσιογράφο, αντίσταση δήθεν στο σύστημα, τρομοκρατώντας δια του θανάτου μέσω πιθανών προβοκατόρικων ενεργειών την ίδια την αντίσταση του λαού.
    Τα μλόγκς επίσης παίρνουν ένα καλό μάθημα μέσα από μια τέτοια ενέργεια που σε συνδυασμό με την ρήση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, «σύντομα θα δείτε τι θα πάθουν τα μπλόγκς», θα ωθήσει πολλούς σε αποχή κι άλλους στην ενσωμάτωση.

    Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που διαχέεται μέσα από μια τόσο άνανδρη στυγνή δολοφονία, είναι μια τρομοκρατία που απευθύνεται προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ικανή να παραλύσει κάθε κοινωνικό ιστό .
    Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

    Τέτοια πρωτοφανής για τον τόπο αναμπουμπούλα δεν μπορεί παρά να φέρει μαύρες μέρες.
    Νέοι σαν τον Δ.Γ. είναι αυτοί που θα αφαιρέσουν από τις μαύρες αυτές μέρες κάμποση από την δυστυχία.......

    Markosa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aγαπητέ αρθρογράφε,

    Κατά τον ακροτελεύτιο νόμο του Σόλωνα πας ουδέτερος ή ισορροπιστής μεταξύ δύο αντιμαχομένων παρατάξεων λειτουργεί δόλια και ως εκ τούτου εξοστρακίζεται ή καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών. Αυτό μεταξύ των μοντέλων στο όνομα των οποίων ομνύεις δεν το διδάχθηκες ποτέ; Ή μήπως δεν αντελήφθης ποτέ ότι οι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας αντιμαχόμενοι είναι δύο. Από την μια οι κοινωνία κι από την άλλη οι "αγορές" μετά των πολιτικών τους τσάτσων. Διάλεξε. Στην μέση της τραμπάλας θα ζαλιστείς.

    Το ίδιο υπέστη και γκρεμίστηκε και το κόμμα της διγλωσσίας που κάποτε έφερε την ονομασία ΚΚΕ εσ. άρα δεν χρειαζόσουν βίζα για να εισέλθεις, μετέπειτα συνασπισμός και εσχάτως σύριζα. Ανέμιξε τα κόκκινα και άσπρα άπλυτά του για να του βγουν από το πολτικό πλυντήριο ροζ για να θυμίζουν κάτι αποό πολιτικους τραβεστί. Ίδια τύχη αναμένει και τον Κατζαφέρη με το μαύρο άσπρο.

    Κι αφού στα υπόλοιπα τα περί των bloks συμφωνείς το σωστό ή το λάθος εκ του αποτελέσματος κρίνεται και όχι εκ της θεωρίας..
    Λυπάμαι αλλά η ιστορία αυτό διδάσκει..

    Βαγγ.Μοσχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Βαγγ.Μοσχ.

    Μια και έντιμα δηλώνεις την πολιτικο-ιδεολογική σου ταυτότητα, να σου περιγράψω κι εγώ την δική μου για να μην μπερδεύεις τον Καρατζαφέρη στον θετικό, όπως πιστεύω εγώ, διάλογό μας.
    Ανήκω στο φιλοσοφικό και πολιτικο-ιδεολογικό ρεύμα του critical constructivism - δεν το αποδίδω στα ελληνικά καθώς συναντάται με διαφορετικούς όρους. Αποτελεί την εξέλιξη της πολιτικής θεωρίας της Mouffe και του Lacan.
    Υπήρξα, πράγματι μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, στο οποίο τόσο απαξιωτικά αναφέρεσαι, δίχως να αναγνωρίζεις την όποια προσφορά του στο κίνημα, αλλά σήμερα δεν υποστηρίζω απολύτως κανέναν πολιτικό φορέα.
    Όταν ακούς critical το μυαλό σου να πηγαίνει σε υποκείμενα που αναπτύσσουν την προσωπικότητα και την δραστηριότητα τους βάσει των κοινωνικών σχέσεων και όχι της αγοράς.
    Μην θεωρήσεις, λοιπόν, ότι επιχειρώ να ισορροπήσω μεταξύ των δύο. Μόνον που η αγορά για μας αποτελεί σύγχρονο στοιχείο των κοινωνικών σχέσεων που αξίζει διαρκούς μελέτης και προσοχής, καθώς μεταβάλλεται ραγδαία επηρεάζοντας δραματικά την διάρθρωσή τους και όχι απλώς δομή του καπιταλισμού που θα εξαφανιστεί όταν οι κοινωνίες γίνουν σοσιαλιστικές, όπως πιστεύει το ΚΚΕ.
    Για να μην σε κουράζω, η δική μου πολιτικο-ιδεολογική υπόσταση αποτελεί εξέλιξη του νεο-γκραμσισμού σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εμπειρικές προσεγγίσεις στις κοινωνικές θεωρήσεις του Michel Foucault. Σε αυτήν την διαδικασία της εξέλιξης εμπλέκομαι προσωπικά.
    Σ’ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου