Παράληψη ή εξάλειψη της ιστορικότητας του χώρου;

17
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Εδώ και καιρό προβληματίζομαι με το θέαμα που αντικρίζω σχεδόν κάθε βράδυ στον ιστορικό χώρο πέριξ του Πολυτεχνείου ο οποίος έχει μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης εξαρτημένων ανθρώπων οι οποίοι σαν ανθρώπινα ράκη πηγαινοέρχονται αριστερά και δεξιά παραπατώντας και με απλανές βλέμμα περιμένοντας τον προμηθευτή τους ο οποίος όταν έρχεται χωρίς σχεδόν καμία προφύλαξη τους διαθέτει την δόση τους .
Άλλοι σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας ξαπλωμένοι σαν άψυχα κουφάρια δημιουργούν την αίσθηση στους περαστικούς ότι ο χώρος έχει πλέον γκετοποιηθεί και μετά από κάποια ώρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τους περαστικούς.
Αναρωτήθηκα λοιπόν τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για ένα χώρο που είναι το σύμβολο της μεταπολίτευσης και γιατί άραγε δείχνει τόσο δύσκολο να υπάρξει μια μέριμνα από την επίσημη πολιτεία να επαλειφθεί το θλιβερό αυτό θέαμα.
Έψαξα καλόπιστα να βρω ερμηνεία όπως ότι απλά είναι αδιαφορία η παράλειψη όπως τόσες άλλες που εκκρεμούν για πολλά..........
πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας αλλά είναι τόσο έντονο το πρόβλημα αλλά και το σημείο τόσο κεντρικό αλλά και ιστορικό που ….. είπα Ιστορικό …. ναι αυτό είναι, αυτό πάνε να εξαλείψουν από την μνήμη μας γιατί το ιστορικό μας κάνει να θυμόμαστε γεγονότα αλλά και αίτια αλλά το κυριότερο την διάθεση που ίσως μας δημιουργεί ο χώρος και η ιστορία του για επανάληψη αγώνων ενάντια σε νέες καταστάσεις ανελευθερίας και συρρίκνωσης των κεκτημένων που δημιουργεί η δημοκρατία των παλαμοκρουστών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας.
Έτσι σιγά σιγά ο γύρο χώρος αλλά και το ίδιο το Πολυτεχνείο θα πάψει να είναι ένα σύμβολο αγώνα και θα μετατραπεί χώρος θεάματος της καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δημιουργώντας αποστροφή ακόμα και στα βλέμματα των περαστικών και εξαλείφοντας από την μνήμη τους την ιστορικότητα του!!!

Δημοσίευση σχολίου

17Σχόλια
  1. Η Κατάρ(α) του Αστακού

    Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
    Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
    Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
    Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου. Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.

    http://www.enet.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ουσία κάθε σύμβολο που κάνει αναφορά ή αναδρομή σε παντός είδους ουσιαστικής Λαϊκής κυριαρχίας έχει αυτή την τύχη, όταν (όπως στην περίπτωση της Ελλάδας μας) την εξουσία υφαρπάζουν, λυμαίνονται και καπηλεύονται ολιγάρχες–γόνοι των ανέκαθεν κεφαλαιοκρατικών/γαιοκτημονικών σογιών που αέναος σκοπός τους είναι να κρατούν τον Λαό υποδουλωμένο και εξανδραποδισμένο. Από την Βουλή έως το Πολυτεχνείο, το Σύνταγμα (τόσο το Κείμενο όσο και η Πλατεία), όλα τα μέρη και τα πονήματα τα οποία υπήρξαν αποτέλεσμα της πραγματικής Λαϊκής Βούλησης έχουν με διάφορους τρόπους εκχυδαϊσθεί, τεθεί στο περιθώριο, εκφυλισθεί, απαξιωθεί, κλπ.

    Το Πολυτεχνείο όμως και η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου είναι πραγματικά ένα σημείο επίθεσης των καπηλευτών της εξουσίας (τόσο των μεγαλοκεφαλαιούχων όσο και των αντιπροσώπων τους των πολιτικών), και μάλιστα μιάς επίθεσης που άρχισε την επομένη της 17ης Νοεμβρίου του 1973 και το κυριότερο είχε καλλιεργηθεί από πρίν με την τοποθέτηση εγκαθέτων προδοτών της έκφρασης αγνών Ανθρώπων μέσα στο ίδιο το Πολυτεχνείο και ανάμεσα στους τότε Καταληψίες–Ενισταμένους στην επικράτηση της Χούντας. Οι εγκάθετοι αυτοί, πέραν της όποιας προδοτικής και διαβρωτικής δουλειάς έκαναν κατά την διάρκεια των γεγονότων, διέπραξαν την χειρότερη προδοσία κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης όταν εξαργύρωσαν την παρουσία τους/συμμετοχή τους στο Πολυτεχνείο (είτε αυτό μπορούσε να εξακριβωθεί είτε όχι) με εξουσία και καλλιέργεια του παρακμιακού και ληστρικού καθεστώτος του μεταπολιτευτικού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., με δυστυχώς την υποστήριξη της προδοτικής αυτής μεταπολιτευτικής κατάστασης του Πολιτεύματος και της εξουσίας από τύποις αντιπροσώπους της Αριστεράς ενός ΚΚΕ/Εσωτερικού/συνασπισμού/ΣΥΡΙΖΑ/κλπ. η οποία κατακερματίστηκε και αρτηριοσκληρώθηκε/αφοπλίσθηκε ακριβώς για να αποτρέψει τον Λαό να επιλέξει μία αμιγώς Αριστερή και Λαοκρατική κυβέρνηση. (Το αυτό βεβαίως συμβαίνει και σήμερα.)

    Έτσι η κάθε δαμανάκη και ο κάθε ‘αντιστασιακός/αντιχουντικός/ συνδικαλιστής’ κατάφεραν με την χυδαία διαφθορά τους να κάνουν τον σημερινό κόσμο να αναθεματίζει την «Γενιά του Πολυτεχνείου» για την σημερινή κατάσταση που είναι προϊόν όχι της Γενιάς του Πολυτεχνείου που έκανε το Πολυτεχνείο πραγματικότητα αλλά των προδοτών της γενιάς του Πολυτεχνείου που ακόμα και σήμερα τρέφονται από το αίμα που χύθηκε τότε (π.χ. περίπτωση Κομνηνού).

    Όταν συμπεριελήφθη ο πατέρας μου στα θύματα του Πολυτεχνείου, πρίν πέσει η Χούντα και επισήμως, μας κοιτούσαν (εμάς την οικογένεια του) σαν πιθανούς εγκληματίες, και κανείς δεν τολμούσε ανοιχτά να πει ότι είχε νεκρό στο Πολυτεχνείο, εκτός από εμένα, την μητέρα μου και πιθανώς ελάχιστους άλλους όπως ο πατέρας του Διομήδη του Κομνηνού. Μετά, στην μεταπολίτευση σαν τα μανιτάρια ξεπήδησαν συγγενείς, φίλοι και παρόντες στο Πολυτεχνείο με ή χωρίς νεκρούς και εμείς που ποτέ δεν τους είχαμε απαρνηθεί εξαφανισθήκαμε και πολεμηθήκαμε με πλήρη καταδίωξη (π.χ. στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1983, που μόλις είχα γυρίσει στη Πατρίδα μου από τις σπουδές μου, η τότε ΕΦΕΕ δεν με άφησε καν να μπω στον χώρο του Πολυτεχνείου για να αφήσω κάποια λουλούδια στην μνήμη του πατέρα μου και όσων εκτελέσθηκαν εκείνη την ημέρα, διότι μου είπαν ότι «θα ήταν επικίνδυνο να είμαι στον ίδιο χώρο με τους ‘επισήμους’», τον παπανδρέου και την αυλή του, και δεν είχε καμμία σημασία εάν ήταν ο πατέρας μου στο προσκλητήριο ή όχι).

    (συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνέχεια από το προηγούμενο)

    Αυτή είναι η αντιμετώπιση και η καπήλευση που γίνεται στο Πολυτεχνείο και οι ναρκομανείς είναι εκεί για να ταυτίζονται με την χρήση του Πολυτεχνείου ενώ ακόμα μία φορά η εξάσκηση της Λαϊκής Εξουσίας και η απαίτηση στην υπακοή της Λαϊκής Βούλησης χαρακτηρίζεται παραβατικότητα και/ή αλητεία.

    Σωστά λοιπόν με το άρθρο σας κ. Πρεβένιε υπογραμμίζετε πρός όλους το επικοινωνιακό κόλπο και μεθόδευση που λαβαίνει χώρα εδώ και σαράντα περίπου χρόνια.

    Είναι καιρός μαζί με αυτό να αρχίσουμε να βλέπουμε ποιοι επίσης ήταν οι πραγματικοί παράγοντες κάθε σταθμού της Ιστορίας μας και ποιοι ήταν οι καπηλευτές (σε περιπτώσεις όπως το Πολυτεχνείο) ή οι αδίκως κατηγορηθέντες (σε περιπτώσεις όπως οι τωρινοί με το θέμα της ‘οικονομικής έκπτωσης’ της Χώρας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΑΧΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ. ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!! ΚΙ'ΑΝ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ "ΙΣΙΑ" ΤΗΣ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΣΧΕΣ,ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΦΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Όλγα πολύ ενδιαφέροντα για να μη πω συναρπαστικά τα λόγια σου τα οποία απεικονίζουν μια μεγάλη αλήθεια δηλ. το πως κάποιοι καπηλεύτηκαν και έστησαν ακόμα και την πολιτική τους διαδρομή πάνω στους απλούς και ανώνυμους αγωνιστές όπως ήταν ο πατέρα σου.
    Πάντα σε τέτοια γεγονότα οι ύαινες του καιροσκοπισμού περιμένουν κρυμμένοι και καλά καλυμμένοι να ιδιοποιηθούν μετά τα οράματα αυτών που εμπνεύστηκαν και έδωσαν τα πάντα για αυτά ακόμα και την ίδια τους την ζωή.
    Αυτές λοιπόν οι ύαινες μετά προσπαθούν να αλλοιώσουν ή και εξαλείψουν κάθε τι που έχει σχέση με τα αληθινά γεγονότα (όπως την προσωπική σου περίπτωση) για να παίζουν να το πούμε ποδοσφαιρικά μπάλα μόνοι τους σε ένα χώρο που οι περισσότεροι ουδεμία σχέση είχαν.
    Τώρα αφού αποκόμισαν τα πολλαπλά κέρδη τους … ο χώρος έπαψε πλέον να έχει την παραμικρή σημασία και μπορώ να σου πω ότι ίσως τους κάνουν και κακό οι μνήμες και οι συμβολισμοί μια και η εξουσία είναι τώρα ΑΥΤΟΙ!!!
    Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια την λαμπρότητα και την σημασία που είχε μια επέτειος του
    ιστορικού γεγονότος της 17η Νοεμβρίου και πως με την πάροδο του χρόνου όταν όλοι αυτοί οι καιροσκόποι και καπηλευτές εδραιώθηκαν και αποτέλεσαν γρανάζια της εξουσίας φρόντισαν να την κάνουν να φαντάζει μικρή, περιττή και φθίνουσα ως προς το νόημα και την αξία της.
    Γνωστό σε όλους μας το πως τα κατάφεραν σιγά σιγά χρησιμοποιώντας τους κουκουλοφόρους, τις μολότοφ τα επεισόδια στις πορείες, τις καταλήψεις και τις λεηλασίες του χώρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Πρεβενιέ πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ που θίξατε αυτό το γεγονός το οποίο ενώ υφίσταται και βλέπουμε όλοι καθημερινά αυτό το θέαμα που περιγράφεται ουδείς ασχολήθηκε ούτε καν από την αισθητική του πλευρά μια και εκεί είναι ένας κεντρικός χώρος της Αθήνας ο οποίος μια και δίπλα του είναι το Μουσείο έχει επισκεψιμότητα και από τουρίστες οι οποίο φαντάζομαι θα λένε τα χειρότερα για μας στις χώρες τους.
    Δεν μιλώ λοιπόν μόνο για την αξία που έπρεπε να έχει για μας αλλά δίνω και την διάσταση αυτή της αμαύρωσης την εικόνας της σημερινής Ελλάδας και πιστεύω ότι και μόνο για αυτό πρέπει οι υπεύθυνοι να κινητοποιηθούν και να κάνουν κάτι.

    Γεωργία Μαυροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΕ ΑΠΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο κ. ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Η κ. ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΩΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ/ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.

    Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

    ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.

    ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΗΚΗ-ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε/η Τ.Α πραγματικά ζητώ συγνώμη αν το σχόλιο μου σας έδωσε αυτή την εντύπωση που αναφέρατε.
    Φυσικά δέχομαι αυτά που έγραψαν ο. κ. Πρεβενιός και η κ. Γεριτσίδου και το επισημαίνω ότι εκτός από αυτήν την διάσταση υπάρχει και η αισθητική του χώρου.
    Ξέρετε τώρα που όλα έχουν μπει σε ένα μύλο και προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν για τους γνωστούς λόγους που γράφει ο κ. Πρεβενιός αλλά και πολλοί άλλοι σε άρθρα τους καμιά φορά το να μπορούμε (αν φυσικά το επιτρέπει το θέμα) να δίνουμε και μια άλλη παράμετρο που έχει να κάνει και με την αισθητική που μπορεί να βλάπτει τα οικονομικά τους συμφέροντα ίσως βοηθάει καλύτερα στον να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
    Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πήγα να προβοκάρω ή να αλλάξω την σημασία και την σοβαρότητα του θέματος το οποίο πραγματικά με εξέπληξε γιατί είναι η πρώτη φορά (τουλάχιστον για μένα) που μπαίνει σε δημόσια συζήτηση με αυτή την διάσταση δηλ. της εξάλειψης της ιστορικότητας του χώρου. Μάλιστα στην δευτερολογία του ο κ. Πρεβενιός έδωσε το χρονικό και τις μεθόδους αυτής της προσπάθειας και πραγματικά λυπούμαι που αφήσαμε όλοι μας να γίνει αυτό το πράγμα.
    Σας ζητώ λοιπόν και πάλι συγνώμη για την πλάνη που σας δημιούργησα.

    Γεωργία Μαυροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αταραμένε Παπαδόπουλε.!

    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης, τόσο που κάθε μέρα μας βάζουν και ένα άρθρο για σένα μήπως και αναστηθείς, ή ακόμα χειρότερα μήπως κάποιος άλλος αρχίσει να σκέπτεται σαν και σένα και τους βάλει σε μπελάδες.
    Κανείς πια δεν θυμάται ότι μας άφησες με άδεια κασόνια από όπλα να πολεμήσουμε τους τούρκους, και πήγες και πηρές, χωρίς ντροπή , Phantom f4, υποβρύχια, Corsair AMX30 και πυραυλακατους.!

    Γιατί βρε άθλιε;

    Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.


    Άθλιε εγώ την αγαπούσα την καλυβούλα μου, και όταν βλέπω στον Sky σκηνές από την Αφρική, όλο κλαίω, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.


    Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά νόμιζες ότι μπορούσες να μιμηθείς και τον Σόλωνα και εφάρμοσες και σεισάχθεια διαγράφοντας τα αγροτικά χρέη του μπαμπά μου. Βέβαια εσύ ποτέ δεν έμαθες ότι ο διευθυντής της Αγροτικής, κ. Δρακουμελ, έπαθε καρδιακό μετά αυτό, αλλά εγώ το έμαθα μετά όταν είδα το όνομα του στους νεκρούς του …πολυτεχνείου.
    Αλήθεια ρε Σάββα για πες μας πως γίνεται αυτό;

    Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους κινέζους με του βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε ο μπαμπάς και δεν το έδινες στον δημοκράτη τον Λούλη να ζήσει και αυτός.

    Τί κατάφερες άτιμε;

    Τώρα όμως είμαι ευτυχισμένος και το δίνω σε δυο μόνο (δημοκρατικές) εταιρίες και ξεσκίζομαι στο φράγκο, τόσο, που κάθε Χριστούγεννα δίνω δωράκια στην εθνική.

    Καταραμένε βλάκα με την κακία σου έμεινες.

    Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το λέω για να δείξω στους νεώτερους ποσό αντιδημοκρατικός ήσουν και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει.

    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο,την στολή σου, στο κράτος, αφού σκάφτομαι να σε ξεθάψω και να την δώσω στον λαμπρό Πετσάλνικο υπέρ πατρίδας.

    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον πρίνο;
    Σίγουρα σκόπευες στην μόλυνση της ατμόσφαιρας μιας και ήσουν αμερικανοκίνητος.
    Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες στην Πτολεμαΐδα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους φιλίππους με τους ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο.

    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία.

    Νάνε καλά ο εθνάρχης μας και ο λαμπρός του ανιψιός.

    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του γιομ κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες και την βρήκες από τον θεό (τον ιδιωτικό τους θεό, ναι υπάρχει και τέτοιος!!).


    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα

    ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.....!

    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι…
    Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα; Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο; Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!
    Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.
    Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

    Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες!
    Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!
    Τι κατάφερες ρε;
    Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;
    Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;
    Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!
    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;
    Όλους τους οικονομικούς εγκεφάλους μετά την μεταπολίτευση (πρωθυπουργούς και υπουργούς) τους μάτιασες! Δεν ντρέπεσαι;
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις.
    Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!
    Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;
    Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;
    Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;
    Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία;
    Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες; Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;
    Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.....!

    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι…
    Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα; Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο; Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!
    Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.
    Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

    Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες!
    Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!
    Τι κατάφερες ρε;
    Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;
    Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;
    Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!
    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;
    Όλους τους οικονομικούς εγκεφάλους μετά την μεταπολίτευση (πρωθυπουργούς και υπουργούς) τους μάτιασες! Δεν ντρέπεσαι;
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις.
    Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!
    Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;
    Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;
    Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;
    Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία;
    Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες; Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;
    Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ευχαριστώ και εγώ Τ.Α και χαίρομαι που ο ξεκάθαρος και ειλικρινής διάλογος έλυσε την παρεξήγηση.

    Καλό σου μεσημέρι

    Γεωργία Μαυροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2.39, ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΕΛΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΜΕΣΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ Ο,ΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ- ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.

    ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΤΒΑ ΚΛΠ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΣΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΟ ΚΟΠΗΚΕ, ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΕΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ.

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΩΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΦΟΡ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΕΑΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΟΝΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΠΗΓΕ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ QUID PRO QUO ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΚΑΝΕ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ) ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ.

    ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ, ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ, ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ- ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2:40, γκεμπελίζεις για τον καραναζί σου.

    Τό τι έκαναν ο ανδρουτσόπουλος και ο τσιμόγιαννης στο θέμα της οικονομίας, το τί δοσιλογία έγινε με τα πετρέλαια και τους αμερικάνους, το τί φεουδαρχικό τσιφλίκι του Τόμ Πάππας έγινε η Θεσσαλονίκη, το τί έγινε με τις βιομηχανίες τύπου δρακόπουλου, μποδοσάκη και παπαστράτου, το τί έγινε με τους εισαγωγείς/μεσάζοντες μεταπράττες τύπου σαρακάκη, το τί μάσα/ λαμογιά έγινε με τον ασλανίδη, το τί φαγοπότι και μαζικές εξαγωγές κρατικών κεφαλαίων μέσω ωνάση, λιβανών και πατέρα και τους λοιπούς τουρκοαμερικανόσπορους, το τί καταλήστευση των χρημάτων του κοσμάκη μέσω των ομολογιακών δανείων/ομολογιών (ιδιαίτερα αυτά των Δ.Υ. υποχρεωτικά), το τί μπάτεσκύλοιαλέστε από τους χίλμπιλις του 6ου στόλου έγινε η Μεγαλόνησος ιδιαιτέρωςκαι η λοιπή Ελλάδα, το τί γιες σερ στους αμερικάνους πρεσβευτές/πολιτικούς αλά άγκνιου για τον οποίο κατέβηκαν κάτω όλα τα σχολεία της Αττικής για να δείξουν την γεμάτη 'ευγνωμοσύνη' 'αυθόρμητη' υποδοχή τουΕλληνικού λαού ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΗΓΕΙΣΑΙ σε 'πατριωτικά & φιλολαϊκά' επιτεύγματα του γόνου σου, του παπαδόπουλου του προστατευόμενου και εντολοδόχου του ΓΑΠ senior.

    Όσο δε για το πόσο δεν ήταν φιλοχρήματος και λαμόγιο & τα παραμυθάκια περί στολής, καλό είναι να αναφέρεις τις καταθέσεις & τα περιουσιακά στοιχεία τόσο τις δικές του στο εξωτερικό όσο και των συγγενικών του προσώπων.

    Και μια που μιλάμε για συγγενικά πρόσωπα για να δούμε ποιοί από τους σημερινούς πολιτικούς, επιχειρηματίες, λαμόγια, μεγαλοϋπάλληλοι, κλπ έχουν συγγενικές και άλλου είδους σχέσεις με τον παπαδόπουλο και την γενιά του και τις βρωμοδουλειές του.

    Για ξεκίνα με τον Εμφιεμτζόγλου και ψάξε και κατά Βαρδινογιάννη και σφύρα μας.

    ΚΥΠΑΔΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΕΙΩΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Δ.Ν.Τ.
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΩ
    ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ-ΟΡΜΠΑΝ- ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
    ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ.

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΟΣΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου