Είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση απεργών;;;;;;;

48
Γράφει ο Σκορπιός
Αγαπητοί φίλοι

Επειδή δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο της πολιτικής επιστράτευσης και είναι ακραίο μέτρο καταστολής το ερώτημα που τίθεται είναι.
Είναι νόμιμη η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης απεργών σε καιρό ειρήνης;;;;
Σας στέλνω ένα άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη πρώην προέδρου τουυ δικηγορικού συλλόγου Αθηνών που αναφερόταν στην επιστράτευση των απεργών Ναυτεργατών το 2006. Ας ανοίξει ο διάλογος και ας ακουστούν και άλλες απόψεις

Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση
Αντώνης Ρουπακιώτης
24/02/2006
"Ι. Η πολιτική επιστράτευση κηρύχθηκε με την επίκληση των άρθρων 22 και 112 του Συντάγματος και του άρθρου 2 Ν.Δ. 171/1974. Το διάταγμα αυτό δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ναυτεργατών και αυτό γιατί εκδόθηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό την ισχύν του Συντάγματος 1952 με βάση τη Συντακτική Πράξη 1.8.1974, με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις μέγιστης ανάγκης της εποχής εκείνης, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η απεργία.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ενώ ψηφίστηκαν μεταγενέστεροι νόμοι με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων ανάγκης (π.χ. άρθρο 2 Ν. 2641/1998), όχι μόνο δεν υπήρξε αναφορά στην αντιμετώπιση απεργιών με πολιτική επιστράτευση, αλλά, αντίθετα, με το άρθρο 16 Ν. 2936/2001 αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 παρ. 5 Ν.Δ. 17/74 και ορίστηκε ότι ως "κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι..........
κάθε αιφνίδια κατάσταση, που προκαλείται από \φυσικά\ ή άλλα \γεγονότα τεχνολογικά\ ή \πολεμικά\ και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών - ζημιών και καταστροφών σε έμψυχο ή άψυχο δυναμικό της χώρας ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας".

Και μόνη η ανάγνωση του άρθρου αυτού πείθει ότι δεν προβλέπεται η απεργία ως αιτία διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης αυτής.

ΙΙ. Εκτός από τους λόγους αυτούς μετά την έκδοση του παραπάνω Ν.Δ. 17/1974 ακολούθησε η ψήφιση του Συντάγματος 1975, με το άρθρο 23 του οποίου αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά με συνταγματικό κανόνα το δικαίωμα της απεργίας, και με το άρθρο 22 παρ. 3 \"Απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας\. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών".

Έτσι μετά την ψήφιση του Συντάγματος 1975 το Ν.Δ. 17/74, στο μέτρο που, αναποτελεσματικά, επικαλείται αυτό η πρωθυπουργική απόφαση, ήταν ανίσχυρο με βάση και τα άρθρα 22 αλλά και 112 του Συντάγματος και τα οποία μάλιστα προς ειρωνεία επικαλείται η απόφαση αυτή. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής αναγκαστικής εργασίας, με την επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης, πολύ περισσότερο δεν είναι επιτρεπτή αυτή ως μέτρο διευθέτησης κοινωνικών ανταγωνισμών, όπως το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην περίπτωση των ναυτεργατών.

Σ’ αυτά προστίθεται ότι και πριν από τη ρύθμιση αυτή του Συντάγματος η επιβολή αναγκαστικής εργασίας απαγορευόταν με την 105/1950 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, η οποία είχε ενταχθεί στο εθνικό μας δίκαιο με τον Ν. 2329/53 και εν συνεχεία με το Ν.Δ. 53/1974, μετά την ψήφιση δε του Συντάγματος 1975 και με βάση το άρθρο 28 παρ. 1 αυτού, οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο υπερισχύουν από κάθε αντίθετη διάταξη νόμου.

Κατά συνέπεια και αν υποτεθεί ότι υπήρχε διάταξη νόμου που προέβλεπε τη δυνατότητα επιβολής αναγκαστικής εργασίας, από την ισχύ του Συντάγματος 1975 για την πρόσθετη αυτή αιτία είναι ανίσχυρη και έτσι απαγορεύεται αυτή με οποιαδήποτε μορφή.

Δημοσίευση σχολίου

48Σχόλια
  1. “Βία και τρομοκρατία από τον ΓΑΠ”

    Giorgo-Giorgo που θα είσαι του χρόνου??

    # Επιτέλους οι Έλληνες αρχίζουν να γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο του σοσιαλισμού.
    Και αυτά περί νεοφιλελευθερισμού και δήθεν αναντιστοιχίες με τον σοσιαλισμό είναι μπαρμπούτσαλα.
    Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι Σοσιαλισμός.
    Καθαρός όσο το πηγαίο νερό.
    Οι σοσιαλιστές άλλωστε είναι πιστοί στον ιδεολογικό τους προσανατολισμό.
    Γιατί αλλιώς δεν θα λέγονταν σοσιαλιστές αλλά κάτι άλλο.

    Η Ελλάδα θα ζήσει "ένδοξες" στιγμές σοσιαλιστικής δημοκρατίας.
    Και οι Έλληνες θα μάθουν πως ζούσαν οι άνθρωποι σε αυτές πριν καταρρεύσουν από την ληστεία των σοσιαλιστών.

    Mια από τα ίδια, ξεχάσατε ότι παλιότερα έσκαγαν τα λάστιχα των τρακτερ και έριχναν ζάχαρη στα ρεζερβουάρ.

    Μια φορά Πασόκ αλήτης Ρέππας.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΛΗΤΗΣ ΠΑΣΟΚ.

    * Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΗΡΕ ΠΑΛΙ TOΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
    ΤΟ..."BRAVO GIORGO" ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ:

    Με απόφαση του Υπαλλήλου του ΔΝΤ, Jeffrey Chad Mineiko,
    μετά από σχετική Εισήγηση του Υπαλλήλου του ΔΝΤ Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα,
    και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Εκενώσεων Βόθρων και βυτιοφόρων μεταφοράς Υλικού Τραπεζών Σπέρματος
    που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς κενώσεως των βόθρων απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών σπέρματος,
    επικηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών σε κατάσταση φαντάρου και αναλαμβανουν να φυλάξουν σκοπιά από σήμερα το βράδυ γερμανικό νούμερο έξω από την βουλή.

    Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπάλληλοι του ΔΝΤ Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών αυτοκινήτων Εκενώσεων Βόθρων και βυτιοφόρων μεταφοράς Υλικού Τραπεζών Σπέρματος,
    καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση της κενώσεως των βόθρων και της τροφοδότηση των τραπεζών σπέρματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντέχω: τον άξεστο, υπέρβαρο και λιγδή υπάλληλο της εφορίας που με βλέπει σαν πρωινό παράσιτο και πάει να φτιάξει φραπέ ενώ εγώ καίγομαι.
    Αντέχω: χωρίς μετρό γιατί κάποια βλαχαδερά αφού δήθεν εκπαιδεύτηκαν (σε τι;) πρέπει τώρα να πληρώνονται από μένα εσαεί.
    Αντέχω: το φορτηγατζή που αφήνει εμένα και την οικογένειά μου χωρίς βενζίνη μέχρι να του κάνουν τα χατίρα ενώ την ίδια ώρα κοιτάζει στο κουπόνι Παρτιζάν - Μπράγκα στο στοίχημα.
    Αντέχω: τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που με έχει καθηλώσει να κοιτάζω τα delay delay, delay.
    Αντέχω: τον υπάλληλο της ΔΕΗ που ετοιμάζεται να μου κατεβάσει τους διακόπτες.
    Αντέχω: το βενζινά που θα ήθελε ένα βενζινάδικο κάθε 2 χιλιόμετρα. Ή κάθε 10 αν γινόταν.
    Αντέχω: το συμβολαιογράφο που ετοιμάζεται για επ’ αόριστον απεργία.
    Αντέχω: τον αγρότη που με κάνει να πηγαίνω στο χωριό από παράκαμψη που μου κοστίζει τα διπλά.

    Αυτό που δεν αντέχω: όλοι εσείς οι παραπάνω να μου ζητάτε κατανόηση. Να μου λέτε ότι όλοι είμαστε ένα. Ότι όλοι μαζί εμείς είμαστε οι «πολίτες» και απέναντί μας είναι το κακό κράτος. Όχι ρε αλήτες. Δεν είμαστε ένα. Δεν είμαστε καθόλου ένα. Από τη μια είμαστε εμείς και απ’ την άλλη είσαστε εσείς. Και μάθετε κάτι: Όποτε εσείς πονάτε, εμείς χαιρόμαστε. Και όσα προνόμια σας ξεριζώνουνε, τόσο εμείς θα πανηγυρίζουμε και θα δοξολογούμε το ΔΝΤ. Γεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήρανε την πράσινη ζωή τους λάθος.

    http://lamogios.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο ωραίο το άκουσα στο Μέγκα όπου απευθυνόμενος στον πρόεδρο οδηγών βυτιοφόρων ο πρόεδρος των ροδακινοπαραγωγών για το αν αύριο θα συμμορφωθούν στην επίταξη κ θα μπορέσουν να πιάσουν (κατ'επέκταση) δουλειά οι αγρότες εισέπραξε το αμίμητο "όταν εσείς κάνατε κινητοποιήσεις ούτε εμείς δουλεύαμε"...

    Πώς το λένε ρε παιδιά αυτό? όλοι για έναν κ ένας για όλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΘΕ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΡΑΦΗΝΙΩΤΕΣ.....Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ...Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣΦΥΚΤΙΑ...ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΥΒΡΙΖΕΤΕ....ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω ότι σιγά σιγά ο κόσμος αλλάζει γνώμη για τον Γιωργάκη. Δε θα φύγει νύχτα, όπως λέγανε μέχρι πρότινος. Τώρα λένε ότι δε θα φύγει (τελεία). Άρχισαν μάλιστα να μιλάνε για εκτελεστικό απόσπασμα.

    Σύντομα και 'σεις (και 'μεις) το ίδιο θα λέμε, όταν μας «πιάσουν» και προσωπικά τα μέτρα. Τότε να δεις πλάκα που θα 'χει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νόμιμη ξενόμιμη στη μπανανία δεν έχει καμιά σημασία.
    Οι νόμοι ισχύουν στα κράτη.

    Αν περάσει αύριο στους φορτηγατζήδες η επιστράτευση, θα γίνει αυτομάτως ο μόνος ΝΟΜΟΣ που θα ισχύει για όλους για τα επόμενα χρόνια.
    Τα κεφάλια μέσα για δικαίους και αδίκους.

    ΜΟΝΟ οι ΚΑΛΟΙ κλέφτες θα επιζούν πια σε αυτόν τον τόπο.
    Κι οι ρουφιάνοι κι οι γλείφτες των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ

    Οι φίλοι μας, τα τσιράκια
    ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΝΤ.
    εδώ μέσα.
    Να πανε στο MEGA κανάλι της ΧΟΥΝΤΑΣ
    να πάρουν δώρο !
    Να πάνε και στο alter,να πάρουν
    είσοδο για την Πάνια....

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ
    ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΝΤΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.
    Το βοοειδές Πεταλωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τωρα που τα τσιρακια τους ο Παναγοπουλος της ΓΣΕΕ
    και ο
    Παπασπυρος της ΑΔΕΔΥ
    δεν καταφερνουν να συμμαζεψουν την οργη των εργαζομενων οι οποιοι πια κινητοποιούνται μόνοι τους ανεξάρτητα, τα βρηκε σκουρα ο κολλεγιοφλωρος.

    Εβαλε το MEGA και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ να βριζουν τους απεργους ολη την ωρα αλλα ο κοσμος πια ολο και ξυπναει πιο πολυ.

    Τους τελειωνουν τα οπλα και οι ιδεες..

    Μην εχοντας αντιμετωπισει ξανα προβλημα στην ζωη του αφου ολα τα εβρισκε ετοιμα και ουτε και δουλεψε πραγματικα ποτε, ο κολλεγιοφλωρος πολιτης των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει και εκτίθεται στα αφεντικά του που τους είχε υποσχεθεί πλήρη εκτέλεση των επιθυμιών τους και πνίξιμο όποιας προσπάθειας αντίδρασης.

    Ολοι λενε οτι το "παρτυ" θα αρχίσει από σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα ειναι ήδη σκούρα για τον σοσιαληστρικο θίασο απο τώρα!..

    Άρχισε με ελεγκτες εναέριας κυκλοφορίας, τωρα με φορτηγά, ερχονται βενζινοπώλες και δικηγόροι και απο σεπτέμβριο θα καεί το σύμπαν.

    Εντωμεταξύ οι επαναστατικές οργανώσεις πολλαπλασιάζονται σαν τα ψέμματα του γιωργάκη προεκλογικά.

    Και φυσικα όλον αυτόν τον καιρο,
    κανένας πολιτικός φυλακή,
    καμμία μείωση στον αριθμό των βουλευτών.
    κανένας φοροφυγάς φυλακή,
    καμμία εισφορά σε τράπεζες/φαρμακευτικές/εκκλησία
    και οι μισθοι των βουλευτων εχουν με τεχνάσματα αυξηθεί.

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ JEFFREY.

    OLA EDO PLIRONONTAI ROUFIANE(GREEKLISH GIA NA TO KATALAVEIS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσοι έζησαν στην εφταετία της χούντας και νόμισαν ότι δεν πέρασαν καλά, τώρα θα καταλάβουν τι πραγματικά θα πει χούντα!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν 9 μήνες έφυγε μια δεξιά κυβέρνηση και μας ήρθε μια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη του κερατά.

    Σήκω Ανδρέα να δεις τον κανακάρη σου τον μεταρρυθμιστή της κακιάς ώρας.
    Ρε ουστ κοπρόσκυλα…νύχτα θα φύγετε.

    ΠΑΡ΄ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ
    THN MΠΕΚΡΟΥ ΣΟΥ
    ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ NIC & ANTRIK
    ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ...........ΔΡΟΜΟ ΑΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΣΘΕ ...ΡΑΦΗΝΙΩΤΕΣ ..ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ...ΚΛΕΙΣΤΑ Η ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕ...ΡΕ ΑΜΥΑΛΟΙ???????ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!!!!ΔΙΚΟΣΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΠΟΙΟΙ!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΤΣΑΜΠΑ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10.53...ΕΙΣΑΙ...ΑΠΑΙΣΙΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ!!!ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ..ΥΠΟΝΟΜΟΥ....ΚΑΤΑΓΩΓΙΟΥ..ΒΡΩΜΙΑΣ...ΜΠΟΧΑΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ....ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ????ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ..ΑΡΠΑΓΕΣ .. ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ..ΑΧΡΗΣΤΟΙ..ΑΝΙΚΑΝΟΙ....ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ..ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????ΕΧΕΙ ΘΑΡΡΟΣ...ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ...ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ....ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ...ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑ Ο ΚΑΨΗΣ ΤΟΥ MEGA
    THΣ ΧΟΥΝΤΑΣ..
    ΓΡΗΓΟΡΑ...

    ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ.
    ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

    ΓΡΗΓΟΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ..ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πριν 9 μήνες έφυγε μια δεξιά κυβέρνηση και μας ήρθε μια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη του κερατά.

    Σήκω Ανδρέα να δεις τον κανακάρη σου τον μεταρρυθμιστή της κακιάς ώρας.
    Ρε ουστ κοπρόσκυλα…νύχτα θα φύγετε.

    ΠΑΡ΄ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ
    THN MΠΕΚΡΟΥ ΣΟΥ
    ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ NIC & ANTRIK
    ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ...........ΔΡΟΜΟ ΑΛΗΤΗ.

    ΥΓ. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΩΝ 11...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 2-3-2006 ΩΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    http://www.kastanidisharis.gr/index.php?action=content&id=219&date=2004-06

    kolotoubes.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…..
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ?
    ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΝΕ…
    ΟΥΤΕ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ!!!!
    Η’΄ΜΗΠΩΣ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΞΥΠΝΗΣΤΕ Η ΝΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ,ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΕ ΑΙΣΧΡΑ ΛΟΓΙΑ ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ...ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΑΡΙΑΤΗΘΕΙ Ο ΓΑΠ...ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ....ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ????ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ..ΚΑΛΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ..ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ...ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.....ΓΕΙΣΑΣ...ΛΕΒΕΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΠΙΤΑΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ…
    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ!!!

    Άντε, και στην κατάργηση όλων των σωματείων και συλλόγων.
    Για να μην πω και των επιμελητηρίων.
    Θα αντικατασταθούν από άλλα. Σοσιαλιστικά.
    Όπως αυτά της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Εκει παει το πραγμα ολοταχως,συντομα τα ΜΟΝΑ συνδικαλιστηκα οργανα που θα ΕΠΙΤΡΕΠΩΝΤΑΙ θα ειναι η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και ΜΟΝΟ αφου υπογραψουν υπακοη και υποτελεια στον ΓΑΠ και στον πρασινο φασισμο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ...ΡΑΦΗΝΙΩΤΕΣ...ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ..ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΧΑΜΙΝΙΑ?????ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ...ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ...ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑΣ....ΑΙΔΩΣ...ΑΙΔΩΣ......ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΔΩΣ!!!!!!!ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ..ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΡΒΑΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΗΣ!!!!ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΨΗ,
    ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΟΦΡΤΗΑΤΖΗ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
    (ΣΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ)
    ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΑΝΑΚΡΙΝΟΜΕΝΟ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΚΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.
    ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
    ΓΙΑ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.
    ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 11.25...ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΗ ..ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ...ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ...ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ..ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ,,,ΠΑΙΔΑΚΙ ???ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ
    ?ΜΙΑ ΤΣΙΚΛΑ??ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ????ΕΛΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΝΑΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ...ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΟΥ!!!ΝΤΟΡΑ!!!ΝΤΟΡΑ!!!!ΝΤΟΡΑ!!!!ΝΤΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΖΩΟ ΠΑΣΟΚ.ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑ
    ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ.

    γράφει ο akritas στο http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_1878.html#ixzz0v0eSyEB0 (Τετ Ιουλ 28, 10:57:00 μμ 2010)

    Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 22 παρ.4:
    “Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από Θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.”

    Άρα η “κυβέρνηση” (τρόπος του λέγειν) παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα ΚΑΙ σε αυτήν την περίπτωση, καθώς η επίταξη υπηρεσιών προς τους μεταφορείς δεν εμπίπτει σε ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω περιπτώσεις.

    Άρα οι μεταφορείς (που κακώς χαρακτηρίζονται “απεργοί” διότι δεν είναι υπάλληλοι κανενός) έχουν όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (βάσει της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος) να αρνηθούν την επίταξη.

    Και καλά θα κάνει ο καθένας μας να αφήσει καταμέρους για λίγο την καταναλωτική τομαριστική του ευδαιμονία, και να στηρίξει τον αγώνα τους. Διαφορετικά, όταν θα καεί και το δικό του σπίτι (που σίγουρα έρχεται ΚΑΙ η δική του σειρά) να μην παραπονιέται και να μην ζητά στήριξη από κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ..11.31....ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΕΙΣΑΙ!!!!ΦΑΙΝΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ...ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ..ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!ΝΤΟΡΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ.
    ΠΑΣΟΚ. __________________________

    Υπογράφηκε από το ΔΝΤ και τον Γιώργο Τσολάκογλου, η εθνοσωτήριος επιστράτευση.
    Αγνωστη παραμένει η νομιμότητα αυτής της ενέργειας, αφού παράνομη κυβέρνηση δεν μπορεί να προβαίνει σε νόμιμες πράξεις.

    "Σε κατάσταση πολιτικής επιστράτευσης κηρύσσονται οι
    ιδιοκτήτες και οι οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, με απόφαση του πρωθυπουργού. Όπως αναφέρεται, ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών στην
    κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας."

    20 χρόνια έκαστος, από ειδικό δικαστήριο. Εξαπάτηση του εκλογικού σώματος με υφαρπαγή ψήφου, για την εκχώρηση κυριαρχίας (έσχατη προδοσία Γιωργάκη).

    Θα τα πούμε μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 11.35...ΑΚΟΥ ΠΑΙΝΤΑΚΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ....ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ..ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΒΑΖΕΛΙΝΗ..ΣΤΟ.....ΑΚΙ ΣΟΥ ΕΝΤΑΞΕΙ?????ΒΑΖΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΙΩΤΑΚΙ ..ΚΑΝΕ ΤΣΟΥ...ΓΑΙΤΙ..Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ..ΗΤΑΝ ΒΑΖΕΛΑΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ....ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΑΝΕΒΑ ΤΟΥΜΠΑ ...ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε πασοκο-τσογλαναρα που μας αποκαλεις ραφηνιωτες, κρεμαλα ρε
    πασοκι, εδω και τωρα!
    Ουτε ραφηνιωτες, ουτε πασοκοσκυλα ειμαστε ρε πρασινο σκουλικι, νυχτα και με ελικοπτερο ρε γαμημενε, αλλιως
    κχχχχχ... γκιλοτινα στο Συνταγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ.
    ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ.

    ΕΤΣΙ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαιρετε.

    Με τον κ. Ρουπακιωτη, στη συγκεκριμενη περιπτωση, διαφωνησε το ΣτΕ.


    Απερρίφθη αίτηση της ΠΝΟ

    Νόμιμη η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ

    Δημοσίευση: 10 Οκτ. 2006

    (Φωτογραφία: Eurokinissi )
    0
    Αθήνα
    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη απέρριψε την αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, που ζητούσε να ανασταλούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη του Φεβρουαρίου 2006, με τις οποίες έγινε γενική πολιτική επιστράτευση των ναυτικών όλων των πλοίων.


    Η Ολομέλεια έκρινε ότι επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος δεν επιτρέπουν τη χορήγηση αναστολής της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=745427

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν το Πασοκ επαναφερει και τη Βασιλεια στην Ελλαδα θα το ψηφιζω για μια ζωη.

    Είναι ικανό και γι αυτό!!!!χαχαχαχαχααα

    Άμα το δούμε κι αυτό,
    τα δαμε όλα στη ζωή αλλά με το Γιώργο πρωθυπουργό διατηρώ επιφυλάξεις!
    Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα!
    Αν η ιστορία του ΠΑΣΟΚ μπορούσε να αποτυπωθεί σε πίνακα ζωγραφικής θα χε μέγιστο ενδιαφέρον!!

    Με βασιλια τον ΓΑΠ.
    Και αυλικό το Γερουλάνο ?
    θα χεστούνε στο τάλαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ κατήργησε τη γιορτή του Πολυτεχνείου και δικαιώνει τις πρακτικές της δικτατορίας.

    Άς μην ξαναμιλήσουν για Δεξιά και χούντα,αφού εφαρμόζουν παντού τις ίδιες και χειρότερες πρακτικές με τους χουντικούς.

    Ε, ρε και να τα έκανε αυτά η ΝΔ και ο Καραμανλής…
    Θα βλέπατε τι θα έλεγε ο Καψής και οι άλλοι σφουγγοκωλάριοι των διαπλεκομένων…
    Πραγματικά μας κάνουν να νοιώθουμε αηδία για το χάλι τους.

    Αν υπάρχουν ιδεολόγοι ψηφοφόροι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, σήμερα κιόλας πρέπει να καταθέσουν τη κομματική τους ταυτότητα.
    Αλλάξτε τον ήλιο και βάλτε τον φοίνικα και το πουλί…
    Ας φτιάξει καποιος το νέο σήμα του Γ.Π ( και ίδια αρχικά με τα μπισκότα- καμιά μετεμψύχωση θάναι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην Χιλη ξεκινησε η πτωση της κυβερνησης Αλλιεντε,οταν υποκινουμενοι και στηριζομενοι απο τους Αμερικανους εκαναν απεργια οι φορτηγατζηδες,εδω το ακριβως αντιθετο.

    Η Αμερικανοδουλη κυβερνηση υποστηριζομενη απο τους τραπεζιτες στηριζομενη απο βιομηχανους του ΣΕΒ,και γενικως λαμογια,εχοντας σαν συνθημα σοσιαλισμος η βαρβαροτητα,που ετσι η αλλιως σε αλλο πραγμα αναφεροταν ο Καστοριαδης,και για να μαθαινουμε ιστορια,ο Ανδρεας τον ειχε καρφωσει στην ασφαλεια προπολεμικα,τους κατεδωσε και την εκανε για Αμερικη,στηριζομενη σε υπουργους συνταγματολογους αμετροεπεις σαν τον Λοβερδο,θρασυδειλους σαν τον Παγκαλο,και ολη την κοινοβουλευτικη τους ομαδα,επιβαλει στην χωρα τον φασισμο.

    Αν λεω αν η ΝΔ ειχε επιταξει η επιστρατευσει οποιαδηποτε απεργουσα κοινωνικη ομαδα εχετε φανταστει τι θα γινοταν.
    Ο Ρεππας ναι αυτος ο καλος λοχαγος που ξερει οτι η κοινωνια τους κουναει την ανοιχτη της παλαμη ειχε πει για κοινωνικο αυτοματισμο,τοτε με τους αγροτες.

    Εχει δει ομως η φανταζεται τι θα δει απο Σεπτεμβρη πως ειναι ο κοινωνικος αυτοματισμος των Ελληνων,γιατι τωρα σιγα σιγα αρχιζουμε και καταλαβαινουμε τι τρεχει και που το πανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Αν λεω αν η ΝΔ ειχε επιταξει η επιστρατευσει οποιαδηποτε απεργουσα κοινωνικη ομαδα εχετε φανταστει τι θα γινοταν."

    Διαβαστε 2 μηνυματα πιο πανω. Το εκανε και δεν εγινε τιποτα το φοβερο. Τουλαχιστον εσεις δεν το θυμοσαστε προφανως, αρα δεν εγινε το τελος του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Gia na 8ymountai oi palioi kai na ma8ainoun oi kainourgioi

    http://www.kastanidisharis.gr/index.php?action=content&id=219&date=2004-06

    GARGARAAAAAAAAAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η απεργία ειναι η εσχατη δυνατότητα των εργαζομενων για να αναδειξουν τα αιτηματα τους. Δεν ειναι ούτε οπλο για να εκβιαζουν την κυβέρνηση, ουτε μηχανισμός για να ταλαιπωρουν την κοινωνια, ουτε μεσον για να παραλύουν το κρατος.
    Καποιοι αλητες ομως παρεξηγησαν την - συνταγματικα κατοχυρωμενη - εννοια της απεργιας με αποτελεσμα να γίνεται καταχρηση.
    Φανταζομαι να γνωρίζετε οτι σε καποια μερη οι εργαζομενοι οταν απεργουν εργαζονται κανονικα αλλα φορουν ενα εγχρωμο περιβραχιονιο για να κανουν σαφες στον εργοδοτη τους οτι εχουν καποια αιτηματα.
    Βεβαια εδω - θα μου πειτε - ειναι Ελλαδα.
    Και θα εχετε απολυτο δικιο.
    Ελλαδα το καταντησαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 12.38 den yparxei kamia kataxrhsh tis apergeias otan ginetai logos gia kataxrhsh ths eksousias apo thn kyvernisi.

    Gia alla eklextike o Giwrgakis-Jefrey kai telika mas vgike e8nosothras tromara tou.

    Den pshfisame DNT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ
    ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    Η κουρελοΝΕΤ έμπλεξε τα βυτία ιδιωτικής με τα δημόσιας χρήσης στον Ασπρόπυργο, κοτσάροντας πλανέφτρα φωτογραφία στην πρωϊνή της “ενημέρωση” προκειμένου να ισχυριστεί ότι επιστρέφουν οι απεργοί στα αμάξια τους, τέρμα η απεργία και να προκαλέσει σύγχιση !


    ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ !
    Ακόμη δεν ξεκίνησαν τα φύλλα πορείας, λένε τα κανάλια.
    Τούρμπο στη φούρκα οι νταλικέρηδες πολιορκούν το υπουργείο.
    Η κυβέρνηση του κομματικού κράτους με τη χρονίως σκοπούμενη κακοδιοίκηση αδυνατεί να υλοποιήσει ευθέως αντιλαϊκά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΟΤΗΤΑ
    Μετά τους μισθωτούς ήρθε η σειρά και σε ιδιοκτήτες !!
    Με λίγα λόγια ισότητα !!
    Πρώτη φορά απεργούν και ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ και τους κόψανε κατευθείαν το κώλο !!
    Τι νόμιζαν ότι θα την γλίτωναν ???
    ΤΟ ΚΚΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ???
    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είμαι οδηγός σε βυτιοφόρο , είμαι μισθωτός σε ιδιοκτήτη φορτηγού !!
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ – ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΝΕ – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ .
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ !!!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τό 2003,ό ΥΕΝ Ανωμερίτης κι ό Σημίτης από τίς Βρυξέλλες,υπέγραψαν τό σχετικό διάταγμα,διά πολιτική επιστράτευση τών ναυτικών (ΠΝΟ).
    Τό Κ..Λ.Πατρών διεβίβασε ονομαστικές κλήσεις πρός τούς εργαζομένους ναυτικούς τών πλοίων,έγινε κι εγγραφή στό ναυτικό φυλλάδιό τους κι όλα πήγαν.......καλά διά τήν σοσσιαλ(η)στικήν κυβέρνηση τού Κινέζου.
    Εγώ είμαι συνταξιούχος τού ΝΑΤ από τό 2005 καί μέχρι σήμερα,δέν μού έχει κοινοποιηθή καμμία απόφαση περί άρσης καί ούτε φυσικά μέχρι τό 2005,όταν ήμουν έν ενεργεία.
    Ερωτώ λοιπόν!!!!
    Παραμένω ακόμη σέ καθεστώς ''επιστράτευσης'' ????

    ""ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ......ΦΥΛΑΚΗ""!!!
    Τάδε έφη,ΓΑΠ ό Γ΄,επωνομαζόμενος καί ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ.
    ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΑΡΑ Η ΧΩΡΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΜΠΟΥΧΕΣΤΡΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΙΓΗΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. είμαι
    (α) υπέρ της συνέχειας του κράτους και του μη εμπαιγμού επαγγελματιών που η κυβέρνηση Τσολάκογλου τους απαξιώνει ετσιθελικά την περιουσία,
    (β) υπέρ της μη καταφυγής σε χουντικά μέτρα (επιστράτευση) μετά από μόλις δύο ημερών απεργία μιας επαγγελματικής ομάδας και, τέλος, (γ) υπέρ της εθνικής αξιοπρέπειας και όχι της υποταγής κυβερνήσεων στις προσταγές υπερεθνικών κέντρων και παράκεντρων.

    ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΞΩ ΡΕ, ΠΟΡΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΑ ΤΟΝ 10.31, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΚΟΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΝΩ ΤΗΣ ΝΔ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ?ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΕΡΑΜΕ?ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ολοι εσεις που γραφετε παραπανω βριζοντας ο ενας τον αλλον ειστε η αιτια που εφτασε η χρα σε αυτα τα χαλια.Πραγματικα λυπαμαι που τη μοιραζομαι μαζι σας.Αλεξακης Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Το νομιμο δεν σημαινει οτι ειναι και ηθικον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης skyrock.com ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/skyrock.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου